Vyhledávání
Co bude dál
9.11.2011 | | 41.895 zobrazení | 174 odpovědí
Určitě jste se už setkali s tím, že jste ve vašem okolí přišli o některou ze svazových vod.Revír obhospodařuje soukromník a chce za lov v porovnání se svazovkama nemalé peníze.Revírů ubývá,ryb stejně tak.Jak si myslíte,že bude tato situace pokračovat?Myslíte si,že se ČRS jako takový rozpadne a hospodařit sama na sebe bude každá organizace?Nebo revíry pohltí soukromníci?Co by jste udělali pro zkvalitnění našich vod z pozice svazu?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 0:37 ® Sumec ST
-
Stále nechápu proč se některé MO zabývají produkcí ryby, jak pro vysazování, tak pro vánoční prodej. Nikdo mi dosud nevysvětlil výhody této činnosti.Kdyby v rámci celého svazu docházelo k nákupům od oragnizací touto činností se zabývající určitě by se násadové ryby pořizovaly levněji a tím by se do svazových vod dostalo poměrně více ryb.Dále se přimlouvám za povinné hájení vod po vysazení ryb.To co se děje na některých místech po vysazení nemá se sportovním rybolovem nic společného. Myslím, že by bylo od věci posunout u některých druhů nejmenší lovnou míru. Ono zvýšení u kapra o 5 cm uchová v daném roce ve vodě nezanedbatelné množsví ryb.
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 0:04 ® osprey reakce na …
-
Vendelín> Ono to není tak černé, abys dělal a okamžitě viděl, jak je to všechno špatně. Právě proto potřebuješ těch 10 let, abys pochopil, že výsledky se prostě nedostavují. Ale když deset let v něco doufáš a ono pořád nic, tak pak už prostě tu motivaci nemáš.
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 23:14 ® Vendelín
-
Přiznávám, že toho moc přispět nemohu. Nemám žádné zkušenosti. Ale podle mého názoru, z toho co jsem pročetl je v mnoha příspěvcích nějaký dobrý nápad. Chtělo by to sloučit a udělat kompromis. Ale věc druhá je to nějakým způsobem prosadit a rozhýbat něco což je těžší. Chápu plně ospreye že je demotivující 10 let dělat blbečka masařům a nezmění se nic. A spíš obdivuju tu 10 letou výdrž.
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 22:37 ® reakce na …
-
FInnnp> Jak co ještě bych omezoval? Tobě tohle příjde jako přísný pravidla? Pořád mluvim jenom o jednom a tom samym.Změna ušlechtilých ryb,změna doby hájení,rozšíření doby hájení u některých ryb,některé úseky hájit celoročně,celoroční hájení pro některé druhy,omezení ponechaných ryb u různých druhů,zvětšení zákonné lovné míry.Zvýšení poplatků za povolenku,výrazně snížit povolený počet ponechaných ryb atd atd.Jasně nešlo by to na každej naráz revír,protože tohle by všichni rybáři nezvládli.
nnnap> Souhlasim
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 22:15 ® 1Mara reakce na …
-
mannice> jj Sorry
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 21:57 ® FInnnp
-
Ani soukromé vody nebudou mít dlouhého trvání.Dá se říci,že to jsou vody pro pitomce a snoby.
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 21:46 ® nnnap reakce na …
-
mannice> já se nepřu. Já si dokonce umím představit vodu úplně bez rybářů. Možná to tak skončí, protože nelze vyhovět všem. Ovšem tlak byznysu nabídne " záchranu" a vody podle mne skončí v klubových, soukromých rukou. Svaz nikdo nepotřebuje. Pouze funkcionáři. A na to já si nehraji. A státu může být, je a bude, šumafuk, kdo mu plochy udržuje.
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 21:43 ® FInnnp reakce na …
-
mannice>Ty by jsi ještě chtěl něco omezovat.A co např.
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 21:39 ® reakce na …
-
nnnap> Já taky nikoho nevyhazuju,ani nevyhraňuju právo chytat.To ses asi spletl.Já jen napsal,že se současnym stavem by se mělo něco dělat.A od toho je třeba omezit a zůžit práva rybářů(limity,hájení atd).
Ať chytá kdokoliv,ale pravidla musí dodržovat i prvňáček ve škole.A ty pravidla jsou tak benevolentní v současný době a tak nepřirovnatelný k udržitelnosti revíru na stabilní úrovni obsádky,jako by někdo řek „běžte to všechno z.urvit“.
