Vyhledávání
VELETRH MODERNÍ RYBÁŘ 2013
31.10.2011 | HaD | 98.049 zobrazení | 1.110 odpovědí
Rybářská sezóna pro většinu rybářů pomalu končí, pro některé již skončila. Ale co si ji ještě o jeden víkend prodloužit? Jak? Nastává čas teoretických příprav, listování stránkami katalogů, brouzdáním po rybářských serverech atd. A také je tu možnost, osahat si novinky, výhodně nakoupit a setkat se s kolegy, na které jsme v průběhu sezóny neměli příliš času, nebo se známe jen z virtuálního světa. Výborná příležitost k tomu bude právě na nadcházejícím 3. ročníku veletrhu MODERNÍ RYBÁŘ, který se bude konat na výstavišti v pražských Holešovicích v termínu 21.-24.11.2013. CHYTEJ.cz je tradičně generálním mediálním partnerem, na veletrhu nás najdete na tradičním místě.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 27. listopadu 2013 v 10:58 ® HaD reakce na …
-
Prizrak> fyzicky nebyl. Dovozci nedorazila tuším od záři zásilka. Byl z toho smutnej, ale to bylo tak vše, co mohl dělat.
reagovat - Středa 27. listopadu 2013 v 0:59 ® Tacud11
-
Tak jsem se byl podivat v sobotu na výstavěl. Prohlížel jsem si nové hračky (pruty) na novou sezónu 2014. Celou výstavu jsme důkladně prolez a u každého stánku jsem se ptal na feeder jako ma akci a jestli má někdo zkušenost s danym modelem a byl jsem dost zklamaný. Az u stánku Browning/ Black Cat byli tam chlapy co chytají 1 ligu a u nich nebyl žádný problém s radou a zkušeností s pruty které vystavovali. Skvěle se s nimi podidalo o všem možným (montáže, akce prutů, rady a zkušenosti při lovu na feeder)… no prostě super. Byli mi doporučené feedery které jsem si už i rovnou objednal. A to nemluvím jen u feederu firma Browning se specializuje na každý styl rybaření od rybníku az po moře. Jestli budete mit možnost ještě setkat s tímto stánkem muzu jen a jen Firmu BROWNING doporučit! Díky
reagovat - Středa 27. listopadu 2013 v 0:35 ® noba reakce na …
-
Prizrak> já ho mam z ebay za 1300 a hloubku ukazuje celkem spolehlivě. Jinak nic extra. Za kolik na veletrhu byl?
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 ve 22:59 ® Prizrak reakce na …
-
Nemám tucha…právě se chci zeptat na podrobnosti..
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 ve 22:44 ® jepice-zruseno reakce na …
-
Prizrak> Tak nápad je to každopádně suprovej, ale při mým štěstí bych to druhým hodem upálil. Kolik ta věc vlastně váží?
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 ve 22:15 ® malamut reakce na …
-
Prizrak> určitě to bude skvělý a moderní a pokrokový sportovec se bez té věci neobejde
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 ve 21:50 ® Prizrak
-
Zdravíčko, omlouvám se, že přerušuji vaši konverzaci. Chtěl bych se zeptat těch, co byli na výstavišti, zda tam viděli wifi fish finder od Lucky – http://www.modernirybar.cz/…je-rybolov/1 Co si o tom myslíte, nakolik to může být funkční, co to může stát? Stojí za to nad tím přemýšlet? Díky!
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 ve 20:51 ® dam reakce na …
-
kerob> dobře napsáno…hodně jsem zvětšil a je to jen ke spokojenosti…ale občas se ještě výjdu zabavit
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 ve 20:27 ® kerob reakce na …
-
dam> proste jsou to klacky na leto, v zime na hovnajs. Jinak jsou ocka mala, mensi, jeste mensi… a pak ty, co byly na tech favoritech.
reagovat
Me to nijak moc netizi, maly ocka byly na prutech, ktery se me opravdu netykaj – nastrazni rybky nepouzivam a kdybych je pouzival, tak je nebudu lovit na vlacku, takze tyhle ultrahypersuperlight klacky at si uzije nekdo jinej. - Úterý 26. listopadu 2013 v 19:33 ® dam reakce na …
-
Stanik> je to tak jak píšeš…ale pravdu má i Hraji…je to prut od prutu…nemá smysl dávat na prut kolem 250g naviják 200g…nebude to vyvážené
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 v 19:32 ® jepice-zruseno reakce na …
-
paolomaldini>
David H.> Měl jsem nějaké pruty s dělenou rukojetí v ruce, byly půjčené od kolegů. Normálně když chytám, tak to taky držím kolem navijáku nijak zásdně to nevnímám. Přitom chytání jsem z toho byl stejně celej nasvůj a moc jsem nechápal, čím to je. Jenže ono to je asi tím, že já neustále vycukávám nástrahu zpoza křoví, rozmotávám prut na špičce a taky, a to je dost znát, když převazuju nástrahu, mám držadlo v podpaždí nebo mezi kolenama a jsem z toho bezradnej. Jinak sedlo a držadlo v okolí navijáku mám nejradši jednoduchý, prst na blanku rozhodně nemám ani nemám pocit, že by mi to přineslo nějakou výhodu. Hmotnost těhle lehkejch krátkejch vláčáků neřeším – jak psal hraji, jsou pruty na plavačku těžší a taky se z toho nijak nestřílí. U těhle vláčůků je stejně nějtěžší naviják, kterej je přibližně v těžišti a má při UL vláčce cca 250 gramů, nějakej moderní zajonovej možná ještě míň
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 v 19:32 ® dam
-
kerob> kdyby tam byly očka větší, tak bude prut padat na hubu a kopat …to je jediný důvod…i Norstream má malé očka a létá to s přehledem…
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 v 19:22 ® Stanik reakce na …
-
hraji> U krátkých prutů kolem 2 m(především UL) má i hmotnost navijáku velký význam. U prutu který váží 90 g je sakra rozdíl jestli ho osadíš navijákem co má 200 nebo 270 g. Nejvíc je to poznat pokud nahazuješ jednoruč.
