Chytej.cz

centrepin necteno

13.10.2011 | milans13 | 59.843 zobrazení | 120 odpovědí

V anketě týkající se centrepinu má nejvíce hlasů odpověď kdy se hlasující přiznává,že neví co to centrepin je.Tedy stručně.Je to velmi drahý naviják s gyroskopem,tedy „setrvačníkem“ ?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Pátek 14. října 2011 ve 14:22 ® hraji
hraji

milans13> podívej se sem a něco si přečti http://www.mullarkeys.co.uk/fishing/reels/ a speciálně se podívej na tento centrepina a popřemýšlej, kde má ty převody. http://www.mullarkeys.co.uk/…rline/12315/ Jinak tento mám doma. To jedno ozubené kolečko, které tam zahlédneš, to je kolečko brzdy (tak zvaného cvrčka).

reagovat
Pátek 14. října 2011 ve 14:16 ® milans13 reakce na …
milans13

hraji> Ty že bys něco nevěděl?Nevěřím!

reagovat
Pátek 14. října 2011 ve 13:54 ® hraji reakce na …
hraji

milans13> opravdu nevím, kde čerpáš informace a nejsem si jistý, zda si nepleteš navijáky centrepin s navijáky označovanými jako multiplikátory. Centrepin nemá žádné převody. Cívka je poháněna pouze rukou a tak rychle, jak stíháš motat zápěstím. Zbytek zatím nebudu komentovat.

reagovat
Pátek 14. října 2011 ve 13:38 ® milans13 reakce na …
milans13

osprey> centrepin jako naviják je znám asi 150 let.Tehdy byl samozřejmě bez gyroskopického efektu.Tedy mají pravdu ti,kteří tvrdí,že jde o naviják s jemným chodem.Avšak v posledních letech se jeho stavba dost změnila,a měnila se ostatně vždy,avšak v poslední době se změnila markantně.Je na něm dost převodů(ozubených koleček)a hlavní změna je v tom gyroskopyckém chodu navijáku.Víš osprey,znáš to sám.Uděláš na něco článek podle svých znalostí s přesvědčením,že to lidem pomůže.pomůže,těm,kte­ří chápou tvé možnosti.Ale jen jak to vystavíš,hned se na tebe vrhne spousta „odborníků“ kteří ti dokazují,že jsi vlasně blb.Ale žádný z nich není schopen něco kloudného vypotit.Respektive něco,kde by se o zkušenosti podělili.(viz duel pletenek)Ale mne od rybaření neodradí i proto,že pobyt u vody neměřím na kusy,centimetry či kila.

reagovat
Pátek 14. října 2011 ve 12:46 ® osprey
osprey

Vím o tom málo, ale centrepin gyroskop nepotřebuje. Je to opravdu především přesně vyrobené kolečko s velmi hladkým chodem.

reagovat
Pátek 14. října 2011 ve 12:15 ® džigit

http://www.ebay.de/sch/i.html?…

reagovat
Pátek 14. října 2011 ve 12:06 ® džigit reakce na …

hraji> to se sorruji :-)
Jinak já teď už druhým rokem „bojuji“ s feedrem a plavaná na řece šla stranou,ale nikdy neříkám nikdy.Na E-bay jsou krásné kousky a krásné ceny.Každej fajnšmekr by si vybral :-)

reagovat
Pátek 14. října 2011 v 11:22 ® hraji
hraji

džigit> proto jsem si ho koupil, abych si vyzkoušel, zda na tom něco opravdu je. A je. Ne že by se nedaly chytit ryby i způsoby u nás běžně používanými, to rozhodně ne, ale má to svoje kouzlo i opodstatnění. A souboj s rybou napřímo, bez převodů navijáku, to je taky trošku jiná káva. S tou „urážkou“ jsem to myslel na sebe, když jsi napsal, že jsme jako malí. Nemyslel jsem toho neznámého rybáře, to jen pro upřesnění. ;-)

reagovat
Pátek 14. října 2011 v 11:13 ® džigit reakce na …

hraji> jsem ale už se mu nemůžu omluvit :-(( Jak já tenkrát nemohl pochopit,že jeho lískáč s tímto jednoduchým kolečkem takhle funguje :-))

reagovat
Pátek 14. října 2011 v 10:46 ® hraji
hraji

džigit> to ses ale dopustil urážky, doufám, že si toho jseš vědom. Jo a jinak jsi centrepin definoval naprosto trefně, jednoduché kolečko, není třeba aby bylo drahé, není třeba aby mělo setrvačník.

