Chytej.cz

začínam kaprařit necteno

12.9.2011 | pextr | 44.771 zobrazení | 232 odpovědí

chci začít kaprařit, vše mam ale nevím co mam nakoupit za drobnosti háčky apod. jaká velikost, jakou montáž používat, jestli koupit pletenku apodobné drobnosti.. chci koupit zde http://www.rybarske-nej.cz/…ovy-program/?…, protože tam kupuju pruty a navijaky tak aby to vyslo nad 3 litry a dostal sem dárek díky za rady

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 25. října 2011 v 8:11 ® Shrek reakce na …
Shrek

pextr> být Tebou, koupím si háčky s očkem a ne s lopatkou. Dobře se na ně vážou bezuzlové montáže na Tebou vybraný způsob lovu.

reagovat
Úterý 25. října 2011 v 7:57 ® pextr

dodávám obrázwek co chci koupit http://img856.imageshack.us/…eznzvuyh.png

reagovat
Pondělí 24. října 2011 ve 23:20 ® Robur
Robur

na internetu a časopisech

reagovat
Pondělí 24. října 2011 ve 21:07 ® pextr

Bude toto stačit na začátky? pruty, mám jen jeden dokupuji… na čem by se dalo ušetřit?

reagovat
Středa 28. září 2011 ve 23:58 ® thundarr reakce na …
thundarr

Alivio> myslim neco takoveho http://rybar.braunstar.cz/…colmic-axial

ale 100% ti to nereknu … vyzkousim pevnost a namotam … :-) ,, pouzivam i daiwu ale ta 22 myslim nedela ..

reagovat
Středa 28. září 2011 ve 23:55 ® thundarr reakce na …
thundarr

Alivio> ted mam nejaky colmic myslim, samozrejme pouzivam sokovy vlasec, 0.35 klasika monofil … mam na to vytazenou i 16tku … samo svazovka .)

reagovat
Středa 28. září 2011 ve 23:54 ® thundarr reakce na …
thundarr

Kazan> vubec, zvednu prut povolim aby necitil odpor on pak zustane stat na miste a pocka az dojedes :-)

reagovat
Středa 28. září 2011 ve 23:46 ® Kazan reakce na …

Alivio> ono o nějakém zasekávání na 300m nemůže být vůbec řeč. Jednou jsme zkoušeli zásek ani ne těch 300, možná jen 200m. Vlastně se téměř nic nestane, s koncovou udicí nepohneš. Na vyvážku jsme kapry nikdy nesekali, je to zbytečné, jen se při jízdě přidržel aby háček pronikl hlouběji.

reagovat
Středa 28. září 2011 ve 22:35 ® Shrek reakce na …
Shrek

thundarr> hážeš s 0,22mm? Jakou značku prosim Tě používáš? Díky.

reagovat
Středa 28. září 2011 ve 22:12 ® thundarr reakce na …
thundarr

Alivio> Pokud potřebuji hazet, používam vlasec kolem 0,22 odhozovy 0,35 vice měně, někdo sice tvrdi že to je hazard, nicméně na volné vodě uplně pohoda …

reagovat
Středa 28. září 2011 ve 20:56 ® Shrek reakce na …
Shrek

Osprey> o zdolávání nepochybuji, ten vlasec je určitě řešení. Ale do toho až tak podrobně nevidim. Není to má parketa

každopádně pokud bych se vrátil k dané otázce, tak pro běžné „házecí“ chytání používám níže zmíněné Mitchelly 3,6m 3lbs, vlasec SPRO Carp Maxx 0,28mm motám pomocí Okumy Longbow vel. 50. Pro mě dostačující. :-)

reagovat
Středa 28. září 2011 ve 20:06 ® thundarr reakce na …
thundarr

osprey> pokud ma clovek nejake univerzaly, a chyta v podminkach kde to nevadi, tak si myslim ze to je nej zpusob jak zacit.

