Chytej.cz

VELETRH MODERNÍ RYBÁŘ 2013 necteno

31.10.2011 | HaD | 98.056 zobrazení | 1.110 odpovědí

Rybářská sezóna pro většinu rybářů pomalu končí, pro některé již skončila. Ale co si ji ještě o jeden víkend prodloužit? Jak? Nastává čas teoretických příprav, listování stránkami katalogů, brouzdáním po rybářských serverech atd. A také je tu možnost, osahat si novinky, výhodně nakoupit a setkat se s kolegy, na které jsme v průběhu sezóny neměli příliš času, nebo se známe jen z virtuálního světa. Výborná příležitost k tomu bude právě na nadcházejícím 3. ročníku veletrhu MODERNÍ RYBÁŘ, který se bude konat na výstavišti v pražských Holešovicích v termínu 21.-24.11.2013. CHY­TEJ.cz je tradičně generálním mediálním partnerem, na veletrhu nás najdete na tradičním místě.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 9. listopadu 2011 v 11:24 ® osprey reakce na …
osprey

hraji> K těm vlascům – já nosnost taky neřeším. Ale otázka je, podle čeho vybírat. Nechci chytat nadosmrti s Fendreelem a Stroftem, ale v současnosti jsem odsouzen k tomu, že si vlasec prostě „osahám“ a rozhodnu se. To, co je napsáno na cívce, to je bohužel „omáčka“, které můžu a nemusím věřit. Rozhodně na jejím základě nemohu srovnávat jednotlivé výrobky. A to je to, o co mi jde.

Kazan> Moje feedery už jsou vykopávky, většina už se jich ani nedělá, ale zvykl jsem si na ně a nedám:-))

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 v 0:43 ® cercer reakce na …
cercer

Robur> …a nedopadl ten ošklivej nejhůř?

reagovat
Úterý 8. listopadu 2011 ve 22:07 ® Robur reakce na …
Robur

hraji> navíc, ty jsi zlý, já hodný, ještě nám chybí ošklivý. \takže bacha, hledá se il cattivo!!!!!

reagovat
Úterý 8. listopadu 2011 ve 21:50 ® hraji reakce na …
hraji

Robur> no shodneme se na tom, že rozhodně nejsme dav, psát umíme, číst taky, nejsme ani primitivní.

reagovat
Úterý 8. listopadu 2011 ve 20:41 ® Robur reakce na …
Robur

hraji> ale my dva nejsme primitivní dav:-D

reagovat
Úterý 8. listopadu 2011 ve 20:12 ® hraji reakce na …
hraji

Robur> no možná by stačilo použít klasický držák trhacího stroje. Ale abych se přiznal, nepovažuji zkoušení pevnosti vlasců za nic zábavného, těžko si dokážu představit, že by z toho někdo dokázal udělat zábavnou šou pro masy. Leda osprey.

reagovat
Úterý 8. listopadu 2011 v 19:51 ® Kazan reakce na …

nnnap> ospreyův fídr pouze podepsanej, a za žrádelní cenu navrhuji knédl, zelí a bůček s pivsonem navrch:-D

reagovat
Úterý 8. listopadu 2011 v 19:24 ® nnnap
nnnap

hod 100 gramovým olovem na 200 metrů surfákem nebude asi to nejvhodnější. Ale třeba umnostní soutěž v přesnosti náhozu na malou vzdálenost cca 20 metrů, stím, že zasažený cíl by byl odměnou, to by šlo provést. Ten cíl by pochopitelně byl jenom jeden, třeba vejce. Hodnotu ceny si musíte zkalkulovat sami. Krabička od navijáku, wobler, otevřený deštník, láhev rumu, virtuální chechtáky na koupi inzerce na chytej, osprejův feeder, 3 kilovky vnadění apod. Takhle by si případní sponzoři udělali dobrou reklamu. S tím žrádlem určitě.

reagovat
Úterý 8. listopadu 2011 v 18:13 ® Robur reakce na …
Robur

hraji> chápu, ale pokud se to má aspo%n nějak srovnatelěn udělat, tak by to navzoval 1 osoba a stejný model uzlu. Nebo tě napadá nějaé universální uchycení nebo např. že by se to 50× omotalo, aby to nekprokluzovalo. Myslím, že jde hlavně o to pobavit lidi.

reagovat
Úterý 8. listopadu 2011 ve 13:55 ® hraji reakce na …
hraji

osprey> když za léta zkušeností s vlasci vím, že 0,10 by měla udržet cca kilo, nemůže mě nový vlasec s uvedenou nosností 1,2 kila nijak zásadně přesvědčit. A vlasce nakupuji podle průměru, zásadně.

