Chytej.cz

Hlaváč Černoústý necteno

15.11.2011 | zalesak05 | 2.555 zobrazení | 6 odpovědí

Zakládám fórum o jedné invazivní rybě, která se k nám dostala poměrně nedávno. Dozvěděl jsem se o ní přečtením právě vyšlého článku na chytej.cz (jak jinak :-) ) Zajímalo by mě kde jste je viděli, případně kolik jste jich chytili a podobně, prostě vše co o ní víte :).

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 20. listopadu 2011 v 16:20 ® hraji reakce na …
hraji

vovo> to žes ji nechytil neznamená, že tam není. Při běžných způsobech lovu to není častý úlovek. Rybka má malou tlamku a sežere jen přiměřeně malé sousto.

reagovat
Neděle 20. listopadu 2011 v 16:10 ® kubas reakce na …
kubas

vovo> To víš ryba není srnka :-D

reagovat
Neděle 20. listopadu 2011 v 15:17 ® vovo
vovo

Bydlím v hlohovci kosek od od v článku zmiňované lednice na dyji chodím i do Lednice i Do bulhar a zatím se mi ho nepodarilo chytit

reagovat
Neděle 20. listopadu 2011 v 15:00 ® hraji reakce na …
hraji

Prutos> Asi ano, dá se předpokládat, že omezily aktivitu jako ostatní druhy. Včera to bylo zvláš´t markantní, večer zase padala voda

reagovat
Neděle 20. listopadu 2011 ve 14:40 ® Prutos reakce na …
Prutos

hraji> Řekl bych, že s chladnoucí vodou se stahují z pobřežních záhozů někam asi na větší hloubku.

reagovat
Neděle 20. listopadu 2011 ve 14:15 ® hraji
hraji

Poté, co jsem si vyslechl několik vyprávění o tom, jak je tato rybka hojně rozšířené v řece Dyji jsem vyrazil na výpravu s jediným cílem, ulovit tajemného tvora. Vybral jsem si přívlač s marmyškou, jako málo okoukanou metodu lovu. Musel jsem se poctivě snažit asi 40 minut, než jsem našel jediného zástupce hlaváčů v daném úseku řeky. Zabral nic moc, bojoval taky nic moc ale jako modelka se nechal vyfotit.

reagovat