Chytej.cz

Co bude dál

9.11.2011 | | 41.893 zobrazení | 174 odpovědí

Určitě jste se už setkali s tím, že jste ve vašem okolí přišli o některou ze svazových vod.Revír obhospodařuje soukromník a chce za lov v porovnání se svazovkama nemalé peníze.Revírů ubývá,ryb stejně tak.Jak si myslíte,že bude tato situace pokračovat?Myslíte si,že se ČRS jako takový rozpadne a hospodařit sama na sebe bude každá organizace?Nebo revíry pohltí soukromníci?Co by jste udělali pro zkvalitnění našich vod z pozice svazu?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 12. listopadu 2011 ve 22:54 ® All Armor
All Armor

nnnap>Jistě i to je možná cesta. A možná, že pro někoho i lepší. Ne každému to vyhoví z hlediska rybářského zaměření, až citovému vztahu ke konkrétní vodě a pod. Ne všude je dost soukromých revíru a většinou jsou to stojáky. Ani nevím, či je v ČR, či SR soukromý revír na vodním toku. Možná, že to není ani ze zákona možné, aspoň zatím. Já bych o chytání duháků na rybníce až tak nestál.Řeka je řeka. Já jsem primárně, sekundárně i terciálně muškař a až potom je to ostatní. A muškaření na stojáku mne příliš nebaví.Na druhou stranu kormoráni, vydry, pytláci a idioti, kteréb si rybáři zvolí…On to zase ani každý nechce dělat, toho idiota ve svazu, že?

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 ve 22:46 ® nnnap
nnnap

jo a mezi náma a polákama je několik desítek km vodních toků a několik místních organizací.
Prostě sem jim stopl peníze a šel tam, kde za ně něco pro mě udělají. K profíkům.

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 ve 22:41 ® All Armor reakce na …
All Armor

nnnap> Dyť já jsem snad jasně napsal, že vím, že píšeš o „tvých“ penězích. Ovšem pokud je strčíš dobrovolně do jednoho klobouku spolu s ostatními, je těžké identifikovat, co se koupilo za ty tzv.„tvé peníze“. A je srandovní dožadovat se, aby se nakoupené ryby daly tam, kde chceš ty. Možná, že za tvůj podíl na penězích je tam 27 šupin na jedné rybě. To už nejsou tvé peníze, ani jen tvé ryby, příteli. Já tě chápu, ale pokud se nechceš podřídit většině (snad si toho „idiota“ zvolila většina a on ji tedy reprezentuje), tak si neměl lézt do žádného spolku. Z tohoto důvodu se spolkům, včetně politických partají, vyhýbám relativně úspěšně celý život. A momentálně jsem právě jen v tom rybářském, bo chci chodit na ryby a i když bych si teoreticky mohl koupit povolení i jako nečlen, rybářská organizace mi je nemusí prodat (důvod: už je vydaných mnoho povolení na dané revíry).

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 ve 22:18 ® nnnap reakce na …
nnnap

All Armor> píšu o svých penězích. Ostatní ať si je dají třeba svým manželkám.:-D

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 ve 22:15 ® All Armor
All Armor

nnnap> Hmmm, neznám konkrétní poměry, ale i tak… Píšeš, že jsi ze severu. Pokud mají být ryby nasypány do řeky kousek od hranic s Polskem, tak má ten „idiot“ možná pravdu. Pokud chceš, aby byly ryby za tvé peníze, resp. přesněji, část ryb, které byly koupeny za tvůj podíl na penězích na zarybnění, poskytnuty polským rybářům jako sponzorský dar, tak to řeš jinak a nepožaduj, aby sa tak chovali i ostatní platící…:-D

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 ve 21:01 ® FInnnp reakce na …

Luccini> Upozornuji,že toto je rybářský server.Ne Novinky.cz.Zde diskutijeme o problémech týkajících se rybařiny.Nelečíme zde nějaké .............­.............­.............­....

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 ve 20:43 ® Luccini reakce na …

nnnap> opět si mne nezklamal. hezký zbytek večera a pozdravuj sestru

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 ve 20:20 ® nnnap reakce na …
nnnap

Luccini> ne. Příspěvky diktuji gramotné sestře, tak snad jsou vpořadku.

