Vyhledávání
centrepin
13.10.2011 | milans13 | 59.843 zobrazení | 120 odpovědí
V anketě týkající se centrepinu má nejvíce hlasů odpověď kdy se hlasující přiznává,že neví co to centrepin je.Tedy stručně.Je to velmi drahý naviják s gyroskopem,tedy „setrvačníkem“ ?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 14. října 2011 ve 14:22 ® hraji
-
milans13> podívej se sem a něco si přečti http://www.mullarkeys.co.uk/fishing/reels/ a speciálně se podívej na tento centrepina a popřemýšlej, kde má ty převody. http://www.mullarkeys.co.uk/…rline/12315/ Jinak tento mám doma. To jedno ozubené kolečko, které tam zahlédneš, to je kolečko brzdy (tak zvaného cvrčka).
reagovat - Pátek 14. října 2011 ve 14:16 ® milans13 reakce na …
-
hraji> Ty že bys něco nevěděl?Nevěřím!
reagovat - Pátek 14. října 2011 ve 13:54 ® hraji reakce na …
-
milans13> opravdu nevím, kde čerpáš informace a nejsem si jistý, zda si nepleteš navijáky centrepin s navijáky označovanými jako multiplikátory. Centrepin nemá žádné převody. Cívka je poháněna pouze rukou a tak rychle, jak stíháš motat zápěstím. Zbytek zatím nebudu komentovat.
reagovat - Pátek 14. října 2011 ve 13:38 ® milans13 reakce na …
-
osprey> centrepin jako naviják je znám asi 150 let.Tehdy byl samozřejmě bez gyroskopického efektu.Tedy mají pravdu ti,kteří tvrdí,že jde o naviják s jemným chodem.Avšak v posledních letech se jeho stavba dost změnila,a měnila se ostatně vždy,avšak v poslední době se změnila markantně.Je na něm dost převodů(ozubených koleček)a hlavní změna je v tom gyroskopyckém chodu navijáku.Víš osprey,znáš to sám.Uděláš na něco článek podle svých znalostí s přesvědčením,že to lidem pomůže.pomůže,těm,kteří chápou tvé možnosti.Ale jen jak to vystavíš,hned se na tebe vrhne spousta „odborníků“ kteří ti dokazují,že jsi vlasně blb.Ale žádný z nich není schopen něco kloudného vypotit.Respektive něco,kde by se o zkušenosti podělili.(viz duel pletenek)Ale mne od rybaření neodradí i proto,že pobyt u vody neměřím na kusy,centimetry či kila.
reagovat - Pátek 14. října 2011 ve 12:46 ® osprey
-
Vím o tom málo, ale centrepin gyroskop nepotřebuje. Je to opravdu především přesně vyrobené kolečko s velmi hladkým chodem.
reagovat - Pátek 14. října 2011 ve 12:15 ® džigit
-
http://www.ebay.de/sch/i.html?…
reagovat - Pátek 14. října 2011 ve 12:06 ® džigit reakce na …
-
hraji> to se sorruji
reagovat
Jinak já teď už druhým rokem „bojuji“ s feedrem a plavaná na řece šla stranou,ale nikdy neříkám nikdy.Na E-bay jsou krásné kousky a krásné ceny.Každej fajnšmekr by si vybral - Pátek 14. října 2011 v 11:22 ® hraji
-
džigit> proto jsem si ho koupil, abych si vyzkoušel, zda na tom něco opravdu je. A je. Ne že by se nedaly chytit ryby i způsoby u nás běžně používanými, to rozhodně ne, ale má to svoje kouzlo i opodstatnění. A souboj s rybou napřímo, bez převodů navijáku, to je taky trošku jiná káva. S tou „urážkou“ jsem to myslel na sebe, když jsi napsal, že jsme jako malí. Nemyslel jsem toho neznámého rybáře, to jen pro upřesnění.
reagovat - Pátek 14. října 2011 v 11:13 ® džigit reakce na …
-
hraji> jsem ale už se mu nemůžu omluvit
reagovatJak já tenkrát nemohl pochopit,že jeho lískáč s tímto jednoduchým kolečkem takhle funguje
- Pátek 14. října 2011 v 10:46 ® hraji
-
džigit> to ses ale dopustil urážky, doufám, že si toho jseš vědom. Jo a jinak jsi centrepin definoval naprosto trefně, jednoduché kolečko, není třeba aby bylo drahé, není třeba aby mělo setrvačník.
