Vyhledávání
VELETRH MODERNÍ RYBÁŘ 2013
31.10.2011 | HaD | 98.062 zobrazení | 1.110 odpovědí
Rybářská sezóna pro většinu rybářů pomalu končí, pro některé již skončila. Ale co si ji ještě o jeden víkend prodloužit? Jak? Nastává čas teoretických příprav, listování stránkami katalogů, brouzdáním po rybářských serverech atd. A také je tu možnost, osahat si novinky, výhodně nakoupit a setkat se s kolegy, na které jsme v průběhu sezóny neměli příliš času, nebo se známe jen z virtuálního světa. Výborná příležitost k tomu bude právě na nadcházejícím 3. ročníku veletrhu MODERNÍ RYBÁŘ, který se bude konat na výstavišti v pražských Holešovicích v termínu 21.-24.11.2013. CHYTEJ.cz je tradičně generálním mediálním partnerem, na veletrhu nás najdete na tradičním místě.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 23. listopadu 2013 ve 21:26 ® HaD reakce na …
-
sethy> moc diky za nápad dát těm dětem placky a céda. Mě to v tu chvíli ani nenapadlo
reagovat - Sobota 23. listopadu 2013 ve 21:24 ® HaD
-
Na stánku jsme měli i ducha
reagovat)
- Sobota 23. listopadu 2013 ve 21:22 ® Bigpista reakce na …
-
sethy> Jo jo, nějak mě to tam u vás vtáhlo a zapomněl jsem na čas. Doma jsem pak dostal jako první chod dršťkovou
reagovat - Sobota 23. listopadu 2013 ve 21:18 ® sethy reakce na …
-
David H.> Ta radost v dětských očích je nezaplatitelná…
reagovat - Sobota 23. listopadu 2013 ve 21:14 ® sethy
-
Speciální díky Mysak1 za luxusní občerstvení ve formě luxusních, veleluxusních klobás!!! Mňam, všichni jsme si neskutečně pochutnali!!!!
reagovat
Pod tohle se můžu podepsat, dík moc. Co jinak říct k veletrhu. Za mě novinek víc než jindy (sleduju jen vláčku). Lidi super. No a kdo se zastavil u nás na stánku na delší dobu, tak ví a zná
Aneb tak nějak si tu žijeme. - Sobota 23. listopadu 2013 ve 21:07 ® HaD reakce na …
-
Kubajs> já se tak různě přesouvám
reagovat)
- Sobota 23. listopadu 2013 ve 21:04 ® Kubajs reakce na …
-
David H.> tebe sem,ale ani jednou neviděl stánek byl pořád prázdnej
reagovatnebo plnej že nebylo vidět
- Sobota 23. listopadu 2013 ve 20:55 ® skwor reakce na …
-
David H.> A wo tom to je
reagovat - Sobota 23. listopadu 2013 ve 20:54 ® HaD reakce na …
-
Kubajs> akvárko máme pěkné, že
reagovatna něj jsem pyšný, takové ještě u nás asi nikdy nikdo neměl
- Sobota 23. listopadu 2013 ve 20:52 ® HaD reakce na …
-
skwor> v tomhle směru to máme podobně. Já kdysi jezdil do Brna na několik dní a trávil je v uličkách a na stánku Kajmana u Tomáše Rozsypala a nasával atmosféru, poznával nové kamarády, hltal a vstřebává informace… A domů si třeba přivezl jen pár splávků… A žádné Chytej ještě tehdy ani neexistovalo a já byl rybářská jikra pracující ve stavebnictví.
reagovat - Sobota 23. listopadu 2013 ve 20:48 ® Kubajs
-
skwor: vláčka asi neměla konkurenci,už jen množstvím nabízeného sortimentu.Taky sem jel pro konkrétní věci a měl sem problém je najít.I proto sem ani nešel k nástrahám,protože mi bylo jasný,že bych chtěl toho 5 a toho 5 a bůh ví co ještě,ale když sem zahlíd akvárko s dvouma vznášejcíma se smáčkama cukali mi nohy směrem ke stánku.
reagovat - Sobota 23. listopadu 2013 ve 20:47 ® HaD reakce na …
-
Kubajs> jo, to souhlasím, že každý má jiné potřeby a nemusí nalézt to, co hledá a u každého pak panuje jiná míra spokojenosti či nespokojenosti. Teď jde o to, aby vystavovatelé a i organizátoři dokázali takovéhle diskuze vnímat a poučit se z nich.
