Chytej.cz

Vybava na feeder (predevsim vlasce) necteno

24.11.2011 | albi 82 | 16.662 zobrazení | 43 odpovědí

Ahoj,porizuju si na pristi sezonu feeder a nejake to vybaveni,zatim nemam s touto technikou zadne zkusenosti.Prut jsem si vybral sema feeder z-force 3,6m a premyslim o navijaku shimano catana,tak budu rad za vase komentare k teto sestave a vase zkusenosti. Zajima me hlavne ale jaky zvolit vlasec jak kmenovy tak navazce. Predem dekuji za vase rady a komentare.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Neděle 18. prosince 2011 ve 21:51 ® jajco reakce na …
jajco

osprey> Cejn,plotice,ka­pr.Kdybych nechytal tak asi přemýšlím a zkouším změny,ale zatím nemám důvod.Ale jít na řeku,asi bych narazil.

reagovat
Neděle 18. prosince 2011 ve 20:33 ® osprey reakce na …
osprey

jajco> Přijde na to, co a jak tam bere. Důležité je, aby byly záběry, člověk je proměňoval a rybu normálně zdolal.

reagovat
Neděle 18. prosince 2011 v 17:33 ® jajco reakce na …
jajco

osprey> Já chytám na stojáku,Většinou z jara chodím na Žermanice,ty mají tuším kolem 250ha,nejmenší voda co chodím na první vycházky má 4,5ha.

reagovat
Neděle 18. prosince 2011 v 11:57 ® fR4Nk13
fR4Nk13

Pouzivam velke priemery. Znacka Mivardi Carbon Carp. Priemer 0,26mm. Viem je to velky priemer, ale cielova ryba je vzdy vzdy ta najvecsia v reviri, hehehehe. Inak teraz v zime napr.. dnes som chytal na kmen 0,16mmm navazec pod 0,12mm, jednoduchom co som mal najtensie to som viazal. Never tym ktory ti tvrdia ze musis chytat na vlasce pod 0,20mm, ak chces chytat velke yby na tazkych vodach, musis siahnut po snure, alebo vacsich priemeroch. Ja chytat bezne na 70m+ a na vlasce 0,25mm. Navezce z pletenky. Musis vediet do akej vody a do akej ryby sa chces trafit. Pisem ti len preto, lebo padlo dost nazorov, ze velke priemery su na p… .

reagovat
Pondělí 28. listopadu 2011 ve 12:07 ® osprey reakce na …
osprey

jajco> U nás by sis tu čtrnáctku v zimě moc neužil. Možná tak před 15 – 20 lety. Občas mě to dožene i do osmičky.

Berou spíš malé ryby, takže je to i tím. Jenže ty větší jsou tak daleko od sebe, že to s feederem skoro nemá cenu.

Taky je to důvod, proč daleko víc chytám na plavanou – na kilometru toku přece jen nějakou lepší rybu potkám.

reagovat
Neděle 27. listopadu 2011 v 15:00 ® Fryw reakce na …
Fryw

džigit> Dik. Neznal jsem, ale mam dojem, že jsem to někde na videu viděl, cosi o plavané. Každopádně zkusim, to by držet mohlo.

reagovat
Neděle 27. listopadu 2011 ve 14:15 ® džigit reakce na …

video asi není :-((

reagovat
Neděle 27. listopadu 2011 ve 14:05 ® džigit

Fryw> neznáš vázání pře dva prsty? Nikde nic neprovlíkáš,jen ovineš a utáhneš oba konce.
Já tomu začal říkat „na voktorku“,neb ty dva prsty držíš do „vé“
Tady už je http://www.chytej.cz/…rych-rybaru/

reagovat
Neděle 27. listopadu 2011 ve 13:41 ® jajco reakce na …
jajco

Fryw> Já právě na slabší vlasec používám háček s lopatkou.Ale nevzpomenu si na název uzlu.

reagovat
Neděle 27. listopadu 2011 ve 13:29 ® Fryw reakce na …
Fryw

jajco> u feederu asi ty lopatky vzdám. Zkusim s tim zaexperimentovat, ale až nebudou tak zmrzly prsty u té vody.

Jaké se vám osvědčily spojovací uzly? Používáte obratlík a nebo vážete silon na silon?

reagovat
Neděle 27. listopadu 2011 v 5:39 ® jajco reakce na …
jajco

Fryw> Stačí zkusit jiný typ uzlu,nebo háček s očkem.

reagovat
Neděle 27. listopadu 2011 v 5:38 ® jajco reakce na …
jajco

osprey> V únoru,nebo březnu na prvních vycházkách dávám cívku s 0.14mm a taky bez návazce.Ale to jsou jen první vycházky,kdy chodím cíleně na plotice,a jak už sem psal,chytám i tak.Ale určitě věřím tomu,že to má svůj význam dávat slabší návazce.

reagovat
Neděle 27. listopadu 2011 v 0:18 ® Fryw
Fryw

jajco> dělám to tak taky. Nějak se mi nedařilo přivázat slušně háček s lopatkou třeba na 14 vlasec (jeden z důvodů proč jsem dal 14 pryč). Holt kopyto.

reagovat
Sobota 26. listopadu 2011 ve 12:10 ® olda
olda

albi 82> http://www.na-ostruvku.cz/…tra-100m-cp/?… http://rybar.braunstar.cz/…mic-fendreel- http://rybar.braunstar.cz/…colmic-power- http://rybar.braunstar.cz/…-baleni-150m na návazce-http://rybar.brau­nstar.cz/rybar­ske-vlasce/colmic-mimetix-navazcovy--

reagovat
Sobota 26. listopadu 2011 v 11:54 ® osprey reakce na …
osprey

jajco> A co v únoru:-))

