Vyhledávání
začínam kaprařit
12.9.2011 | pextr | 44.767 zobrazení | 232 odpovědí
chci začít kaprařit, vše mam ale nevím co mam nakoupit za drobnosti háčky apod. jaká velikost, jakou montáž používat, jestli koupit pletenku apodobné drobnosti.. chci koupit zde http://www.rybarske-nej.cz/…ovy-program/?…, protože tam kupuju pruty a navijaky tak aby to vyslo nad 3 litry a dostal sem dárek díky za rady
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 27. září 2011 ve 21:59 ® Alov reakce na …
-
pextr> Napiš normálně, kolik máš reálně peněz na oba pruty a něco vymyslíme…
reagovat - Úterý 27. září 2011 ve 21:58 ® Alov reakce na …
-
pextr> Na těch prutech je kvalitní akorát ta cena chlape. Po pár vycházkách by sis nadával, že si vyhodil peníze do kanálu …
reagovat - Úterý 27. září 2011 ve 21:55 ® pextr
-
nestačili by jenom tyto teleskopy http://www.tropicliberec.cz/…0-100gr-tele
reagovat - Úterý 27. září 2011 v 17:17 ® Shrek reakce na …
-
Nevim jak teď, ale kdysi před X lety jsem měl Alivio kapráky a byl jsem s nima spokojenej. Nejsou to profi klacky, ale kapra si s nima vychutnáš. A jak píše Osprey – 3lbs prut je strop. Tvrdší bych volil už jen na nějakých přehradách při dalekém vývozu.
reagovat - Úterý 27. září 2011 v 16:46 ® osprey reakce na …
-
pextr> 3lb je víc než dost. Pokud je u vás v řece proud, házíš to maximálně 20 m. A kaprák není feeder – je namířený na montáž, takže na něj nepůsobí nějaká extra síla.
Alivia by měla být měkčí, což je dobré na zdolávání ryb. 80 m s tím podle mě hodíš a to je víc než potřebuješ.
reagovat - Úterý 27. září 2011 v 16:28 ® pextr reakce na …
-
osprey> ja nevim jestli nebudou lepsi tvrdsi protoze nekde je docela proud a tam to chce tezsi olovo a obcas taky pojedu na piskovnu nebo rybnik tak ja nevim jestli je 3 lb optimalni
reagovat - Úterý 27. září 2011 v 16:24 ® osprey reakce na …
-
pextr> Použitelné. Docela dobře.
reagovat - Úterý 27. září 2011 v 16:17 ® pextr
-
shimano alivio 3 lb
reagovat - Úterý 27. září 2011 ve 14:20 ® osprey reakce na …
-
pextr> Už dvacet let chytám kapry na Otavě a ještě jsem si nevšiml, že potřebuju kapráky. A kdybych je měl třeba dostat darem, přál bych si semiparabolické jedenáctistopé (335 cm) dvě a čtvrt libry. (to znamená kratší a jemnější než jsou ty nejprodávanější). V úsecích s vázkami bych vzal 360 cm a 2.5 lb. Což ti klidně doporučím.
Při stylu tvých odpovědí (jediná informace je ta Lužnice), je úplně jedno s jakými klacky tam budeš čarovat. Zjistíš jen jedno. Koupíš kapráky a budeš tam, kde jsi byl. V kaprácích to není.
Hodně zdaru. Už tě nebudu otravovat.
reagovat - Úterý 27. září 2011 ve 14:15 ® nnnap
-
hahaha a pak že já jsem tu k řešení
reagovat)
- Úterý 27. září 2011 ve 14:02 ® Shrek
-
osprey> Jo, na co by asi chtěl kapráky? Jasně že na kapry, bude je chytat v kalný Lužnici, ale to jsi mohl předpokládat, ne?
reagovat - Úterý 27. září 2011 ve 13:47 ® pextr reakce na …
-
na lužici je kalná a co asi na kapráky? kapry!!
reagovat - Úterý 27. září 2011 ve 13:41 ® Shrek
-
Zároveň nepíšeš, jestli chceš jeden za 1000 Kč, nebo oba. Já jsem zvolil toto http://www.hobby-g.cz/…-ZDARMA.html?… a jsem spokojený. Na takové to domácí chytání si myslím jsou OK.
reagovat - Úterý 27. září 2011 ve 13:28 ® osprey reakce na …
-
pextr> nnnap má pravdu. Když jsi finančně limitován, je třeba hledat příležitost, jak za relativně malý peníz dostat co nejvíc.
