Chytej.cz

začínam kaprařit necteno

12.9.2011 | pextr | 44.770 zobrazení | 232 odpovědí

chci začít kaprařit, vše mam ale nevím co mam nakoupit za drobnosti háčky apod. jaká velikost, jakou montáž používat, jestli koupit pletenku apodobné drobnosti.. chci koupit zde http://www.rybarske-nej.cz/…ovy-program/?…, protože tam kupuju pruty a navijaky tak aby to vyslo nad 3 litry a dostal sem dárek díky za rady

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 21. září 2011 ve 20:14 ® pextr reakce na …

osprey> ale ja si nakonec koupim kapraky, ale potrebuju sehnat prachy, dalo by se to nadelat na rybarsky brigade?

reagovat
Středa 21. září 2011 ve 20:00 ® osprey reakce na …
osprey

Samozřejmě, že je háček relativní. Kolega je limitován svými teleskopy (nezkusil zatím ani, jaká olova mu k tomu budou pasovat), nevím, jestli bude cyhtat na Jordánu nebo na Lužnici, kousek od břehu nebo co dohodí, na volné vodě nebo vedle padlého stromu.

Za těchhle podmínek nelze dát dobrou radu. V podstatě ti, co tu píšou obecná pravidla, radí nejlíp jak můžou.

reagovat
Středa 21. září 2011 v 18:34 ® thundarr reakce na …
thundarr

Jarda Š.> zpravidla plati cim mensi hacek tim vice zaberu, tim vetsi sance aby ryba upadla/vyřízla se

reagovat
Středa 21. září 2011 v 18:01 ® džigit reakce na …

kubiczez> koukni ze včera 22:01 hod a nejde o mně.Na mně klidně reaguj i na ostatní,jen mírni slovník

reagovat
Středa 21. září 2011 v 17:06 ® kubiczez reakce na …
kubiczez

džigit> Já nikeho chujem neoznačuju a tebe už vůbec ne a jestli se cítíš mím příspěvkem dotžen a uražen, tak přijmi moji omluvu.Jistě chápeš, že jsem musel reagovat, protože kdybych nereagoval, tak by to vypadalo že mám s tvojí reakcí problém, což určitě namám. S pozdravem kubiczez, váš kolega kaprař.

reagovat
Středa 21. září 2011 v 16:26 ® kubiczez reakce na …
kubiczez

kety.vydra> Odpověděl jsis už sám, nemám slov.:-) :-) :-)

reagovat
Středa 21. září 2011 ve 12:24 ® Jarda Š. reakce na …

pextr> To si vyzkoušej, jaká velikost háčku ti bude nejvíc vyhovovat, u nás jsou obvyklé háčky velikosti 4 – 8, ale např. Maďaři běžně používají větší (obvykle 2, ale někdy i 1) a také jim to funguje.

reagovat
Středa 21. září 2011 v 10:33 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

kubiczez> Pouč mě.Co je to (ta pravá a jediná správná) kaprařina? Bivak,lehátko,PÍ­PÁKY,„koule“ a 14 dní času? Nadávky si laskavě odpusť,my jsme ti od (_!_) neodpadli.9-)

reagovat
Středa 21. září 2011 v 9:28 ® thundarr
thundarr

Háčky, to je dost relativní, nechce se mi to cele rozepisovat, jelikož k tomu píšu članek … kde to proletim asi kapku z vyšky jelikož je toho hodně, ale zaklady se pokusím rozvést. ja používám háčku několik … nějaké levnější koupím vyzkouším, pak je narovnám, tak to vyhodim do koše …u jednoho narovnání se nic neděje, alepokud je toho více 2×-3×- no ke třetímu už se nedostanu.

