Vyhledávání
Chovat ryby v akvárku?
1.9.2011 | zalesak05 | 21.339 zobrazení | 14 odpovědí
Podle mne by si rybáři mohli chovat rybky (např. malé pstruhy či sumce apod.) doma v akvárku a až povyrostou je pustit do řeky, potoka či rybníka. Zvedl by se tím počet ryb v našich vodách. Co vy na to?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 7. září 2011 v 11:08 ® hraji
-
Myslíš to asi dobře, ale schází ti širší povědomí o tom, jak to je s vysazováním ryb. Například reofilní ryby (ryby žijící v proudných vodách) vysazujeme po desítkách tisíc kusů do jednoho revíru. Tedy těch pár tebou odchovaných ryb je kapka v moři, která ničemu nepomůže. Navíc nevhodným vysazením například sumce do vody, kde nemá co dělat bys mohl udělat víc škody než užitku. Pokud chceš pomoct rybám a obsádce revíru, chovej se k rybám které ulovíš ohleduplně, a ty, které si neponecháš, vracej do vody co nejopatrněji, aby se neporanily, nepoškodily a mohly se množit.
reagovat - Pátek 2. září 2011 v 0:16 ® osprey reakce na …
-
Robur> Dalo. První rok tavili hrnce a Mao si mnul ruce. Taky produkce potravin vzrostla, protože vesničané odevzdali i zrní na zasetí. Pak mu populace prořídla díky hladomoru.
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 ve 22:13 ® Robur reakce na …
-
All Armor> to bylo ale v době, kdy byl vrabec imperialistický pták a Čína měla největší produkci železe na světě. Akorát se z něj nedalo nic ukout.
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 ve 21:41 @ All Armor reakce na …
-
Robur> Vzpomněl jsem si na ty čínské malé vysoké pece u každé chatrče, co se propagovaly za Mao Ce Tunga a Čou En Laje.
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 ve 21:13 ® Frk
-
To znám z vlastní zkušenosti
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 ve 21:12 ® Frk reakce na …
-
Věnuj se radši tý cisterně chlastu, nebo o ní bezplatně přijdeš. V Jestřabicích jsou soudruzi snaživí.
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 ve 20:42 ® Robur reakce na …
-
Frk> co kecáš, sám máš v akvárku jestery. Poraď klukovi jak chovat potočáka v akvárku. Ale k věci, každý rybář by měl povinně chovat nějakou rybu ve splachova nádržce WC
reagovat. I to okysličení by fungovalo.
- Čtvrtek 1. září 2011 ve 20:38 ® thundarr
-
napad naprd …
… takovy dětsky řekl bych …
ja měl nějakou dobu v akvarku štiku … měl jsem ji od nějakych cca 10cm … člověk by nevěřil kolik toho sežere … a jaka je piplačka aby přežila …, nicméně jeji lov je parádni
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 v 19:29 ® Frk
-
Promiňte, ale ACH JO
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 v 18:34 ® osprey reakce na …
-
zalesak05> Není to tak jednoduché, navíc živelné vysazování čehokoli odkudkoli může vést k vytvoření nevyvážené obsádky revíru, šíření chorob apod.
A pár rybek odchovaných v akváriu nic nevytrhne. Navíc vysazuješ ryby zvyklé žrát pomalu z ruky, v přírodě budou mít obrovské ztráty.
Máš třeba představu o přirozené produkci vodní plochy? Jak vzniká, jak je velká, na čem závisí a tak?
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 v 15:45 ® vovo
-
můj názor je :: proč teda platíme za povolenky a rybářské lístky já sem si myslel že je to na to aby tam pak ryby třeba co si vezmem za ty naše peníze nahradili jinými tak proč bych měl chovat ryby a pak je pouštět
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 v 15:33 ® Shrek
-
já jsem pro, aby každý doma pěstoval prasátko – třeba na balkóně. A až trochu povyroste, aby mi ho přivezl. K tomu na zahrádce každej jednu řádku brambor a pak mi to poslal PPLkem. Sorry, ale tvůj nápad je trochu.........spíš hodně mimo. Neni lepší ten plůdek vysadit do chovných zařízení? Konkrétně u pstruha – vysadit tzv. jehličí do chovných potoků a kapilár? Jaké je procentuální vyčíslení přeživšího pstruha v kapiláře a u tebe na balkóně. Sorry, ale je to fakt nesmysl.
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 v 15:21 ® zalesak05
-
Myslím plůdek než trochu vyroste ,třeba na balkóně. Můj bratranec to tak dělal.
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 v 15:12 @ All Armor
-
Co na to? No že je to pěkná blbost. Asi nevíš nic o množení těchto ryb, jejich nárocích na prostředí, o reprodukci, asi o ničem…
reagovat