Chytej.cz

United Kingdom Style necteno

1.9.2011 | kubiczez | 28.914 zobrazení | 11 odpovědí

Najde se tu někdo, kdo je vyznavačem UK stylu kapraření?Jaká jsou jeho pravidla?Musí být všechno vybavení z UK?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 6. září 2011 v 19:50 @ All Armor reakce na …

osprey> Hmmm, asi je to trochu jinak. Na MRKu je bohatá debata na toto téma. Podle toho, co se tam píše, musí mít ten, co se k tomu hlásí (nevím, či i někde jinde krom ČR) všechno původem z Spojeného království Velké Britanie a Irska. Nejen vercajk, ale i oblečení.I tren­cle… Připadá mi to, mírně řečeno, ujeté. Ale každý si blbne po svém a jsou i horší věci a jevy. http://www.mrk.cz/diskuse.php?…

reagovat
Neděle 4. září 2011 ve 22:44 ® Raf
Raf

Teď jsem byl s kolegama z práce po dlouhé době kaprařit na jednom soukromáku. Měli jsme tam sebou i jednoho Angličana, který tvrdil, že chytne český rekord kapra. Jeho UK styl spočíval v tom, že se v pátek vožral, v sobotu chvíli spal v židličce, chvíli řval jak je v přírodě krásně, posléze zase usnul. Vůbec nenahodil. Večer se zase vožral a v neděli ráno chtěl jet co nejdříve zpět do Prahy. Na vybavení z UK si taky potrpěl – židličku si koupil v Tescu. Pravidla nectil žádná. Mělo to prostě styl :-)

reagovat
Neděle 4. září 2011 ve 14:52 ® Kazan reakce na …

osprey> docela by mě zajímalo, jak by se pašáci vyrovnali s tímto stylem lovu kupříkladu na dolním Labi a ještě v době kdy kvetou topoly :-))

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 20:04 ® LuboO reakce na …
LuboO

osprey> prosim, neber mi iluzie, ja viem, ze vies vsetko…:)

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 19:38 ® filip111 reakce na …
filip111

LuboO> :-D

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 19:34 ® osprey reakce na …
osprey

LuboO> Nenuť mě zase googlovat, nemůžu vědět všechno. :-))

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 19:27 ® LuboO reakce na …
LuboO

osprey> ked budem mat vsetko z Ukrajiny, bude to tiez UK? :-D D

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 19:23 ® osprey reakce na …
osprey

Jak.novi> Je to jenom o tom, co si dáš za kritéria.

Zjistil jsem mezitím, co to UK styl je. Jedná se o uložení prutů v poměrně nízkých vidličkách s navijáky kousek nad zemí a špičkou prutu těsně pod hladinou. Špičkové a značkové doplňky jsou žádoucí. Hezky to vypadá, praktický význam – no nevím. Nejsem kaprař, abych to posoudil.

Podle mě je to opravdu spíš styl.

kubiczez> Jak jsem tak hledal, nezdálo se mi, že by nutně musel být vše z UK. Ale jistě by to bylo velmi UK stylové.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 19:06 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

osprey> „Komentoval“ jsem výrok: Musí být všechno vybavení z UK?

To mi přišlo úsměvné. Také si to v rybaření záměrně „komplikuji“ (nedávno např. mi šli okouni výborně na rotačky a marmyšky, ale já je musel chytit na strýmr a taky to šlo, i když s větším úsilím).

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 18:12 ® osprey reakce na …
osprey

Jak.novi> Proč? Když by šlo jen o to vytáhnout rybu, stačí ti i pytlačka. To, že si to my rybáři komlikujem, nám dělá lov řekněme zábavnější nebo zajímavější. A jak si to komplikujem, to je věc každého jednotlivce.

Někdo chce chytit štiku na mušák, někdo kapra na bambusák a další… To už je na nich.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 17:56 ® Jak.novi
Jak.novi

Tak tohle je už moc. :-D

reagovat