Vyhledávání
Kdo s čím začínal
2.9.2011 | zalesak05 | 26.934 zobrazení | 45 odpovědí
V jedné diskuzi jsem četl že by bylo dobré založit fórum kdo s čím začínal. Jelikož jsem žádné takové fórum nenašel ,tak ho zakládám.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 3. září 2011 v 19:52 ® stump
-
Jako úplně malej jsem chytal na nejrůznější pytlačky, ať už jen na špulce, nebo na lískáči. V 15-ti jsem měl první povolenku a dostal jsem štípaný prut se dvěmi špičkami a naviják Rex. Bylo to v r. 196O a prut i naviják mám dodnes.
reagovat - Sobota 3. září 2011 v 16:44 ® Alov
-
Já, protože jsem vyrůstal u vody s dědou a strejdou rybářem, vládl jsem od prvopočátku krátkým proutkem SONA a Rexíkem. Čubal jsem na řece tlouštíky a hrouzky a byl jsem spokojený. Poté už to se výbava rozrostla o navijáky řady TAP, ROEN a MK100 resp.MK110. Prutům vládla značka SONA, OTAVA a ORAVA.
reagovat
V zakázaných rájích jsem ovšem používal špulku silonu, buclatý splávek a háček. Prostě pytlačku, bez které jsem jako dítě neodjel na žádnou dovolenou. Bože to byly časy - Sobota 3. září 2011 v 16:22 ® noba reakce na …
-
Alivio> jo na to bych málem zapomnel. Pytlačka s matkou a 0,60 silonem na chovňáku taky udělala své. Přítrž tomu učinil az zásah místní police
reagovat - Sobota 3. září 2011 v 11:28 ® jajco reakce na …
-
MP-E65mm> Jo před těmi 25ti roky,když sem začínal „v pubertě přišla pauza,zakončená až rodiným životem“ nebyl velký výběr,ale zato bylo spoustu ryb.
reagovat - Sobota 3. září 2011 v 9:27 ® MP-E65mm
-
Když jsem začínal dostal jsem zelený teleskop, značku už nevím,a naviják Tap (tuším), potom jsem dostal plnolaminátový prut a rexíka. Pamatuju si, že jsem vlastnil ještě jeden malý teleskop, neměl snad víc jak 1,5m, byl můj oblíbený, na něj jsem nabyl toho rexíka a aby moje sestavy byly vyladěné, tak jsem přesvěčil (nevím jak) rodiče aby mi koupili Roena. Byly to nádherný časy. Dnes jsou věci kolem rybařiny na špičkové úrovni, ale ta doba (ted především myslím atmosféru kolem vody) byla lepší před x lety.
reagovat - Sobota 3. září 2011 v 8:56 ® jajco
-
Taky sem začínal s rexem,prut laminátový tak 1.8m.Jednou mi zabrala ryba,snad velký kapr a s rexíkem nešlo ani točit.Tenkrát sem ani netušil že by brzda měla být povolená.
reagovat - Sobota 3. září 2011 v 8:18 ® Shrek
-
úplné začátky s lískáčem, silonem a špendlíkem na požádrní nádrži, pytlačka s matkou a háčkem na Tálínském rybníku. Pak rybářský kroužek, povolenka, laminátový dvoudíl Lipno, ROEN. Pak přišel ve 14ti letech 1. teleskop, naviják silstar, ten den jsem na něj chytil svou 1. štiku – 52cm. Přišla mi tenkrát hrozně obrovská.
reagovat - Sobota 3. září 2011 v 8:10 ® džigit
-
já jako malej na Domaši.Pletl jsem se místním „odborníkům“ pod ruce a rozdával všetečné otázky.Ukázali mi,jak se váže háček,dali kus silonu,olůvko a husí brk.Klacek jsem si musel najít a patřičně upravit sám,to už mně vyhodili,že je ruším/pokud si dnes vzpomínám,v dětských očích „házeli až za obzor“/. Chyt jsem nějaké malé a pak mi „něco“ ukradlo prut!Samozřejmě mi nikdo nevěřil a už mi,coby lháři,nedali nic.
reagovat
Příhod,hlavně spíš nepříjemných,bylo dost,ale už jsem to „obrečel“ avšak některé typy rybářů nesnáším do teď! - Sobota 3. září 2011 v 8:00 ® džigit reakce na …
-
zalesak05> made in poland-nějaká lepší garáž.V Chalupkach na trhu tak za 300,–kč
reagovat - Sobota 3. září 2011 v 0:16 ® regulus
-
Tak jako úplně malej kluk jsem začínal s možná tak metrovou udičkou, když jsem chytával s dědou. Pokud beru v úvahu dobu kdy jsem už měl povolenku, tak jsem měl po dědovi duralovej prut a naviják reex, kterej byl asi starší než já, no a následně plnolaminátovej prut Tokoz a novejší naviják reex, no a od tý doby se mi to tak nějak rozrostlo …
reagovat - Pátek 2. září 2011 ve 23:48 ® noba
-
já začínal s klackem kusem vlasce a spendlikem. To mi byly tak 4 roky. Jo a pak mi děda s babičkou kupovali tzv. pytlacky
reagovata to už byl luxus
- Pátek 2. září 2011 ve 23:39 ®
-
My sme s klukama chytali ryby do ruky na naší v současné době Pstruhovce.Chytali sme střelvle,mihule atd..Parádní začátky,takový nezapomenutelný vzpomínky
reagovat - Pátek 2. září 2011 ve 23:04 ® jarda29
-
Já začínal se špulkou nitě a ohnutým špendlíkem u babičky na šumavě,a i jsem i chytil-hrouzka,karase,plotičku…,myslím,že jsem začal bezprotihrotový systém
reagovat - Pátek 2. září 2011 ve 22:51 ® zalesak05
-
*Chtěl jsem napsat začínám.
reagovat - Pátek 2. září 2011 ve 22:37 ® zalesak05
-
Já Jsem začínal s podběrákem a prutem u kterého nevím co je to za značka tak přikládám foto.
reagovat