reagovat - Pátek 14. října 2011 v 10:22 ® džigit
-
není centerpi jako centerpin… To jednoduchý kolečko pamatuji u jednoho rybáře na řece Opavě,dost mně tehdá školil při lovu tloušťů,chajzl
reagovat - Pátek 14. října 2011 v 9:47 ® džigit
-
Jako malí kluci
reagovat - Pátek 14. října 2011 v 9:42 ® hraji reakce na …
-
milans13> ještě tě nikdo neurazil, nevidím v textu žádnou urážku. Jen konstatování, že nerozumíš problematice a oč méně rozumíš o to více se snažíš prosadit svůj nesprávný názor.
reagovat - Pátek 14. října 2011 v 9:41 ® hraji reakce na …
-
milans13> asi jsi opravdu mimo, ale vložím ti sem jeden tvůj příspěvek, který je ukázkou: „centrepin jak už samotný název napovídá je s gyroskopem,bez něj jde opravdu spíš o dětskou hračku.Přiznej si,že tě někdo vyvedl bez žebříku na hůru.“
reagovat - Pátek 14. října 2011 v 9:26 ® milans13 reakce na …
-
hraji> Promiň,já asi jsem trochu mimo.Já jsem napsal a založil forum,dal jsem tam fotku.To je podle tebe útočné?!!Na této úrovni opravdu nemá smysl diskutovat.Opakuji,nejsem odborním na lov s centrepinem.Pokud mi vyčítáš,že o něm chci diskutovat je to rovněž mimo mísu.Přece o tom budu diskutovat i když o tom vím málo právě proto,abych věděl víc.Ovšem bez urážek,což tady jak vidím nejde.
reagovat - Pátek 14. října 2011 v 9:19 ® hraji reakce na …
-
milans13> podívej se do Plavané, tam jsem nabídl všem zájemcům možnost si vyměnit zkušenosti z lovu s centrepinem. Všimni si jedné věci. Sám píšeš útočně a agresivně a když ti to někdo vrátí, vztekáš se. Kde je asi chyba?
reagovat - Pátek 14. října 2011 v 9:17 ® milans13 reakce na …
-
džigit> přesně jsi to napsal.Ovšem podle mého laického mínění je onen gyroskopický efekt použitelný v případě muškaření.Nahodíš zatočíš a naviják si pak namotává šňůru víceméně sám,ty si jen prstem brzdíš cívku.Ale jak jsem již napsal nejsem odborník.Viz předchozí mé příspěvky k tématu.
reagovat - Pátek 14. října 2011 v 9:16 ® džigit reakce na …
-
milans13> tak si oprav zadání fóra a bude.Momentálně i já to vidím tak,že jsi nám v zadání,či obsahu fóra řekl,co centerpin je.
reagovat - Pátek 14. října 2011 v 9:16 ® hraji reakce na …
-
milans13> regulus napsal na rovinu to, co my ostatní jen decentně naznačujeme. Tedy že se vehementně snažíš diskutovat o něčem, čemu ne zcela rozumíš. A centrepin má celkem jednoduchou podstatu. Naviják s minimálním odporem v ložiscích, ze kterého se vlasec odvíjí pouhým tahem splávku hnaného proudem vody. Důležitou vlastností centrepinu je naprosto hladký a lehký chod cívky, která nemá žádnou třecí brzdu.
reagovat - Pátek 14. října 2011 v 9:13 ® milans13 reakce na …
-
hraji> Pane kolego,já si nečiním nárok být uznávaným znalcem a uživatelem centrepinu.Naopak.Můj příspěvek,respektive téma jsem založil jen proto,abych jednoduše představil centrepin,když v anketě je jasné,že málokdo tuší co to je.Když jsi znalec,proč jsi nám to laikům nepředstavil ty?Nebo ti jde jen o to vytahovat se na někoho kdo chtěl jen pomoci?Čekám tedy,že nám centrepin podrobně popíšeš a zároveň přidáš mnoho zkušeností z lovu.