reagovat
Pátek 14. října 2011 v 10:22 ® džigit

není centerpi jako centerpin… To jednoduchý kolečko pamatuji u jednoho rybáře na řece Opavě,dost mně tehdá školil při lovu tloušťů,chajzl :-))

reagovat
foto/forum/2011/th-img18552.jpg
Pátek 14. října 2011 v 9:47 ® džigit

Jako malí kluci

reagovat
Pátek 14. října 2011 v 9:42 ® hraji reakce na …
hraji

milans13> ještě tě nikdo neurazil, nevidím v textu žádnou urážku. Jen konstatování, že nerozumíš problematice a oč méně rozumíš o to více se snažíš prosadit svůj nesprávný názor.

reagovat
Pátek 14. října 2011 v 9:41 ® hraji reakce na …
hraji

milans13> asi jsi opravdu mimo, ale vložím ti sem jeden tvůj příspěvek, který je ukázkou: „centrepin jak už samotný název napovídá je s gyroskopem,bez něj jde opravdu spíš o dětskou hračku.Přiznej si,že tě někdo vyvedl bez žebříku na hůru.“

reagovat
Pátek 14. října 2011 v 9:26 ® milans13 reakce na …
milans13

hraji> Promiň,já asi jsem trochu mimo.Já jsem napsal a založil forum,dal jsem tam fotku.To je podle tebe útočné?!!Na této úrovni opravdu nemá smysl diskutovat.Opa­kuji,nejsem odborním na lov s centrepinem.Pokud mi vyčítáš,že o něm chci diskutovat je to rovněž mimo mísu.Přece o tom budu diskutovat i když o tom vím málo právě proto,abych věděl víc.Ovšem bez urážek,což tady jak vidím nejde.

reagovat
Pátek 14. října 2011 v 9:19 ® hraji reakce na …
hraji

milans13> podívej se do Plavané, tam jsem nabídl všem zájemcům možnost si vyměnit zkušenosti z lovu s centrepinem. Všimni si jedné věci. Sám píšeš útočně a agresivně a když ti to někdo vrátí, vztekáš se. Kde je asi chyba?

reagovat
Pátek 14. října 2011 v 9:17 ® milans13 reakce na …
milans13

džigit> přesně jsi to napsal.Ovšem podle mého laického mínění je onen gyroskopický efekt použitelný v případě muškaření.Nahodíš zatočíš a naviják si pak namotává šňůru víceméně sám,ty si jen prstem brzdíš cívku.Ale jak jsem již napsal nejsem odborník.Viz předchozí mé příspěvky k tématu.

reagovat
Pátek 14. října 2011 v 9:16 ® džigit reakce na …

milans13> tak si oprav zadání fóra a bude.Momentálně i já to vidím tak,že jsi nám v zadání,či obsahu fóra řekl,co centerpin je.

reagovat
Pátek 14. října 2011 v 9:16 ® hraji reakce na …
hraji

milans13> regulus napsal na rovinu to, co my ostatní jen decentně naznačujeme. Tedy že se vehementně snažíš diskutovat o něčem, čemu ne zcela rozumíš. A centrepin má celkem jednoduchou podstatu. Naviják s minimálním odporem v ložiscích, ze kterého se vlasec odvíjí pouhým tahem splávku hnaného proudem vody. Důležitou vlastností centrepinu je naprosto hladký a lehký chod cívky, která nemá žádnou třecí brzdu.

reagovat
Pátek 14. října 2011 v 9:13 ® milans13 reakce na …
milans13

hraji> Pane kolego,já si nečiním nárok být uznávaným znalcem a uživatelem centrepinu.Na­opak.Můj příspěvek,res­pektive téma jsem založil jen proto,abych jednoduše představil centrepin,když v anketě je jasné,že málokdo tuší co to je.Když jsi znalec,proč jsi nám to laikům nepředstavil ty?Nebo ti jde jen o to vytahovat se na někoho kdo chtěl jen pomoci?Čekám tedy,že nám centrepin podrobně popíšeš a zároveň přidáš mnoho zkušeností z lovu.

