Chytej.cz

Chytli jste už někdy Kapra ? necteno

26.10.2011 | | 33.631 zobrazení | 148 odpovědí

Zdravim všechny rybáře, chtěl jsem založit diskuzi na základě naší zkušenosti s touto nepříliš známou rybou. Ano, přesně tak, řeč je o kaprovi obecném. Chytli jste ho? Jestli ano, jaký to byl pocit?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 3. listopadu 2011 ve 21:56 ® hraji reakce na …
hraji

nnnap> dlužím? Nemáš to nějaké popletené?

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2011 ve 21:48 ® nnnap reakce na …
nnnap

hraji> myslím, že mi dlužíš odpověď do akvárek.
A samozřejmě.

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2011 ve 21:09 ® hraji reakce na …
hraji

nnnap> že by zneuznaný génius?

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2011 ve 21:01 ® nnnap reakce na …
nnnap

Netipa> prostě mě nerozchodil:-D
Chudák. Je mi ho v podstatě líto, nikdy mi o něj nešlo, ale nakonec ze sebe udělal největší úlovek z mrku. Navíc není rovnej a jenom vás tam zneužívá. No, on by se zas rozplakal, kdybych mu to tam napsal:-D Nic pro dospělé. Odřou to koni jako ty. Pár kluků, dobrý. Ale martin je tam nejslabší článek. Jeho věc. Chodil jsem tam kvůli klukům. I tvým postavičkám. :-) Pozdravuj vlastíka, standyho a spol.:-D

reagovat
Středa 2. listopadu 2011 ve 20:35 ® Netipa reakce na …
Netipa

Alov> již byl čas. Chtěl bych být přínos i chytej

reagovat
Středa 2. listopadu 2011 ve 20:35 ® Netipa reakce na …
Netipa

nnnap> já jsem všechno pochopil. Jsem inteligentní chlapec. Právě proto se ptám, zda jsi byl z mrku odejit (páč jsem tě tam dlouho neviděl)

reagovat
Středa 2. listopadu 2011 v 18:42 ® Alov reakce na …
Alov

Netipa> A kurva…

reagovat
Středa 2. listopadu 2011 v 18:32 ® nnnap reakce na …
nnnap

Netipa> popřemýšlej nad mou zkratkou:-D

reagovat
Středa 2. listopadu 2011 v 18:29 ® Netipa reakce na …
Netipa

nnnap> tys tam odsud byl odejit?

reagovat
Středa 2. listopadu 2011 v 18:23 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

All Armor> Díky za info a tipy.O lovu,re­vírech a ceně jsem už něco na netu vyčetl.O tom počasí bys měl mít víceméně pravdu.Už chybí jen ty prašule8-(

reagovat
Středa 2. listopadu 2011 v 18:15 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

rgb23>ta ryba je nějak zelená není plesnivá.:-))

reagovat
Středa 2. listopadu 2011 v 16:54 ® nnnap reakce na …
nnnap

Netipa> zdravím dominiku:-) Jak dopadla má ponížená žádost o ochranu mého kopyrajthu u největší autority, správce kopyrajthu, tedy tebe? :-D Pozdrav mi tam kluky.

reagovat
Středa 2. listopadu 2011 v 16:43 ® 

Dneska nemám moc dobrou náladu,ale přitáh sem mor na chytej :-))

reagovat
Středa 2. listopadu 2011 v 16:32 ® Netipa
Netipa

Já jsem ho chytil. Chytil a zabil. Až chytnu dalšího, tak ho taky zabiju. Kapr je super ryba na zabití.

reagovat
Středa 2. listopadu 2011 ve 14:08 @ All Armor reakce na …

All Armor> Pro nečlena SRZ hlavatková povolenka 200 EUR, co je 5000 CZK, tedy 1000 CZK za jednu vycházku k vodě s povolením chytat. Připomínám, že povolenka je na jeden revír, a když si koupíš Váh nad Žilinou, nemůžeš na Oravu. Pochodit slovenské řeky s výskytem hlavatky, (Váh, Orava, Turiec,Hron, Hornád…) stojí nečlena SRZ víc jako 1000 EUR. A tento rok vypadá špatně. Hlavna bere, když je hnusně, obleva po mrazech a sněžení při oblevě, prostě „psí počasí“.

