Vyhledávání
Co si myslíte te o značce MITCHELL Napište děkuji ;)
28.9.2011 | varholík.martin | 49.005 zobrazení | 50 odpovědí
Dobrý den chtěl bych si koupit pruty od značky mitchell mam jen prut na přívlač od mitchell tak nevim jestli bude dobrý kaprový prut dělený od mitchell poradte děkuji
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 30. prosince 2011 ve 20:41 ® delfin
-
navijak patej rok na vlacku Mitchell a drzi jako hrom,bez jediny zavady.
reagovat - Pondělí 26. prosince 2011 v 19:41 ® jarysek
-
tak od mikada mi prasknul taky presne jak rikas.. pri nahazovani..
reagovat - Pondělí 26. prosince 2011 v 17:08 ® pepanek
-
Včera mi praskl prut od Mikáda ve spojce,prostřední díl,taky by se to nemělo stát.
reagovat - Pondělí 26. prosince 2011 v 17:05 ® pepanek
-
Kamarád má od této firmy drahý naviják(2500) a když vidím,co je to za krám,tak o Mitchell nechci ani slyšet.
reagovat - Pondělí 26. prosince 2011 v 15:17 ® TOMMY CATFISH
-
moje osobne skusenosti s prutom mitchell privilege su zatiaľ veľmi dobré ale počul som že feedere z tejto značky sa veľmi lámu v spojkách. Môj prívlačový prút je v poriadku
reagovat - Pátek 7. října 2011 ve 12:13 ® Jarda Š.
-
Mitchell se původně (začátkem 50. let minulého stol.) prosadil hlavně kvalitními navijáky, kdy těžil z toho, že koupil zkrachovalou továrnu na výrobu budíků, kde navijáky vyráběli bývalí hodináři.
reagovat - Úterý 4. října 2011 ve 3:10 ® Jarda Š. reakce na …
-
Výroba Mitchellu ve Francii úplně skončila někdy kolem r. 2002.
reagovat - Úterý 4. října 2011 v 0:26 ® ladamaj
-
osprey>Míro v březnu jsem kupoval na ul.vláčku synátoru prut + naviják a orygoš japonec bohužel poslední kus jinak sem koupil 2.Na závodech se sešel s kolegou a ten ho pořídil za 8000 já ho čap po slevě a jako věrnostní zákazník místo 5000 za 2500 jinak původně 8000 ležák nikdo neměl zájem odčas se něco povede no ale je dost možné že jde i o doprodej modelové řady.
reagovat - Pondělí 3. října 2011 ve 23:41 ® Fryw
-
Dokážu si to představit v situaci, kdy je na jednom místě výroba utlumována a na druhém rozjížděna, ale nedosáhla takové míry, kdy by mohla uspokojit trh.
Teoreticky by přenos výroby do Číny, nebo jiných zemí kde lze levněji nakoupit práci mohl paradoxně znamenat zvýšení kvality (co ušetří firma na zaměstnancích může investovat do materiálů a technologií).
reagovat - Pondělí 3. října 2011 ve 23:30 ® osprey reakce na …
-
Fryw> Pochybuji, ani by to nemělo logiku dělat to na dvou místech.
reagovat - Pondělí 3. října 2011 ve 23:15 ® Fryw
-
Existuje nějaký výrobek této firmy, který se vyráběl ve stejném čase zároveň ve Francii a v Číně a měl někdo možnost takový (nebo dva podobné) výrobky srovnat?
reagovat - Pondělí 3. října 2011 ve 23:10 ® ladamaj reakce na …
-
Piranha>vím otom a také ti to nebudu ani vyvracet bohužel jde o skutečnost.Jinak sem měl možnost skouknout foto jak třeba třpitky bouchaj na chodníku a nevidět to tak tomu nebudu ani věřit,dneska si musíš opravdu vše kontrolovat pokud chceš origoš také na něj je problém i narazit.Mám supr kamarády jako Ivo Slámu no a když něco tak mě hodně sežene on supr chlap i kamarád.
reagovat - Pondělí 3. října 2011 ve 23:02 ® ladamaj reakce na …
-
Fryw>dost si to hlídám když něco kupuji,jináč vím že čína dělá kde co levná prac.síla.
