Vyhledávání
ŠTIKA a prívlač
1.10.2011 | vovo | 48.479 zobrazení | 54 odpovědí
Chtěl bych se zeptat s jakou umělou nástrahou máte na štiku větší úspěch pište na co ste chytili nejvíc a největší štiky jestli na plandavky, rotačky, smáčky, twisteri, wobleri, atd.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 21. října 2011 v 19:13 ® vovo
-
Od úterý máme prázdniny tak to skusim můžu tam sedět od rána do večera ta se budu hrat a pak dam vedet
reagovat - Pátek 21. října 2011 v 18:51 ® albin reakce na …
-
vovo> Jestli jsou tam okouni velcí tak tam budou i malí a jestli nemůžeš chytit ani malýho okyše na přívlač tak to holt neumíš a jestli se tomu necgceš věnovat alespoň hodinu na vycházce k vodě tak se na to vyprdni a nevláčej.Co jinýho ti asi mají poradit,když napíšeš proč mám uvláčet rybu až za dvě hodiny,když ji na rybičku chytim hned.Právě proto,že až ji za ty dvě hodiny chytneš budeš vědět přibližně jak na ně.
reagovat - Pátek 21. října 2011 v 16:30 ® Mrakoš reakce na …
-
osprey> Myslíš že se dá štika umělou nástrahou nasrat???
reagovat - Pátek 21. října 2011 ve 14:07 ® osprey reakce na …
-
vovo> A proč by ti brala umělou nástrahu? Vždyť se to nedá žrát. Ona buď musí mít takový hlad, že to riskne nebo ji musíš zaujmout, vydráždit, nasrat.
Kdyby každá štika vlítla na umělou nástrahu jen ji vidí, dávno nemáme co chytat.
reagovat - Pátek 21. října 2011 ve 14:01 ® Fryw
-
mannice> Já myslím, že berou ( i ) na pomale vláčenou nástrahu. Měl jsem úspěchy když jsem gumu táhnul tupě pomalu na/u dna. Bylo to v přikalené pomalu tekoucí malé říčce. V letních vedrech, odpoledne.
reagovat - Pátek 21. října 2011 v 10:32 ® HaDová
-
Rybáři z anglického Suffolku se naskytl neuvěřitelný pohled: seděl na břehu s udicí, když na hladině rybníku začali tančit bizarní tanec smrti štika s kaprem v tom nejtěsnějším objetí. Když dorazil zakladatel a majitel místního lovného rybníka, byli už oba mrtví. Zdroj: http://hobby.idnes.cz/…ybareni.aspx?…
reagovat - Pátek 21. října 2011 v 10:29 ® vovo
-
Bigpista> mě se to stalo nedávno na místě kde jsem ani nevěděl že tam jsou štiky vyjela mi po karasovi. Ale vzhledem k velikosti štiky(kolem 40cm) a velikosti karase (kolem 25cm) by to asi bylo na dlouho takak jsem začal vytahovat a štika to pustila
reagovat - Pátek 21. října 2011 v 9:55 ® Bigpista reakce na …
-
Mrakoš> Mě se to nestalo, ale za dob, kdy jsem ještě chodil do rybářského kroužku, jsem to jednou viděl. Náš vedoucí na plavačku zapřáhnul malou plotici a po ní vystartovala štika. Měl štěstí, štika plotici servala z háčku a sama se za krajíček chytila. Měla lehce přes 70cm.
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 ve 23:50 ® osprey reakce na …
-
jajco> Já používal prostě hlavy s velkým háčkem a malou olověnou kuličkou. Efekt stejný.
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 ve 21:53 ® jajco reakce na …
-
mannice> Letos mi nejvíc koušou štiky do pomalu vedeného kopyta 11cm.Upiloval sem pár hlav aby spodní čast olova byla plochá.Chtěl sem docílit pomalého vedení a neorat dno.A experiment zafungoval.