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 21:36 ® FInnnp reakce na …
-
mannice> O to právě jde.....Revír který může navštívit každý.....Taky se ti může stát,že chytáš na prázdnem rybníku.Co se ti na svazových vodách stává neustále.
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 21:30 ® reakce na …
-
FInnnp> Mě se zas nelíbí rozčlenění do několika skupin..Proč by nemohl být revír svazový v každém „kraji“, který může navštívit každý,ale budou tam striktní pravidla a bude brána jako nadstandartní?I nízkej poplatek bych přežil,kdybych věděl,že to je ku prospěchu věci.
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 21:29 ® nnnap reakce na …
-
mannice> sportovcům platíme z daní stadiony. Se nediv, že na státní vody chodí i nesportovci. Tak je to správně. Patří nám všem. 8 metrů se skáče na stadionu.
reagovat
Nemáš na tretry? Neskákej. - Středa 9. listopadu 2011 ve 21:26 ® nnnap reakce na …
-
osprey> hehe, to nemusí. Umění zkratky, pozvánka do diskuze konkrétním lidem, já bych si to rozhrabal co v tom mém příspěvku může být pro mne, co je nadsázka, nabídnutá fikce.
No a teď vážně- se současnou situací nemůže být spokojen nikdo. Já jsem z tohoto důvodu poslal mateřinku někam a vykašlal se na 4 roky na praktickou rybačku. Tak jsem byl rozčarován. Teď sem si kvůli klukovi koupil soukromák a unuděn k smrti kaprem se na příští rok asi zase vykašlu. Čemu tím uškodím? Nikomu a ničemu. No právě, to bude můj praktický příspěvek k obnovení stavu.
A opravdu bych nesměšoval naše pole a remízky, tímto rybníky a řeky s režimem pro ochranu druhů. Ony vůbec nepotřebují chránit. Max. před člověkem a invazními druhy. Ale revír je pole. Stačí zrušit revíry a máme přírodu.
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 21:22 ® FInnnp
-
Mě se líbí model klubových vod.To nejsou vody ani svazové ani soukromé.V zahraničí se dokonce jedná o nejlépe zarybněné vody.
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 21:16 ® reakce na …
-
1Mara> Jak u nás? Já sem z Děčína.
nnnap> Takhle vodu teda rozhodně neberu.To už se od začátku trochu rozcházíme.Já teda vodu beru uplně od jinýho konce a to je možná ten markantní rozdíl,mezi většinou rybářů,kteří si kupují povolenku.
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 21:03 ® osprey reakce na …
-
nnnap> Co myslíš nekomerčními plochami?
Spousta revírů má mnohem větší cenu jako přírodní celky než jako díry a strouhy, do kterých se občas něco nasype. Mě sice vadí zaslepený pohled mnoha ochránců a dost ostře proti němu vystupuju, ale z tvého předchozího příspěvku mě jímá větší hrůza.
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 20:57 ® nnnap reakce na …
-
Luccini> kapra si vychytáš, horší se sumcem.
reagovat
A potom, skoro mě nenapadá, která ryba by se nedala dosypat do vod. Revíry nemají nic společného s ochranou vodních druhů. Jsou to průběžné špajzy, dosypávané podle zájmu. A právě proto, že jsou to v podstatě komerční plochy udržované a doplňované za peníze členů, hnal bych odtamtud svinským krokem všechny pseudochráněné živičichy, takto škodnou v sýpce. Na ochranu si můžeme hrát na nekomerčních plochách. - Středa 9. listopadu 2011 ve 20:56 ® Alov reakce na …
-
Luccini> Souhlas a příště se s tou naivitou polepším
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 20:47 ® Luccini reakce na …
-
Alov> Naivní zatím, vše se dá změnit jen se člověk nesmí vzdávat nadějí. Podívej za 5 let při současném tempu se stavy některých druhů podle mě tak zhorší , že je bude potřeba chránit zákonem a pak nám třeba ti ekoteroristé konečně k něčemu budou. A kdo ví třeba se dožijeme toho, že z kapra bude škodná jako v austrálii. Jde jen o to věřit, protože když tu řekneš, že je to naivní, že s tím nejde nic dělat, tak každý kdo to čte nabyde dojmu, že je zbytečné o tom vůbec psát.Není to naivní je to názor a podle mě dobrý.