reagovat - Pátek 14. října 2011 v 9:09 ® džigit
-
chtěl bych vidět,jak by se takovým Centerpinem,vyaveným gyroskopem pohybovalo.
reagovat
Možná nejsem tak vzdělán,ale stačí pouhý pokus-pohyb něčím roztočeným kolem své vlastní osy.Vždyť na tomto principu je třeba stabilizace kanonu u tanku.Obyčejné kolečko ze starého budíku,roztočené na nějaké ploše-zkuste plochu naklonit,co to s kolečkem udělá,„většinou“ má snahu zůstat oskou v kolmé poloze - Pátek 14. října 2011 v 9:08 ® milans13 reakce na …
-
regulus> Velmi přínosný příspěvek.Děkuji.Možná bys místo urážení mohl napst něco k tématu.Možná jako já v jedné větě shrnout vlastnosti centrepinu.Respektive jak jednoduše napsat složitou záležitost.Ovšem na úrovni urážek nemám zájem diskutovat.
reagovat - Pátek 14. října 2011 v 8:32 ® hraji reakce na …
-
milans13> milý kolego, nevím kdo mě kam vyvedl, ale svůj centrepin jsem si objednával v Anglii, objednával jsem jej i pro své kamarády, nebyl rozhodně strašně drahý (pro tvoji informaci stál cca 1500 korun českých), je celý kovový, funguje myslím si naprosto správně a žádný gyroskop nemá. Ano, velká cívka má dost velký moment setrvačnosti, ale to je, jak tu někdo psal, spíš na závadu, než aby tomohlo být vydáváno za charakteristický rys. Ano, vím že existují i designové kousky v ceně 18 000 korun, ale taková volba by byla v okamžiku, kdy jsem chtěl ze zvědavosti vyzkoušet, jak se s ním vůbec chytá, zcela určitě zbytečná. Nevím kolik hodin máš s centrepinem odchytaných, nevím kolik ryb jsi na něj chytil. Ale tuším, že se vyjadřuješ k věci, o které jsi možná jenom něco četl. Pokud budeš mít zájem, rád se s tebou v diskuzi v sekci Plavaná o svoje zkušenosti podělím.
reagovat - Pátek 14. října 2011 v 0:42 ® regulus
-
milans13> tak ti člověče nevím, když jsem si přečetl zadání fóra a ty tvoje odpovědi, tak jsem si myslel, že to psal nějakej náctiletej, kterej si spletl vrtulník s centrepinem, ale starej chlap a takhle si naběhnout, no já fakt nevím …
Prosím tě, vygoogli si co je gyroskop, setrvačník a centerpin …
reagovat - Čtvrtek 13. října 2011 ve 23:36 ® Jarda Š. reakce na …
-
milans13> Gyroskop by ti v navijáku nebyl k ničemu. Že se cívka centrepinu po roztočení do vyšších obrátek chová jako setrvačník, je vedlejší efekt, pro chytání spíš negativní.
reagovat - Čtvrtek 13. října 2011 ve 23:09 ® milans13 reakce na …
-
hraji> centrepin jak už samotný název napovídá je s gyroskopem,bez něj jde opravdu spíš o dětskou hračku.Přiznej si,že tě někdo vyvedl bez žebříku na hůru.
reagovat - Čtvrtek 13. října 2011 ve 21:29 ® hraji reakce na …
-
Alivio> a to je argument, na který není odpověď. Naštěstí to centrepin je i bez gyroskopu.
reagovat - Čtvrtek 13. října 2011 ve 21:25 ® Shrek reakce na …
-
hraji> v tom případě to neni centrepin, ale dětskej plastovej muškařskej naviják
reagovatCentrepin je drahej jak prase a má gyroskop vyvinutej NASA
- Čtvrtek 13. října 2011 ve 21:12 ® hraji reakce na …
-
milans13> dovolím si oponovat, můj cenrepin nebyl ani drahý ani nemá setrvačník. Co je na něm špatně?
reagovat - Čtvrtek 13. října 2011 ve 21:06 ® milans13
-
foto
reagovat