Vyhledávání
Co bude dál
9.11.2011 | | 42.174 zobrazení | 174 odpovědíUrčitě jste se už setkali s tím, že jste ve vašem okolí přišli o některou ze svazových vod.Revír obhospodařuje soukromník a chce za lov v porovnání se svazovkama nemalé peníze.Revírů ubývá,ryb stejně tak.Jak si myslíte,že bude tato situace pokračovat?Myslíte si,že se ČRS jako takový rozpadne a hospodařit sama na sebe bude každá organizace?Nebo revíry pohltí soukromníci?Co by jste udělali pro zkvalitnění našich vod z pozice svazu?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 12. listopadu 2011 v 11:36 ® Luccini reakce na …
-
nnnap> Takže podle tebe je na krajích a obcích vše v pořádku a svou práci tam odvádějí tak dobře, že jim můžeme klidně přihodit i rybářské revíry. Až ti z rybníka udělají nákupák tak se prosím ničemu nediv.
reagovat - Sobota 12. listopadu 2011 v 10:53 ® nnnap
-
a k čemu vlastně takový svaz je? To jsem nepochopil. Bolševický, kolchoznický relikt.
Proč platím 300 udržovací poplatek? Na vyžrané funkcionáře, na budku, v které chlastaj. Na teplo? Proč?
To klidně zaplatím 300 té babě, co sedí na úřadě a vydává rybářské lístky ať si sebere povolenky a udělá součty. Už tam sedí a měla by aslepoň co dělat. Na rozdíl od bolševického rypáka by tam pro mne byla každý den.
Jaké brigády, když každý chce jenom hrabat peníze a o práci nikdy nikdo nestál? Proč nezaplatím 500 přímo svému úřadu, který, věřím tomu se o svůj majetek postará daleko lépe jak banda pozůstalých bolševiků a jejich pohrobků?
Povolenka na okres, kraj, počet odnesených ryb. Odneseš si jenom tolik, kolik si zaplatíš. Chceš chytat mimo okres, – připlať.
Furt dookola blbé remci o nedostatečné kontrole? Stačí rozšířit působnost městské policie na dohled nad městskými revíry.
V podstatě jako dnes, ale bez svazu.
Převést revíry na krajské a městské úřady a bude pořádek!
reagovat - Sobota 12. listopadu 2011 v 10:14 ® nnnap
-
kejh, kejh
reagovat - Pátek 11. listopadu 2011 v 17:59 ® timbab reakce na …
-
petrikveprik> Mohl by jsi to trochu rozvést?Příspěvek hrajimu mi přijde jako scénář ke špatnýmu filmu a to pro mě mi nějak neleze do hlavy.
reagovat - Pátek 11. listopadu 2011 v 16:49 ® reakce na …
-
hraji> ..protože v historii bylo už hodně takových „HRDINŮ“ co veřejně vystoupili, řekli něco hodně nahlas a dnes o nich nejde vůbec slyšet a jsou v tom horším případě pod drnem. V tom lepším žijí někde v anonymitě a ústraní.
timbab> Pozor – dnes zadarmo nehrabe ani kuře a je rozdíl jestli jsem placený za kvalitně odvedenou práci nebo šlofáctví. Šlofáctví a zkostnatělost jsou v mém případě velmi slušné synonyma pro ústav jako je ČRS!
reagovat - Pátek 11. listopadu 2011 ve 14:54 ® timbab reakce na …
-
hraji> Souhlasím s tebou.Je spousta,spíše většina, těch,kteří si myslí že vše funguje bez nich.Prostě jednoduše:On to někdo udělá a pak si budeme stěžovat u piva.
reagovat - Pátek 11. listopadu 2011 ve 14:28 ® kety.vydra
-
nnnap,jenikkk> Na vás ani nemá cenu reagovat…
reagovat - Pátek 11. listopadu 2011 ve 13:52 ® hraji
-
Proč jsou vždycky ti nejchytřejší a nejprogresivnější ubozí anonymové, co se bojí se i přiznat k vlastnímu jménu? Na lidech kolem sebe nenechají chlup suchý, ale sami jsou krystalickou ukázkou nedostatku charakteru. A pak tu není s kým diskutovat, protože špinit si prsty debatou s anonymem nestojí za to.
reagovat - Pátek 11. listopadu 2011 ve 13:16 ® jenikkk
-
nnnap> Já věřím, že přijde čas (a nebude to snad tak dlouho trvat), kdy se všechny ty dnes úsměvné debaty „Jak jsme chytali a žrali kapři / Jak jsme chytali a pouštěli kapři / Kdo masaří je dobytek / Kdo pouští je dobytek“ překlopí konečně k jádru problému a to sice k tomu, že tu máme shnilou a bohužel hluboce zakořeněnou organizaci, které je potřeba ukázat záda. Jak jsem psal, s ubývající členskou základnou bude Svaz slábnout. Souhlasím, že jeho pozice je neudržitelná. Nečekám žádné zemětřesení, ale ČRS/MRS zvolna zestárnou a budou se rozpadat, až z nich nakonec moc nezbyde, na to bych si vsadil. Čím rychleji je členi opustí, tím dřív se tomu tak stane.