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 20:37 ® Alov reakce na …
-
osprey> Však právě. Kapra by mohl lovit kolik by chtěl. A pak by snad původní ušlechtilé druhy měly klid… Asi naivní představa
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 20:36 ® osprey reakce na …
-
Alov> Myslím, že bychom si dost rozuměli.
A s tím kaprem – představ si, že by se dav vrhnul na ty původní druhy.
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 20:31 ® Alov reakce na …
-
osprey> U nás si taky kupují nové povolenky už v dubnu. No co už. Aspon něco.
reagovat
Jinak osobně bych pozici ušlechtilé ryby u kapra radši vyměnil za úhoře, potočáka, lipana, ostrou, parmu, okouna se zákonou mírou atd.
Ale hold žijem v době kapra, takže se bude sypat kapr a vše se bude měřit kaprem. Bohužel. A to říkám i přesto, že zhruba z jedné třetiny se věnuju kaprařině.. - Středa 9. listopadu 2011 ve 20:28 ® Alov reakce na …
-
hraji> To samozřejmě vím, že nebyla nikdy zavedena povinnost použití podběráku a taky vím, že ve spoustě případů je použití podběráku kontraproduktivní. Osobně ho použiju jen když není možnost vyháčit rybu ve vodě. Jen jsem měl za to, že by případná povinnost lidi trošku donutila ten podběrák aspon použít, když u ž ho musejí mít u sebe. Ale je to nesmysl. To máš recht…
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 20:13 ® 1Mara reakce na …
-
mannice> Dokavaď třeba u vás v Ústí budou rozdávat pokuty jen 1000kč za porušení RŘ ( chytání přez čáru,na více prutů,za více druhů ušlechtilích ryb ve vezírech, a podobně ) Tak se tohle nikdy nezmění , musí fungovat zákon,jinak se páni rybáři budou tlemit všem do ksichtu , jako je to teďkon
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 20:12 ® osprey reakce na …
-
Alov> Měli jsme povolených 50 kaprů. Už v březnu si chodili někteří týpci pro druhé papíry a… pak to přestali psát.
Navíc všechno se točí kolem kapra, maximálně ještě candáta, sumce a štiky. Zbylých 50 druhů ryb je jen žrádlo pro predátory.
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 20:11 ® hraji reakce na …
-
Alov> dovolím si krátkou polemiku na téma povinnost nosit podběrák. Sám jsem vyrostl na severní Moravě a začínal tam chytat ryby. Když jsem založil rodinu a děti vyrostly, vzal jsem syna na místa, kde jsem začínal chytat a strašně mě štvalo, že jsme každý museli nosit podběrák, který neměl žádný smysl a jen zavazel. Nyní z hlediska práva. Povinnost nosit podběrák je jedna věc, povinnost jej použít je věc druhá. Pokud by byla povinnost použít podběrák při každém vylovení ryby, je to kontraproduktivní, protože malému pstruhovi ublíží podběrák víc než vypnutí ve vodě bez dotyku. Povinnost použít podběrák ale nebyla nikdy stanovena, tudíž povinnost jej nosit je nesmysl. Zrušení nesmyslné povinnosti je podle mého názoru přínosem.
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 20:10 ® Luccini reakce na …
-
mannice> Víš podobá se to tvému nápadu, ale mě by se například líbilo, kdyby se vyčlenily určité revíry pro zachování genofondu původních druhů ryb tj. nějaká byť malá říčka, kde by se nesměl vysazovat siven a duhák a Po a Li by tam mohli svobodně plavat a množit se. Zrovna tak tady na severu začíná být nedostatek bílé ryby, proto bych tu rád měl revír bez kapra, přece jenom kapraři toho mají dost a nějaký ten rybníček by mohli oželet.
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 20:08 ® Alov reakce na …
-
mannice> Kapr, Candát, Štika, Sumec …
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 v 19:59 ® reakce na …
-
Alov> Jenže to je právě ono,co je to ušlechtilá ryba v dnešní době? Kapr? Nebo tam máte nějakou jinou úpravu? Je ale hezký,že alespoň nějakou cestou jdete.
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 v 19:49 ® Alov
-
mannice> Ale je. U nás v MS kraji máme už omezený počet ponechaných ušlechtilých ryb 40 ks za rok.
reagovat
I když uznávám, že někdy se činitelé na svazu chovají jak sloni v porcelánu. Viz. zrušení podběráku v povinné výbavě atd atd…