Já jsem asi trochu atyp – já jsme vždy byl a budu rád na každé rybářské akci, kde se potkám s mnoha přáteli a mnohá přátelství zde i vzniknou. Ten cajk beru vlastně jenom jako třešničku na dortu.
Tzv. Higlight dnešního dne pro mne dnes bylo setkání s dětmi z rybářského kroužku. Snažil jsem se mu po pravdě vyhnout, protože jsem nevěděl, co jim mám povídat. Nemám v tom praxi ani pedagogické vlohy. Nakonec jsem jim povídal asi 20 minut o Chytej a o přívlači a i o tom, že ryba, kterou pustíme, může znovu udělat radost. A bavilo mě to!!! Ty vděčné dětské oči jsou dárek. To by se mi prostě bez akce tohoto typu nestalo. Příště už se bát nebudu
reagovat - Sobota 23. listopadu 2013 ve 20:43 ® skwor reakce na …
-
Kubajs> Beru to z pohledu vláčkaře, který tam jel nakoupit konkrétní věci. Asi v Praze a okolí „lepší prodejna“, kde bych to všechno sehnal pohromadě není – spíš teda určitě ne.
David H.> Ty Quantum navijáky nevypadaly zle. Když vezmu, že to byly strojky kolem 1500,– tak by se s tím určitě chytat dalo. PS: Ještě doplním, že výstavy jsou pro mě hlavně společenská akce a mám rád tu atmosféru. Takže novinky až tak nehledám.
reagovat - Sobota 23. listopadu 2013 ve 20:36 ® Kubajs reakce na …
-
David H.> taky sem byl dneska,tak ti povím můj příběh.Nejdřív jsme scháněli křesílko na celém veletrhu jich bylo asi 5,které za moc nestáli.K mému údivu byl nejhezčí stánek ten od Mivardi,tzn.všechno přehledné,když sem něco hledal tak sem to třeba i po chvíli našel.Co se týče feederového vybavení mi nabídka přišla taky velice slabá.Naopak vláčka a kaprařina byla obstojně zastoupena snad v každém krámu.Nejvíc mě asi sklamal stánek Normarku,kde ani pruty pomalu nebyli vystavené,jen v krabicích,že by se v tom prase vyznalo.Po dlouhém hledání mi nakonec sdělili,že feedery už nejsou že je pár posledních Vegeanců.Co sem ocenil,ikdyž sem si řek že stánkům s vláčecím zbožím se chci vyhnout byl výprodej rapal 100kč/ks.Nechci tvrdit,že tam nebyli žádné novinky nebo zajímavé věci,ale každý schání něco jiného a pokud to tam není,tak může být sklamaný.Kdybych jel do nějaké lepší prodejny asi bych byl minimálně stejně spokojený.Na druhou stranu sem se nesetkal se znechuceným chováním prodejců.Každý byl vstřícný a často mi vyndal i zandal 3–4pruty jen na pocitové ošahání.Pán co tam měl akvárko nám názorně ukázal práškové dipy a ještě byli za dobrou cenu.
reagovat - Sobota 23. listopadu 2013 ve 20:34 ® HaD
-
Speciální díky Mysak1 za luxusní občerstvení ve formě luxusních, veleluxusních klobás!!! Mňam, všichni jsme si neskutečně pochutnali!!!!
reagovat - Sobota 23. listopadu 2013 ve 20:20 ® HaD
-
Tak já nevím. Nechci se nikoho dotknout, ale pro ty, co tvrdí, že tam nejsou žádné novinky, bych asi u vchodu dával slepecký hole. Opravdu nechci nikoho urazit, ale je to tak. Kdo chce a divá se, zjistí, že je tam toho docela dost. Co jsem jen okukovat já, tak třeba navijáky daiwa, pruty favorit, další pruty s tím názvem, na který si nevzpomenu, lehátka Milfa, celá expozice Normarku (bivaky, lehátka, navijáky apod), novinky na Nástrahy.cz, quantum, tuším i v Mivardi, kaprařina OldGhost atd. Atd.
