Chytej.cz

Přívlač na Liberecku necteno

30.9.2011 | sasoun | 36.016 zobrazení | 25 odpovědí

Toto fórum by se mělo primárně věnovat přívlači na Liberecku. Diskuze o revírech, úlovcích, technikách, zážitcích atd.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 8. června 2012 v 10:56 ® krl
krl

Něco pro zlepšení nálady z Jizery 7.

reagovat
foto/forum/2012/th-img20596.jpg
Středa 6. června 2012 v 16:38 ® MichalF

Panove … uz se blizi sezona, kam se kdo chystate ? Povidejte prehanejte !

reagovat
Středa 2. listopadu 2011 v 18:11 ® osprey reakce na …
osprey

sasoun> No – na podzim a po kolena vody. Bílá ryba se stahuje dolů s proudem, okouni do jam, potočák se tře…

Ona se nabízí otázka, co tam hledat.

reagovat
Středa 2. listopadu 2011 v 16:04 ® sasoun reakce na …

osprey> To je mi jasný, ale zrovna k tomu jezu v Hubalově není úplně dobrý přístup, tak jsem myslel, že tam moc lidí chodit nebude. Ani netekla voda přes splav, takže dole bylo po kolena vody. Takže možná taky proto jsem nic nechyt. No budu to zkoušet jinak a jindy a jinde.

reagovat
Středa 2. listopadu 2011 ve 13:29 ® osprey reakce na …
osprey

sasoun> Když jsi pod tím jezem stopadesátý v řadě, nesmíš se divit:-))

Dneska už není přívlač taková dávačka jako kdysi.

reagovat
Středa 2. listopadu 2011 v 11:35 ® sasoun reakce na …

V jižních Čechách se taky občas zdržuju. Nemám to tam, ale ještě moc prochozené, takže nevím. Pod jezy jsem si docela zachytal, hlavně okouny a tlouště, občas malý bolen. Štiky se mi ale zatím vyhýbají. No letos už to asi nestihnu, ale příští rok je zkusím zase přelstít.

reagovat
Středa 2. listopadu 2011 v 11:32 ® sasoun reakce na …

Rozhodně jsem tam nebyl poprvé. Jenom jsem vybral dvě místa, kde jsem myslel, že bych něco mohl ulovit. Byl jsem i párkrát na Jizeře 7, ale zřejmě nemám zatím štěstí. Pokud tam jak říkáš ty ryby jsou, tak třeba nějakou šanci mám. Taky jsem byl dostkrát na obou přehradách (Jablonec, Liberec) a na Jablonecké občas chytnu nějakého okouna. Mlýnice jsou úplně mrtvé, ikdyž nějaké okouny jsem taky vytáhl. Dokonce jsem byl i na Luční a Oku, ale tam jsem přes všechno to listí ani nedostal nástrahu pod hladinu. V září jsem byl na Kristýně. Celou jsem jí obešel a chytil jednu kudlu 45 cm. Tak toť asi tak vše.

reagovat
Pondělí 31. října 2011 v 15:43 ® Luccini reakce na …

sasoun> Co na to říct já tu s přívlačí experimentuju druhým rokem a vím jen o pár místech kdy, co a jak a věř mi, že na Jizeře ty ryby prostě jsou. Nevím co si čekal od první návštěvy, ale pokud by se ti podařilo chytit něco většího, nebo hodně ryb, byla by to spíš náhoda a to platí na každém revíru. Jestli nechceš zkoušet a čekat tak máš prostě smůlu. Nebo si najdi někoho místního kdo bude ochoten ti ukázat správná místa a povědět co tam na ně platí.

reagovat
Pondělí 31. října 2011 ve 14:50 ® osprey reakce na …
osprey

sasoun> A kdy jsi byl na těch jezech? V podjezí nejsou ryby pořád a navíc tam chytá skoro každý.

U nás (jižní Čechy) se ryby pod jezy vyskytují, ale ve třech čtvrtinách případů bych pod většinou jezů dopadl stejně jako ty.

reagovat
Pondělí 31. října 2011 ve 14:26 ® sasoun reakce na …

Byl jsem na Jizeře na jezu Hubálov a tam teda tragédie. Jenom nějakej okoun mi zatím vyjížděl, jinak nic. Koukal jsem z vrchu a ani jsem žádný ryby neviděl. Pak jsem jel pod jez v Přepeřích a tam zase není žádná voda, takže vůbec nic. To mi teda někdo řekněte z čeho usuzujete, že je ta voda dobře zarybněná.

