Vyhledávání
Kapr s masem barvy tunaka
10.10.2011 | Jarda111 | 39.672 zobrazení | 98 odpovědí | upravit
Chytil jsem kapra sazana ale překvapila mě barva jeho masa, celá ryba má tmavě červané maso. Setkal jste se někdo s něčím podobným?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 13. října 2011 ve 12:45 ® hraji reakce na …
-
Luban> možná sežrala myš s masem barvy tuňáka. To se somálským mačkám občas stáva. Ideální je dvoudenní půst a potom další dva dny jen ovesné vločky namočené do vody.
reagovat - Čtvrtek 13. října 2011 ve 12:35 ®
-
Moja somálska mačka začala dáviť chlpy,nie je to nevhodnými granulami?Alebo jej pĺzne žalúdok?
reagovat - Středa 12. října 2011 ve 23:01 ® Shrek
-
džigit> kolik lidí provozuje mondioring narozdíl od klasických obranářských prací podle národního zkušebáku (ZM,ZVV1–3)? Alespoň tady u nás, kde jsme postiženi závody v Německu, je to jen o rukávech. Ringo jedou jen služební složky. Naštěstí můj kámoš figurant je bachař, takže si bere služební ringo a Kim se uspokojuje tímto stylem.
reagovat - Středa 12. října 2011 ve 22:03 ® džigit reakce na …
-
Alivio> najdi si „mondioring“
reagovat - Středa 12. října 2011 ve 21:45 ® džigit reakce na …
-
hraji> to podle obsahu myoglobinu,jedlý není,neb se dá velice špatně prokousnout
reagovat - Středa 12. října 2011 ve 21:43 ® Shrek reakce na …
-
hraji> pokud máš dobrý zuby, tak přeji dobrou chuť.
reagovat - Středa 12. října 2011 ve 21:43 ® Shrek reakce na …
-
džigit> na klasickém civilním cvičáku zaměřeném na sportovní kynologii se na ringo nekouše snad nikde…
reagovat - Středa 12. října 2011 ve 21:40 ® hraji
-
Jakou barvu masa má ringo? A je jedlý?
reagovat - Středa 12. října 2011 ve 21:38 ® džigit reakce na …
-
Alivio> použití ringa,či rukávu má svá specifika.Ne vše se cvičí v ringu a ne vše s rukávem
reagovat - Středa 12. října 2011 ve 21:21 ® Shrek reakce na …
-
All Armor> pokud cvičíš na ringo tak určitě neni problém se zákusem nebo nárazem do těla. Bohužel dneska na všech civilních cvičácích používají rukávy a to je konec.
reagovatProto jezdim cvičit s bachařema, ti to ringo používaj.
- Středa 12. října 2011 v 19:13 @ All Armor reakce na …
-
džigit> No, taky ho tak hodnotím. Můžu tě s ním seznámit a pokud uděláš v jeho přítomnosti směrem k mé maličkosti nevhodný pohyb, tak ti ty šavle předvede, jako nedávno jednomu idiotovi, co mme plácl ze zadu po rameni, když jsem telefonoval. Hadry (kožená bunda, svetr, riflová košil)jsem mu částečně saturoval, poraněný biceps ne. Ani se nehněval, páč řekl, že má také takového psa a udělal blbost. Nakonec Dano ho ani nekousal, jen zastavil agresivní ruku. A Sorbon, vůdce smečky, který je uvážlivější, ale důslednější, pokud o něco jde, se jen postavil a díval se. Když mi Dano z lehu v mžiku přeletěl nad ramenem a chlapovi držel ruku, byl jsem rád, že nešel po krku. Sorbon vždy figuranta porazil nárazem do hrudníku a šel na krk, ne na ruku. Jinak jsou to milí a přátelští tvorové.
reagovat - Středa 12. října 2011 v 19:02 @ All Armor reakce na …
-
Alivio> Pokud mu to řekneš jako kámnošovi, tak OK.
reagovat - Středa 12. října 2011 v 16:00 ® Shrek reakce na …
-
All Armor> to já mu to řekl už několikrát, ale jemu to zjevně nevadí.
reagovatStejně bych ho nedal ani za nic, naopak jsem rád, že to není otupělé pako závislé na granulích, ale že si tu potravu dokáže obstarat sám
- Středa 12. října 2011 v 15:41 ® džigit reakce na …
-
All Armor> hm,žeby šavlozubý NO
reagovat - Středa 12. října 2011 ve 14:31 @ All Armor reakce na …
-
Alivio> Hmm, ja jsem psovi magor ještě neřekl. Ani v duchu. Magoři jsou spíš někteří lidé…
reagovat - Středa 12. října 2011 ve 14:29 @ All Armor reakce na …
-
Alivio> Vždyť jsem tě nenegoval. Všiml jsi si slova asi? Ti naši psi mají asi stejnou úchylku od standardu. Já mám NO dva. Vůdcem je ten klasický pálený. Je o rok starší a má takovou povahu jako malinois – vždy se dokáže rozhodnout, zaváhání u něj vidíš málo kdy. Nejsou to sourozenci. Markantní je ta jiná kinematika pohybu, když běhají vedle sebe. Vlk při snaze o max. rychlost např. přechází rychle na dlouhé skoky, kdežto ten druhý spíš zvýší frekvenci a nedělá skoky. Ten můj vlkouš je mimořádně velký. Když se postaví, dá mi tlapy na ramena a díváme se z očí do očí. A já su sakra kus chlapa.XXXL. Špičáky má téměř 5 cm. A na nohou velké tzv. vlčí prsty (paspárek). nemá s tím problém, tak jsem je nedal odoperovat.
reagovat - Středa 12. října 2011 ve 12:34 ® Shrek reakce na …
-
All Armor> takže v podstatě mluvíme oba o tom samém. Vždyť píšu, že barva „masa“ závisí i na složení potravy té ryby. Co se psů týče, konkrétně ovčounů, tak ten můj magor v sobě občas také vlka nezapře, byť je to tmavý vlkošeďák. Stavbou těla, štíhlostí a pohybem. Neustále v poklusu, občasná plachost a v sobotu mi ukázal, jaký má lovecký pud – dostal všech 5 slepic co jsme měli.
reagovatTakže už si dokázal dohnat dva králíky na volném place a 5 slepic.