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 v 19:00 ® Robur
-
naviják ani prut nesmí vážit větší množství než malé
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 ve 14:35 ® Bigpista reakce na …
-
hraji> Právě jak píšeš. Bavíme se o UL přívlačovém prutu o délce kolem 2m, kde každý gram hraje roli. Na 4m matchce na dělené rukojeti samozřejmě netrvám.
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 ve 14:15 ® hraji reakce na …
-
Bigpista> jistě, něco málo o tom vím, taková matchka váží cca 260 gramů, boloňka 320 a naviják stejně jako u přívlače. Zatímco vyvážit vláčecí prut je možné přidáním pár gramů, vyvážit matchku a nebo dokonce boloňku je v reálu nemožné. Nemluvě o 13 metrové děličce. Tam hraje obrovskou roli ne hmotnost, ale její rozložení a vyvážení prutu
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 ve 14:09 ® Bigpista reakce na …
-
hraji> Taky pravda, ale naviják držíš přímo nad těžištěm, takže při náhozu na pohyb navijáku vynakládáš relativně minimum energie. Váha prutu působí naopak v páce, takže třeba zápěstí zatěžuje víc. Když se budeš ohánět krumpáčem, tak ti taky bude záležet na tom, kde ho chytíš.
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 ve 14:04 ® HaD reakce na …
-
hraji> Je. Máš recht. Významné to není, ale např. Daiwa maká na snížení váhy všude možně a když se tomu pomůže, byť jen pár gramy i na prutu, není to rozhodně špatně. Zda je to poznat, je věc druhá.
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 ve 13:58 ® hraji
-
Není naviják asi tak trojnásobně těžší než ty opravdu lehké pruty? Má smysl se bavit o 15 gramech na prutu o hmotnosti 100 gramů, když na něj plácnu naviják, který má 340 gramů? Spíš než jen hmotnost je podle mé zkušenosti důležitější vyvážení, to způsobuje zatížení zápěstí.
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 ve 13:58 ® HaD reakce na …
-
Bigpista> 15g ten korek nedá. Budou to jednotlivé gramy. Ale jak říkám, každý dobrý
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 ve 13:45 ® Bigpista reakce na …
-
David H.> Chodím občas plácat badminton a z vlastní zkušenosti ti povím, že rozdíl na hmotnosti rakety 15g za hodinu a půl hry poznáš spolehlivě. Při vláčení sice až tak často neházíš, ale zase to někdy děláš pomalu celý den…
paolomaldini> Tak to samozřejmě taky
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 ve 13:44 ® paolomaldini reakce na …
-
Bigpista> a vyrobni naklady v drahem korku
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 ve 13:41 ® HaD reakce na …
-
Bigpista> no, nevím, jestli je to znát, ale každopádně pár gramů dolů nikdy neškodí
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 ve 13:37 ® Bigpista reakce na …
-
David H.> Stejně je to jednoručka. Tu bambuli na konci používám minimálně, jen když chci občas hodit „co to dá“. A aspoň to ušetří gramy, což po Xhodinovém házení ruka sakra pozná.
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 ve 13:27 ® HaD reakce na …
-
Bigpista> že jo
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 ve 13:10 ® Bigpista reakce na …
-
David H.> Můj první podobný prut je ten Pezon, co jsem měl na Slapech na lodi. Měl jsem z toho strach, ale maximálně mi to vyhovuje. Teď pošilhávám po ještě lehčím proutku a jinou než dělenou rukojeť nechci.
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 ve 12:03 ® karasek reakce na …
-
paolomaldini:Synapse mám rok,poradil mi ho kámoš ze slovenska,který je s favoritama hodně spokojený.Určitě s ním nešlápneš vedle.
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 v 11:27 ® HaD reakce na …
-
paolomaldini> Přesně tak. Dělená rukojeť podle mne může mít jen jedno negativum – konec prutu je o něco lehčí a může to být hůře vyvážené. Nicméně konkrétně u těhle prutů, které stejně téměř nic neváží a jsou krátké to ničemu nevadí. No a pokud je rukojeť z materiálu, který někomu nesedí, tak už to není o „dělení“ ale o sedle jako takovém…
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 v 11:18 ® irevalova
-
Zkusil a ještě se u toho natočil, ale netroufl si to sem dát. Až teď, když padla otázka. Je dobré vědět, co se může stát a jak reagovat. Jak to funguje zde: http://www.slapyreport.cz/…e-dnes-zitra
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 v 11:17 ® paolomaldini
-
David H.> Kdyz jsme u toho Skeletoru tak tam mi naopak rukojet respektive sedlo vyhovuje maximalne spolu s obnazenym blankem si pohodlne dam prsty primo na nej a nemusim si natahovat slachy jak u jinych prutu abych se dotkl blanku.
reagovat