reagovat - Pátek 11. listopadu 2011 v 10:47 ® nnnap reakce na …
-
jenikkk> já bych řekl, že svaz se neosvědčil. Nebyl schopen reflektovat vývoj, potřeby členů, nešel sám dopředu, je to pouze udržování bolševické agónie. Však se také podívejte na ty bolševické rypáky. Samej zahrádkář jeto. A úplně je jedno, že už dnes podniká a jezdí v oktávce v kombíku. Různí předsedové. Estébácké, milicionářské pysky! Tyhle typy jsou v hamižnosti vždy aktivní. Je mi na grcání, kdykoliv vidím podobné chomouty kdekoliv v kolektivu. A v těch zájmových jich je nepočítaně. Dostali ode mně kopec. Za moje prachy si nebudou sypat kapry do svého rybníku.
reagovat
Toto volá po změně, situace je neudržitelná a neobhajitelná. - Pátek 11. listopadu 2011 v 9:16 ® jenikkk
-
Tak si taky trochu zamudruju
Podle mě má Svaz vody v pronájmu jaksi automaticky – chybí mu konkurence a kde není soutěž není ani motiv pro zajišťování kvalitních služeb (že někdo něco bude „dělat pro lidi“, to je nesmysl – péče o bližní funguje jen v rámci rodiny a ať se nám to líbí nebo ne, za její hranicí už je funčním motorem jiný princip)
Možná by ale o hospodaření například na nějakém úseku řeky nikdo jiný než Svaz ani zájem neměl. Tomu bych se vlastně nedivil, když už u nás žádné řeky nejsou, jen kanály na rychlý odvod vody z krajiny. Zajímavější by to mohlo být u přehrad.
Když budou Svazu dostatečně rychle ubývat členové, možná se věci změní. Já osobně se snažím jít příkladem
reagovat, v letošním roce jsem platil členské příspěvky naposled. Sice se připravím o možnost lovit na vodních tocích a přehradních nádržích, ale jak už jsem psal, ono stejně není o co stát.
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 22:39 ® Vendelín reakce na …
-
osprey> To máš pravdu. Jestli jede náklaďák. S 5 kádi a ve dvou bude o polovinu méně ryb nikdo nezjistí. Je to o kontaktech. Jeden z našich lidí se pokoušel přemluvit šéfa klatovského rybářství aby nám dali nějakou bílou rybu. Jelikož od nich bereme ryby. A že by jsme si na jaře znovu vzali. Náš člověk tvrdil že ho zná dobře. Sloužili spolu. Přišel ale „lepší“ kamarád a nám slibované ryby skončili v jiných vodách.
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 22:30 ® hraji reakce na …
-
timbab> napíšu něco velmi nepopulárního, co vždycky členy nadzvedne. Členové MO zapomínají, že ti kapři (nebo jiné vysazované ryby) jsou vlastně jejich, a ti výboři tam jsou z vůle členů. To je jako doma, když přestaneš kontrolovat děti a manželku, máš doma za chvíli anarchii. A stejné je to v MO. Členové se musí zajímat o dění v MO, musí mít zájem kontrolovat vysazování a všechny činnosti MO. Pokud se spokojí s tím, že nechají výbor dělat vše bez dozoru, pak jen těžko mohou vyslovovat nějaké stížnosti. Prostě členové musí využívat svých členských práv. Pokud tak nečiní, je to jejich problém.
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 22:16 ® kety.vydra reakce na …
-
FInnnp> Neviděl…Ale jak jsi to naspsal,raději ani nechci vědět.Představivost mám dost velkou…
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 22:11 ® FInnnp reakce na …
-
kety.vydra> Viděl jsi někdy jak se vyřazují revíry pod ůplatou ze svazových vod.U nás je to běžné.
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 22:02 ® kety.vydra reakce na …
-
FInnnp> V čem?
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 22:01 ® FInnnp
-
U nás v MO vládnou 30 let ti samí.ČRS je prostě zkostnatělá postkomunistická organizace a zřejmě i zločinná.
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 21:59 ® timbab reakce na …
-
osprey> Já jen že spousta lidí nadává,jsou chytří(většinou na netu nebo v hospodě) a pak jsou na schůzi jako ty ovce.Je jim všechno jedno u hlasování jsou vždy pro atd.
reagovat
A s tím svazem.Aby to nebylo jako s komunistama.Nikdo je nechtěl a teď je často k slyšení:„zlatě za komančů“. - Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 21:52 ® osprey reakce na …
-
timbab> Samozřejmě. Pak je otázka, kdo je do všech těch funkcí zvolen a jak to celé funguje.