reagovat - Pondělí 3. října 2011 ve 22:56 ® Fryw
-
Lidská práce má tu (ne)výhodu, že se na ni (narozdíl od materiálů a technologií) dá ušetřit, aniž by to koncový zákazník nějak poznal. Co se týče postavení pracujících v Číně, oficiální informace jsou poměrně zkreslené. Za níže popsaných podmínek se opravdu v některých firmách pracuje. Jedná se ale o firmy soukromé, se zahraničním kapitálem. Tato činnost je ale ilegální a čínskou vládou potírána. Kamarád trávil nějakou dobu v Číně a během jeho pobytu jsem s ním byl v kontaktu pomocí internetu (icq, skype). Bylo zajímavé konfrontovat v ČR kolující informace o Číně s reálným životem v ČLR. Co se týče například internetu, není vůbec žádný problém s dostupností. Samozřejmě ne ve všech končinách je internetové pokrytí, ale využívání internetu ve městech je naprosto běžnou záležitostí. Co se týče omezení, teda vlastně cenzury internetu, opravdu existuje. Je ovšem aplikována pouze na server youtube.com a na facebook. Je poměrně jednoduché toto omezení obejít. A nemusíte být ani nijak extra počítačově gramtoný. Nic méně, číňané tohle respektují a navíc, mají své vlastní sociální sítě. Komunikace se světem prostřednictvím ICQ nebo Skype není problém, jak jsem již uvedl. V ČLR také naprosto legálně vysílá CNN a BBC. Lze zakoupit zahraniční noviny. (to zda nějaká čínská zpravodajská televize vysílá v USA nebo v Anglii nevím.
Kamarád se již vrátil a přivezl sebou číňana na stáž. O víkendu jdeme na pivko, tak se těším, co se dozvím, tak říkajíc z první ruky
Omlouvám se za poměrně rozsáhlé OT. Koho to nezajímá, ať to přejde, koho to zajímá, ať si počte. Jen mne napadlo, s ohledem na přispěvek ohledně toho, jak se pracuje v Číně přidat další informace, od kamaráda, kteřý přijel z této republiky poměrně příjemně překvapen a zaskočen tím, jak nepřesné a zkreslené informace dokáží produkovat média o tak velké a zajimavé zemi
reagovat - Pondělí 3. října 2011 ve 22:25 ® rgb23 reakce na …
-
Piranha> tak tak, pravdu díž
reagovat - Pondělí 3. října 2011 ve 21:58 ® Piranha
-
ladamaj> malinko se mýlíš, čína nekopíruje, čína vyrábí na zakázku.Ta nechvalná proslulost je díky zločinným gangům zaobírajících se právě kopírováním.Víš kolik toho je u nás? Jde o to, že čína dokáže vyrábět věci s minimální investicí a náklady kolem.Pořád lidé předčí stroje a těch mají na 3 prdele.Ti lidé mají místo střech vlnkové plechy a stěny z podlážek.Pracují leckdy za jídlo a výdělek za měsíc není většinou vyšší než 30 USD. Proto vznikly firmy s názvem fér trejd, které nabízejí výrobky, kde je jistota že výrobce dodržuje základní lidská práva, kde nepracují děti a nepoužívají se fyzické donucovací prostředky k nucení pracovat.A to čína velice ráda porušuje a ti lidé pak takové výrobky vytváří za neskutečný pakatel. Ale to vůbec nezajímá objednatele.Ten je rád že mu naviják vyrobí za 99,–- a prodá ho před maloobchodní cenou 5× tolik, marže pak může být u maloobchodníka 200% a na světě je naviják od Mitchellu za 1500,–- Ale je to jen příklad a tu značku jsem uvedl jen jako názornou pomůcku.Firmy jako shimano (malajsia) a jiné super firmy na drahé navijáky jsou stejného názoru pro obchod. Ale zase bych se nebál ty věci kupovat a nepodceňoval bych kvalitu.Čína musí vyrábět dle technologických postupů a dodržovat kvalitu materiálu, jinak by brzy značka zanikla.
reagovat - Pondělí 3. října 2011 ve 20:16 ® JSOB
-
Bracha mel Mitchelly Chalenger. Jeden se zlomil na ctvrte a druhy na seste vychazce. Uplne stejne pri nahozu. Praskl v prostrednim dile. Nahazovano krmitko 30gr. + srot. Postup reklamace snad ani nebudu popisovat. Uz nikdy.
