Vyhledávání
Kvalitní baitrunner do 1500,-
5.10.2011 | Vendelín | 27.170 zobrazení | 34 odpovědí
Neměl by někdo pár rad dle zkušeností? Chtěl bych pořídit nějaký kvalitní bait do 1500, jelikož musím koupit dva k novým prutům. Rozpočet je omezen vím že to není moc 1500 na jeden naviják. Ale přeci jen jestli někdo něco má, šup sem stím:) Budu moc rád za rady.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 12:34 ® pitr.22
-
Ahoj tak co baitrunner od okumy PL ale není to za rovných 1500
http://www.parys.cz/…er-liner.php?…[SearchType]=0
reagovat - Pátek 7. října 2011 v 17:47 ® timbab reakce na …
-
jajco> Jasné.Já většinou chytám s předobrzdou a vyhovuje mi to.
reagovat - Pátek 7. října 2011 v 17:32 ® jajco reakce na …
-
timbab> Mě právě ten naviják zaujal,protože se na jaře chystám zkusit jeden prut na koule,tak sháním něco lacinějšího.Nikdo mi o tom tady info nedal,ale osahal sem ho dnes v obchodě a v pohodě.I vzhledově,nelibí se mi navijáky co mají páčku baitu vzadu.A jak říkal prodavač,má to jednodužší mechanizmus,jen ti nebude bait reagovat na otočení kličkou,ale musíš zaklopit tu páčku.Já osobně do něj půjdu.
reagovat - Pátek 7. října 2011 v 17:24 ® timbab reakce na …
-
jajco> Tak to jo,ještě jsem ten system neviděl.
reagovat - Pátek 7. října 2011 v 17:15 ® jajco reakce na …
-
timbab> Naopak,nastavíš si normálně jak chceš mít dotaženou brzdu a odklopením páčky zapneš bait,který má na matici brzdy po obvodě jako kdyby kolečko,kterým nastavíš brzdu baitu.
reagovat - Pátek 7. října 2011 v 17:12 ® timbab reakce na …
-
Vendelín> Úplně povolenou jí určitě mít nemusíš
reagovatNavíc stačí při záseku např podržet cívku.
- Pátek 7. října 2011 v 17:10 ® timbab reakce na …
-
jajco> Ale ten bait(vlastně ta páčka) se nedá štelovat ne?
reagovat - Pátek 7. října 2011 v 17:09 ® Vendelín reakce na …
-
timbab> to jí musíš mít sakra povolenou a nevím jestli je dobré s úplně takto povolenou brzdou zasekávat nezkoušel jsem chytat s úplně povolenou přední brzdou
reagovat - Pátek 7. října 2011 v 16:17 ® jajco
-
Tak sem osahal na prodejně naviják okuma distance carp DC-60 s baitrunerem v matici cívky.Vypadá sympaticky a na jaře po něm asi sáhnu.Prodavač tvrdil že je to jednoduší systém než u klasického baitu,u kterého je mechanismuz u kličky a tím pádem prý méně náchylný na nějaké zaseknutí.
reagovat - Pátek 7. října 2011 v 16:11 ® timbab reakce na …
-
Vendelín> Když si tu přední brzdu povolíš tak ti ten prut ve vodě taky neskončí.
reagovat - Pátek 7. října 2011 v 15:54 ® Vendelín reakce na …
-
Alov> ještě jsem neslyšel že by se někomu sekl bait ale věřím tomu že to je nevýhoda baitu ale výhoda naopak že ti prut neskončí ve vodě jako např s přední brzdou
reagovat - Čtvrtek 6. října 2011 ve 23:02 ® Alov reakce na …
-
skwor> Travertina není kov. Ale udajně to je nastupce Cassienu. Tak mi to řekl kámoš co má kšeft s rybařinou.
reagovat
Jinak jestli je Cassien celokov nebo grafit nevim. V tom se až tak nevyznám. Každopádně jsem na mechanismu nenašel kousek plastu… - Čtvrtek 6. října 2011 ve 23:00 ® Alov reakce na …
-
Vendelín> Prostě se mi s přední brzdou lépe pracuje při zdolávání. Samozřejmě s kvalitní přední brzdou. S baitem už se mi taky stalo, že jsem měl jízdu jako blázen, doběhl jsem k prutu, otočenímklíčky jsem chtěl bait zavřít a hrrrrk a bylo po baitu, kolovrátek se sekl a ryba v čudu. Na menší ryby v pohodě, ale na větší kousky mi to nějak nejde pod nos. Přední brzdu si postupně přitahuješ jak potřebuješ. Nevím no. Prostě mi to více sedí a bait je takový bebech navíc na pokažení…
reagovat - Čtvrtek 6. října 2011 ve 22:12 ® Vendelín reakce na …
-
kubiczez> právě nulová průtažnost je na vyvážku dobrá ale máš pravdu stim vyřezáváním potom už se musí fakt opatrně no…všechno má svoje pro a proti
reagovat - Čtvrtek 6. října 2011 ve 22:04 ® kubiczez reakce na …
-
Vendelín> Já mám dvě cívky s 0,24mm vlascem + šokovkou z pletenky na odhoz a na vyvážku používám náhradní cívky s vlascem 0,35mm. O pletence jsem uvažoval, ale díky vysoké ceně a nulové průtažnosti jsem ji nekupoval.Chytám na 3,5lb pruty, a kdybych tam měl šňuru, tak bych ve finální části zdolávání mohl kapra vyříznout.
