Chytej.cz

Prosím o pomoc necteno

11.10.2011 | Rybímuž | 23.319 zobrazení | 16 odpovědí | upravit

Dobrý den, mám takový problém. Doma sem si vykopal rybník krumpáčem a stále mi utíká voda, vubec se nechce držet. Co stím mám prosím dělat? Před měsícem sem tam vypustil 86 cm kapra, nějakou tu štičku a všechny chcíply, protože voda někam odtetkla a zrovna svítilo sluníčko.Jinak všem rybářům hodně úspěchů, já se osobně těším až rybníky zamrznou a budu moc bruslit.

Děkuji za odpověd a přeju mnoho záběrů do dalších alespon 10 let.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 14. října 2011 ve 21:38 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

nnnap>také jsem dal pár kapříků 40–60cm do bazénu ale betonového celoročně napuštěného osázeného.Takže ryba se tam měla jako v bavlnce a žádný neuhinul.Kapřík byl pro rodinu na vánoce.Jinak tam bylo spoustu dalších ryb krom dravců jo a co nám zmizlo tak to byl uhoř nejspíš šel ven neboď od bazénu byla studna ale nikdy jsme ho nenašli.Takže kopaný,bagrovaný rybník pokud nemá dostatečný přítok bych určitě zabezpečil folijí a pro zpevnění břehu použil netkanou textiliji prodavaj ji běžně v baumarktu a podobných obchodech.

reagovat
Pátek 14. října 2011 ve 21:00 ® nnnap
nnnap

ladamaj> nemá to úplně špatně vymyšlený. Všichni mojí vanoví kapři trpěli utkvělou představou, že musí nahradit vytažený špunt svým břichem. Ta 86 je ideální na 1–20 ha. A my ale nevíme, kolik hektarů vykopal. Možná by byla přiměřenější 96.

reagovat
Pátek 14. října 2011 ve 20:38 ® ladamaj
ladamaj

Rybímuž>nechápu jak tě jako rybáře napadlo takto laborovat s rybama a tím kaprem sem dost rozhořčen.Nevím jaké máš vzdělání ale vykopat díru a napustit do ní vodu nasadit rybu bez odskoušení průsaku:-)) .Nehodlám se opakovat již ti to napsal All Armor.Raději v tomto nic nedělej pokud o tom nic nevíš8-(

reagovat
Pátek 14. října 2011 v 19:45 ® zalesak05
zalesak05

A má ten rybník přítok?

reagovat
Středa 12. října 2011 ve 12:35 ® osprey
osprey

To nemůže být míněno vážně, bral bych to jako recesi – ostatně pár lidí se tu pobavilo docela dobře.

reagovat
Středa 12. října 2011 v 10:32 ® peta128 reakce na …
peta128

Rybímuž>Mě spíš zaráží,že v zadání píšeš,že chcípli a o kus dál píšeš,že plavou v jiným rybníku:-| .

reagovat
Středa 12. října 2011 v 10:13 @ All Armor

Ten dotaz je myslen vážně? Vždyť snad i malé děcko ví, že na dno takových rybníčků se proti úniku vody průsakem, dává izolační fólie.

http://www.fatrafol.cz/…rkova-folie/

reagovat
Úterý 11. října 2011 ve 22:53 ® Mary reakce na …
Mary

Robur> Hm, to je nová RIPKA. Tě zdravím už se mi stýskalo a moc;-)

reagovat
Úterý 11. října 2011 ve 22:51 ® Mary reakce na …
Mary

nnnap> nediv se žes prokop:-D :-D :-D :-D hezky

reagovat
Úterý 11. října 2011 ve 22:46 ® Robur
Robur

pracovat s krumpáčem chce fištrón, nedáš si pozor a jde to jedním ucham tam a druhým ven, pak pořádně neuděláš ani díru v zemi.

reagovat
Úterý 11. října 2011 v 18:46 ® nnnap
nnnap

tak nejenže zcizuje svazovu rybu, krade našu dešťovu vodu, eště si rybnik nezašpuntuje!

Zajímalo by mne, jaké akvárko si tomu keprovi vykopal.2×3, 5×4, 300×500…:-))

A nediv se že teče. Krumpáčem s to prokop. Rybník se hrne bagrem.

reagovat
Úterý 11. října 2011 v 18:43 ® hraji
hraji

Docela nepovedený pokus o vtip. NO jo, není každý den posvícení.

reagovat
Úterý 11. října 2011 v 18:21 ® Robur
Robur

zkus prostenal, ten by tu vody mohl zadržet

reagovat
Úterý 11. října 2011 v 17:33 ® Malinko
Malinko

ja se obavam, ze na rybniku bez vody nebude ani led.

reagovat
Úterý 11. října 2011 v 16:43 ® osprey reakce na …
osprey

Rybímuž> Ryby jsou schopny vytvářet zvláštní formu poloparazitismu na vyšších obratlovcích, zejména primátech. Ta se projevuje např. tím, že ryba vyvolá u některých jedinců druhu Homo sapiens zvláštní majetnický syndrom, díky němuž ji pak přechodný hostitel často i za cenu nesmírných osobních útrap a potíží přepraví do jiné, pro rybu úživnější nebo bezpečnější lokality (např. ze svazovky na soukromák).

Není to nic nenormálního, v této zemi je to celkem běžné. Vůbec bych se tím nevzrušoval. :-D

reagovat
Úterý 11. října 2011 v 16:34 @ Rybímuž

Pak jsem ale zjistil že se ryby objevily v rybníku ve vedlejší vesnici..jak je to možné? už ve školce sme se přeci učili že ryba nemá nohy? To mají nějaký fígl?

reagovat