Chytej.cz

Kvalitní baitrunner do 1500,- necteno

5.10.2011 | Vendelín | 27.170 zobrazení | 34 odpovědí

Neměl by někdo pár rad dle zkušeností? Chtěl bych pořídit nějaký kvalitní bait do 1500, jelikož musím koupit dva k novým prutům. Rozpočet je omezen vím že to není moc 1500 na jeden naviják. Ale přeci jen jestli někdo něco má, šup sem stím:) Budu moc rád za rady.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 12:34 ® pitr.22

Ahoj tak co baitrunner od okumy PL ale není to za rovných 1500

http://www.parys.cz/…er-liner.php?…[SearchType]=0

reagovat
Pátek 7. října 2011 v 17:47 ® timbab reakce na …
timbab

jajco> Jasné.Já většinou chytám s předobrzdou a vyhovuje mi to.

reagovat
Pátek 7. října 2011 v 17:32 ® jajco reakce na …
jajco

timbab> Mě právě ten naviják zaujal,protože se na jaře chystám zkusit jeden prut na koule,tak sháním něco lacinějšího.Nikdo mi o tom tady info nedal,ale osahal sem ho dnes v obchodě a v pohodě.I vzhle­dově,nelibí se mi navijáky co mají páčku baitu vzadu.A jak říkal prodavač,má to jednodužší mechanizmus,jen ti nebude bait reagovat na otočení kličkou,ale musíš zaklopit tu páčku.Já osobně do něj půjdu.

reagovat
Pátek 7. října 2011 v 17:24 ® timbab reakce na …
timbab

jajco> Tak to jo,ještě jsem ten system neviděl.

reagovat
Pátek 7. října 2011 v 17:15 ® jajco reakce na …
jajco

timbab> Naopak,nastavíš si normálně jak chceš mít dotaženou brzdu a odklopením páčky zapneš bait,který má na matici brzdy po obvodě jako kdyby kolečko,kterým nastavíš brzdu baitu.

reagovat
Pátek 7. října 2011 v 17:12 ® timbab reakce na …
timbab

Vendelín> Úplně povolenou jí určitě mít nemusíš :-) Navíc stačí při záseku např podržet cívku.

reagovat
Pátek 7. října 2011 v 17:10 ® timbab reakce na …
timbab

jajco> Ale ten bait(vlastně ta páčka) se nedá štelovat ne?

reagovat
Pátek 7. října 2011 v 17:09 ® Vendelín reakce na …
Vendelín

timbab> to jí musíš mít sakra povolenou a nevím jestli je dobré s úplně takto povolenou brzdou zasekávat nezkoušel jsem chytat s úplně povolenou přední brzdou

reagovat
Pátek 7. října 2011 v 16:17 ® jajco
jajco

Tak sem osahal na prodejně naviják okuma distance carp DC-60 s baitrunerem v matici cívky.Vypadá sympaticky a na jaře po něm asi sáhnu.Prodavač tvrdil že je to jednoduší systém než u klasického baitu,u kterého je mechanismuz u kličky a tím pádem prý méně náchylný na nějaké zaseknutí.

reagovat
Pátek 7. října 2011 v 16:11 ® timbab reakce na …
timbab

Vendelín> Když si tu přední brzdu povolíš tak ti ten prut ve vodě taky neskončí.

reagovat
Pátek 7. října 2011 v 15:54 ® Vendelín reakce na …
Vendelín

Alov> ještě jsem neslyšel že by se někomu sekl bait ale věřím tomu že to je nevýhoda baitu ale výhoda naopak že ti prut neskončí ve vodě jako např s přední brzdou;-)

reagovat
Čtvrtek 6. října 2011 ve 23:02 ® Alov reakce na …
Alov

skwor> Travertina není kov. Ale udajně to je nastupce Cassienu. Tak mi to řekl kámoš co má kšeft s rybařinou.
Jinak jestli je Cassien celokov nebo grafit nevim. V tom se až tak nevyznám. Každopádně jsem na mechanismu nenašel kousek plastu… :-)

reagovat
Čtvrtek 6. října 2011 ve 23:00 ® Alov reakce na …
Alov

Vendelín> Prostě se mi s přední brzdou lépe pracuje při zdolávání. Samozřejmě s kvalitní přední brzdou. S baitem už se mi taky stalo, že jsem měl jízdu jako blázen, doběhl jsem k prutu, otočenímklíčky jsem chtěl bait zavřít a hrrrrk a bylo po baitu, kolovrátek se sekl a ryba v čudu. Na menší ryby v pohodě, ale na větší kousky mi to nějak nejde pod nos. Přední brzdu si postupně přitahuješ jak potřebuješ. Nevím no. Prostě mi to více sedí a bait je takový bebech navíc na pokažení…

reagovat
Čtvrtek 6. října 2011 ve 22:12 ® Vendelín reakce na …
Vendelín

kubiczez> právě nulová průtažnost je na vyvážku dobrá ale máš pravdu stim vyřezáváním potom už se musí fakt opatrně no…všechno má svoje pro a proti

reagovat
Čtvrtek 6. října 2011 ve 22:04 ® kubiczez reakce na …
kubiczez

Vendelín> Já mám dvě cívky s 0,24mm vlascem + šokovkou z pletenky na odhoz a na vyvážku používám náhradní cívky s vlascem 0,35mm. O pletence jsem uvažoval, ale díky vysoké ceně a nulové průtažnosti jsem ji nekupoval.Chytám na 3,5lb pruty, a kdybych tam měl šňuru, tak bych ve finální části zdolávání mohl kapra vyříznout.