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 ve 21:44 ® Kazan reakce na …
-
vovo> tohle je těžké rozebírat, kolikrát jsem chytil štiku na několik prvních hodů při příchodu k vodě a sedělo tam pár lidí s rybičkou s tím že dnes nic nejde. Ona na tam je strašná spousta faktorů které ovlivňují konečný výsledek lovu.
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 ve 21:41 ® vovo reakce na …
-
mannice> mě štiky nebarou mě štiky berou
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 ve 21:31 ® reakce na …
-
Co myslíte,barou štiky i na pomalu vedený nástrahy? Nebo spíš právě reagujou na zrychlenej pohyb,nebo „poskakováním“ napodobovat úprk rybky?
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 ve 21:26 ® vovo
-
Kazan> Dobře ale když si vezmeš že jdeš na přívlač a chytíš rybu až po těch dvou hodinách jak říkáš ta já na živou rybku chytím za 2 hodiny štiky 2 když budu mít štěstí tak i 3 nebo candáta nebo menšího sumečka
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 ve 21:12 ® Kazan reakce na …
-
vovo> twistr je poměrně propálená nástraha díky své ceně, taky záleží jakou rychlostí se nástraha propadává, možná máš moc těžkou hlavičku a sloupcem to prohučí ke dnu a okyšovi to nepřipadne atraktivní.
reagovat
Jinak co se týká chytání na jednom místě to by ti tu spousta lidí asi uvedla daleko větší časy na jednom fleku. Jen maličkost třeba s candoši na Labi, stojíš na místě a házíš, házíš a nic, ale jsou tam (někdy se zadaří vytáhnout nějakého za sako), pak jim najednou hrábne po dvou hodinách v koulích a jdou téměř na hod. - Čtvrtek 20. října 2011 ve 21:02 ® vovo reakce na …
-
jo ale já jsem pul hodiny prochytaval jedno místo. Já jsem nechodil ja sem stal na místě a hazel jsem to všude kde jsem mohl vystřídal jsem všechny nástrahy co jsem měl a nic.
Taky se mi ale stává že tam je hodně okounů poměrně velkých nejvetšího tam mám 35cm vezmu twistera nebo malinkýho woblíka a okoun nic pak vezmu žížalku a jak to klesá na dno hned mám splávek pod vodou hned teda vemu udici na přívlač dám tam twistera barevně a velikostně stjného jako žížala a nic
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 ve 20:57 ® Mrakoš
-
Zajímalo by mě jestli se vám někdy stalo že jste vytáhli rybu na jinou právě zdolávanou rybu. Mě se to stalo třikrát, byla to štika na okouna, štika na štiku a pstruh na pstruha. Pstruh měl krásných 47 cm, moc příjemná náhoda
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 ve 20:50 ® HaD reakce na …
-
Mrakoš> tak tak.
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 ve 20:48 ® Mrakoš
-
David Havlíček> Stává se to často. Stojíš na slibným fleku a prochytáváš plochu, měníš nástrahy. Pohneš se a z pod nohou vystřelí štika. Ta tam předtím nebyla, jen popojížděla za nástrahama až skončila právě pod těma nohama. Co by asi fungovalo by byla nastražená živá rybka u nohou a stahovat tam ryby z okolí. Nikdy jsem to ale nezkoušel. Nemám na to žaludek napíchnout živou rybu. A trpělivost zůstat na fleku už vůbec nemám
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 v 19:58 ® HaD reakce na …
-
vovo> mimochodem – padly tu závody a změna nástrahy – chytal jsem na posledních závodech na woblírka, kterého štiky a okouni milují. Po několika hodech mi až ke břehu přijel okoun. Nedobral. Vyměnil jsem pruty a nahodil do těch míst hned malý twistr. Okoun nezabral, ale štika 70–80 cm. Bohužel se po 15 mtrovém úniku vypnula. Podle mě wobler a okoun přilákaly štiku, ale nazaútočila. Změna nástrahy ji ale vyprovokovala…
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 v 19:55 ® HaD reakce na …
-
vovo> jak říká Kazan – dalším hodem tam mohla být (nebo možná stačila změna nástrahy, barvy, způsobu vedení). Proto je taky hodně vláčkařů k neurvání od vody a tradiční „ještě tři hody a jdeme“ se opakuje nejméně 10×
petrikveprik> závody a běžná přívlač se celkem liší. Ale z nezávodní praxe bych té plandě tak nevěřil. Zajímavé…
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 v 17:58 ® Kazan reakce na …
-
vovo> no, seknout s tím po půl hoďce to moc trpělivosti nemáš, jinak ta vláčka je přemýšlení a o rukách. Je možné že kdyby jsi vydržel třeba další tři hody, tak by se ti na to pověsila.