reagovat
Středa 28. září 2011 ve 20:00 ® osprey reakce na …
osprey

Alivio> Oni to honí silnějším vlascem. Když neházíš, může být silnější. Ničemu to nevadí a zásek se přenese líp než bys na tu dálku nahnal o 30 cm delším prutem, který se dík tuhé akci ohne o dalších 30 cm míň. A od záseku ti ten měkčí prut přináší už jen samá pozitiva a jistoty:-))

reagovat
Středa 28. září 2011 v 19:53 ® Shrek reakce na …
Shrek

thundarr> říkám svůj názor, já bych na lov ve větší vzdálenosti volil tvrdší a delší prut. Hotovo. Co je na tom nepochopitelného? Pokud s mým názorem nesouhlasíš, tak je to jediné, co s tím naděláš. Prostě na delší vzdálenosti mám delší vlasec a při záseku potřebuju překonat větší průtažnost toho vlasce. Něco jiného je podle mě chytání na 70metrech a něco na 150–200m. Každopádně Ty tomu rozumíš víc, já mám kaprařinu na takové to domácí šmrdlání a sem tam na soukromáku, kde je chytání na vzdálenosti 40–60 metrů, takže můj názor není pilířem moudrosti,ale rád si o tom podiskutuji :-)

reagovat
Středa 28. září 2011 v 19:41 ® osprey reakce na …
osprey

pextr> Není to žádná sláva, ale jde to, zvlášť když ten prut použiješ jako kaprák.

reagovat
Středa 28. září 2011 v 19:20 ® thundarr reakce na …
thundarr

Alivio> prosimte, chytal jsi někdy na vzdalenosti 300m ? nebo vyvažel jsi někdy ? Zdolával jsi někdy rybu z lodi ? Můžeš mi prosímtě vysvětlit na co ti je na vyvažku prut 3.90m ?

ja si 3.9m bral kdyz jsem věděl že budu potrebovat házet co nejdale za každou cenu, samozřejmě na to potřebuješ výšku, jinak je ti to nanic a hodis jeste mene nez s 3.6m

ja rikam že na lod se ti vice hodi měkči prut protože s nim nepotřebujes házet. rybu zdolavas na krátkou vzdalenost, takže je lepsi kdyz prut tlumi některe prudké vypady. kdežto když si vemeš nějaké rahno,rybu daleko pravděpodobněji vyřízneš.

krom toho strop, to je taky blbost … , ja měl spro 3.60m 3–3.25lb , a byla to parada, suprova akce, nadherne se s nima hazelo … , ted je ma odemě pujcené kamarád co ma pruty 2×drahsi nez jsou tyto a chyta naně. kazdy prut se chova jinak, nemuzes rici ze ten ci onen je dobry v te nebo te gramazi. pokud chce člověk občas házet, naopak bych sel minimalně na 2.75 ale spise na 3lb, samozrejmě podle prutu, ale ja bych za prut nedal 1000,– ale vice, protoze vim ze ho vyuziji, a ze se mi to vyplati.

reagovat
Středa 28. září 2011 v 19:17 ® Shrek reakce na …
Shrek

jde

reagovat
Středa 28. září 2011 v 19:01 ® pextr reakce na …

jestli de mít na feederu 30

reagovat
Středa 28. září 2011 v 18:48 ® osprey reakce na …
osprey

pextr> A co na to chceš slyšet?

reagovat
Středa 28. září 2011 v 18:43 ® pextr

a co kdybych si koupil jedno alivio a jako druhej bych mel feeder dal bych na nej bait s 30tkou

reagovat
Středa 28. září 2011 ve 13:47 ® Shrek reakce na …
Shrek

thundarr> ani Ti to nenapíšu, jelikož jsem nic takového neřekl. Nevím, proč mi to stále vsugerováváš. Napsal jsem, že 3lbs je strop pro běžné chytání, to znamená, že pokud bych lovil běžným způsobem (nahazování), volil bych 2,75 – 3lbs. Pokud bych vyvážel někam na hranici 250–300m (ano, už i takové rybáře jsem viděl), volil bych tvrdší prut, zaroveň však i delší (3,9m).Na tu dálku mi prostě 2,75lbs ve 3,6m nesedí.