Zpravidla platí že silny drát s krátkym raminkem je na silové zdolávání, řeka vázky atp … Korda je fajn , ale cena :-(( … ja teď zkouším ASHIMu, a háčky zatím velká spokojenost… :-)

reagovat
foto/forum/2011/th-img18415.jpg
Středa 21. září 2011 v 9:27 ® džigit

kubiczez> přestaň tu nadávat do ch…,nikdo na to není zvědavý!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!
Pokud s tím máš problém,nereaguj!

reagovat
Středa 21. září 2011 v 8:28 ® Piranha reakce na …
Piranha

pextr> Dobré jsou háčky od Kordy.Jsou jak jehla.Já jsem měl Gamakatsu hnědé a kolega chytal na ty Kordy a super.A navíc jsou BL, tedy bez protihrotu a parádně do ryby zejížděly a i potom krásně šly ven.

reagovat
Úterý 20. září 2011 ve 23:01 ® kubiczez reakce na …
kubiczez

pextr> Není zač, a ty chuje nechápavy neposlouchej, já jsem s kaprařinou začal ve 12 letech a určitě toho nelituju.Každej tu furt jenom rejpe a přitom nemá kolikrát ani páru co je to kaprařina.

reagovat
Úterý 20. září 2011 ve 22:52 ® pextr reakce na …

kubiczez> ok díky za radu

reagovat
Úterý 20. září 2011 ve 22:36 ® kubiczez
kubiczez

pextr> neni, ja na 6-ky chytam od jara až do zámrzu a uplně v poho.

reagovat
foto/forum/2011/th-img18414.jpg
Úterý 20. září 2011 ve 22:33 ® pextr reakce na …

na kaprařinu

reagovat
Úterý 20. září 2011 ve 22:33 ® pextr reakce na …

kubiczez> 6 neni to moc velký?

reagovat
Úterý 20. září 2011 ve 21:51 ® kubiczez
kubiczez

pextr> Já používám toď tyto háčky, tvary háčků jsou téměř stejné, akorát je rozdíl v ceně a ostrosti,kvali­tě.Top:http://www.nikl.cz/…k.phphttp:// www.nikl.cz/…k.phphttp:// www.nikl.cz/…cz/index.php?… Všechny tyto značky jsem zkoušel ve velikosti č.6 a naprostá spokojenost.Nej hačky má Korda a Fox, pak TNT a Ashima(ty se rychleji tupí).

reagovat
Úterý 20. září 2011 ve 20:50 ® osprey reakce na …
osprey

pextr> Jaké háčky jsou ideální na co?

reagovat
Úterý 20. září 2011 v 19:28 ® fishman123
fishman123

thundarr> To máš asi pravdu… jak si napsal pro 14 letýho kluka to fakt neni. i když znám dost mladejch kaprařů… já ale radči zajdu na hodinku k vodě , jenom s proutkem a taškou s krabkama a drobnostma . Zachytam si na mikro twistra skvěle a ještě k tomu to není tak náročné na čas ( a asi i na peníze) :-) at se ti daří T.

reagovat
Úterý 20. září 2011 v 18:47 ® pextr

hlavně nevím jakou zvolit velikost

reagovat
Úterý 20. září 2011 v 18:47 ® pextr

jaké háčky jsou ideální? myslel jsem ownery velikost 4?

reagovat
Úterý 20. září 2011 v 15:42 ® thundarr reakce na …
thundarr

Fryw> tak to asi jo, ale i kamaradi co prodavaji v obchodech se snazi prodat veci ktere lezi nebo jsou drahsi :-)

reagovat
Úterý 20. září 2011 ve 14:54 ® Fryw
Fryw

Tak já jsem asi ve spěchu na mobilu přehlédl to, jaké má tazatel vůbec zkušenosti s rybařinou. Upozorňovat na to, že by celková zátěž neměla přesáhnout gramáž prutu jsem nepovažoval za nutné. Samozřejmě, že by se neměla přesáhnout. Ale pro upřesnění jen dodám, že gramáž je orientační a není možné zvážit zátěž, zjistit že je menší než udáváaná gramáž prutu a tím pádem švihat prutem jak se jen zachce. Je třeba opatrně zkoušet. Co se týče prodejen, tak samozřejmě, i já jsem přirozeně podezíravý a počítám s tím, že mi bude podstrkáváno to, co bude dobré pro prodejce prodat a ne to co bude dobré pro mě koupit. Ale tak jsou prodejny kde se dá něco dozvědět. Samozřejmě že je nutné si něco zjistit sám, ale vzít v potaz i rady prodejců (a nebo uplně ideálně zákazníků které tam můžeme potkat) není od věci. Jsou prodejny, se kterými mám tak dobré zkušenosti, že si nechám klidně poradit i o tom, o čem nevím nic a budu i tak spokojený…ale je třeba si takovou prodejnu najít :-)

