Chytej.cz

Neviem si poradit s výberom prutu na UL privlac necteno

11.10.2011 | pinterko | 34.137 zobrazení | 102 odpovědí

Zdravim,začinam z UL privlacov neviem si vybrat prút,budem chytat na menšej riečke na na malé woblerky a rotačky a práve preto nechcem chvejivku zaujali ma tieto prúty: Pezon a Mitchel Redoutable bass 1–7g
Daiwa Exceler 2–10g
Jaxon Eternum speedy 1–9g
Cormoran Black Bull HC ul 1–9g

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 5. února 2012 ve 22:53 ® Stanik
Stanik

HonzaV: ten Exceler jsem měl v ruce a je to fakt taková gumová hadice, kamarád má Robinson Cortez 2,4m 0,5–7g (raálně tak 2–10g) a ten je za ty prachy docela solidní. Pokud by jsi to chtěl třeba na pstruhy tak ten Cortez by šel použít, ta Daiwa asi moc ne.

reagovat
Neděle 5. února 2012 ve 22:50 ® kubas reakce na …
kubas

HonzaV> Určitě si to ale dopředu osahej, ono u většiny prutů je rozdíl v chování. 210cm a 240cm je sakra rozdíl, bohužel v neprospěch toho delšího…

reagovat
Neděle 5. února 2012 ve 22:48 ® SURF reakce na …

kubas> A co jsem podle tebe nesplnil?

reagovat
Neděle 5. února 2012 ve 22:45 ® kubas reakce na …
kubas

SURF> Návrh? :-D Nevím člověk tady napíše, že chce poradit mezi dvěma prutama, má jediný 2 požadavky… 240cm a prut do dvou tisíc. Ty jedním odkazem 50% jeho podmínek nesplníš, tak to je pak těžký :-D .

reagovat
Neděle 5. února 2012 ve 22:38 ® SURF

kubas> Už se zase opakuji: Rád si přečtu tvůj návrh.........:->

reagovat
Neděle 5. února 2012 ve 22:33 ® kubas reakce na …
kubas

SURF> Tak odchytat s tím jde vše, ale prut na gumy primárně to teda není :-) .

reagovat
Neděle 5. února 2012 ve 22:12 ® cormaxx reakce na …
cormaxx

skwor> U nás vyjde ten co chci na 1090Kč a za tu cenu nvm o ničem lepším. I když ten exceler vyjde na stejný prachy,tak se mi nelíbí.Takovej dost hadicovej.

reagovat
Neděle 5. února 2012 ve 21:36 ® SURF

HonzaV> Omluva. Měl jsem na mysli 2,40m. Tady je náprava : http://www.rajrybaru.cz/…m-2-10g.html

Dá se sehnat i levněji.

reagovat
Neděle 5. února 2012 ve 21:33 ® skwor reakce na …
skwor

cormaxx> To jsou pěkný pruty. Jedny z mála UL, co mě letos na výstavě zaujaly.

reagovat
Neděle 5. února 2012 ve 21:27 ® cormaxx reakce na …
cormaxx

HonzaV> Koukni na robinson cortez. Dělá se v gramáži do 7g nebo do 12g. Jsou to chvějivky,ale přechod je hezky udělanej,takže tam není vidět ten schod z blanku. Já šetřim na toho 2m/-7g .Vejdeš se do 1500Kč

reagovat
Neděle 5. února 2012 ve 21:13 ® HonzaV

SURF> Daiwa Exceler UL je zajímavej tip, díky, zkusim ho někde omrknout. Jenom bych místo 210 fakt chtěl těch 240cm, ale už jsem vygooglil že se vyrábí i v téhle délce…

reagovat
Neděle 5. února 2012 ve 20:29 ® SURF reakce na …

kubas> Rád si přečtu tvůj návrh. Mě vyhovuje a odchytám s ním vše. Včetně gum. Samozřejmě, v rozsahu jeho gramáže. HonzaV, by si měl vždy vybrat podle sebe, tak, jak to dělám já.

reagovat
Neděle 5. února 2012 ve 20:13 ® kubas reakce na …
kubas

SURF> Dobrej prut, ale docela tužší. Třeba na gumy nevhodnej :-)

reagovat
Neděle 5. února 2012 v 19:43 ® SURF reakce na …

HonzaV> Zkus se mrknout na :http://www.rybarska-specialka.cz/…m-2-10g-7267

reagovat
Neděle 5. února 2012 v 19:27 ® osprey reakce na …
osprey

HonzaV> Conolony mi nikdy moc neseděly, takže bych se zajímal spíš o ten Norstream.

reagovat
Neděle 5. února 2012 v 19:13 ® HonzaV

Zkusím se zeptat tady, páč kdybych založil nový fórum tak dostanu hned za uši… :-) Vybírám proutek na lehkou přívlač, 240cm, gramáž si představuju 2–12g. Cena určitě pod 2 tisíce, ale spíš ještě míň. Zatím mám dva kandidáty:

1. Abu Conolon Pro CPS80 UL (za 1700 kaček)
  2. Norstream Ultra 80 ULF (za 1200 kaček)

Co z toho byste si vybrali? Případně jiné tipy? Díky…

reagovat
Pondělí 26. prosince 2011 v 15:11 ® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

ja mam mitchell privilege2 180 cm 1–5 g a som s nim spokojný

reagovat
Úterý 18. října 2011 v 7:34 ® jajco reakce na …
jajco

Stroft> Přesně jak píšeš,koupil sem balení buster a lunetic a ty bustery až na dva kusy měli ty ocásky ohlé.Zato lunetic ze dvou balení všechny v pohodě,proto jsou to moji favoriti.

reagovat
Úterý 18. října 2011 v 1:09 ® Stroft reakce na …
Stroft

jajco> Gumy od Draku nejsou špatné jen mi vadí balení, neb všechny mají pokroucené kopýtka a nejdou narovnat:-((

reagovat
Pondělí 17. října 2011 ve 23:00 ® Prutos reakce na …
Prutos

loncak> Já mám krátké pruty rád. Měl jsem i dva kousky 1,8m (staršího pezona a to zmiňované ULX), ale oba jsem je dal pryč a ustálil se na délce ±2,1m. Přijde mi univerzálnější. ULX 1,85 jsem kupoval na slepo, moc mi nesedl. Nahradil jsem ho stejným modelem v 2,15 a nemůžu si vynachválit. Určitě se taky oplatí osahat si někde pruty Norstream.

reagovat
Pondělí 17. října 2011 ve 21:20 ® osprey reakce na …
osprey

loncak> Tyhle krátké pruty jsou Davidova parketa (Havlíček). Má nějaké Pezony a určitě vyzkoušel ledacos od kluků, co chytají ligu. Napiš mu osobku. Já bych ti doporučil Cormoran ULX. Ale 180 cm jde mimo mě. S takovými pruty jenom jerkuju. Na UL mám radši dlouhé.

reagovat
Pondělí 17. října 2011 ve 20:46 ® jajco reakce na …
jajco

Stroft> Byl sem v obchodě a nevěděl co dřív vybrat a hlavně sem s gumama od dragonu neměl zatím zkušenosti.Ale už vím že radši dragon,než relax.

reagovat
Pondělí 17. října 2011 ve 14:46 ® Stroft
Stroft

jajco> Lunetik není příliš vhodný na stojatou vodu, je to spíše říční záležitost. Na stoják lépe Bustr jak radí „kingkubík“.

reagovat
Pondělí 17. října 2011 ve 12:34 ® loncak

Ať nezakládám nové téma tak to zkusím tady. Hledám proutek na UL, rád bych délku 1,8 m cca do 8–10g, ne chvějivku. Obešel jsem pár obchodů s tím, že nějaké vyzkouším, ale zrovna v téhle délce jich moc k mání nebylo. Spíš mě zajímají konkrétní zkušenosti lidí, kteří pruty obdobných „parametrů“ používají, nebo měli možnost některý vyzkoušet. Díky

reagovat
Neděle 16. října 2011 ve 21:33 ® kingkubik reakce na …

jajco> jako v praci si to zaridit umim uvidi se co ty zuby?/

reagovat
Neděle 16. října 2011 ve 21:31 ® jajco reakce na …
jajco

kingkubik> Napíšu až budu mít hartu v plánu a uvidíš co zuby a práce.

reagovat
Neděle 16. října 2011 ve 21:23 ® kingkubik reakce na …

jajco> ¨ty me o rukach ani nemluv rozjizdime s kamosema srtojirenskou firmu.....ja jestli si dotahnu do prace postel nemusim uz ani chodit domu.....je toho tedka hafo :/

reagovat
Neděle 16. října 2011 ve 21:12 ® jajco reakce na …
jajco

kingkubik> Já mám taky zánět!Z toho že sem nebyl týden na rybách a práce tolik,že nevím kdy mě přestanou bolet ruce!

reagovat
Neděle 16. října 2011 ve 20:58 ® kingkubik reakce na …

jajco> mno ja nevim jestli to bude pristi tyden realne…mam vytrzeny ten zub litam si po harte a asi tam mam zanet.....rano jdu k zubari tak uvidim jak dopadnu…ale dneska bomba chytacka

reagovat
Neděle 16. října 2011 ve 20:52 ® jajco
jajco

kingkubik> Příští víkend mi snad vyjde výlet na hartu,tak můžem dát sraz a chytit,nebo alespoń zkusit chytit pořádnou FISH:-O :-O :-O

reagovat