Chytej.cz

jak na parmu necteno

1.9.2011 | vovo | 29.950 zobrazení | 21 odpovědí

chtěl bych se zeptat jak na parmu nikdy sem ji ještě nechytil ale slyšel jsem že je to velká bojovnice tak to chci skusit mám vitipované místo na řece kde jsou někdy i vydět tak žádám o jakékoli rady od nástrahy po vlasec

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 27. prosince 2011 v 10:34 ® TOMMY CATFISH reakce na …
TOMMY CATFISH

osprey> noo až také ťažké nie ale zažil som obdobia keď som nemohol dostať ani šupinu ale dá sa to stále a ich mám toho roku : ani nechcem počítať :-) možno 50 až 100 možno wiac neviem a ani nechcem vedieť :-) ale tie veľké si pametám

reagovat
Pondělí 26. prosince 2011 ve 22:29 ® osprey reakce na …
osprey

TOMMY CATFISH> Není tak těžké ulovit je na přívlač, pokud tam jsou, je jich dost a moc to neznají. Znám pár takových míst, ale mám to tam pěkně daleko.

Letos jsem bez parmy. Ani jsem na nich nebyl a pokud se dobře pamatuju, viděl jsem za celý rok jen jednu z mostu.

reagovat
Pondělí 26. prosince 2011 v 15:27 ® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

Tak ako píše pán osprey keď sa zakalí voda. Ja ich chytám na prívlač a podarilo sa mi ich chytiť aj v priezračnej vode na kopýtka, nymfy, twistre, ráčiky

reagovat
foto/forum/2011/th-img19220.jpgfoto/forum/2011/th-img19221.jpg
Pátek 2. září 2011 ve 23:54 ® noba
noba

já toho teda o lovu parem moc nevím, ale jedno vím jistě: parma není srnka:-)

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 17:57 ® vovo
vovo

jj

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 16:44 ® Shrek reakce na …
Shrek

vovo> nedávno jsem jednu chytil na 11cm dvoudílný jointed od Rapaly. Měla 57cm.

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 15:22 ® vovo
vovo

slyšel jsem i že parma umí někdy zabrat na menšího woblera

reagovat
Pátek 2. září 2011 ve 14:52 ® vovo
vovo

půjdu to teda skusit

reagovat
Pátek 2. září 2011 ve 14:20 @ All Armor reakce na …

vovo> Aby to nebylo jako s tím údem po kolena, co tomu žadateli dopřála zlatá rybka 10 cm nohy.

reagovat
Pátek 2. září 2011 ve 14:14 ® osprey reakce na …
osprey

vovo> Kdyby to na ně nešlo, počkej po prvním dešti (zákal).

Když mě zákal k vodě zlákal… :-D

reagovat
Pátek 2. září 2011 ve 14:06 @ All Armor reakce na …

vovo> Sežeň si radši žížaly. Ty mají parmy radši jako žížali.

reagovat
Pátek 2. září 2011 ve 13:56 ® vovo
vovo

žížali mám jako palce na nohách

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 21:51 @ All Armor

Včera večer jsem chytil nechtěně dvě na goldbleka (Gold-Black Nymph, uvázaná na háček s předlitou „zlatou“ hrudí od Klímy, podobná: http://www.muskareni.cz/…h/artic3.php?…). Ale nejjistější je při cílené snaze o chytání této ryby to, co napsal Osprey.Feeder, žížala jako prst.Pokud se to na té vodě může…

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 20:54 ® vovo reakce na …
vovo

jj diky

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 20:05 ® 

Dobre sa chytajú v prúde, na malý zaťažený plaváčik,nástraha sa musí odvaľovať po dne,návazec,ako píše osprey 0,18mm

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 19:40 ® vovo
vovo

diky

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 19:37 ® osprey reakce na …
osprey

vovo> Nemusíš. Někdy je to lepší, někdy nutné a někdy zbytečné. Já tu tvoji vodu neznám a nevím, kdy tam půjdeš.

Taky nevím, v jak silném jsou proudu, abys to vůbec dokázal zakrmit. Prostě to zkus. Spíš než krmelec bych udělal koule z vnadicí směsi s velkým obsahem nějaké lepivější hlíny a bílých červů, ale nevím, jak moc vládneš uměním namíchat plavačkové krmení. (to že bys pak chytal na položenou, to je jedno)

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 19:29 ® vovo
vovo

ja mam aj slabší struny kolem 15 a 14 a udici taky slabší na tu když mě zabral sumec tak me zlomil špičku a to krmítko přece jenom tu parmu trochu naláka ale chci se zeptat musím krmit???

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 19:26 ® osprey reakce na …
osprey

vovo> To není o pevnosti udice. Klidně můžeš chytat na položenou, ale mám pocit, že na ni chceš jít jak na kapra. Tak to si počkej až se zkalí voda a dej tam rousnici (návazec delší něco přes 50 cm).

Do krmítka – sýrová nebo nějaká ostřejší kořeněná příchuť. Ale na rosunici krmítko nepotřebuješ.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 19:14 ® vovo
vovo

budu chytat spíš na položenou protože je tam proud

a nevím jestli je tam hojná ale nijak extra ne mám vlasec 35 nebo 20 a na udici na kterou ji chci chytat jsem vytáhl 80 kapra a 93 sumečka tak si myslím že je pevná

feeder nemám

a ještě se chci zeptat jestli mám krmit na udici mám krmítko a jakou smes do krmítka

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 18:30 ® osprey
osprey

Bojovnice vyrvalá, dynamikou a zejména silou prvního výpadu ji předčí říční kapr. Ale je to velmi příjemné zdolávání. Nebral bych moc jemný cajk. Když nejsou kameny na dně, uvodíš ji, ale je na šrot. Běžně chodím s návazcem 0,18 mm. (chodím tak běžně, že jsem letos na parmách ještě nebyl)

Kde je hojná, bere na všechno od masa – bílí červi, rousnice (spíš v kalnější vodě), pelety, sýr. Kde je vzácnější, dovede být zatraceně vybíravá.

Asi nejlehčí způsob ulovení je na feeder. Dá se i na klasickou položeno, na plavačku, uvláčet, chytit na umělou mušku…

reagovat