Chytej.cz

rybolov v zimě necteno

19.11.2011 | chj.rybar | 12.476 zobrazení | 4 odpovědi

Dneska jsem byl vláčet a zaujala mě při tom jedna dvojice (on a ona). Přijeli a začali stavět bivak. Nejsem kaprař, a tak by mě zajímalo, kolik z Vás se věnuje svému koníčku po celý rok a jak řešíte případné vytápění bivaku?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 19. listopadu 2011 ve 21:26 ® ladamaj
ladamaj

chj.rybar>samo sebou že se věnuji rybařině po celý rok.Jak ze břehu tak i ze člunu i s kotvama pro případ chytání na místě kam nikdo nedohodí a tudíž mohu klidně krmit a přikrmovat při lovu.Občas když mě to zdraví dovolí tak i bivakuji,mezi lehátky mám pruh koberce na holé zemi vytápění bivaku provádím klasickou 2kg propanbutanovou lahví a teplometem ale pozor musí se dát pozor na dobrý přívod vzduchu.Také jsem už viděl topení na parafínoví olej což je suprové ale kde brát parafín ale tak jak sem toto měl možnost okouknout tak to vypadá velice dobře hlavně to není nebezpečné a nesmrdíto.Jinak u toho plynu tam dávam ještě punčošku takže to zároveň používam jako osvětlení,podotýkam že bivak má onímatelnou podlahu a vchod nikdy neuzavírám uplně krom moskytyjéry,už sem se kolikrát vzbudil a všude bílo to je probuzeníčko.:-D

reagovat
Sobota 19. listopadu 2011 ve 21:08 ® osprey reakce na …
osprey

chj.rybar> Nikdy jsem neměl tolik času, abych mohl být na rybách 24 hodin. K tomu nutí člověka vyvezené pruty, u kterých musí dřepět – tj. kaprařina a sumcařina.

Já mám boty z toulavýho telete, nepotřebuju být u vody pořád a vůbec ne na jednom fleku. A v zimě tuplem ne. Přitom zimní chytání je úžasná věc a má hodně do sebe. Ale když o něm píšu, hodně filtruju. Je to tak lepší. Poznal jsem málo lidí, kteří to v zimě fakt uměli – protože se k tomu sami dopracovali. Ten nejlepší tu měl nedávno nekrolog…

reagovat
Sobota 19. listopadu 2011 ve 20:59 ® chj.rybar reakce na …
chj.rybar

To já se samozřejmě taky věnuju rybám po celý rok, ale toto mě zaujalo. On nafukoval člun a ona stavěla bivak. Nebyli komunikativní, tak jsem se nedozvěděl, jak řeší zimu. Napadla mě jedna varianta, ale ta se, podle mě, nedá provádět celou noc. :-D Ale přmýšlím o tom a pustil bych se do toho. :-O Ještě si nedovedu představit, co bych tam dělal, když teď už je tma od 17–07 hod?pivo

reagovat
Sobota 19. listopadu 2011 ve 20:42 ® osprey
osprey

Věnuju se rybaření celý rok kromě období, kdy neberou (jde o stav počasí, ne o dobu v kalendáři).

Bivak mám zděný, vytápí ho ústřední topení a kachlová kamna. Odtud podnikám kratší výpravy do okolí. V létě to dělám taky tak, jenom nemusím bivak vytápět.:-))

reagovat