Ale to, že jsou někde bez úsměvu a přirozené vstřícnosti, je asi fakt. Vystavování na veletrhu je samostatná obchodní disciplína, kterou každý neovládá. A taky se každému může stát, že má slabší chvilku a zákazník se mu do ní trefí. Tím nikoho neomlouvám ani to nijak neobhajuji, jen hledám nahlas vysvětlení.
U nás panuje dobrá nálada jak ve stánku, tak mezi našimi návštěvníky a budeme se snažit, aby tomu tak bylo nadále.
reagovat - Sobota 23. listopadu 2013 v 19:42 ® Shrek
-
Díky Tomíkovi a Sethymu za vřelé chmelové přivítání. Když jsme odcházeli, bylo patrné, že se Tomík chmelově vítal zřejmě s každým
reagovat - Sobota 23. listopadu 2013 v 19:16 ® madaboutfish
-
Veletrh Moderní rybář = výprodej a tržiště s ubohým zastoupením novinek či novinek dané značky či prodejce pro rok 2014, úroveň prezentace odpovídající tak roku 2002. Na každém stánku jediné, co vystavující umí, je otázka „tak co to bude?“ nebo „co si budete přát?“. A to vám nedají ani 3 vteřiny obhlídnout, čím se daný vystavující prezentuje, tedy vlastně co nabízí. Pozitivně na mě zapůsobily Krmiva Hulín – svým přístupem, neformálností a koneckonců i nabídkou. David H. jako vždy super, pozitivní, „normální“, nabitý energií. Fajnové osvěžení byl stánek Z. Hofmana a jeho retro-vitrína. Naopak velmi negativně vnímám velkorysý stánek Mivardi, ale obsluha zpruzlá, vystavené věci ve vitrínách a za pultem bez označení i cen, doptat se na cenu nemožné. Možná někoho na…ru, ale ForFishing je fakt o něčem jiném. Škoda. Na tuto akci už nepojedu.
reagovat - Sobota 23. listopadu 2013 v 17:35 ® skwor
-
Žádný zprávy, dojmy a fotky nákupů z dneška? Předpokládám, že v sobotu bylo nejvíc lidí…
reagovat - Sobota 23. listopadu 2013 ve 2:16 ® jepice-zruseno reakce na …
-
Cudla> Já to nemůžu pamatovat. Občas se ale setkám s analýzami změn v krajině, který prováděj kolegové krajináři na škole. Zajímají mě i staré obrázky nebo videa, kde vidím krajinu v různých dobách, nejen tedy řeky, a mohu to porovnávat. Musím říct, snad dostatečně nezávislým a fundovaným pohledem, že ne vše se za ty roky zhoršilo. Už jsem to tu zmiňoval, ale opakování snad neuškodí – rybářům lovícím na přehradách by se mohla hodit krásná fotomapa z 50tých let, na které uvidí mnohá místa ještě před zatopením. Nejčastěji se na tom hladají zaniklé polní cesty a vůbec fragmentace krajiny. Praha byla dokonce takto nafocena již za 1. republiky, ale to teď hned asi nikde nevygůglim. Zde odkaz: http://kontaminace.cenia.cz/ Přeji pěkné vzpomínání
reagovatEDIT: Možná by bylo smysluplný v rámci rybářské historie vystavovat nejen „vercajk“, ale doprovodně i různé informace, rybářské fotky, pravidla rybolovu a podobně. Zajímavý by byl i systém hospodaření na sportovních vodách za 1. republiky. Já o této době vím snad jen to, že Rousek vlastnil několik pstruhových potoků a taky to, že hospodaření nebylo vůbec jednotné.