reagovat - Pondělí 3. října 2011 ve 13:09 ® Fryw reakce na …
-
džigit> naštěstí v tomto produktu nejsem odkázanej na prodejce
reagovat - Pondělí 3. října 2011 ve 13:04 ® Fryw reakce na …
-
ladamaj> Jen mi příjde poslední dobou původ výrobku nedohledatelný. Je to moc složity.Do Anglie se vozí satelity s nálepkou made in UK, a tak se dál prodávají do světa. Já ti Samoa nevyvracim, že máš originál Francouze. Jen mi přijde nemožné dopátrat se původu a Co je psáno v papírech je irelevantní. Bohužel. proto už puvod neřeším
reagovat - Pondělí 3. října 2011 v 8:49 ® ladamaj reakce na …
-
Fryw>no já to měl napsané na průvodním lístku k prutu,to samé u navijáků,nehledě tomu že nakupuji u známích prodejců.
reagovat - Pondělí 3. října 2011 v 8:31 ® džigit
-
Fryw> jo,aj slivky už dovážajů z cizinska
reagovat - Pondělí 3. října 2011 ve 4:39 ® Fryw reakce na …
-
ladamaj> a jak se to pozná? Já nedávno ve Vizovicích viděl jak se vyrábí míchačky.Měly na štítku „made in Germany“
reagovat - Pondělí 3. října 2011 v 0:01 ® ladamaj reakce na …
-
stump>já to mám děličku 2,75lb 2dílná mám je 5let a ale né čínu jde o origoš a mají za sebou tvrduo zkoušku a supr.Jinak dnes čína dělá snad vše ale i kopírují.
reagovat - Neděle 2. října 2011 ve 21:15 ® stump
-
Akce na pruty Mitchell Chellenge Pro Carp 1+1 zdarma již běží dlouho. Koupil jsem je loni. Nebudu je s jinými kapráky srovnávat, protože jsem nikdy žádné nepoužíval. Toto jsou mé první. Kapr se na ně chytit dá, ale mně nijak zvlášť nechytily. Že pocházejí z Číny není pochyb, je to na nich uvedeno.
reagovat - Neděle 2. října 2011 ve 20:29 ® ladamaj reakce na …
-
Piranha>nemáš pravdu mám Mitchell již 5let žádná čína orygoš mám takoví dojem že ještě francouz ale to bych musel najít doklad.Rovněž bych takto mohl doloži Daiwu orygoš japonec.Přesto že dnes čína dělá kopčí skoro vše přesto se má každý přesvědčit podle dokladu k vírobku kdo je vírobcem a odkud pochází.
reagovat - Neděle 2. října 2011 v 17:05 ® Piranha
-
Co si myslím o značce Mitchell?Je to čína jako všechno značkové i neznačkové, Mitchell vyrábí celou škálu výrobků pro všechna rybářská odvětí, ale nic profesionálního nevyrábí.Možná naviják Avomach se 4 cívkami je na plavanou dobrá varianta a i Blade je pěkný.Na kapry by ušel Compact LC gold s 12 ložisky, ale vše jsou to navijáky střední cenové skupiny.Pokud se věnuji rybařině a chodím minimálně každý týden aspoň jednou na ryby a chytám stejnou metodou, tak bych si od Mitchellu nebral nářadí. Mitchell padne tomu kdo na ryby chodí za odpočinkem a nehoní se za kapitální rybou, nebo nechytá na váhu.Je to dobrej střed na začátek a pro toho kdo má na rybařinu míň financí.Jako značka je oblíbenej a hodně kupovanej.Ne každý má na prut 3000,–- Určitě není chybou si od tohoto výrobce něco pořídit.Můj první feeder byl od Mitchellu Universe feeder 3,30 M a byl jsem s tím strašně spokojenej, jak design tak i kvalitou.Cena tehdá 1399,–- Po té co mě feeder dostal jsem investoval do vyšší třídy.
reagovat - Neděle 2. října 2011 v 15:26 ® Shrek reakce na …
-
varholík.martin> mám nafoceno, psal jsem ti na Skype…kam chceš ty fotky poslat?
reagovat - Neděle 2. října 2011 v 15:02 ® Jarda Š.
-
MITCHELL je dneska už jen značka, ne firma, koupila jí firma Pure Fishing, stejně jako značky Berkley, Abu Garcia a Fenwick. Kapráky této značky nemám, ani jsem je zatím neměl v ruce, ale mám feedrák a dva vláčáky a s nimi jsem vzhledem k nízké ceně velmi spokojen.
reagovat - Neděle 2. října 2011 v 9:33 ® varholík.martin reakce na …
-
ok všechny detaijli co si bude pošleš fotky prutu jak je slabej atd
reagovatklidně jak je vyfocenej u vody
- Sobota 1. října 2011 ve 22:01 ® Shrek
-
vydrž do zítřka, dneska už je tma. Pošlu, řekni si, co chceš nafotit.
reagovat