Chytej.cz

NEZASEKNUTE ZABERY necteno

20.9.2011 | vianocnahus | 33.987 zobrazení | 16 odpovědí

Zdravim, chytavam s kamaratom v noci na plytcinach na dvojdielny vobler Rapala Jointed 9cm.Vediem ho uplne pomaly, pri pomalsom prude az cerim hladinu.V poslednej dobe sa mi /a kamaratovi taktiez/ stava, ze mam celkom slusny zaber, rybu aj vidim zautocit na vobler, ale nesekne sa.Mate s niecim podobnym skusenost, resp. mate nejaky napad preco to je a co s tym?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 9. října 2011 v 18:03 ® B_Nick

U nas to se štikama taky neni nijak zvlaště užasne spíš drobotina zato bolenu je na Žermanicich a Těrlicko hrozně moc ale malo kdy berou.

reagovat
Pondělí 3. října 2011 v 11:52 ® osprey reakce na …
osprey

Fryw> Je to jen otázka revíru. Znám vody, kde je bolenů dostatek, ale problém je s tou štikou.

reagovat
Pondělí 3. října 2011 ve 4:49 ® Fryw
Fryw

štik je dost. Já si Jen myslím, že spíš bolen je nějakej výmysl asi jako lochneska

reagovat
Pátek 30. září 2011 v 8:48 ® Mrakoš

Nesekatelný záběry mi dělají boleni. Oni zkoumají co jim to uniká, ale ne tlamou. Buď do toho klasicky praští anebo se jen lehce otírají. Nakonec se pak většinou rozhodnou že to není k žrádlu. Ćasto je tahám seklé za hlavu, skřele, oko… A to že mi za nástrahou jede vlna (hlavně na mělčině)a pak se buď vytratí nebo prudce zlomí, to je možná častější než normální záběr. A vůbec, těch neproměněných záběrů je snad víc než poctivých. Někdy ty rybky pěkně brnkají na nervy.

reagovat
Středa 28. září 2011 ve 22:15 ® MATE BOBAN

na jointedoch vymen háčiky za klasiku s velkým oblučikom,tak isto to menim na OF-kach, hlavne na 9-kach, nič som nemohol seknuť, po výmene hákov sa to podstatne zlepšilo

reagovat
Čtvrtek 22. září 2011 ve 13:52 ® albin
albin

Zkus nahazovat proti proudu a stahovat s proudem stejnou rychlostí.

reagovat
Čtvrtek 22. září 2011 ve 12:53 ® mascha
mascha

včera jsem byl večer u vody a měl jsem čtyři úplně stejný záběry – ťuknutí a pak silná rána, nesekatelná. Poslední záběr se ale povedl a po celkem dlouhém boji jsem vytáhl do světla čelovky půlmetrovýho cejna za hřbet…

reagovat
Středa 21. září 2011 ve 21:11 ® jarysek
jarysek

taky me to delaj,, hlavne tlousti ochutna ho a hned vyplivne.. :-(( chce to trochu rychleji aby to nemoch tak koumat..

reagovat
Středa 21. září 2011 v 19:40 ® osprey reakce na …
osprey

hecht> No letos ten měsíc nebyl. Od června jsem se věnoval štikám tak málo, jako nikdy. Něco času spolkla snaha ulovit osobák bolena (splněno), zbytek sežral pobyt u klávesnice.

Ten bolen proto, že cajk na bolena má tři hlavní části – prut, naviják, auto. No a tu poslední jsem roky neměl.

reagovat
Středa 21. září 2011 v 8:17 ® Shrek reakce na …
Shrek

hecht> no však jo, kde by se tu také vzaly? Minimálně rok jsem žádnou neviděl a dva roky jsem jí neměl na prutě. Asi už vymřely.

reagovat
Středa 21. září 2011 v 0:42 ® hecht reakce na …
hecht

osprey> cožeeee, štiky opravdu ještě existují ????? To jsem vážně netušil, měl jsem je zařazené ve škatulce s blbounem nejapným a dinosaury :-))

reagovat
Úterý 20. září 2011 ve 20:47 ® osprey reakce na …
osprey

vianocnahus> Utečeče měsíc a všechno může být jinak. Mě se tohle stávalo se štikami. Byl třeba měsíc, kdy mi pořád padaly. Pak se ochladilo a začaly brát poctivěji.

reagovat
Úterý 20. září 2011 v 17:01 ® vianocnahus reakce na …

Kazdopadne dakujem za podnety

reagovat
Úterý 20. září 2011 v 16:55 ® vianocnahus

Urcite to vyskusam, aj ked pri rychlejsom vedeni neboli skoro ziadne zabery, je to stredne velka nizinna rieka, na jednej strane koryto s padnutymi stromami a smerom na druhy breh je taka lavica[plytcina] tam chytame, chytili sme tam sumce, jalce a bolene, ale myslim,ze by tam mohli byt aj zubace, iba v poslednej dobe sme tam zacali chodit a neviem si vysvetlit tie zabery, tu rybu aj pocut aj vidiet, dost silny kopanec do prutu robi ale nesekne sa.

reagovat
Úterý 20. září 2011 ve 12:10 ® mascha
mascha

Mně to dělal velký jesen. několikrát takový záběr a pak ho trefil hák pod bradu. Taky bych zkusil nejprve zrychlit a pak třeba zmenšit.

reagovat
Úterý 20. září 2011 v 0:52 ® osprey
osprey

Občas to dělá tloušť, jak je to pomalé, dokáže si sáhnout aniž by to vzal. Pokud se to děje na řece, byla by to možnost. Zkus to schvílně s menší nástrahou a trochu zrychli.

Ale je to jen nápad, neber to jako nějakou megaradu.

reagovat