Vyhledávání
Začátečník rybaří v Kanadě
6.11.2011 | Bagr | 12.464 zobrazení | 32 odpovědí | upravit
Ahoj, nacházím se v Kanadě Edmonton (alberta) a chtěl bych začít rybařit, nikdy jsem nerybařil a ani pořádně nevím jak se to dělá. Chtěl bych poradit jak a kde začít rybařit, jakou techniku zvolit a jaké jsou zde rybářské zákony. Podmínka ovšem je, že rybářská technika nesmí být drahá. Vše co si koupím tak budu muset zde nechat. Holt hmotností limity při cestě letadlem jsou neúprosný.. děkuji předem všem za rady…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 9. listopadu 2011 ve 22:47 ® 1Mara reakce na …
-
osprey> Ty taky ?
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 v 16:50 @ All Armor reakce na …
-
osprey>Snad to s tebou tak špatné nebude…
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 v 16:05 ® Bigpista reakce na …
-
Tuhle definici si musím zapamatovat.
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 v 15:44 ® osprey reakce na …
-
All Armor> Morálka je něco, co potřebuju, aby se mi nechtělo blejt, když se podívám do zrcadla.
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 v 15:18 @ All Armor reakce na …
-
Fryw> Vyprovokoval jsi mne k prostudování Baťových úvah, ale nic na toto téma jsem nenašel. On Baťa zažil jen jednu svľtovou krizi. Poyn.: autor výroku o morálce není ten Tomáš Jan Baťa, který před časem zemřel v Kanadě (Bata Shoe Organization), ale jeho otec Tomáš. http://cs.wikipedia.org/wiki/Ba%C5%A5a http://cs.wikipedia.org/…an_Ba%C5%A5a
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 14:43 ® Fryw
-
Jestli ten Baťa někdy i vysvětlil, proč ta „morální krize“ je cyklická…
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 ve 12:34 ® Robur
-
pěkně se to rozjelo, jen ten bagr nějak stojí a neodpovídá
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 v 10:14 @ All Armor reakce na …
-
nnnap> No to jistě…už se třesou na vólstrítu.
reagovat - Středa 9. listopadu 2011 v 9:25 ® nnnap reakce na …
-
All Armor> tak já právě sedím nad grafy ojrodoláč a snažím se ty morgany a spol ožebračit, abych mohl rozdat chudým
reagovat
Sou to dobří soupeři. Však já nad nima vyhraju. Rozdrtím je naprach. A když né, tak je vezmu prutem! - Středa 9. listopadu 2011 v 9:01 @ All Armor reakce na …
-
nnnap> Baťa nepsal o vizi, ale pojmenoval pravou příčinu krize. Platí to i pro současnou situaci, která se povleče ještě léta. MORÁLNÍ KRIZE. Několik málo finančních skupin ovládá celý svět. Morálka? Co to je?
reagovat - Úterý 8. listopadu 2011 v 19:27 ® nnnap reakce na …
-
All Armor> já měl na mysli tu batovu vizi
reagovat - Úterý 8. listopadu 2011 v 19:16 @ All Armor reakce na …
-
nnnap> Žiješ v tom. Zcela jistě.
reagovat - Úterý 8. listopadu 2011 v 19:10 ® nnnap reakce na …
-
All Armor> to je pěkně hnusné, tedy, v tom bych nechtěl žít.
reagovat - Úterý 8. listopadu 2011 v 18:31 @ All Armor reakce na …
-
osprey> Hmmm, já psal o svobodě, ne o anerchii. Snad jsi to tak pochopil. Ono existuje i něco jako jakési povědomí slušnosti a toho, co je správné. Ale evidentně ne v české a slovenské společnosti a soudím, že nikde v bývalém ostbloku. Stačí se podívat, co máme za idioty v parlamentě a ve vládě. jak bezostyšně káží občanům a sami kradou jako straky. Morálka je prostě v prdeli. Přerd časem jsem na slovenském netu citoval. A frekvence opakování byla vysoká a nakonec to citoval i imbecil v parlamentě při hlasování o důvěře vládě.
Tomáš Baťa ku krizi v roce 1932:
Příčinou krize je především morální bída. Přelom hospodářské krize? Nevěřím v žádné přelomy samy od sebe. To, čemu jsme si zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu. Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek. V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu. V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující, dělat to, co nás pozvedlo z poválečné bídy, pracovat a šetřit a učinit práci a šetření výnosnější, žádoucnější a čestnější než lenošení a mrhání. Máte pravdu, je třeba překonat krizi důvěry, technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji však překonat nelze, důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem a osobním příkladem.
reagovat - Úterý 8. listopadu 2011 ve 14:03 ® čingi
-
No proto je Kanada tam kde je a my holt kde si zasloužíme.Ale myslím si,že zadavatel otázky se ptal na něco úplně jiného.
