Vyhledávání
Aktivita ryb...
1.9.2011 | podes | 43.567 zobrazení | 19 odpovědí | upravit
Zdravim, zaujimalo by ma aky mate nazor na ryb. kalendare, kde popisuju aktivitu ryb /velmi dobra akt., priemerna akt. atd…/, riadite sa nimi? verite im? /ak ano na kolko percent?/. Viete niekto podla coho ich urcuju /asi podla faz mesiaca/. Myslim ze je to zaujimava tema lebo rybari su schopny hocicoho aby boli najuspesnejsi..... Ako urcujete aktivitu vy /nijak, fazy mesiaca, pocasie…/?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 20. září 2011 ve 22:44 ® Jarda Š. reakce na …
-
ladikvydra> Možná to úplná kravina není, ale počasí má na braní ryb rozhodně větší vliv.
reagovat - Pondělí 19. září 2011 ve 20:37 ® ladikvydra
-
fáze měsíce??? kravina
reagovat - Středa 7. září 2011 ve 22:26 ® rgb23 reakce na …
-
All Armor> nikdo po tobě ani nechce, abys někoho přesvědčoval
reagovat - Středa 7. září 2011 ve 20:17 @ All Armor reakce na …
-
hraji> Nemám potřebu tě o něčem přesvědčovat.
reagovat - Středa 7. září 2011 v 10:11 ® hraji reakce na …
-
All Armor> marně hledám v tvém dlouhém příspěvku nějaký skutečně závažný argument, kterým bys podpořil obecně přijímanou domněnku, že ryby jsou aktivní jen v určitých fázích měsíce (Saturnu, Venuše či snad SWF21D). Nepsal jsem nic o placatosti země, nepsal jsem nic o sloních hřbetech. Napsal jsem pouze, že nevěřím, že nějaká tabulka s fázemi měsíce, byť reprodukovaná rybářskými hodinkami za pár tisíc, mi řekne o aktivitě ryb víc, než moje zkušenost z praktického lovu. Chodím na ryby dost, nekoukám na fáze měsíce a docházky, kdy se vrátím bez toho, že bych měl úlovek, se spočítají na prstech jedné ruky. Letos to bylo zatím třikrát. Nikoho jsem svým příspěvkem neurážel ani jsem nikomu nepodsouval něco, co nenapsal. Zkus psát v podobném duchu.
reagovat - Úterý 6. září 2011 v 18:11 @ All Armor reakce na …
-
hraji> Nikdo tě nenutí věřit tomu, že Měsíc působí na živočistvo žijící na Zemi. Dokonce i na moře… Klidně si mysli, že Země je placatá a leží na hřbetech slonů, či na krunýřích želv.
A k těm prapředkům – oni možná nevěděli proč, ale občas neměli do čeho kousnout. Tak jsi to napsal, jako by chodili lovit na jisto. No to určitě!
reagovatSlyšel si ten, jak dva Rusové přijeli na jednání do Španělska a dali si v restauraci jídlo Corrida? Bylo to dobré a plná mísa. Za týden přišli zase do toho restaurantu a dostali takové malé porcičky, jako pro děti. Tak to reklamovali. Bylo jim vysvětleno, že Corridu připravují vždy po býčích zápasech z varlat zabitého. A on někdy zvítězí býk.
- Úterý 6. září 2011 v 17:10 ® džigit reakce na …
-
v jeho věku už né
reagovat - Úterý 6. září 2011 v 16:45 ® osprey reakce na …
-
hraji> Kdybys byl žena, třeba bys těm kalendářům věnoval větší pozornost
reagovat - Úterý 6. září 2011 v 11:32 ® hraji
-
Nevěřím žádný těmto technickým ani jiným vymoženostem a vymyšlenostem. Když náš prapředek šel lovit ryby k večeři, nezajímalo jej, v jaké fázi je měsíc, ale že rodina má hlad. Já musím lovit ryby dle závodního kalendáře a ten, jak známo, nebere žádné ohledy na fáze měsíce, ani žádné jiné fáze.
reagovat - Pátek 2. září 2011 v 17:02 @ All Armor reakce na …
-
džigit> A nebo nechoď do práce.
reagovat - Pátek 2. září 2011 v 8:18 ® džigit reakce na …
-
All Armor> no když si vedle sebe dám šichtovnici a tenhle graf,možná už nemá cenu kupovat povolenku
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 ve 23:25 @ All Armor
- reagovat
- Čtvrtek 1. září 2011 ve 23:24 @ All Armor reakce na …
-
machrak> Já zase nevím, co si z toho vyčet.
V tom článku, co je za prvním odkazem, je obrázek. Blikni na něj pravým tlačítkem myši, zvětší se ti. Tam je to dost názorné. Dejme tomu, že jsi z Brna. Tak se podíváme, co říká solunarforecast o aktivitě ryb zítra: 9/2/2011
Sun Data Rise: 5:10 AM ..............východ Slunce Set: 6:35 PM..................západ
Day Length 13 hrs. 25 mins.
Moon Data Rise: 10:59 AM Set: 8:17 PM Overhead: 3:43 PM Underfoot: 3:15 AM
Moon Phase
25% Waxing Crescent
Major Times..........velké maximum 3:15 AM – 5:15 AM 3:43 PM – 5:43 PM
Minor Times..........malé maximum 10:59 AM – 11:59 AM 8:17 PM – 9:17 PM
Solunar Rating
Average.......jedna hvězdička, bude to špatné explanation
Time Zone UTC: 1
Ty maxima by měl být čas, kdy jsou ui v té bídě podmmínky nejlepší. Nevím, co se s tím teď, když to odešlu, stane…
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 ve 22:57 @ machrak reakce na …
-
All Armor> nevim jestli přesně chápu co mám vyčíst z toho druhýho odkazu.
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 ve 22:19 @ All Armor
-
Mi se už několik let potvrzuje, že solunární teorie funguje. Jistotu samozřejmě nemáš nikdy. Tady je zajímavý střízlivý článek" http://www.chvalamuskareni.xf.cz/…iorytmy.html
Používám toto:http://www.solunarforecast.com/…alendar.aspx
Samozřejmě zadat koordináty a správný čas.
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 ve 22:04 @ machrak reakce na …
-
kingkubik> věř tomu nebo ne ale dravci podle toho šli skoro na 100%
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 ve 22:00 ® kingkubik
-
tak obdivuji takove lidi…ja se ridim jedinym …kdyz pan buh da a nemusim smrdet v praci a kdyz me pusti pritelkyne jsem u vody i kdyby to brat nemelo nevim jak by jsem mel delat aby jsem se sebral ve stredu rano na ryby:D.....zavolat sefovy…sry ja dneska neprijdu podle kaleendare berou rano ryby:D:D:D:D:DD:D
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 ve 21:46 ® zalesak05
-
Já mám na GPSce něco ,kde si zadám souřadnice a mně to nějak (nevím jak) vypočítá jaký je den a ve který čas je nejlepší ryby lovit. Jel jsem tehdy s bratrancem na rybník do Petrovic u Karviné a chytali jsme. Ze začátku mu kapři brali (samozřejmě je pouštěl zpět do vody). Asi za hodinu a půl jsem se podíval na GPSku kdy tam bude nejlepší lovit ryby. No nejlepší čas ( podle GPSky ) zrovna začal ale celou dobu co pak trval už jsme žádnou rybu nechytli. Takže podle mne na nic podobného asi spolehnutí nebude.
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 ve 20:49 @ machrak
-
Já sem jím řídil do 2009 ale pak už sem ho nikde nesehnal.
reagovat