Vyhledávání
Sumec na podvodní splávek
12.9.2011 | MB | 22.538 zobrazení | 6 odpovědí
Dobré odpoledne :-D Chtěl bych se začít věnovat lovu sumců, první výpravu plánuji někdy na přelom září/říjen na Dyji 4A (jsou na tomto revíru vůbec? :-D). Vzhledem k výbavě a informacím bych chtěl zkusit lov s podvodním splávkem a rousnicema. Zajímalo by mě, jaký návazec na rousnice (jen jeden trojhák nebo jeden velký háček?) a jak zacházet s prutem, když mi záběr signalizuje rolnička – mít brzdu povolenou, utaženou nebo něco úplně jiného? :-D Případně, pokud máte nějaké tipy a postřehy pro začátečníka, rád si je poslechnu :-D Moc díky, Martin
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 13. září 2011 v 15:49 ® MB reakce na …
-
Aha, moc díky
reagovat - Pondělí 12. září 2011 ve 23:22 ® HaD reakce na …
-
MB> ne, to nemůže ani z fyzikálního pohledu. A kámen se odtrhne.
reagovat - Pondělí 12. září 2011 ve 22:54 ® MB reakce na …
-
Moc díky, přesně tohle jsem potřeboval. Už jsem našel i tvůj článek o lovu na podvodní splávek, jen jsem nepochopil, jestli je olovo upevněno jen průběžně nebo na pevno (pokud na pevno, neztěžuje to zásek?).
reagovat - Pondělí 12. září 2011 ve 22:52 ® HaD reakce na …
-
Záleží na montáži a postavení prutu. Obecně když zavážím a mám těžké kotvení, tak mám brzdu utaženou a hned sekám. Když nahazuju s olovem, dávám klidně prut do vidliček a brzdu povolím. Ale sekám stejně okamžitě.
reagovat - Pondělí 12. září 2011 ve 22:47 ® MB reakce na …
-
Některé články jsem opravdu četl, některé jen prohlížel, ale stejně se nemůžu nikde dočíst, co dělat s brzdou navijáku… Jeden rybář mi kdysi radil, že na sumce úplně dotáhnout a sekat hned po prvním trhnutí, druhý ať ji nechám povolenou a sumec má čas aspoň 5–10s a vezme pořádně nástrahu… Články brzy přečtu všechny, ale stejně bych byl rád alespoň za nějakou menší radu tady
reagovat - Pondělí 12. září 2011 ve 22:41 ® HaD
-
Tohle jsi četl?
http://www.chytej.cz/…e/sumcarina/
reagovat