Vyhledávání
Vybava na feeder (predevsim vlasce)
24.11.2011 | albi 82 | 16.667 zobrazení | 43 odpovědí
Ahoj,porizuju si na pristi sezonu feeder a nejake to vybaveni,zatim nemam s touto technikou zadne zkusenosti.Prut jsem si vybral sema feeder z-force 3,6m a premyslim o navijaku shimano catana,tak budu rad za vase komentare k teto sestave a vase zkusenosti. Zajima me hlavne ale jaky zvolit vlasec jak kmenovy tak navazce. Predem dekuji za vase rady a komentare.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 25. listopadu 2011 ve 14:22 ® nnnap
-
já na fídru neřeším cipoviny, ale užívám si styl lovu. Řešit dálku, průměry, tady někdo těžce nechápe gró metody. To je čistá esence radosti ze záběru z míst, kde na to ostatní serou. Pokud bude někdo házet fídr jak kapřák je podle mne juch. Nezáleží na klacku, na vlasci, na kolovrátku, záleží mít na tom košík, nástrahu, ryby ve vodě a dobře zvolené místo. Mít sílu hypnotizovat špičku, ne se rozvalit do bivaku. Když nejdou, dělat si záběry silou vlastní vůle… Feeder je radost.
reagovat - Pátek 25. listopadu 2011 ve 14:08 ® All Armor reakce na …
-
Ciffik> Délka hodu není ani zdaleka závislá jen na průměru vlasce. Průměr oček (především toho u navijáku), velikost, tvar a naplnění cívky navijáku, přiměřená hmotnost vrhané nástrahy a zátěže, vlastnosti vlasce (např. teflon s nízkým součinitelem tření na povrchu, či „vláčnost“)… Tyto problémy byly řešené už dávno, podstatně dřív, než jsi slyšel o chytání ryb
reagovat. Stejně je to s citlivostí. Pokud kapraři chytají na vzdálenost 700 metrů a nemusí mít vlasec 0.20 tak je to asi jasné. Nevěř na bludy a nekrm s nimi mladé.
- Pátek 25. listopadu 2011 v 10:24 ® Ciffik reakce na …
-
All Armor> já si cívku podmotávám silnějším vlascem a pak domotám kmenový, tak abych měl cívku plnou…použití slabších návazců je samozřejmostí
nic proti, ale kmeňák nad 0,20 bych už asi nepoužil…hůř to lítá, menší citlivost celkově mi to příjde nějaký těžkopádný…stejně jsem se přesvědčil, že co neotočím s 0,2 kmen a 0,18 návazcem už stejně horko těžko otočím se silnějšími vlasci, pokud to daný revír nevyžaduje obvykle nelezu přes 0,14 návazec
reagovat - Pátek 25. listopadu 2011 v 10:13 ® Robur
-
hlavně jsem ještě nečetl, co chce lovec lovit a kde lovit. takže kmen přiměřeně silný a návazce třeba přiměřeně o trošku slabší, jak psal kolega níže
reagovat - Pátek 25. listopadu 2011 v 9:19 ® All Armor reakce na …
-
osprey> Tímto tenkým vlascem plníš celou cívku? Já používám vlasec Stren 0.24 nebo Esox Raptor Camo Carp 0.24 či 0.26 (http://www.shop.rrr.sk/…mo-carp.html)a na konci tenké návazce z kvalitního vlasce.
reagovat - Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 18:57 ® jajco reakce na …
-
Fryw> T-rex je pevnostně dobrej,opravdu se trhá špatně,ale naopak bych řekl že je dost průtažnej.Oproti jiným co jsem už vyzkoušel.Ale jak píšeš,za ty peníze je dobrej a 0.18 bohatě stačí.
reagovat - Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 15:57 ® Fryw
-
Ahoj. Letos jsem s feederem teprve začal, tak se učím. Při výběru vlasce jsem sáhl po mikado T – rex. S vlasci této řady mám dobré zkušenosti. Nejsou příliš průtažné, jsou odolné, nemotají se a jsou hlavně levné. Po sezoně nenesou žádné významné známky opotřebení. Myslím, že jsem se nesetkal s tím, že by větší usek vlasce byl nějak výrazně podřený, zeslabený. Nevím, co víc by mi mohl dražší vlasec nabídnout. Skladem byla jen 14. Chtěl jsem chytat, tak jsem ji vzal. Vlasec byl poměrně pevný (což jsem zjistil při vázkách) a neprůtažný. Nebyl problém vytáhnut kapříka do 50 cm. Po jednom proměněném záběru, kdy jsem nebyl schopen rybu zdolat ať jsem dělal co jsem dělal jsem přezbrojil na 18 stejné řady. Nijak jsem si nevšiml úbytku záběrů. Jen mi to přidalo na jistotě při zdolávání. Pokud nechceš vyloženě „čudlovat“ tak ta 18 bude asi nejuniverzálnější volba. Sáhnul bych po řadě co jsem zmínil. Myslím, že je kvalitní a s ohledem na cenu nebude jeho výměna (pokud uznáš, že ti prostě nevyhovuje) nijak bolestivá..
reagovat - Čtvrtek 24. listopadu 2011 ve 12:05 ® osprey reakce na …
-
albi 82> Sestava je použitelná. Vlasec nějaký lepší neprůtažný – klidně nějaký speciál na přívlač a samozřejmě jsou i feederové speciály. Chytal jsem na feeder už s mnoha vlasci a ve většině případů si prakticky neuvědomuju rozdíly.
Průměr tak od 0.16 do 0.20 mm.
reagovat - Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 11:14 ® albi 82 reakce na …
-
prave ze si to chci objednat na netu s celkovym vybavenim
reagovat - Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 10:59 ® Robur
-
něco si vyber u vás na prodejeně, když ti to nebude sedět kup si jiný. Stejně každý výrobce vyvíjí stále nové a nové řady vlasců a někdy i směrem k horšímu než lepšímu. Stejěn když ti doporuším něco za 150Kč, tak si to na netu kupovat nebudeša koupíš si tejěn něco u vás za 150Kč.
reagovat - Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 10:03 ® nnnap reakce na …
-
albi 82> vlasce upřímně? Opravdu netuším, jaký kmen jsem na něm letos měl. A to na něj mám poctivě odchytáno 50% letošních prutohodin. To tak je, když je cílovka kapr. Chytá nástraha.
Určitě se ti tady kluci rozepíšou podrobněji, já myslím, že – přiměřeně, přiměřeně, přiměřeně bude stačit.
reagovat - Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 9:46 ® albi 82 reakce na …
-
jo dik,ta je fakt velka
reagovatja vim ze to je moc siroka otazka,jen jsem chtel aby nekdo napsal svou zkusenost s prutem nebo timto navijakem ale zajimaji me hlavne ty vlasce?
- Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 9:37 ® nnnap
-
výbavu ti nepochválím ani nepohaním, protože používám jinou. Na takhle široce položenou otázku se nedá říci nic jiného, že výbava styl lovu se bude odvíjet od cílových ryb a typu vody. To máš ale určitě už nastudováno z článků, tak tedy upřesni.
Podle mne se dá zachytat i s levnými fídry. Kolovrátek něco kolem 30. Také- není to nic kritického. Háže se pod nohy a těch pár metrů stáhneš i na lenivém převodu.
Mě kdysi bylo poraděno v prodejně na fídr okuma LB a jsem spokojen. Na vyzkoušení a nemám důvod měnit.
Akorát pozor u okuma LB 15, je zbytečně velká na fídr.
reagovat