- Středa 12. října 2011 v 11:53 @ All Armor
-
Alivio> Ne každý zdegenerovaný nízký kapr se dá nazvat sazan. Genetika je mocná a stačí malá změna. Jeden z mých psů, čistokrevný německý ovčák, se silně podobá na vlka. Srtí a její barvou („vlkošedá“), tvarem hlavy a postavením očí, kinematikou pohybu, zuby…Móresy má také vlčí. A není to vlk.
reagovat - Středa 12. října 2011 v 11:47 @ All Armor
-
Alivio> Hmmm, asi to není tak, jak píšeš. Pro pstruha duhového je naoranžovělá opalizující barva masa druhovým znakem. Je to dané koncentrováním karoténu v mase. Když není v potravě karotén, tak se nemá co koncentrovat (to jsou ty granukle). Když je karoténu v mase nadbytek, má oranžové (i sytě oranžové) maso i pstruh potoční. Poměry v českých řekách neznám, ale „oranžové“ pstruhy potoční produkuje např. Váh. Zdrojem karotenu jsou korýšci rodu Gammarus, známí jako křiváci. Prostý popis problematikz je tu: http://www.aces.edu/…utNorway.pdf
reagovat - Středa 12. října 2011 v 10:55 ® Prichy
-
neni kapr nepuvodni druh?
reagovatdocela se v tom vsem zaciname ztracet
(ted myslim lidi vseobecne) porad mame pocit, ze nejsme soucasti prirody......
- Středa 12. října 2011 v 10:25 ® peta128 reakce na …
-
Malinko>
reagovat - Středa 12. října 2011 v 10:19 ® Malinko reakce na …
-
peta128> třeba je to jako s alkoholem, páč alkohol podavaný v malých dávkách neškodí v jakémkoli množství
reagovat - Úterý 11. října 2011 ve 21:36 ® peta128 reakce na …
-
osprey>
reagovat - Úterý 11. října 2011 ve 21:10 ® osprey reakce na …
-
peta128> A to napíše profesionální kuchař…
reagovat - Úterý 11. října 2011 ve 20:56 ® peta128 reakce na …
-
osprey>Malí kousek=pomalá smrt,velký kousek=rychlá smrt aspon se nebude dlouho trápit
reagovat - Úterý 11. října 2011 ve 20:53 ® osprey reakce na …
-
Jarda111> Pro případ, že by Robur tentokrát nevtipkoval, ho ale jez po malých kouscích
reagovat - Úterý 11. října 2011 ve 20:49 @ Jarda111 reakce na …
-
jeste jsem jí nesnědl, ale chystám se na to. Vypadá to že to byl jen mlsný nítěnko žrout :o)
reagovat - Úterý 11. října 2011 ve 20:41 ® Robur
-
osprey> nevím co je vtipného na tom, že chudák Jarda snědl otrávenou rybu.
reagovat - Úterý 11. října 2011 v 18:02 ® džigit
-
sunet> trochu budu slovíčkařit-nejsou to druhy zvláště ohrožené,ale „jen ohrožené“
reagovat
-Za druhy kriticky ohrožené se prohlašují:RYBY (Pisces) a KRUHOÚSTÍ (Cyclostomata) Drsek menší (Zingel streber) Drsek větší (Zingel zingel) Hrouzek Kesslerův (Gobio kessleri) Mihule potoční (Lampetra planeri) Mihule ukrajinská (Eudontomyzon mariae) Sekavčík horský (Sabanejewia aurata)
-Za druhy silně ohrožené se prohlašují:RYBY (Pisces) a KRUHOÚSTÍ (Cyclostomata) Ježdík dunajský (Gymnocephalus baloni) Ostrucha křivočará (Pelecus cultratus) Ouklejka pruhovaná (Alburnoides bipunctatus) Sekavec písečný (Cobitis taenia)
-Za druhy ohrožené se prohlašují:RYBY (Pisces) a KRUHOÚSTÍ (Cyclostomata) Cejn perleťový (Abramis sapa) Jelec jesen (Leuciscus idus) Ježdík žlutý (Gymnocephalus schraetser) Kapr obecný /sazan/ (Cyprinus carpio) Mník jednovousý (Lota lota) Piskoř pruhovaný (Misgurnus fossilis) Plotice lesklá (Rutilus pigus) Střevle potoční (Phoxinus phoxinus) Vranka obecná (Cottus gobio) Vranka pruhoploutvá (Cottus poecilopus) - Úterý 11. října 2011 v 17:31 ® sunet
-
Malinko> A ve vyhlášce zase není ani losos. Na to, jak dlouho se už snaží Německo i pár nadšenců u nás o jeho introdukci by mohli ministerští úřednící za ty léta něco málo pozměnit.
A nebo jinak, je potřeba je někam dotlačit a to uděláme jen my sami, čím více se nás bude ozývat, tím rychleji to půjde.
reagovat