reagovat
Pátek 14. října 2011 v 9:09 ® džigit

chtěl bych vidět,jak by se takovým Centerpinem,vy­aveným gyroskopem pohybovalo.
Možná nejsem tak vzdělán,ale stačí pouhý pokus-pohyb něčím roztočeným kolem své vlastní osy.Vždyť na tomto principu je třeba stabilizace kanonu u tanku.Obyčejné kolečko ze starého budíku,roztočené na nějaké ploše-zkuste plochu naklonit,co to s kolečkem udělá,„většinou“ má snahu zůstat oskou v kolmé poloze

reagovat
Pátek 14. října 2011 v 9:08 ® milans13 reakce na …
milans13

regulus> Velmi přínosný příspěvek.Děku­ji.Možná bys místo urážení mohl napst něco k tématu.Možná jako já v jedné větě shrnout vlastnosti centrepinu.Res­pektive jak jednoduše napsat složitou záležitost.Ovšem na úrovni urážek nemám zájem diskutovat.

reagovat
Pátek 14. října 2011 v 8:32 ® hraji reakce na …
hraji

milans13> milý kolego, nevím kdo mě kam vyvedl, ale svůj centrepin jsem si objednával v Anglii, objednával jsem jej i pro své kamarády, nebyl rozhodně strašně drahý (pro tvoji informaci stál cca 1500 korun českých), je celý kovový, funguje myslím si naprosto správně a žádný gyroskop nemá. Ano, velká cívka má dost velký moment setrvačnosti, ale to je, jak tu někdo psal, spíš na závadu, než aby tomohlo být vydáváno za charakteristický rys. Ano, vím že existují i designové kousky v ceně 18 000 korun, ale taková volba by byla v okamžiku, kdy jsem chtěl ze zvědavosti vyzkoušet, jak se s ním vůbec chytá, zcela určitě zbytečná. Nevím kolik hodin máš s centrepinem odchytaných, nevím kolik ryb jsi na něj chytil. Ale tuším, že se vyjadřuješ k věci, o které jsi možná jenom něco četl. Pokud budeš mít zájem, rád se s tebou v diskuzi v sekci Plavaná o svoje zkušenosti podělím.

reagovat
Pátek 14. října 2011 v 0:42 ® regulus
regulus

milans13> tak ti člověče nevím, když jsem si přečetl zadání fóra a ty tvoje odpovědi, tak jsem si myslel, že to psal nějakej náctiletej, kterej si spletl vrtulník s centrepinem, ale starej chlap a takhle si naběhnout, no já fakt nevím … :-O 8-(

Prosím tě, vygoogli si co je gyroskop, setrvačník a centerpin …

reagovat
Čtvrtek 13. října 2011 ve 23:36 ® Jarda Š. reakce na …

milans13> Gyroskop by ti v navijáku nebyl k ničemu. Že se cívka centrepinu po roztočení do vyšších obrátek chová jako setrvačník, je vedlejší efekt, pro chytání spíš negativní.

reagovat
Čtvrtek 13. října 2011 ve 23:09 ® milans13 reakce na …
milans13

hraji> centrepin jak už samotný název napovídá je s gyroskopem,bez něj jde opravdu spíš o dětskou hračku.Přiznej si,že tě někdo vyvedl bez žebříku na hůru. :-D

reagovat
Čtvrtek 13. října 2011 ve 21:29 ® hraji reakce na …
hraji

Alivio> a to je argument, na který není odpověď. Naštěstí to centrepin je i bez gyroskopu. ;-)

reagovat
Čtvrtek 13. října 2011 ve 21:25 ® Shrek reakce na …
Shrek

hraji> v tom případě to neni centrepin, ale dětskej plastovej muškařskej naviják :-D Centrepin je drahej jak prase a má gyroskop vyvinutej NASA :-D

reagovat
Čtvrtek 13. října 2011 ve 21:12 ® hraji reakce na …
hraji

milans13> dovolím si oponovat, můj cenrepin nebyl ani drahý ani nemá setrvačník. Co je na něm špatně?

reagovat
Čtvrtek 13. října 2011 ve 21:06 ® milans13
milans13

foto

reagovat
foto/forum/2011/th-img18548.jpg
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1