reagovat
Pondělí 19. září 2011 ve 20:25 ® thundarr reakce na …
thundarr

Piranha> to je jasny, ja měl spro, jeden prut jsem koupil z druhe ruky, druhy novy tusim za 2800,–

paradni kousky … ted je ma pujcene kamos, z ruky jsem je dal jen proto, že jsem dostal Blade X od JRC, což jsou pruty kde kus stoji u nas CCA 8000,–, osobně bych si je nekoupil :-) , ale kdyz jsem je dostal :-)

reagovat
Pondělí 19. září 2011 v 19:20 ® Piranha reakce na …
Piranha

thundarr> Ony už jsou taky dávno pryč ty doby, kdy se nekoukalo na cenu kaprových prutů a kaprař vzal prut za 4000 min.Lidi škudlej a chtěli by za trojku dva pruty i s navijákama a aby to udrželo 20kg kapra, kterého nikdy ani nechytí.Je to hlavně rukama.

reagovat
Pondělí 19. září 2011 v 18:48 ® thundarr reakce na …
thundarr

Fryw> olovo bych vybiral podle prutu ne podle toho jak daleko chci nahodit , to bys ten prut mohl taky rozstipat …zvlaste teleskop.

osobne neuznavam nazor, nech si poradit v prodejne … kdyz venuje dve hodky internetu diskuzim, poradi ti lidi z vlastnich zkusenosti, a z toho ze jim to lezi nakramu a potrebuji se toho zbavit, na podarach z internetu nevidim nic zleho … , taky mam sve vyhrady na nektere nazory a doby kdy jsem si nechal neco prodat bez poradneho prosmejdeni internetu jsou davno pryc. mam doma XX věci které bych vzal a prodavaci omlatil o hlavu … ja jinak …

reagovat
Pondělí 19. září 2011 v 1:24 ® Fryw
Fryw

A máš v plánu chytat „jen kapry“ a nebo trofejní kapry? Nějak jsem nepostřehl kolik máš vlastně odchytáno celkově a můj osobní názor je ten, že orientovat se hned ze začátku na kaprařinu s vidinou trofejní ryby by se mohlo proměnit ve velkou nudu. Ale pro začátek ti bude určitě stačit olovo (zvolené dle délky požadovaného náhozu), teleskopy co máš, navijáky s kapacitou takovou viz. u olova v závorce, ± 28 silon, pletenka, obratlík, gumový korálek,háček s očkem, zarážka na nástrahu pod vlas a pár kuliček na zkoušku. Můžeš přidat dva hlásiče. Začni chytat a pak sám poznáš co bude potřeba doplnit a vylepšit. A co konkrétně ti jistě poradí ve tvé oblíbené rybářské prodejně. Ono bývá lepší se zvednout od pc a místo eshopu jít do kameného obchodu. Tam dostaneš mj. i nějaké ty rady. Hodně štěstí.

reagovat
Neděle 18. září 2011 ve 20:30 ® Kazan

thundarr> no právě, píšeš že jsi chtěl tahat ryby, bohužel Lužka je v současnosti v takovém stavu, že se nedivím že chce chytat kapry, bo to je to jediné co se do té vody dostane. Bílé ryby sežral kormouš a vydra na to je navázána samozřejmě i dravá ryba, takže okyš je tu taky vzácnost.

reagovat
Neděle 18. září 2011 v 15:58 ® thundarr reakce na …
thundarr

Piranha> jasny přesně o tom to je :-) … ja za chvili vyrazim tak jsem zvedav :-)

reagovat
Neděle 18. září 2011 v 11:49 ® Piranha
Piranha

thundarr> velice souhlasím.Hlavně pak s těmi krátkými vycházkami.Např. z jara, kdy to začíná u vody žít.Na kini boiliesky a hrstkou partiklu se dají nachytat poklady svazových vod.Za poslední 2 vycházky na lehko za kapříky jsem od 18 do 22h jsem měl pokaždé kapříka.Nejsou to obři i když tam jsou ale 50+ potěší vždy.

reagovat