reagovat - Úterý 8. listopadu 2011 ve 13:09 ® džigit reakce na …
-
nnnap> ale taky ten vysavač neleze kam nepatří
reagovat - Úterý 8. listopadu 2011 ve 12:07 ® nnnap
-
osprey> to vyžaduje stroje. Stvoření lidské, božské hovádko nikdy nebude dokonalé a naplňovat nejrůznější představy, řekněme si i kdejakého vypatlaného idiota, který se po hřbetech mdlých vyšplhal výše a teď by z pozice pseudodirigované mu mandátem šlapal s gustem po druhých. Takových příkladů je také spousta a občanská neposlušnost je legitimní součást společenského vývoje. Jiné je smrt. A já nechci žít v dokonalé společnosti. Tu už u nás doma má například vysavač. Je tam kde má být a dělá co má dělat. Dostane za to co má za to dostat. Je spokojen. Nejsem vysavač. Nechci být vysavač.
reagovat - Úterý 8. listopadu 2011 v 11:54 ® osprey reakce na …
-
All Armor> To je fakt, třeba tady na jihu se fakt svobodně pytlačí. Ve velkém, beze strachu a zcela po libosti každého soudruha.
A těch přékladů absolutní svobody jsou tu mraky – na silnicích, v majetkoprávních věcech,…
Bohužel jaksi není respektováno pravidlo, že svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. No a tak bych třeba já osobně ocenil, kdyby se stanovila jasná pravidla, kde jsou hranice té svobody a začalo se to dodržovat. A to už bohužel mluvím o zákonech a jejich vymahatelnosti.
reagovat - Úterý 8. listopadu 2011 v 11:48 @ All Armor
-
Ještě dodám, že to, že Angličané mají rčení, že v největším nebezpečí je občan v době, kdy zasedá parlament (tedy, kdy přijímají zákony omezující občanovu svobodu), má dobré důvody.
reagovat - Úterý 8. listopadu 2011 v 11:45 @ All Armor reakce na …
-
čingi> Demokracie není o zákonech, často špatných a poplatných politice, schvalovaných idioty v parlamentě. Mezi zákonem a spravedlností je diametrální rozdíl, jsou to jiné kategorie. Stát, ve kterém není všechno spoutané zákony, vyhláškami, nařízeními – to je stát, kde jsou občané svobodnější.
reagovat - Úterý 8. listopadu 2011 v 11:18 ® nnnap reakce na …
-
čingi> no, představa, že nebudu porušovat vyhlášku o dopravě na pozemních komunikacích by byla moje smrt. To bych rovnou mohl jezdit autobusem!
reagovat
Minimálně vím o tom, že jsem donutil tu mrtvolu před sebou otevřít pusu do různých tvarů a můžu přemýšlet nad tím, kdy tu klapačku zavřel a spokojen uvažovat nad tím, kolik jsem mu udělal soukromé radosti - Úterý 8. listopadu 2011 v 10:52 ® čingi reakce na …
-
No demokracie přece není na to, aby se porušoval zákon,né?
reagovat - Úterý 8. listopadu 2011 v 10:05 @ All Armor reakce na …
-
čingi> Demo-grácyje kanadská. Vypadá to tak, že člověk si nemůže dělat co chce, ani v kanadské divočině. Ba ani chlastat…A ani se svobodně utopit. Nevěřím, že se na lodích nechlastá. Nakonec předpisy jsou na to, aby bylo co porušovat.
reagovat - Úterý 8. listopadu 2011 v 9:22 ® čingi
-
No já jsem chytal v provincii Ontário.O tom,že se nesmí chytat na háčky s protihrotem jsem nikde nečetl.A co se týká toho pití tak to se vztahuje na lov z lodě.Ono když má jezero 40.000km čtverečních a jezdí tam někdo nalitej,tak se může stát,že už nikdy břeh neuvidí.Viz ten matla co nedávno spal na Lipně na lodi protože ztratil orientaci.A to je Lipno proti kanadským jezerům louže.