reagovat
Úterý 8. listopadu 2011 ve 13:52 ® hraji reakce na …
hraji

Robur> jakmile navážeš na vlasec ručně uzel, zrušíš ty stejné podmínky. Pevnost v uzlu je velmi diskutabilní parametr, protože nezajistíš aby byly všechny uzly navázány stejně. Proto se dle technických norem uzly na zkušební vzorky nevážou.

reagovat
Úterý 8. listopadu 2011 ve 13:16 ® džigit reakce na …

David Havlíček> nějakou soutěž z umu okolo rybařiny,jako ta­kové

reagovat
Úterý 8. listopadu 2011 ve 13:05 ® HaD
HaD

Samozřejmě, máte-li nějaké další nápady – sem s nimi!!!

reagovat
Úterý 8. listopadu 2011 ve 13:04 ® džigit

osprey> to neboj,že u Jelínků neumí.Ale vše, co se dělá takhle ve velkým, na kvalitě utrpí…

reagovat
Úterý 8. listopadu 2011 ve 12:34 ® osprey reakce na …
osprey

nnnap> Je to tak. I když zrovna u Jelínka jsem byl, destilační přístroj mi ukazovali a slivovici taky.

Je ale fakt, že ta jedna mašina asi neudělá všechny ty flašky… :-))

reagovat
Úterý 8. listopadu 2011 ve 12:27 ® HaD reakce na …
HaD

nnnap> je fakt, že jsem s tím kdysi pár známých v branži oslovil. V dobré víře. Bylo mi doporučeno se na to vykašlat a nedělat zlou krev. A že by asi byla…

reagovat
Úterý 8. listopadu 2011 v 11:58 ® nnnap
nnnap

hehe, ty ksichty inzerentů bych chtěl vidět.:-D
Se domnívám, že funkční svět je vybalancován na akceptovatelné lži. A byznys, zejména ten rybářský je na ní celý postaven. S čestnými vyjímkami. A vůbec- celá konkurence je postavena na lži a falešných předpokladech. Jsou to tvrzení, která prodávají masám nebo masu, chcete-li. Já bych je nezkoumal, ale bral jako folklór. Třeba tu, že jelínek dělá slivovici.

reagovat
Úterý 8. listopadu 2011 v 11:27 ® osprey reakce na …
osprey

David Havlíček> No, pokud by tam dali někde stánek, kde by byl nějaký ten mikrometr a trhací stroj s obsluhou a každý si tam mohl nějaký ten vlasec donést, případně firmy by tam něco nechaly na ukázku, tak to by bylo zajímavé…

reagovat
Úterý 8. listopadu 2011 v 11:26 ® osprey reakce na …
osprey

hraji> Ty údaje nerozhodují při chytání, ale při nákupu. Když přijdu do obchodu koupit vlasec, je tam hromada sortimentu, který neznám a těžko mi někdo dovolí, abych to tam vybaloval, žmoulal, natahoval, trhal…

Mám v některých obchodech dobré vztahy, ale možná by mě nechali tak cívku.

reagovat
Úterý 8. listopadu 2011 v 11:16 ® HaD
HaD

zajímavé nápady – předávám dál :-)

reagovat
Úterý 8. listopadu 2011 v 10:02 ® džigit reakce na …

Robur> oni by to pak okecali,jak naši fotbalisti apod.Šak u je z teho taky naš narodni sport :-))

reagovat
Úterý 8. listopadu 2011 v 9:45 ® Robur
Robur

na každém veletrhu je nějaký spíkr, který dělá různé šou pro lidi. Náhodou si dovedu představit, že se sežene např. 10 stejných tyčí, na ně se naváže přesně 1 m vlasce, udělá stejný uzel a na zavěšený kyblík se bude přidávat závaží. Prostě nastavit všem relativně stejné podmínky a hyn s hukážě. Před tím by se ještě provedlo měření průměru vlasce.