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 v 19:58 ® FInnnp reakce na …

nnnap> Na druhou stranu je mě nesmírně líto lidí kteří to myslí z z rybami a rybařinou dobře a musí se spolčovat z takovou strukturou jakou je ČRS.Už se těším na dobu až nebudou a ta doba už je velmi blízko.

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 v 19:45 ® nnnap reakce na …
nnnap

FInnnp> u nás, místní idiot prohlásil, že na co bude sypat ryby do řeky, že stejnak skončí v polsku. Co mu po tom, kde skončí moje prachy?!!!

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 v 19:44 ® Luccini

nnnap> Neděláš ty do politiky, já jen, že místo argumentace používáš prázdná hesla a mimochodem proč o něčem píšeš, když to nechceš udělat? To mi jako rukopis člověka co něco dokázal nepřijde. Promiň jestli Tě něco z toho uráží, ale jsem zvyklý říkat co si myslím a za nic se neschovávat.

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 v 19:35 ® FInnnp

Já vždy když přijedu do míst kde jsem nikdy nechytal tak se ptám na jakou zdejší vodu chodí lovit předseda.Tam je záruka,že to ty pakárny z MO ČRS budou mít zarybněný.Tak přesně funguje ČRS a o financích ani nemluvě to je totální Červená Karkulka.

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 v 19:22 ® nnnap reakce na …
nnnap

Luccini> hehe, myslíš, že mám potřebu měnit svět? Klidně si tam umřete.
Člověka který něco dokázal, nebo umí, poznáš. V podpisu to není.

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 v 19:09 ® Luccini

nnnap> nevím co jsi dokázal ty a ty nevíš co jsem v životě dokázal já. Prozatím oproti tobě já sem se tu dokázal podepsat. Svaz má jistě spoustu chyb, ale místo reorganizace stávající 1 organizace ji chceš zrušit a reorganizovat 3 jiné (obecní úřady, krajské úřady, městská policie).Proto je ten návrh nesmyslný. Navíc chceš dát moc nad revíry lidem, kteří o rybářství nic nevědí(svaz tu není jen od vydávání povolenek). Nevím co ti kdo ze svazu provedl, ale tvůj přístup mi přijde dost osobní a jediné co chceš je aby svaz zanikl, starost o revíry v tom moc nevidím.

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 v 17:57 ® FInnnp

Jak si tak pročítám některé příspěvky tak mi připadá,že sem v roce 1980......ČRS je prostě zkostnatěla organizace která patří už jen do vyprávění.

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 ve 14:03 ® nnnap reakce na …
nnnap

džigit> souhlas, může to být o trpělivosti, ale proti konkrétnímu úředníkovi můžu jít dosytosti, libovolně dlouho, třeba do skonání věků, proti skupině stréců akorát, když si naplánují schůzi od 8 do 9 hodin v den, kdy třeba nemám čas.

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 ve 13:59 ® džigit reakce na …

nnnap> pokud víš,že víš víc než ON,jsi blízko,ale vyhráno není.Trochu do toho vidím,tak vím.Věř mi,že leckdy je to velmi,ale velmi složité a s nejistým výsledkem.Ony ty pověstné mlýny zas tak rychle nemelou

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 ve 13:50 ® nnnap reakce na …
nnnap

džigit> ten úředník je konkrétní člověk. Pokud pochybil nebo nepracoval jak měl, je snadné s ním udělat pořádek. Velice snadno ho dostaneš na obyčejný strach o místo. Jseš-li v právu a máš-li pravdu, samozřejmě.

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 ve 13:26 ® džigit reakce na …

nnnap> to Ti teda přeji hodně štěstí při naplňování.Ostatně kažý den se v novinách,na netu či v Tv dozvídám o tom,„Kterak bezejmenný jednotlivec nad úřadem vyhrál“.
Když pominu lidové vypravěče pohádek,tohle je má nejoblíbenější forma
Jsem hnusný,jdu na trestnou 

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 ve 13:08 ® nnnap reakce na …
nnnap

džigit> to je formální převedení agendy během půl dne.

Můj systém pracuje s reálným člověkem. Pouze má páky na vymahatelnost. Konkrétní zodpovědnost. Nepotřebuje poctivé nadčověki. Věř tomu, že jako jednotlivý občan si postavím, bude li třeba,úřad do latě. Nepomůže ti žádná protekce. Nenajdeš ochranu před rozlobeným občanem v právu. Což se o diskuzi s bandou stréců v MO říci nedá. Kolchozníci.

