Vyhledávání
Transgenní ryby
9.11.2011 | -tom- | 2.058 zobrazení | 11 odpovědí
Nevíte někdo, jak to u nás vypadá s chovem tzv. transgenních ryb? Zabývají se jím i naši rybáři nějak seriozněji? A jak je to vůbec s legislativou? Jde o poměrně zajímavé (a výbušné, co si budem povídat) téma, ale všechny články a zprávy jsou tak 2–3 roky staré, na novější info nemohu narazit.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 0:22 ® nnnap
-
sunet> rybí tubera je přenosná na člověka. To je jenom malý střípek. Začátek. A na konci bude plazící se vědec, kličkujíc v mrtvolách, somrující u posledního křováka o 2decky krve na sérum.
reagovat
Já to vím, stačí se mne zeptat. - Středa 9. listopadu 2011 ve 23:25 ® sunet reakce na …
-
osprey> Hmm, řepka v dnešní podobě je též geneticky upravený organismus. Krmit kapry řepkovým semínkem je jistě záslužná činnost, 3-omega masnétné kyseliny jsou pro naše tělo nepostradatelné. Jen mi jaksi nejde do hlavy, proč se tak propaguje používání margarínů (Rama, Perla atd.), když při výrobním postupu (ztužování olejů) se právě tyto nenasycené kyseliny ničí. Jako vrchol drzosti, ignoranstvi či snad neznalosti považuji reklamu, kde se právě tyto 3-omega masné kyseliny přidávaji do margarinů.
A k transgenním rybám? Je vidět, že člověk si nedá pokoje, dokud se nevyhubí. Zatím snad neexistuje nemoc, která by se přenášela z ryb na člověka. V okamžiku, kdy budou z ryb vyrábět léčivo, aplikovat ho jedninci s oslabenou imunitou, je otázkou času, kdy některá bakterie či vir zmutuje. A pak se nebudeme stačit divit.
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 23:20 @ All Armor
-
Genové inženýrství, či genové manipulace jsou na postupu. Je to velký kšeft. Myslím, že závažnější, než problém s rybami, je problém s dětmi a s používáním očkovacích látek vyrobených z geneticky modifikovaných mikroorganismů. Farmaceutické firmy tvrdí, že je všechno ověřené, ale jak dlouho to testovali? Kolik generací, Jaké problémy budou mít děti dnes očkovaných dětí?
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 22:57 ® osprey reakce na …
-
- tom → Ono je lepší nemluvit. Nikdo se ti pak do toho nevrtá.
Obávám se ale, že pro přírodu představují tyhle machinace dost velké riziko. Ale dneska se na rizika nehledí. A vůbec ne na rizika dlouhodobá a hypotetická.
U nás jsem ale o transgenních rybách poslední dobou nic neslyšel. Poslední novinka, kterou jsem zaznamenal, byla krmení kaprů řepkou, aby měli víc omega 3 mastných kyselin v mase.
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 22:51 ® -tom-
-
Osprey> Jop, tohle jsou dobrý odkazy, ale nic novějšího najít nejde, což mě vcelku zaráží, protože se mi nechce věřit, že by se na tomhle poli dál nic nedělo. Kor, když už i třeba na Kubě dávají lidem jakou dobu žrát ryby s lidským růstovým hormonem a čekají, co to s nima udělá
reagovatA jelikož má EP vzácnej dar zkurvit na co sáhne, trochu se začínám obávat, co tam zase hoši kujou
- Středa 9. listopadu 2011 ve 22:03 ® nnnap reakce na …
-
Alov> no, trochu se do toho zamotáváme, ale řekl bych, že trofejáci mají anál už prošlechtěn na palec. Předpaženka nelze jinak udržet. Možná to bude důvod, proč kaprům to neustálé přidušování na břehu nevadí. Oni háčky od kamoše vyhledávaj. Kamoš je dobrý, né žene. Když se nad tím teď zamyslím, tak je lákaj na bonbónek.
reagovat
No, necháme rači teho. - Středa 9. listopadu 2011 ve 21:50 ® Alov reakce na …
-
nnnap> Zkrátka pouštěči by byli buzeranti nebo impotenti. Pakliže by ovšem neplaval ve vodě kapr s lidským konečníkem. Poté už zůstanou jen impotenti. Uff. Nějak se do toho zamotávám…
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 21:36 ® nnnap reakce na …
-
Alov> by se nenosil na soukromáky ale domů
To by bylo- pouštěči- tys tu 90 pustil? Ty si blbec!
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 21:24 ® Alov reakce na …
-
nnnap> Já si myslím, že například zcela inovativní by byl kapr (kapřice) s dámskými ústy, případně s dámskou vagínou. proti tomu by jistě široká kaprařská obec nenamítala lautr nic..
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 21:13 ® osprey
-
Pár odkazů pro ty, kdo netuší, „vo co gou“. Aktuální informace nemám a osobně se na tyhle pokusy nedívám s nadšením.
http://www.gate2biotech.cz/…gennich-ryb/
user.mendelu.cz/urban/frvs-doc/FRVS_2030_2007-zrustovav1.pdf
http://bezpecnostpotravin.cz/…-zabava.aspx
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 21:07 ® nnnap
-
řekl bych, že si tady člověk už hraje na boha a myslím, že dostane popi… Dříve nebo později ho nějaká nechtěná godzila sežere jak malinu. Také staletí hledané metody na léčení lidí, že konečně jsme našli, alespoň mi, civilizovaní barbaři, léky na skoro vše podstatné a teď si v podstatě onanujeme jenom na rakovině/ až se ta zrůdnost podaří, tak tu budeme psát do chytej snad do 120 let!, katastrofa./ pak si koledujeme o nové kolečko morů, tyfů, různých syflů a jiných jogurtů.
reagovat
A to jenom proto, že někdo bude chtít kapra s ušima!