reagovat
Středa 28. září 2011 ve 13:10 ® nnnap
nnnap

to opravdu máte někteří problém vysurfovat násaďáka na 3 librovým prutě? :-O

reagovat
Středa 28. září 2011 v 10:20 ® thundarr
thundarr

Jinak alivia nejsou špatně pruty, ale vychazeji kolem 900,– /kus … nicméně asi cena vykon parada, šel bych do 2.75lb …

reagovat
Středa 28. září 2011 v 10:19 ® thundarr reakce na …
thundarr

All> neboj ja to chapu :-)

Alivio> ještě stále jsi mi neřekl proč 3lb na vyvážku ? … dle mého to je neprosto zbytečny, jelikož 3 lb bude pravděpodobně tvrdší prut, a při následném zdolávání nebude tak tlumit výpady kapra. osobně nevyvažím pokud tam dokazu hodit a pokud to je moc daleko vyvezu, to ale stejne znamena pro rybu dojet, a potom se mi hodi spis zdolavaci prut nez nějaky 3lb … pokud potřebuji univerzal, koupim si 3lb … ale ne prut vylozene na vyvazku …

reagovat
Středa 28. září 2011 v 10:05 ® Shrek reakce na …
Shrek

thundarr> za prvé, přečti si to prosím ještě jednou, nepsal jsem, že si má koupit 3lbs na vyvážení. No a za druhé, když jsem mu psal, tak v té době ještě nebylo upřesněno, jestli chce za 1000,– Kč jeden prut, nebo oba. Pokud má ten litřík na oba dva, tak buď koupit šméčka a nebo zkusit řešení s Vánocema.....

reagovat
Středa 28. září 2011 v 9:02 @ All reakce na …

thundarr> Ty asi nechápeš princip ekonomického fungování tohoto webu. Množství přístupů je to, co nastavuje cenu reklamy. Snad si nemyslíš, že Havlíček je filantrop a provozuje pokec rybářů jen pro jejich potěšení a na vlastní náklady. A Havlíček, Osprey a ostatní a jejich rodiny, žijou z lásky. Žádná, pamatuj si, žádná z debat, není zbytečná…

reagovat
Středa 28. září 2011 v 0:51 ® thundarr
thundarr

Alivio> proboha proc 3lb na vyvazku ? a cim pak budes házet ?

Tahle debata se mi zda naprosto bezpredmetna a stale dokola, pokud mam 1000 na dva pruty, tak je uplne jedno co koupim, vse to bude na jedno brdo … , libraz si vyberu podle potreby a hotovo. stejne musim koupit nejaky 1+1 zdarma … pac se do toho asi nevlezu.

reagovat
Úterý 27. září 2011 ve 22:14 ® Alov reakce na …
Alov

pextr> Hele fakt vem rozum do hrsti a neuspěchej to. Ten cajk ti bude sloužit několik let, takže je lepší si chvilku počkat a jít už do lepších věcí, než za každou cenu nakoupit levné krámy a pak litovat vyhozených peněz nedej bože ztracené ryby díky nějaké vadě… Věř mi. Osobní zkušenost. A ta je k nezaplacení…

reagovat
Úterý 27. září 2011 ve 22:08 ® Alov
Alov

pextr> Hele, jestli máš tech 1000 kč na oba, tak to nelam přes koleno a pořid si zatím jeden. Na vánoce rodiče zlom na druhý a bude.
Kdyby si chtěl stů co stůj do teleskopů, tak tyhle jsem mel v ruce auž jsem is je objednal na gulášové vycházky na pár hodin. Má je kámoš a s 60g olovem to lítá fakt parádně. normálně mi to vyrazilo dech. Mrkni na ně..
http://www.rybarskepotrebylabe.cz/…pry-Telecarp

reagovat
Úterý 27. září 2011 ve 22:07 ® pextr

No právě tak do tisícovky, to bude asi těžký…

reagovat