reagovat
Čtvrtek 6. října 2011 ve 21:18 ® Vendelín reakce na …
Vendelín

kubiczez> Jsem rozhodnutej že do nich jdu;-) A chytáš na vlasec nebo na pletenku? Kdybys chtěl přidat pár metrů dej místo vlasce pletenku jsou dražší ale víc vydrží a unesou v menších průměrech co vlasec o průměru 35

reagovat
Čtvrtek 6. října 2011 ve 21:15 ® Vendelín reakce na …
Vendelín

Vendelín> tak né spletl jsem se z toho množství navijáků co jsem prohlížel…ten má hlíníkové tělo

reagovat
Čtvrtek 6. října 2011 ve 21:15 ® kubiczez
kubiczez

Vendelín> Nem raději ty Powerlinery, na větší kapry se ti bude hodit větší kapacita cívky.Já jsem před 3 rokama vybral PL860 a teď kdybych je kupoval, tak bych asi šel do těch větších PL865.Letos jsem začal preferovat vyvážku a pár metrů by se ještě navíc hodilo.

reagovat
Čtvrtek 6. října 2011 ve 21:03 ® Vendelín reakce na …
Vendelín

skwor> není to kov je to grafit

reagovat
Čtvrtek 6. října 2011 ve 21:01 ® skwor reakce na …
skwor

Alov> Já mám pocit, že Travertine nijak vysoká řada není, kovové tuším nejsou…

reagovat
Čtvrtek 6. října 2011 ve 20:54 ® Vendelín reakce na …
Vendelín

Alov> Ale zajímalo by mě proč tobě sedí víc přední brzda? Je jasné že každý máme rád něco jiného ale tvůj názor na to jakož to že máš s baity zkušenosti a v čem ti nesedly?

reagovat
Čtvrtek 6. října 2011 ve 20:32 ® Alov reakce na …
Alov

Vendelín> Ok. Chápu :-)

reagovat
Čtvrtek 6. října 2011 ve 20:20 ® Vendelín reakce na …
Vendelín

Alov> proč bait? jelikož mám navijáky s přední brzdou a bait jsem nikdy ještě na kaprařinu nezkusil k novým kaprovým děličkám chci zkusit baity a vydat se na nějaké větší rybky:)jestli nebude pán bůh doma a poštěstí se:)až čas ukáže jestli bude lepší přední brzda nebo bait ale kdo nezkusí nemůže srovnávat;-)

reagovat
Čtvrtek 6. října 2011 ve 20:14 ® timbab reakce na …
timbab

Alov> To je možné.Nijak jsem po tom nepátral.

reagovat
Čtvrtek 6. října 2011 v 19:54 ® Alov reakce na …
Alov

Vendelín> A můžu se zeptat proč právě bait? Máš pocit že ho využiješ? Já mám kolovrátky s baitem, ale po letech rybaření jsem zjistil, že dobrá přední brzda je k nezaplacení…

reagovat
Čtvrtek 6. října 2011 v 19:52 ® Alov reakce na …
Alov

timbab> Jestli se nepletu, tak právě Travertiny jsou nástupcem Cassienu, který už se nevyrádí. Ale možná se pletu.
Jinak Cassieny vlastním ve velikosti 55 a na kaprařinu v poho. Celokovy, citlivá přední brzda, prostě pohoda kolovrátek..

reagovat
Čtvrtek 6. října 2011 v 19:44 ® Vendelín reakce na …
Vendelín

timbab> Myslím že když už tak bude lepší ten power line přeci jen se rozhodnu nebo bude příležitost někam na větší přehradu nebo jezero budu vyvážet a snadno dostanu metry pletenky na tu power line než na toho cassiena jo taky je tam velká kapacita ale přeci jenom ten power line pozře víc

reagovat
Čtvrtek 6. října 2011 v 17:07 ® timbab reakce na …
timbab

Vendelín> Co Okuma Cassien?

reagovat
Čtvrtek 6. října 2011 v 15:12 ® Vendelín
Vendelín

Má o 3 ložiska víc než ten travertine z toho jedno je jednocestný… Taky si myslim že když už tak do toho jít takhle. Půjdu do těch power linů. Ale tak budu to používat z 95% na odhozy. Na vyvážku to jen fakt málokdy nemám v okolí žádný tak velký revír který by vyvážku potřeboval ale hodlám vyrazit na jaře na nějaký pořádný revír kde vyvezu.

reagovat
Čtvrtek 6. října 2011 v 15:05 ® Poky
Poky

Vendelín> šel bych do těch poweru,dobrá kvalita za super cenu,na ty nižší řady bych se vyprd,sice ušetříš nákou pětku,ale můžeš toho po chvilce litovat.Okuma dělá i ty nižší řady dobrý,ale ten power má tu přednost,že už je to braný jako velkokapacitní naviják a stou kvalitou asi nejspíš na tom bude o něco líp než ty ostatní

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1