Chytej.cz

Co bude dál necteno

9.11.2011 | | 41.886 zobrazení | 174 odpovědí

Určitě jste se už setkali s tím, že jste ve vašem okolí přišli o některou ze svazových vod.Revír obhospodařuje soukromník a chce za lov v porovnání se svazovkama nemalé peníze.Revírů ubývá,ryb stejně tak.Jak si myslíte,že bude tato situace pokračovat?Myslíte si,že se ČRS jako takový rozpadne a hospodařit sama na sebe bude každá organizace?Nebo revíry pohltí soukromníci?Co by jste udělali pro zkvalitnění našich vod z pozice svazu?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Středa 9. listopadu 2011 v 19:37 ® 

Alov> Nejenom ochranu.Prostě mi to příjde všechno už tak zkažený,že neni cesty zpět.

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 v 19:31 ® Alov reakce na …
Alov

mannice> Pytláctví. To je další nešvar v zákoně. Podle mého je pytláctví jestli si týpek čapne 1 rybu nebo metrák ryb stejně jako jestli trefí zajíce nebo postřílí celé stado laní.
Jinak ochranu a revíru a ryb by měla mít v plné kompetenci každá MO podle potřeby daných revírů..

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 v 18:21 ®  reakce na …

Alov> Chápu to jenom co se týče pohledu na pytláky.Ono pořád tam jsou povolený limity,který překračujou realitu dlouhodobého stabilního rybolovu.Proč se třeba nenastaví limity mnohem přísněji a až když je třeba přemnožený ten či onen druh,bylo by možné ho lovit v jiném množství?Ber to jako příklad..Mě totiž příjde,že se začíná spíš od konce.

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 v 18:15 ® Alov reakce na …
Alov

kubiczez> Nezlob se na mě, ale si typický příklad „moderního“ rybáře. Prostě povolit vše a spoléhat na to, že to najednou budou všichni dodržovat. Je to stejný nesmysl, jako už mnohokrát omleté rapidní zdražení povolenek atd.
Už to zde píšu po x kráté, ale ono by stačilo, kdyby RS měla mnohem větší kompetence, mnohem větší ochranu své osoby vycházející ze zákona a prohřešky vůči RŘ resp.BP by byl trestány vskutku tučnýma pokutama v řádech desítek tisíc a bez soudních tahanic by byl v případě nezaplacení vymáhany exekučně.
Jenže stávající stav není jen dílem svazu, ale je i dílem nedokonalých zákonů. Ty píšeš, že kdyby oba svazy padly, tak by se zavedlo lodičkování, nonstopka atd. A ty si skutečně myslíš, že si svaz luskne, že chce támhle nonstopku a má ji? Co teda říkáš na každoroční podávánání žádostí o udělení vyjímek z denní doby lovu na konkretní revíry?
Nejhorší je, že spousta tobě podobných plácá nesmysly a ani neví, jak toho dosáhnout. Vidí jen to svoje a za všechno může svaz. Ale to je krátkozraký názor.
Já prostě tvrdím, že by stačilo to, co píšu nahoře. A všichni by byly spokojeni. O tom jsem přesvědčen..

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 v 18:14 @ starik

Ustoupit od celorepublikového hospodaření by bylo dosti nerozumné. Vše má své pro i proti. Je to věc názoru. Co by se mělo opravdu změnit a to od základu, je samotný ČRS, včetně stanov a předpisů. Stačí vedení svazu ČRS, nejsou již třeba vyžírkové na krajích. Je třeba zrušit MO bez revírů /vodních ploch/, posílit pravomoce fungujících MO, stanovit přesná pravidla jejich chodu a kontrol samotnými členy místních organizací. Každá MO by měla mít povinnou webovku, s aktuelním děním. Myslím, že co vše by se mělo změnit, aby to stále nebylo jak v 60tých letech, je spousta a na obrovskou diskusy-

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 v 17:57 ® Malinko reakce na …
Malinko

kubiczez> Tohle by slo mozna u vetsich reviru, kde by to bylo pro soukromnika rentabilni a kde jsou lidi ochotny utracet. A co dal.

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 v 17:49 ®  reakce na …

Alivio> Podle mě bude stačit pár měsíců,né-li týdnů než se to tam vybere.Když se zvedne úroveň náký vody timhle způsobem,měla by se udržovat.Takže třeba nastavit úplně jiný pravidla,limity.Nic jinýho mě nenapadá.Já si taky pamatuju,když člověk přišel k nějakýmu točáku a nahodil splávek a bylo jedno jestli tam byl rohlík,nebo červ.Teď bych s tou plavanou třeba zachytal,ale už né tak jako dřív.