reagovat
Středa 2. listopadu 2011 ve 14:02 @ All Armor reakce na …

kety.vydra> Žádný problém, jen třeba mít prachy. Kup si povolenku (pro našince 50 EUR, pro nečleny 200 EUR za 5 vycházek). A kam? Třeba na Váh Žilina – Martin, nebo Váh pod Ružomberkom (po soutok s Oravou), nebo Orava (Čurilovo). Každý rok se jich chytí několik nad 120 cm. Mi se to nepodořilo. Pokud by si chtěl mít jistotu, tak Hron – je jich tam dost, ale nejsou velké. Větší hlavatka se chytí každý rok na Turci, ale spíš blízko vtoku do Váhu. Super je Dunajec, ale pro neznalého těžký. I když nic nechytíš, nebo jen nachlazení a virózu, nebudeš litovat. Unikátní voda.

reagovat
Středa 2. listopadu 2011 v 11:42 ® nnnap reakce na …
nnnap

rgb23> to je letošní novinka Cyprinus carpio var. trebonlemon
Přesně todle nám měli sypat teď na podzim do rybníka. Zítra se na ně zajdu podívat. Letní variantu var. grillus naprudkus s přišpendleným sáčkem grilovacího koření jsme si už vychytali.

reagovat
Středa 2. listopadu 2011 v 1:18 ® rgb23
rgb23

ladamaj> podle obrázku z internetu na ní rostou plátky citrónu a všelijaká zeleň(ina)?

reagovat
foto/forum/2011/th-img18727.jpg
Úterý 1. listopadu 2011 v 7:44 ® zalesak05
zalesak05

Žije ve vodě, víc nevim :-D

reagovat
Úterý 1. listopadu 2011 v 0:18 ® ladamaj
ladamaj

Jak vůbec ta ryba vypadá?:-O

reagovat
Pondělí 31. října 2011 ve 20:25 ® vovo
vovo

já sem chytil jenom Cyprinus carpio

reagovat
Neděle 30. října 2011 ve 13:45 ® nnnap
nnnap

kapra jo, ale rybu už dlouho ne.

reagovat
Neděle 30. října 2011 v 1:33 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

rgb23> No to taky,to taky…:->

reagovat
Neděle 30. října 2011 v 1:27 ® rgb23 reakce na …
rgb23

kety.vydra> ovšem tajmena:-) a to už lehce zavání exotikou.

reagovat
Sobota 29. října 2011 v 1:56 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

rgb23> Já bych rád hlavatku…

reagovat
Sobota 29. října 2011 v 1:53 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

sunet> Kapříci se zásadně likvidují dynamitem.Někde tvoří zakrslou formu a bez vousků,nedorůstají víc jak 10 cm.Jak říkám,je to plevel:->

reagovat
Sobota 29. října 2011 v 1:10 ® sunet

Ale pánové, jdete nato úplně špatně, kapříci se přece nechytají, ti musí sami pěkně nenápadně připlout. Musíte jen dělat, jako že o nich vůbec nevíte, jinak se poplaší a skončí úplně někde jinde. A jaký je to pocit, když k vám nenápadně připluje pár kapříku? No prostě se toho nemůžete nabažit a už plni nedočkavosti čekáte, kdy by se mohli objevit další…

reagovat
Sobota 29. října 2011 v 0:33 ® rgb23 reakce na …
rgb23

kety.vydra> zcela vážně smekám klobouk, protože i kdyby byl poloviční, tak netuším kde ho u nás chytit. Hrouzek, střevlička a slunečnice jsou moje vysněné ryby. 2× do roka chytnu ježdíka a už to beru jako zázrak.

reagovat
Sobota 29. října 2011 v 0:05 ® kety.vydra
kety.vydra

Alivio> Do čeřínku chytíš akorát trapného kapra.Vždyť je to prachobyčejný plevel.To ouklej nebo hrouzek,to je bojovník a ušlechtilá ryba,na to by ses měl zaměřit:-))

reagovat
foto/forum/2011/th-img18681.jpg
Pátek 28. října 2011 ve 22:48 ® 

Alivio> A když už jste u toho,tak přinejhoršim si sežeň agregát :-)) Budeš stejně efektivní jak černopták :-))

reagovat