A druhá věc už mě na tobě vadí – naprosto nezohledňuješ podmínky, do kterých ten cajk kupuješ a systematicky se dožaduješ nějakých rad. Nikdo neví kde a jak budeš chytat, jaké ryby, v jaké vodě a tak ti tu radu nikdo dát nemůže.
Vyber ve výprodeji po e-shopech nějaké levné pruty známé značky, která si nedovolí zkazit si jméno a až je najdeš, dej to sem a lidi se ti k nim vyjádří.
reagovat - Úterý 27. září 2011 ve 12:16 ® nnnap reakce na …
-
pextr> všechny do 900 přece. Ne, to bylo jedno z mnoha řešení tvého dotazu.
reagovat
U mě, vláčkaře, když nastala potřeba si vyřešit kaprové pruty, tak sem to řešil lokálním výprodejem relativně slušných prutů, novinek z roku myslím že 2008, lokálně neúspěšného prodejce tohoto. Neúspěšný proto, že na odbyt jdou levnější pruty, ty drahé možná na zakázku a ty slušné střední zůstanou často ležet. Jednalo se o nějaké kaprařské spročka, designované nějakým snad holandským mistrem. Jako novinka šli myslím kolem 3000/ks, poté se chtělo za kus cca 2600 a po 2 letech na prodejně je dal 2 za 1. Jsem velmi spokojen. Proč ti to píšu? Že, když si nepatrně zvýšíš limit na prut, tady pouze na 1300, můžeš se dobrat k prutu se kterým budeš velmi spokojen a vydrží ti. - Úterý 27. září 2011 v 11:56 ® pextr
-
jake kapraky do 1000?
reagovat - Úterý 27. září 2011 v 10:05 ® nnnap
-
dobrý masakr
reagovat)
Začni tím, že se zamyslíš proč chodíš na ryby. - Neděle 25. září 2011 ve 13:06 ® thundarr reakce na …
-
peta128> umet vlacet tak vlacim, ale pokud mam aspon par hodin casu, jdu mocit kulicky, naprivlac se chystam az uz opravdu nepujdu na karvy a vzhledem k tomu ze uz ted mam naplanovany vikend v druhe pulce listopadu
reagovat - Pátek 23. září 2011 ve 22:34 ® peta128 reakce na …
-
Piranha>Ty máš mušku já mám přívlač,ale někdy vypnout je taky dobrý
reagovat - Pátek 23. září 2011 v 8:02 ® Piranha
-
peta128> já se vrátil ke kapradřině
reagovatpo X letech a musím říci, že tolik novinek co je teď, dříve nebylo a taky to šlo.Nebýt rybařina moje zaměstnání, tak jsem snad ani nenavázal háček
Pro mě je kaprařina dostat slušného kapra ze svazové vody a pokud to jde, tak během jedné vycházky.Občas zajedu na Labe na několik dní na tu pravou kaprařinu s bivakama, spaním u vody a loďkou, mít víc času, tak to udělám více krát do roka.Ale pořád je na 1. místě muškaření to je moje srdcovka jinak feeder a to jen kvůli času.
- Čtvrtek 22. září 2011 ve 22:52 ® peta128 reakce na …
-
thundarr>Kaprařina je pro mě jedna jediná věc.Revír,vědět že tam je větší kapr a pak hodiny,spíš dny,možná měsíce,zkoušení,vymejšlení,zklamání a následný úspěch to je ta krása.Upozornuju že nejsem 100procentní kaprař,ale párkrát do roka jdu z klucíma který ví a vůbec jim nezávidím,ty hodiny a hodiny práce.A proto se musím smát takovejm chytrákům
reagovat - Čtvrtek 22. září 2011 ve 22:40 ® peta128 reakce na …
-
Alov>souhlas,tohle předvádět moje dcera je jím jedenáct,tak jí sflákám hubu ani neví jak.A tenhle člověk…radši si to nechám pro sebe
reagovat - Čtvrtek 22. září 2011 ve 21:58 ® kubiczez reakce na …
-
jajco> Mistr???Já???
reagovat - Čtvrtek 22. září 2011 v 18:28 ® Piranha reakce na …
-
Alov> také jsi nevydržel
reagovatje to na nakažlivé.