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 21:39 ® timbab reakce na …
-
osprey> Jasně,proto záleží aby dozorčí komise dělala co má,stejně tak i hospodář MO.Pokud to tak není,měli by se vyměnit,to už je na členech dané MO.Ne aby byli na schůzi u všeho „pro“ jak ovce,což je často k vidění.
reagovat
S tím převozem máš pravdu ale nikdo ty ryby na kusy počítat nemusí.Ale pokud kolega napíše že tam bylo ročně vysazeno 600 ks kapra a při výlovu tam není tak je někde něco v nepořádku.Ještě doplňuje že tam je nízká docházka. To by tam nesměli dávat skoro nic.A kdo to kontroluje?Dozorčí komise a jsme zase na začátku.
Nikomu snad nemusím připomínat že členská schůze je nejvyšším orgánem místní organizace.Tudíž vše záleží na členech. - Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 21:25 ® osprey reakce na …
-
timbab> Nevím, jak to kde je, ale při vysazování ryb je dost prostoru pro kdejakou černotu. Proto má každá MO kromě výboru i revizní komisi – tam by se teoreticky měli zvolit lidé, kteří budou takovéhle věcí kontrolovat.
Jaká je ale praxe, to už je jiná otázka. Někde to může bát OK, jinde nemusí. Slyšel jsem ledacos, obviňovat nikoho nechci. Ani nemůžu. Ale když v místě A naložíš ryby a v místě B je vysypeš do revíru, kde už je nikdo nepřepočítá, tak je to celé jen a jen o lidech, kteří to dělají.
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 21:19 ® timbab reakce na …
-
FInnnp> Tím myslíš že to jako svaz ojebává?Napíše-nenasadí?
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 21:14 ® osprey reakce na …
-
Vendelín> Tohle dělám taky. Ale to nic neřeší.
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 21:10 ® FInnnp
-
Jedná se o svazovou vodu 3 ha.Každoročně se tam papírově vysazovalo 600 kapru.A návštěvnost tohoto revíru byla velmi malá a pytláka jsem tam nikdy neviděl.
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 21:07 ® FInnnp
-
http://www.chytej.cz/…finger-2011/
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 21:07 ® FInnnp
-
Takhle hospodaří ČRS.
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 17:35 ® Vendelín
-
osprey> Není to tak černý? Každý stím má jiné zkušenosti podle toho v jaké MO je. Si myslim teda já. Dneska jsem byl na výlovu chovného rybníka. Vánoční ryby se tam prodávali o sto šest. A to je do vánoc ještě pěkná dálka. Ale spousta rybářů mezi nimi i já. Jsme stáli pod hrází. A strávili skoro celý den tím aby jsme si nachytali nějaké ty „čudly“ co nepobrali do sítí. A my je mohli nasadit do našich rybníčků. Celý den brodění pro cca 200 rybek a to přeháním největší kusy 35cm. Ale většina malá bílá ryba a okouni jsem tam nějaký candát ale většina popadala. Přežilo tak 100 kusů které jsme si vysadili. Zbytek chlapů kromě mě mělo dovolenou já se jen ulil ze školy. Myslím že všichni co tam stáli byli lidi kteří nějakým způsobem chtějí pomoci svým vodám. A co se v tom potůčku nepobralo se spláchlo do řeky:) A věřím že tam skončilo hodně ryb:)
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 11:25 ® hraji reakce na …
-
kety.vydra> ano, jsou i takové MO
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 11:25 ® hraji
-
Sumec ST> za situace, kdy se vysazuje do revíru tržní ryba, tedy ryba, která má míru, je jakékoliv zvyšování míry nic neřešícím opatřením. Protože se stane jen to, že se začnou vysazovat ryby tak velké, aby dosahovaly vyšší míry a zase se hned vychytají. Jediné řešení je vysazovat do revíru ryby podmírové a to tak že hodně podmírové. Například kapry kolem 25 cm. A ať si rybáři počkají, až dorostou do 40 cm. Takový kapr, který stráví dva roky v revíru, využije jeho potravinový potenciál a navíc bude daleko zajímavějším soupeřem, než kapr vysazený a hned druhý den ulovený a zabitý.
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 10:38 ® kety.vydra
-
Sumec ST> Teda,jako,asi jsem naivní,ale ona existuje nějaká MO,která „dělá“ ryby pro „své“ zarybnění a ještě má tolik ryb navíc,že jich má dost ještě pro vánoční prodej? Tak to by byla hódně prosperující MO a asi by z prodeje vánočních kaprů byla ještě pěkně v balíku…
reagovat