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 v 16:46 ® vovo reakce na …
-
u mě je štika na přívlač taky problém proto jsem založil tohle forum.
Tak před 14ti dny jsem byl s kamrádem na rybách konkrétně Dyje 4C "Panvastr,, (Mahenovo jezero) je tam hodně dravcu stojatá voda. Dravci tam neloví u hladiny jejich zálovení často není ani slyšet. tak sme tam chytali kapry,karasi,cejny atd… Nic vetšího se nám nepodařilo chytit tak jsme přešli na jiné místo kde mám úspěch s dravci na rybičku dají se tam totiž snadno chytit malé rybičky, ale tentokrát jsem to chtěl skusit na vláčku zkoušel sem vše co mám od kopit, přez twistery, až po woblery. Vláčel jsem tam snad půl hodiny možná i víc ale nic. Tak jsem se naštval a mrskl jsem tam živou rybku na ty místa kde sem vláčel a do 15minut jsem měl 60ti centimetrovou štiku a nedovedu si vysvětlit proč mě nevzala umělou nástrahu.
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 v 15:43 ®
-
U mě je štika problém číslo 1 a tak nemám co radit,naopak sem si rád přečet pár cizích zkušeností v praxi.
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 v 15:38 ® rybar23
-
chitil jsem ji na woblera
reagovat - Středa 19. října 2011 ve 21:29 ® Mrakoš
-
Štika se dá chytat asi úplně na všechno s čím se dá hýbat. Záleží jen na tom jak s tím kdo cvičí. Chytit se dá i na twistr bez ocásku, i to už jsem si zkusil. Kdyby to i u jiných ryb bylo tak jednoduchý…
reagovat - Středa 19. října 2011 v 15:01 ®
-
Nemám oblíbenou nástrahu na konkrétní rybu, ale mám oblíbenou nástrahu podle typu konrétní vody. Doufám, že jsem to napsal dostatečně konkrétně
To David Havlíček – jsi závodník a máš určitě své zkušenosti, ale já mám letošní největší potočáky a candáty zrovna na plandu
reagovatMyslím, že je to opravdu hlavně o vodě a né o rybě.. (pochopitelne ale nenasadím na potočáka 40g plandu..)
- Středa 5. října 2011 v 10:56 ® Fryw reakce na …
-
All> Ahoj. Tak já o sobě neprohlašuju že jsem úplně v pořádku
reagovatNo, na rybách se učí člověk rozvážnosti, soustředění, vynalézavosti a porozumění s přírodou. Což jsou samé dobré věci. No a myslím, že to i funguje. Poznám to podle toho že po dni stráveném u vody do postele lehám s absolutně „čistou“ a „klidnou“ hlavou
A už vůbec nemám potřebu do někoho rýpat na fóru (což byl důvod proč jsem tohle BrulaKO poradil)
- Středa 5. října 2011 v 10:14 @ All
-
Fryw> A funguje ti to s tím léčením? A jak to poznáš? Nic ve zlém,tebe se to netýká, ale je to všeobecně známé, že blázni o sobě s oblibou prohlašují, že jsou úplně v pořádku…
reagovat - Úterý 4. října 2011 v 18:03 ® Bigpista
-
Moje jediná letošní štika se prozradila nepovedeným útokem na smáčka, který se mi ve vodě obalil řasou, ale dostal jsem jí až na Rapalu Original Floater. Předpokládám, že si ale obě nástrahy dobře zapamatuje, takže příští rok jí zkusím nabídnout tu plandavku
reagovat