reagovat
Pátek 21. října 2011 ve 12:58 ® krl reakce na …
krl

Luccini> To máš pravdu

reagovat
Pátek 21. října 2011 v 11:04 ® Luccini

nic nepřeháním jen porovnávám s MP přímo tady v Liberci a proti tomu je ta jizera dobrá na druhou stranu byl jsem letos dvakrát na Ohři kousek od Terezína a to je taky úplně o něčem jiném. Problém je, že když člověk nezná místní poměry tak si pořádně nezachytá nikde.

reagovat
Čtvrtek 20. října 2011 v 15:35 ® krl
krl

Luccini> S tou Jizerou 7 bych to moc nepřeháněl.Mám to tam dost ošahaný a můžu říct,že letos je to slabota.V Přepeřích pod jezem obzvlášť,Svijanský jez v souvislosti s probíhající výstavbou MVE je prakticky odepsaný.
Ten okoun co mám v ruce na fotce je z Přepeří,ale asi před 5ti lety.

reagovat
Úterý 4. října 2011 v 16:24 ® Luccini

A navíc pokud nepůjdou ryby, ve Svijanech vpivo varu slušně vaří a o pivu ani nemluvím to je prostě paráda.

reagovat
Úterý 4. října 2011 v 16:22 ® Luccini reakce na …

sasoun> Taky muzes zajet na Jizeru v Přepeřích nebo Svijanech, jen upozorním, že se tam ted na jezech dost staví, takže si pod nimy moc nezachytáš, ale jinak je ta řeka zarybněná slušně.

reagovat
Pondělí 3. října 2011 ve 23:08 ® jerry16 reakce na …

sasoun> Skus Mlýnici,případně Luční

reagovat
Pondělí 3. října 2011 ve 12:37 ® sasoun

No, myslím, že abych se začal specializovat na pstruhové vody by mě stálo asi dost dalších peněz na nákup vybavení. Nehledě na cenu povolenky. Zůstanu teda zatím u MP. Je to tady s těma dravcema slabý. Kdyby aspoň ty okouni někde byli, abych u tý vody nebyl úplně marnej. Lovu zdar.

reagovat
Neděle 2. října 2011 v 18:36 ® BrulaKO reakce na …

tobě taky

reagovat
Neděle 2. října 2011 v 18:32 ® Luccini

Preju hodne stesti:)

reagovat
Neděle 2. října 2011 v 18:29 ® BrulaKO reakce na …

Luccini> příští rok na kapitální siveny :-)

reagovat
Neděle 2. října 2011 v 18:22 ® Luccini reakce na …

BrulaKO> No to kazdopadne ale to si uzijes az pristi rok jelikoz od 1.9. je tam zakaz lovu

reagovat
Neděle 2. října 2011 v 18:13 ® BrulaKO

Luccini> jo to jsem taky slysel, jen ty siveni byly trosku jiny míry co jsem slysel 35+ :-)) , takze bez Belly Boatu tam nemá smysl jezdit, to je jasný.Navíc si dost dobře neumim představit jak budu ty ryby hledat na 45 hektarech :-)) , no co alespon se povozím,hezká příroda

reagovat
Neděle 2. října 2011 ve 14:47 ® Luccini

Jinak obecne privlac na Liberecku je skutecne spis o pstruhovych revirech, i kdyz letos sem se vic venoval MP a objevil sem par mist, ktere netreba zatracovat. je tu velky rabarsky tlak,jelikoz je tu malo reviru a hodne rybaru. Mimoto se tu pohybuje jeden hrdina co se specializuje na stiky loni jich dal 33 a letos sem slysel cosi o 38 kusech zatim bere to od 50,1cm vsechno. Takze stav dravcu neni dle me uplne optimalni. Ale abych si jen nestezoval jednu trofejni kudlu tady mame. Odhadl bych ji tak na 120–130cm a vim kde ji hledat, jen se tam nesmi chytat a tak ma holka klid.

reagovat
Neděle 2. října 2011 ve 14:14 ® Luccini reakce na …

BrulaKO> No poznatek mistniho je asi takovy, ze se tam musi pesky bo je to v CHKO. Pak se jde pres raseliniste kolem prehrady po drevenych mustcich. V pehrade behem roku razantne kolisa hladina. Ryby se drzi daleko od brehu a co zatim vim tak nejvetsi ulovek siven neco malo pres 30cm. Jen jeste dodam ze voda je dost kysela, takze krom sivenu tam toho moc nebude.

reagovat
Sobota 1. října 2011 v 19:03 ® BrulaKO

Tam snad krom pstruhovek zadny reviry nejsou ne, vyjma teda nove otervreneho Bedrichova 45 Ha, coz je teda taky pstruhovka,co kdyby někdo napsal poznatky s tehle vody

reagovat