- Čtvrtek 22. září 2011 v 16:02 ® Alov
-
kubiczez> Mám stejně starého syna, jako si ty. Pokud by se takhle choval v reálu nebo i na síti, tak ho fackuju od rána do večera. Zaplať pán bůh, že to není takové chvástavé vemeno oplácané virtuálnimi svaly, jinak bych už ho dávno asi ufackoval. Trošku sebereflexe a úcty ke starším by ti neškodilo…
reagovat - Čtvrtek 22. září 2011 v 9:39 ® jajco
-
Koukám že když začne v nějakém fóru psát mistr kaprař kubiczez tak je veselo.A co teprve kdyby začali psát i ostatní co se hřejou u těch kamínek ve stanu na jejich výpravách!To by bylo prasklých žilek!
reagovat - Čtvrtek 22. září 2011 v 8:55 ® Robur reakce na …
-
thundarr> těžko ale může napsast, že krpaří 18 let
reagovat - Středa 21. září 2011 ve 23:39 ® thundarr reakce na …
-
peta128> no dle meho je kaprařina a kaprařina , clověk muze dat na vlas kuličku a rici ja kaprařím X let … ALE
ruku na srdce, kaprarit dejme tomu zacnu ve chvili kdy jdu k vode s nejakym cilem a tencil jsem schopen obcas splnil …, neni kazdy den posviceni, nekdy se muze clovek zblaznil a tu rybu neuděla, jako v jakékoli jine rybařině. dobre dny a špatne…
ja byl treba posledně na ryby na 6 hodin, šel jsems tím že aspon udělam záběr a když bude něco většího, budu spokojenej, tahal jsem kapry od 50cm do 65cm cca … nemeřil jsem je … ,za tu dobu jsem udělal asi 7 zaberu a 5 ryb jsem vytahl … dle mého uspěšny …
na jedněch závodech mi klučina vypravěl jak je težké tam a tam chytit větší rybu, bla bla bla … nakonec z něj vylezlo že vlastně má jednoho kapra přes 70cm. neríkam že je nutné nachytat XX ryb přes XX kilo…, ale obcas splnit u vody ten cíl s kterym tam jdu. mam treba ryby které nejsou nejvetši, ale vazim si jich více kvuli podmínkach kde byly chyceny nez tech vetsich … je to prostě různé … a hodně diskutabilní…
asi mas pravdu, když kluk kterému je 17 řekne že 5 let kapraři je to sranda:)
reagovat - Středa 21. září 2011 ve 22:30 ® peta128
-
kubiczez>No vidíš už kapraříš 5let,klobouk dolu,to by si měl dostat metál,bože můj koukni se do zrcadla a dej si pár facek,i když tuším že to nepomů
reagovatže
- Středa 21. září 2011 ve 21:12 ® osprey
-
pextr> Rybářské brigády jsou na splnění členských povinností, ne na to, aby si tam někdo nahrabal. U nás se za to nic neplatí – platíš ty, když brigádu nemáš.
A proboha nepospíchej. Podzim doklátíš s těmi teleskopy, ujasníš si přitom spoustu věcí – jak daleko chceš házet, jaká olova, jaké kapry tam vůbec máte a tak. Pokud nemáš dobrý revír za barákem, je základem kaprařiny jezdit, převážet hromadu věcí a krmit. To tě finančně zruinuje během chvilky.
Přitom chytat kapry není až takový problém a na menších vodách se to dá zvládnout s lecjakým cajkem. Já bych třeba klasické tříliberní kapráky u nás v okolí vůbec nepoužil. Nevím k čemu.
Napřed si fakt ujasni, co přesně budeš dělat, vyzkoušej si to s těmi teleskopy a pak něco nakupuj.
reagovat