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 ve 12:46 ® džigit reakce na …

nnnap> to by si musel stvořit ideálního člověka,co člověka,NadČlo­věka,kterej bude mít všeho dostatek. Hnedle nepokrade,nez­neužije,nebude hledět na vlastní prospěch,nebude závistiv,nezes­milní,nenechá něco v nepořádku.
Pak ještě nějaké vlastnosti na roz.Jako třeba rozdá,rozdělí spravedlivě mezi potřebné,rozhodně nebude na chudácích rybářích vydělávat,rozkryje nekalosti svých podřízených,roz­práší ostatní zloděje a otravnou havěť,rozumně zarybní a rozesměje.
Jistě by se daly ještě nějaké žádoucí vlastnosti najít,ale i tak toho budeš mít k stvoření hodně.Navíc jsem zvědav,jak s tím uspěješ u ašich vládnoucích kašpárků v divadle"Par­lament" a „Vláda“
Prosím Tě,až se Ti to v Tebou stanoveném celostátním měřítku podaří splnit aspoň ze 15%,dej ostatním vědět,davy se pohrnou  

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 ve 12:43 ® nnnap reakce na …
nnnap

mannice> při vší své dobré vůli tam nový prostor pro cikny nevidím.

Nevidím tam ani prostor pro podvody. Kdokoliv a kdykoliv může volat k odpovědnosti pracovním místem vázaného úředníka. Pro mne je normální komunikovat o tomto třeba s vzdělanou úřednicí než s rypákem, který nemyslí na nic jiného, jak s ostatními vyto. Nemám důvod jim věřit ani dobrý den.

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 ve 12:34 ®  reakce na …

nnnap> Ty bys je do toho netahal,ale oni maj v podstatě zadarmo všechno.Nepochy­boval bych,že i tohle by měli zadarmo a bez pravidel.Svaz by skončit uplně neměl,jen by to chtělo takovu „modernizaci“,která je na český poměry neuvěřitelná.Ale ono to příjde,dřív nebo později.

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 ve 12:25 ® nnnap reakce na …
nnnap

mannice> já bych do toho cikny netahal. V podstatě by se nic nezměnilo, pouze odpovědnost a dohled by se přesunul na řádně pracující.

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 ve 12:22 ® nnnap reakce na …
nnnap

džigit> to mě samozřejmě vadí, jeden kačák. Je to nuda.
Ale naše v mrtvolky proměněné vody mne taky už přestalo bavit objíždět. Proto bych uvítal to, co jsem popsal níže. Jasná struktůra, jasná zodpovědnost, za práci zodpovídat svým pracovním místem. To není špatná varianta.

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 ve 12:18 ®  reakce na …

nnnap> Tvůj nápad neni zas tak zlej,ale v dnešní době by to dopadlo ještě hůř než si myslíš..Nepřizpůs. občané by nejspíš měli i rybařinu zadarmo,div by na to nedostávali příspěvky.Měli by neomezených počet ryb atd..Takhle fakt ne

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 ve 12:17 ® džigit

nnnap> no ovšem chodit stále na jeden píseček taky není to pravé ořechové.Ta relativní trocha volnosti je taky svaz.Já osobně bych se moh na soukromé vys…
Tím si můžu tu „všední“ svazovou rybařinu zpestřit.

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 ve 12:05 ® nnnap reakce na …
nnnap

Luccini> mě pochopíš, až něco sám dokážeš. Bez milosti. Hospodské keci, prcmrndávání- ano, to je svaz a jeho členstvo. To je kolektiv, ve kterém se necítím dobře. Proto jsem na soukromém, kde obě strany plní své dohodnuté povinnosti. Funguje to jako švýcarské strojky. Vot paběda.

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 ve 12:00 ® Luccini reakce na …

nnnap> komiku

reagovat
Sobota 12. listopadu 2011 v 11:51 ® nnnap
nnnap

Luccini> určitě v lepším stavu jak v zahradkářské kolonii. Také by to bylo levnější. Za zpracování a vydání povolenek by jí muselo stačit pade. Nájem, teplo, soczdrav jí už stejnak platíme.

reagovat