reagovat
Úterý 8. listopadu 2011 v 9:24 ® Kazan

hraji> naprosto chápu jak to myslíš, ale sám jistě na druhou stranu uznáš že přístup některých firem je mírně řečeno poněkud nekorektní. Na netu je spousta různých tabulek s provedenými měřeními vlasců, pevností i průměrů. Před několika lety jsme to vzali na trhačky a měření u nás v práci do laborky. Je zajímavé že něco sedělo, něco málo mělo i lepší než udávaný výsledek ale většina byla na štíru. Dnes mám taky vybrané svoje značky kterým tak nějak důvěřuji a sem tam koupím něco na odzkoušení

reagovat
Úterý 8. listopadu 2011 v 9:09 ® hraji reakce na …
hraji

Kazan> nevím zda použití pojmu vyjebat je správné. Pevnost se měří přesně daným postupem na trhacím stroji. Myslím pevnost podle mezinárodně platné normy ISO. Ale současně se používá i jiná metodika. Pokud vím, na jednom závodním vlaci je uvedena dvojí pevnost, jedna podle normy ISO a druhá podle nějaké metodiky, kterou neznám. Oba údaje se značně liší. Pevnost udávaná dle normy ISO je nižší. Podstatně nižší. Kupuji osvědčené vlasce a na udávanou pevnost nehledím. Brzdu nastavuji dle konkrétního vlasce, ne podle údaje na cívce

reagovat
Úterý 8. listopadu 2011 v 9:01 ® Kazan

hraji> no ono je to spíš smutné, se spotřebitelem se snaží dnes kdekdo vy.ebat bohužel dnes již i renomované firmy8-(

reagovat
Úterý 8. listopadu 2011 v 8:49 ® hraji
hraji

Znova a znova se zde opakuje požadavek na ověření nosnosti vlasců a šňůr. Chápal bych to, kdyby měly navijáky brzdu nastavitelnou dle stupnice a na té se nastavovalo 2,35 kg, nebo 5,40 kg, ale nic takového navijáky nemají a tak je údaj o nosnosti vlasce v podstatě jen jakýmsi doplňkovým údajem, který je navíc velmi nestálý, protože vlasec není po celé délce úplně stejný, vlasec stárne, vlasec se poškozuje stykem s prostředím. Čím déle chytám, tím méně sleduji, jaký údaj o nosnosti vlasce je napsán na cívce, řídím se jen průměrem. Dávno jsem se smířil s tím, že 0,08 je s největší pravděpodobností 0,09 a možná i 0,10, prostě když to nebere na ty, co u nich mám napsáno 0,08, protože to bylo na cívce, použiji ty, co u nich mám napsáno 0,07 a které asi mají 0,08 v reálu. Chci tím říct, že lpění na naprosto přesných údajích nosnosti vlasců a šňůr mi připadá zhola nesmyslné.

reagovat
Úterý 8. listopadu 2011 v 7:01 ® Kazan reakce na …

osprey> no spíš si nedovedu představit testovací stánek vlasců a šňůr, který u nějakého produktu uvede tu a tu nosnost a ob stánek oficiální prodejce s o třetinou více nadhodnocenou nosností:-D
Jinak co se týká těch navijáků co píše vondras, z toho by mohl být docela velice zajímavý článek, co zkusit znásilnit Keroba aby něco sepsal, do navi dělá a mohl by mít o těchto věcech víc než slušný přehled.

reagovat
Úterý 8. listopadu 2011 v 0:56 ® osprey reakce na …
osprey

vondras> To je celkem rozumný požadavek, ale potíž je, zda by s existencí takovéhoto stánku souhlasili sami vystavovatelé.

Pokud jde o ty průměry a nosnosti šňůr, nejkorektnější se mi zatím zdají být Gamakatsu a Daiwa, celkem střízlivá je i Power Pro.

Řada jiných šňůr je třeba docela dobrých, jen údaje jsou nadhodnocené. Někde průměr, jinde nosnost, občas oboje.

reagovat
Pondělí 7. listopadu 2011 ve 22:27 ® džigit reakce na …

vondras> už to nehul…

reagovat
Pondělí 7. listopadu 2011 ve 21:50 ® vondras

ja bych privital stanek treba pod zastitou chytej.cz na testovani nosnosti vlascu a pletenek tj, treba 10–15 znacek o stejnem prumeru ktery by se take mel aspon mikrometrem zkontrolovat samozrejme ne prumery vsechny ale treba 0,20+0,30 a u pletenek treba 0,10, 0,12, 0,15 u silnejsich si myslim ze je to uz jedno jestli nese 80 nebo 100kg druhy napad bych mel ohledne navijaku stredni tridy aby je videly rybari rozebrany a konecne trochu videly rozdily v materialech prevodech a vubec pouzitych komponentu jelikoz kazdy prodejce vychvaluje ten svuj a po otevreni to spis byva hnuj tak to je vse i kdyz napadu mam vice.

reagovat