Chytej.cz

zvukový vs. neozvučený wob. necteno

2.11.2011 | ART | 39.839 zobrazení | 7 odpovědí

Poslední dobou sleduji, jak v obchodech se na pultech ukazují jen ozvučení wobleři. Ovšem mají o ně ryby zájem? Když jdu v noci nebo ze začátku sezony, tak chytám jen na woby s kuličkou. Ve dne se mu už moc na ně chytat nechce, protože mi přijde, že se kuličkou spíš dravci plaší. Zejména teď na podzim mi přijdou jako velká chyba při vláčení. Jestli by to šlo chtěl bych rozpoutat diskuzi o tom jakého jste názoru, či nejlépe jaké zkušenosti na určitém typu vody (stoják, rybník, řeka) máte

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 3. listopadu 2011 ve 20:41 ® drobcek

Dobré woblery sú aj medzi „hrkalkami“ aj medzi tichými woblermi. Niektoré firmy prichádzajú na trh aj z guličkovými ale tichými woblermi (napr. niektoré woby od Daiwy). Sú lepšie vyvážené, letia ďalej a už nehrkajú.....

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2011 v 19:39 ® ART
ART

Dneska jsem zjistil, že štikám sedí ty bez kuličky. Na ozvučenýho jsem nic nechytil a na balzovýho jsem dostal dvě štičky, ale také to může být jen náhoda.

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2011 ve 12:35 ® 

Bigpista> viděl jsem v akci chrasťáka, který sám osobně nazývám vibrátor – vypadá tak, je dostatečně velký :-)) ) a chrastí jak sviňa – jde to slyšet na 50m. Na nic jiného štiky nešly a na tento chrastící vibrouš jak poblázněné. bez nadsázky 5hodů a 6tý záběr štiky! Ten den to byla nástraha č.1! A nikdy jsem takové divadlo neviděl.

Proto má odpověď není buď a nebo, ale nejlépe mít zástupce obou skupin v krabičce a prostě FURT zkoušet do nekonečna

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2011 v 11:28 ® Bigpista
Bigpista

Na chrasťák jsem nikdy nic nechytil. Některé kousky dělají takový kravál, že je to slyším až na břehu. Každá normální ryba podle mě musí být podělaná strachy.

reagovat
Středa 2. listopadu 2011 ve 23:07 ® Robur
Robur

třeba je to proto, že neozvučené jsou vyprodané:-D

reagovat
Středa 2. listopadu 2011 ve 20:03 ® osprey reakce na …
osprey

ART> Světové firmy nedělají woby pro naše vody. Plasťáky chrasťáky jsou v podstatě manažerská záležitost. A navíc na severu se s nimi ty hektary mělčin prochytávají rychleji.

Nepodléhej módě ani komerci, vyber si nástrahy, jaké potřebuješ, dá se toho pořád koupit hromada. Třeba Salmo má neozvučených wobů dost.

reagovat
Středa 2. listopadu 2011 v 19:57 ® zalesak05
zalesak05

Spíš asi je nechcou, je to zřejmě jenom zatraktivnění pro kupující, ryba ale zdálky pozná že to není nic pro ni.

reagovat