- Sobota 23. listopadu 2013 ve 2:10 ® HaD reakce na …
-
Jepice: Vcelku smysluplná úvaha.
reagovat - Sobota 23. listopadu 2013 v 1:12 ® Mrknato reakce na …
-
Cudla> Dovolím si trochu zafabulovat. To Lipno se sklápěcím očkem si pamatuju taky, ale hlavně u mě převažuje pocit, když jsem lovil ryby, na které dnes už můžeme jen vzpomínat. To žádný Normark, nespraví. „Rojit“ se u výprodejových akcí jako náhadu tehdejšího lovu ryb mně přijde, jako když si indiáni nahrazovali bizony ohnivou vodou.....
reagovat - Sobota 23. listopadu 2013 v 0:44 ® Cudla reakce na …
-
jepice> Ano pan Hofman tam toto Lipno mněl,i jiný skvosty z mého mládí,někdo řekne krámy já si vzpomenu na starou Ohři kdy tam ještě nestály Nechranice,Dřínov,Voctárnu,Kralupskou pinku atd…Vem si to jak jsou ty věci starý a většina jich šlape jako hodinky.No ta jachta by mě tak nebrala ,ale ten kajak,to je zajímavý.Za rok se tam budu motat zas jestli zdraví dovolí.
reagovat - Pátek 22. listopadu 2013 ve 23:54 ® brtak
-
Nám se to líbilo, těšíme se napřesrok na repete
reagovat - Pátek 22. listopadu 2013 ve 23:05 ® jepice-zruseno reakce na …
-
Cudla> Loni sme taky coby rybářský „socky“ lezli po těch jachtách, který si nikdy nekoupíme
reagovatJe ale fakt, že kdybych měl některou z nich, bylo by mi asi úplně jedno, jestli z ní ta žížala visí na Sportexu nebo plným laminátu značky Tokoz Lipno od pan Z. Hofmana. Jestli tam tedy v expozici tento převratný model se sklápěcím očkem nechybí.
- Pátek 22. listopadu 2013 ve 22:58 ® jepice-zruseno reakce na …
-
havel> Máte v tom bazánku aspoň okouny?
reagovat - Pátek 22. listopadu 2013 ve 22:57 ® Cudla
-
Vrátili jsme se z Prahy.co jsme potřebovali to jsme sehnali.Člověk musí přehlídnout krabice na zemi a podobné,je jisté že v takovém množství není tolik vybavení pro stánky.Chyběla tam akorád muškařina,ale to „zachránil“Honza Brčál.Cívka sedí Honzo a už je na ní šňůra.Gumáci co jsem tam nakoupil taky nemaj chybu.Trochu taková kaňka nezbylo mi na tu jachtu a medvěda kterym bych to tahal
reagovatVelice zajímavej byl stánek RETRO
- Pátek 22. listopadu 2013 ve 22:52 ® jepice-zruseno
-
David H.> Na druhou stranu si myslím, že je pro organizátora výstavy vůbec někoho reprezentativního sehnat. Jinak by to nevypadalo tak, jak to vypadá (teda nevím, jak se to od loňska změnilo). Ono ani pro vystavovatele to není žádné terno, zvláště pokud je to pojato touto formou. Kromě spousty práce, kdy tam musí přestěhovat celej obchod se tam dle mne asi i dost věcí rozkrade. Připadne mi, že většina lidí tam přeci jen jede levně nakoupit krámy, než si něco prohlídnout. Možná i chování nás rybářů, jakožto spotřebitelů, je toho příčinou. Těžko to ale posuzovat z pozice, kdy na jednu stranu mám na dosah krám v Dubči nebo Vipu v Oujezdě, na druhou stranu sjedu busem a metrem na Mírák a v okolí 2km mám Zemana, Los-Cormoran, Zelenku, Gammarus, Orvis a možná jsem ještě na něco zapoměl. V poslední době je v Praze krámů snad víc, než rybářů. Jestli má někdo v okolí ale obchodů poskrovnu, možná mnohem více ocení i tuto prodejní výstavu, kdy to má najednou vše pohromadě.
reagovat - Pátek 22. listopadu 2013 ve 22:23 ® havel
-
i na současně probíhajícím veletrhu Boat expo si rybáři přijdou na své
reagovat - Pátek 22. listopadu 2013 ve 22:21 ® havel
- reagovat