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 v 17:46 ®  reakce na …

Luccini> Já rybáře nerozděluju,ale zase nemůžu pojmenovat člověka,kterej denně bere co se mu povede chytit (protože na 7kilo denně už to dávno neni) za pytláka,když mu to RŘ povoluje.To neni pytlák,ale regulérní rybář.Jen využívá limit,kterej je každýmu danej.Ať budu pojmenovávat rybáře jakkoliv nic to nezmění na faktu,že se to pěkně sype.Proto by mě zajímal názor ostatních,co se dá dělat.Nečekám že se stanou zázraky,z toho už sem tak nějak vyrost.Ale vyrost to je špatný slovo,spíš z toho už sem spíš otupěl.

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 v 17:34 ® Shrek
Shrek

ad. ke stavu ryb ve vodách. Jako mlaďas jsem chodil na Vltavu 2, konkrétně na jeden určitý úsek, vždycky tam bylo pár rybářů, sem tam se chytil nějakej dravec, bílá ryba, kapr..... Pak z toho úseku udělal kdosi chráněnou rybí oblast. Následující rok si tam člověk může po hození rohlíku prohlížet krásné kapry jak někde v akváriu. Takže já jsem přesvědčen, že když se zavře voda, rybě to jen pomůže. Otázkou je, co se tam bude dít, až to (jestli vůbec) někdy otevřou.

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 v 17:26 ® Luccini reakce na …

mannice> Věř, že ti rozumím, ale to nejhorší co se může stát je kastování rybářů. Nevím proč dělit rybáře na masaře, ortodoxní CaR,a nebo jak ses označil slušné sportovní rybáře. Z mého pohledu tu jsou jen rybáři a pytláci a to, že má někdo povolenku neznamená, že patří do té první skupiny.

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 v 17:21 ® Libor reakce na …
Libor

mannice> konečně jsi založil nějaké lepší fórum. Dávám Ti za něj 10 fishbonů. :-) Já k tématu moc nepovím, neznám podrobnosti, rád si ale přečtu názory.

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 v 17:00 ® kubiczez reakce na …
kubiczez

Bigpista> Jo, ale funguje pěkně blbě.

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 v 16:59 ® kubiczez reakce na …
kubiczez

petrikveprik> Povolenku jsem za ty prachy měl.Tak co???

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 v 16:58 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

kubiczez> To je dost naivní představa. Rybářský svaz samozřejmě není dokonalý, ale zrušení by přineslo jen naprostý rozvrat i toho, co funguje.

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 v 16:50 ®  reakce na …

Luccini> Dobře dejme tomu,neříkám že to budu dělat.Koupim si příští rok povolenku,vychytám postupně několik vod co chytim a tim i urychlim tenhle tvůj proces.Sedum kilo za den,to je pro dva rybáře celkem hračka po celej rok.Ale co bude pak?Co bude dělat svaz,když nebude mít co „prodávat“?Bude hájit celé revíry?Zmenší limity pro ponechání ryb? Zavede celoroční hájení pro určitě druhy ryb? Je vůbec schopnej ČRS konkurovat soukromníkům v kvalitě zarybnění?Proč se nevytvoří v každym Okresu alespoň jedna voda s jinejma podmínkama?Když já musim tolerovat magory,který berou všechno co chytěj a platim jim ryby.Proč se neudělá alespoň nějaký takový projev pro slušné sportovní rybáře?Neříkám,že sem radikální CaR,to opravdu ne.

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 v 16:41 ®  reakce na …

kubiczez> Opravdu si to myslíš? :-)) ) (víš o tom, že předešlé roky jsi poplatkem 5000 za papíry přispíval rovnou někomu do kapsy??:-D D

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 v 16:31 ® Luccini reakce na …

mannice> Máš pravdu, ale možná to nejlepší bude nedělat nic, protože pak se situace tak zhorší, že pro některé jedince nebude výhodné si ty povolenky kupovat a těžit kapry. Rybářů ubyde, kormorán, když nebude co žrát taky odletí a když to celé martyrium překonáš ryby se vrátí. Jediná byť veliká nevýhoda tohoto řešení je, že některé druhy ryb teď vidíme asi naposled. Jinak svaz je prostě malý pán. Neb důvod proč to u vody stojí za exkrement je stejný jako ten proč to v téhle zemi, unii, světě stojí za prd.