reagovat - Čtvrtek 6. října 2011 ve 21:18 ® Vendelín reakce na …
-
kubiczez> Jsem rozhodnutej že do nich jdu
reagovatA chytáš na vlasec nebo na pletenku? Kdybys chtěl přidat pár metrů dej místo vlasce pletenku jsou dražší ale víc vydrží a unesou v menších průměrech co vlasec o průměru 35
- Čtvrtek 6. října 2011 ve 21:15 ® Vendelín reakce na …
-
Vendelín> tak né spletl jsem se z toho množství navijáků co jsem prohlížel…ten má hlíníkové tělo
reagovat - Čtvrtek 6. října 2011 ve 21:15 ® kubiczez
-
Vendelín> Nem raději ty Powerlinery, na větší kapry se ti bude hodit větší kapacita cívky.Já jsem před 3 rokama vybral PL860 a teď kdybych je kupoval, tak bych asi šel do těch větších PL865.Letos jsem začal preferovat vyvážku a pár metrů by se ještě navíc hodilo.
reagovat - Čtvrtek 6. října 2011 ve 21:03 ® Vendelín reakce na …
-
skwor> není to kov je to grafit
reagovat - Čtvrtek 6. října 2011 ve 21:01 ® skwor reakce na …
-
Alov> Já mám pocit, že Travertine nijak vysoká řada není, kovové tuším nejsou…
reagovat - Čtvrtek 6. října 2011 ve 20:54 ® Vendelín reakce na …
-
Alov> Ale zajímalo by mě proč tobě sedí víc přední brzda? Je jasné že každý máme rád něco jiného ale tvůj názor na to jakož to že máš s baity zkušenosti a v čem ti nesedly?
reagovat - Čtvrtek 6. října 2011 ve 20:32 ® Alov reakce na …
-
Vendelín> Ok. Chápu
reagovat - Čtvrtek 6. října 2011 ve 20:20 ® Vendelín reakce na …
-
Alov> proč bait? jelikož mám navijáky s přední brzdou a bait jsem nikdy ještě na kaprařinu nezkusil k novým kaprovým děličkám chci zkusit baity a vydat se na nějaké větší rybky:)jestli nebude pán bůh doma a poštěstí se:)až čas ukáže jestli bude lepší přední brzda nebo bait ale kdo nezkusí nemůže srovnávat
reagovat - Čtvrtek 6. října 2011 ve 20:14 ® timbab reakce na …
-
Alov> To je možné.Nijak jsem po tom nepátral.
reagovat - Čtvrtek 6. října 2011 v 19:54 ® Alov reakce na …
-
Vendelín> A můžu se zeptat proč právě bait? Máš pocit že ho využiješ? Já mám kolovrátky s baitem, ale po letech rybaření jsem zjistil, že dobrá přední brzda je k nezaplacení…
reagovat - Čtvrtek 6. října 2011 v 19:52 ® Alov reakce na …
-
timbab> Jestli se nepletu, tak právě Travertiny jsou nástupcem Cassienu, který už se nevyrádí. Ale možná se pletu.
reagovat
Jinak Cassieny vlastním ve velikosti 55 a na kaprařinu v poho. Celokovy, citlivá přední brzda, prostě pohoda kolovrátek.. - Čtvrtek 6. října 2011 v 19:44 ® Vendelín reakce na …
-
timbab> Myslím že když už tak bude lepší ten power line přeci jen se rozhodnu nebo bude příležitost někam na větší přehradu nebo jezero budu vyvážet a snadno dostanu metry pletenky na tu power line než na toho cassiena jo taky je tam velká kapacita ale přeci jenom ten power line pozře víc
reagovat - Čtvrtek 6. října 2011 v 17:07 ® timbab reakce na …
-
Vendelín> Co Okuma Cassien?
reagovat - Čtvrtek 6. října 2011 v 15:12 ® Vendelín
-
Má o 3 ložiska víc než ten travertine z toho jedno je jednocestný… Taky si myslim že když už tak do toho jít takhle. Půjdu do těch power linů. Ale tak budu to používat z 95% na odhozy. Na vyvážku to jen fakt málokdy nemám v okolí žádný tak velký revír který by vyvážku potřeboval ale hodlám vyrazit na jaře na nějaký pořádný revír kde vyvezu.
reagovat - Čtvrtek 6. října 2011 v 15:05 ® Poky
-
Vendelín> šel bych do těch poweru,dobrá kvalita za super cenu,na ty nižší řady bych se vyprd,sice ušetříš nákou pětku,ale můžeš toho po chvilce litovat.Okuma dělá i ty nižší řady dobrý,ale ten power má tu přednost,že už je to braný jako velkokapacitní naviják a stou kvalitou asi nejspíš na tom bude o něco líp než ty ostatní
reagovat