Chytej.cz

Jaké ryby do rybníka necteno

14.10.2011 | zalesak05 | 27.770 zobrazení | 10 odpovědí

Máme rybník se stálým přítokem i odtokem ,vybetonovaný a obložený kamenem v nejhlubším místě asi 3m hluboký o rozloze cca 220 m2. Zatím tam máme pstruhy duhové ,ale po vylovení bychom chtěli nasadit kapry a okouny. Zajímá mě jestli je to možné v nadmořské výšce 620m. Napište případně další druhy ryb , které bychom tam mohli nasadit. Díky za odpovědi. Vím že už tady podobné fórum bylo ,ale o úplně jiném rybníce.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 17. ledna 2012 v 15:39 ® valcha186

Začni vodou, přítok z lesa může být kyselý, duby pění. Přítok musí být horní na okysličování, třeba přes bedýnky, plot smotany do kluba. Odtok pak od dna, výkaly usazeniny. Je to vysoko, siven, duhák, granule. Okoun chce živou rybku. Na kaprovky je tam zima, není bahno a hmyz tráva. Je to na bazen k sauně.

reagovat
Čtvrtek 20. října 2011 ve 13:57 ® jarda29 reakce na …
jarda29

Robur> To by slo,ale nepoustel bych tam toho nahateho pana,aby nas nepohorsil a neplasil to.:-D

reagovat
Středa 19. října 2011 ve 12:12 ® Robur
Robur

udělal bych z toho koupaliště pro Sanybój, jen bych tam nepouště Cepa, bo má teď nějakou ošklivou nemoc. Navíc Sanybój by tam klidně i nahodilo a ryby by tam vůbec být nemuseli.

reagovat
Středa 19. října 2011 v 11:42 ® Jarda Š. reakce na …

Kdyby to provozoval jako odchovný žlab (s aerací a intenzivním krmením granulemi), pak tam těch granuláčů může dát tolik, že z toho bude mít přivýdělek.

reagovat
Středa 19. října 2011 v 11:17 ® Jarda Š. reakce na …

zalesak05> Jak jsem psal ve vedlejším vláknu, příčinu úhynu se snaž vyřešit s veterinářem, aby se tomu napříště zamezilo. V podmínkách, které popisuješ, ti těžko jiná ryba půjde lépe než duhák.

reagovat
Úterý 18. října 2011 ve 14:26 ® hraji
hraji

Především, pokud je to vybetonované, není to rybník, je to nádrž, bez šance na nějaké přírodní prostředí. Navíc nic moc velká. Tam se moc ryb dát nemůže i když je průtočná. Kapry bych tam nedával určitě. Nechal bych tam ty granuláče

reagovat
Úterý 18. října 2011 v 8:54 ® fishman123
fishman123

já mám ren samí problém se zarybněním rybníka jen je daleko menší. taky nevím co tam dát nejspíš to bude bílá ryba a líni možná kapr uvidim..

reagovat
Neděle 16. října 2011 v 11:57 ® zalesak05 reakce na …
zalesak05

Duháci pravděpodobně chytli plíseň ,tak je budem dávat pryč.

reagovat
Sobota 15. října 2011 ve 23:33 ® Jarda Š. reakce na …

Jestli se tam duhákovi daří, tak bych se zaměřil na něho a obsádku neměnil. (Bývá v malém rybníku lepší k duhákovi jiné ryby nepřisazovat.)

reagovat
Pátek 14. října 2011 ve 21:30 ® zalesak05
zalesak05

Řez rybníkem vypadá asi takto: (to na krajích jsou betonové květináče s rostlinami)

reagovat
foto/forum/2011/th-img18554.jpg