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 v 16:22 ® kubiczez
kubiczez

Jestli zkončí ČRS a MRS, tak bude jen líp.Nebude u vody tolik otravných důchodců,změní se ta nesmyslná doba lovu, kdy smím a nesmím chytat,omezí se počet ponechaných ryb a jejich lovné míry, a taky nebudou snad ty přiblblé zákazy bivakování,vy­vážení,označo­vání krmného místa,atd. Už aby to bylo, stejně jak je tomu u nás v Tovačově, dřív jsme tu měli svazovou vodu Anín a Troubky než to přebral Českomoravský kaprařský spolek, teď je tu povoleno bivakování,vy­vážení,bojková­ní a je tu samozřejmě kdid od masařů,bobkařů,o­travných důchodců se svými ještě otravnějšími,ne­vychovanými,o­kolí pochcávajícími psy,atd.Sice mě povolenka stojí 5000kč, ale klid u vody je nadevše.

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 v 16:08 ® sus1 reakce na …

mannice> Tři roky nikomu nevydat povolenku a uvidíš,co bude ryb.:-)

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 v 16:02 ® 

osprey> Mě by opravdu zajímalo jak to do budoucna bude.Když si vezmu kolik je rybářů,jaký jsou limity pro ponechávání ryb,počet ryb třeba v řekách + kormoráni,pytláci a sem tam náký znečištění.Mě fakt nenapadá,jak z toho ven a vidět tu situaci alespoň trochu světle za současnýho stavu.Možná na mě leze podzimní depka,nevim.Přál bych si,aby to byla jenom depka.

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 v 15:42 ® osprey reakce na …
osprey

hraji> Na severu Čech, odkud mannice pochází, opravdu přechází řada revírů do soukromých rukou.

A svaz se o aktivní jedince ochotné něco dělat zas tak moc nezajímá. Já dělal deset let jako blbec, aby měli nicnedělající kolegové o pár kaprů víc. Ničeho jsem nedosáhl, nic nezlepšil, nezměnil.

Dodnes jsem úplně nerezignoval, sem tam i něco udělám, ale věř mi, že nasrat se a jít do něčeho naplno, tak první po čem vystartuju, je svaz jako takový.

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 v 15:39 ®  reakce na …

hraji> Na to přece nepotřebuju statistiky,na to mi stačej oči.Ale když už se podívám do statistik úlovků např. od roku 2000 do současnosti a projdu si postupně všechny druhy ryb je jasně vidět tato situace. Co se soukromáků týče,před 8 roky byl stejný počet soukromáků?

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 v 15:20 ® hraji
hraji

Píšeš že revírů ubývá, z čeho čerpáš své údaje? Existuje nějaká statistika, kolik revírů ročně ubyde? U nás v MRS se totiž rozhodně nedá říct, že by revírů nějak podstatně ubývalo. Naopak, získáváme další a další vody, které kupujeme celé a nebo formou majetkových podílů. Dále píšeš, že ubývá ryb. Je to tvůj subjektivní pocit a nebo porovnání oficiálních statistik? Vztahuje se tvůj povzdech na některé druhy a nebo na celek? Zkvalitnění vod musí být především v zájmu toho, kdo se o vodu stará, tedy MO. Těžko předpokládat, že Rada ČRS navrhne nějaké zázračné opatření, které celoplošně zjedná nápravu. Lidé zapomněli na to, že pokud něco chtěli, museli si to zajistit. Dnes se většina rybářů stylizuje do polohy „klienta“, ne člena svazu. Nechtějte po mě žádnou práci, žádnou zodpovědnost, žádnou povinnost, já si zaplatím a chci lovit ryby, velké a hodně, moc. A jak nejsou, tak je zle a hledá se chyba ve svazu. Svaz nenasypal…

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 ve 14:52 ® Shrek
Shrek

MO sloučit do klubů v rámci bývalých okresů – rozdělení revírů na klubové vody. členství v daném klubu = možnost chytání na vodách mateřského klubu. Lov jinde? OK, zaplať. Porušení pravidel lovu? Žádný ty ty ty – jednoznačné odebrání povolenky. Něco za něco. Žádná samozřejmost co se masa týče. Tak a teď všichni do mě. :-D

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1