reagovat - Úterý 8. listopadu 2011 v 0:46 ® osprey reakce na …
-
Stanik> Tak to by si tam dost našinců nezachytalo
reagovat - Pondělí 7. listopadu 2011 ve 23:57 @ All Armor
-
Where Do I Find Out About Fishing In My Area? PROV. FISHING LICENCES TELEPHONE WEBSITE Alberta 780–944–0313 www.srd.alberta.ca/…shingalberta British Columbia 604–660–2421 www.env.gov.bc.ca/fw/fish Manitoba 800–214–6497 www.gov.mb.ca/…ip/fisheries New Brunswick 506–453–2440 www.gnb.ca/…/index-e.asp Newfoundland & Labrador 800–563–6353 www.gov.nl.ca/env/wildlife North West Territories 800–661–0788 www.nwtwildlife.com/fishing Nova Scotia 902–485–5056 www.gov.ns.ca/…sportfishing Nunavut 866–686–2888 http://www.gov.nu.ca/…heries.shtml Ontario 800–667–1940 www.mnr.gov.on.ca/mnr/fishing Prince Edward Island 902–368–4683 www.gov.pe.ca/…r/index.php3?… Quebec 418–627–8600 www.mrnf.gouv.qc.ca/…ish/wildlife Saskatchewan 306–787–2467 www.environment.gov.sk.ca Yukon 867–667–5721 www.environmentyukon.gov.yk.ca/fishing FISHING RELATED SITES ACROSS CANADA Freshwater Fisheries of BC www.gofishbc.com Family Fishing Society of BC www.bcfamilyfishing.com Fishing Alberta www.fishalberta.com Manitoba Water Stewardship – Fisheries www.gov.mb.ca/…ip/fisheries Newfoundland & Outdoor Sportsman www.newfoundlandsportsman.com Yukon Fishing www.yukonfishing.com Fishing Saskatchewan www.fishingsaskatchewan.ca Ontario Federation of Anglers & Hunters www.ofah.org Ontario Family Fishing Weekend www.familyfishingweekend.com Nova Scotia Fishing www.novascotiafishing.com New Brunswick Fishing www.newbrunswickfishing.com Nunavut Tourism www.nunavuttourism.com Northwest Territories Wildlife www.nwtwildlife.com Deep Sea Fishing in Prince Edward Island www.gov.pe.ca/visitorsguide Angler’s Atlas www.anglersatlas.com 47 „Catch Fishing“ guidebook_2008 04/18/08 5:19 PM Page 47Check Out These Fishing Web Sites Get Out with Shelley & Courtney www.tvfishing.com FisherGirl www.fishergirl.com Sportfishing on the Fly www.sfotf.com The Canadian Fly Fisher www.canflyfish.com The New Fly Fisher www.thenewflyfisher.com What a Catch! www.whatacatch.net BC Outdoors Sportfishing www.oppublishing.com Fish TV! www.fishtv.tv Facts of Fishing www.factsoffishing.com WFN World Fishing Network www.wfn.tv Fish’n Canada www.fishncanada.com Going Fishing TV www.goingfishingtv.com Ontario Out of Doors www.fishontario.com Outdoor Canada www.outdoorcanada.ca Real Fishing www.realfishing.com Canadian Sportfishing Productions Inc. www.canadian-sportfishing.com Atlantic Salmon Journal www.asf.ca/journal.php Eastern, Woods & Waters www.easternwoodsandwaters.ca Great Canadian Sportsman – webzine www.greatcanadiansportsman.com FISHING FOUNDATIONS & GROUPS Canadian Sportfishing Industry Association www.csia.ca Canadian National Sportfishing Foundation www.catchfishing.com Canadian National Sportsmen’s Shows www.sportshows.ca Fish Futures Inc. www.fishfutures.net Sportfishing Canada www.sportfishingcanada.ca Department of Fisheries & Oceans (DFO) www.dfo-mpo.gc.ca FRENCH – FRANÇAIS Québec Pêche- Webzine www.quebecpeche.com Fête de la pêche Québec www.fetedelapeche.gouv.qc.ca Sentier Chasse-Pêche www.sentierchassepeche.com La Pêche – Fédération des pourvoiries du Québec www.fpq.com/fr/fishing.asp Aventure Chasse & Pêche www.qacp.com
reagovat - Pondělí 7. listopadu 2011 ve 23:54 @ All Armor
-
A co kdyby jsi se podíval třeba sem: http://www.fishingalberta.net/
Mají základy i pro greenhorny: http://www.fishingalberta.net/…_Fishing.pdf
reagovat - Pondělí 7. listopadu 2011 ve 23:52 @ All Armor
-
A co kdyby jsi se podíval třeba sem: http://www.fishingalberta.net/
reagovat - Pondělí 7. listopadu 2011 v 19:15 ® Stanik
-
Můj kamarád teď v Kanadě už asi dva roky je a letos začal i rybařit a pokud se nepletu tak říkal že je povinnost chytat na nástrahy bez protihrotu a při lovu prý nesmíš chlastat – nedělám si prdel. Dokonce je kontrolovala policie a chtěla jim za ty háčky a alkohol dát i pokutu asi 300 CAD ale nějak to ukecaly.
reagovat - Pondělí 7. listopadu 2011 ve 12:42 ® osprey
-
Velmi pravděpodobně pro tebe bude nejjednodušší technikou přívlač. Buď nějací pstruzi na tekoucí vodě nebo okounci, okouni, štiky a candáti na stojáku. Nevím, co tam máte.
Zašel bych do obchodu a pohovořil s prodavačem. Tam se dozvíš ceny. Co to znamená, že technika nesmí být drahá, to je hodně subjektivní věc.
Dobrý navijáček bude mít 250 g, můžeš si koupit vícedílný cestovní proutek (transportní délka 50 cm, váha 200 g i s futrálem) a nástrahy budeš dokupovat jak je budeš trhat.
Když tam v té Kanadě necháš jedny džíny, tak si ten cajk klidně dovezeš domů.
reagovat