Já u nás na řece chytám v létě 0.18 mm a stejně mi to největší kapr zase jako každý rok urval. Jenom jeden, samozřejmě největší a samozřejmě o chlup. Už jsem ho měl u toho keře otočeného…

No a na soukromáku (chodím jednou ročně a nebo na srazu), tam dávám 0.22 mm, 0.25 mm i víc. Ale tam jsou ryby přes 10 kg.

reagovat
Sobota 26. listopadu 2011 v 8:23 ® džigit

Tubertini Dragon (nejčastěji průměr0,10 mm)

reagovat
Pátek 25. listopadu 2011 ve 23:15 ® kerob reakce na …
kerob

albi 82> kmenovy pouzivam prevazne Colmic POWER nebo Fendreel. Jako navazcovej vlasec pouzivam Colmic Mimetix.

reagovat
Pátek 25. listopadu 2011 ve 21:48 ® jajco
jajco

Všichni jak tak čtu chytáte se slabším návazcem,určitě to má svoje plus,o tom nepochybuju.Já chytám nejraději na 0.16tku bez návazce.Chytám jen na stojáku a nemůžu říct,že nenachytám.

reagovat
Pátek 25. listopadu 2011 ve 21:16 ® osprey reakce na …
osprey

albi 82> Dlouho jsem chytal Stroft GTM, Colmic Fendreel a Tubertini Feeder, teď zkouším nové věci a taky to jde. V podstatě si prohlédnu vlasec v obchodě a když se mi líbí, vezmu ho. Jde mi o to, aby byl hladký, ne moc průtažný a neměl moc paměť.

Jako návazce vybírám čiré hladké vlasce, které mohou být i průtažnější. U závodníků jsem viděl Colmic Mimetix, Tubertini Fluorine apod.

reagovat
Pátek 25. listopadu 2011 ve 20:47 ® albi 82

me zajimaji hlavne jake mate osvedcene znacky,jak kmenovy tak navazce.......silu vlasce uz si zvolim sam

reagovat
Pátek 25. listopadu 2011 v 16:49 ® sus1 reakce na …

džigit> Jj,to se stane i mě,a to bez příručky.:-))
Už mlčim,už mlčim.;-) ;-)

reagovat
Pátek 25. listopadu 2011 v 16:39 ® džigit reakce na …

sus1> já? to spojení

reagovat
Pátek 25. listopadu 2011 v 16:34 ® sus1

džigit> Copa tady blbneš??:-))

reagovat
Pátek 25. listopadu 2011 v 16:20 ® džigit reakce na …

nnnap> jj,byls viděn

reagovat
foto/forum/2011/th-img18953.jpg
Pátek 25. listopadu 2011 v 15:53 ® nnnap
nnnap

pro názornost absurdnosti snah házet s fídrem daleko sem dám fotku,kdy sem musel tahat kapřák a fídr současně. Je to na stařičké PDA, přesto tu fotku mám rád. Jednou rukou tahat dva pruty, druhou motat 2 navijáky a 3 si udělat památku.:-D

reagovat
foto/forum/2011/th-img18952.jpg
Pátek 25. listopadu 2011 v 15:28 ® džigit reakce na …

nnnap> jj,Véna pod hradem by možná mohl :-)) Neil umí!Ještě rád kouknu na Moeskopse,taková fajn „koulička“ :-)

reagovat
Pátek 25. listopadu 2011 v 15:27 ® osprey
osprey

All Armor> Cívka je podvinutá nějakou levnou třicítkou, měním posledních asi 150 m – prostě obsah jednoho běžného balení. Když už je toho tak dvě třetiny nebo to začíná být celkově v háji, koupím novou špulku se 150 m a stejným průměrem. Podklad nechám. Slabší vlasec líp prořízne proud.

Ale měl jsem na feederu i hodně silné věci. Někdy to rozdíl je, jindy ani ne. Záleží co, kde a jak chytáš.

reagovat
Pátek 25. listopadu 2011 v 15:13 ® Ciffik
Ciffik

All Armor> Nevěřím na bludy a proto si vše zkouším sám. Já ten rozdíl mezi kmenem 0,16 a 0,20 prostě vidím. Natož tvých 0,26 , ale pokud ti to tak vyhovuje nemám nic proti, neb já takovej na své navijáky nenatočím. Sám přitom patřím spíše k lidem, které by nejradši ortodoxní feedrař ukamenoval. Orientace spíše na feedrovou kaprařinu typu LuboOV (má články tady na chytej). Ono možná taky záleží, kdo/kde chytá a na co je zvyklý. Rybář chytající na slepých ramenech co má co 3 m spadlý strom a vázku se k tomu postaví jinak než rybář co má na zdolání celou pískovnu…

reagovat
Pátek 25. listopadu 2011 v 15:11 ® nnnap reakce na …
nnnap

džigit> :-D hele pražáci říkají té své vltavě potok, tam by to šlo, ne?

Mě jde spíš o to, upozornit některé se zlozvyky s kaprařiny, že řešit délku odhodu u prutu, který má milion oček a největší 10 mm, naviják s 30 cívkou je pošetilé, dosti. Ono to je pošetilé dosti i v kaprařině a děje se velice. Prostě to tam mrskejte surfákem.

reagovat
Pátek 25. listopadu 2011 ve 14:34 ® džigit

nnnap> dovolil bych si nesouhlasit s „nějakými“ maličkostmi.Chtěl bych vidět tu fídrovačku se čtyřicítkou silonem na malém potůčku :-D

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1