Vyhledávání
Zdražení povolenek
31.8.2011 | kubiczez | 51.106 zobrazení | 252 odpovědí
Zdravím, kdo by byl pro, aby se zdražili povolenky o 2000Kč(nejméně) a snížil počet ponechaných ušlechtilých ryb na 20Ks/rok bez možnosti zakoupení nové povolenky.Naopak pro příznivce chyť a pusť rybaření bych ceny povolenek zanechal takové jaké jsou nyní.Proč by měli všichni platit za povolenky stejně, když jsou rybáři co ryby pouštějí a rybáři co vezmou každou šupinu.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 5. února 2012 ve 13:37 ® Alov reakce na …
-
pepanek> A máš pocit, že tenhle problém by vyřešilo zdražení povolenek?
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 13:34 ® pepanek reakce na …
-
hraji> Hlavně ze mě nedělej vola.Jsem u vody často,po hospodách nechodím.Ještě mi doporuč odejít ze svazu a je to.Stačí,když budeš mít otevřené oči a uvidíš sám,nebo jsi někdo z vedení a chceš,abych je zavřel já.
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 13:27 ® hraji reakce na …
-
pepanek> já se zeptám zcela konkrétně. Máš pro svá tvrzení reálné a nevyvratitelné důkazy? Pokud ano, proč jsi jako rybář nepodal trestní oznámení na lidi ve vedení MO? Pokud nemáš, jsou to tvé pocity a domněnky. S takovými se setkávám každý rok na členské schůzi. Lidé, kteří mají za rok pár docházek na revír, na brigádě je nikdo neviděl roky a při vysazení ryb se objeví pouze aby si hned nějakou tu vysazenku chytili, mají zaručené zprávy o tom, jak se prodávají ryby do restaurací a poté, co vypijí na schůzi pár piv, s tímto folklórem čas od času vystoupí. On je to takový rybářský folklór. A něco málo o tom za těch víc než dvacet let vím. K nejhezčím případům patří, že podobné řeči jdou kolem vody a kolem píp v hospodách i v případě, že vysazujeme podoustve dlouhé 8 cm. Ty by byly i na sardinky malé.
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 13:21 ® hraji reakce na …
-
ladamaj> každá MO má podle Stanov právo rozhodnout, že osobám, které jsou nějak znevýhodněny, může poskytnout na povolenku slevu a nebo jí dokonce může dát povolenku zadarmo. Ale cena povolenky nemůže být stanovena podle toho nejnuznějšího. Právo chytat ryby není zaručeno ústavou.
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 13:18 ® chosebaits reakce na …
-
pepanek> PALEC NAHORU
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 13:16 ® pepanek reakce na …
-
Alov> Celý život bojuji s lidskou hloupostí a chamtivostí,ale už mě to zmáhá.Kupují se násady opravdu výhodně?? Souhlasí napsané metráky s tím,co se odveze?? Co se odveze dojde opravdu do vody,nebo se cestou odebere? Já vím,že ne,dokonce mi bylo doporučeno,že mě nikdo v organizaci nedrží. Lepší zalézt s proutkem někde do křoví a nechat to plavat.
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 13:14 ® sus1 reakce na …
-
Alov> Bude se chodit na ryby víc na černo.Za to,že teče voda v řece a neplavou tam ,, žádné " ryby?! za to nikdo přece platit nebude.
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 13:12 ® chosebaits
-
Zdražení o tisíc nic neřeší nebo někdo by byl ochoten toto zaplatit a někdo hold ne a v konečném důsledku by na hromadě byl stejnek balík,ale zdražení třeba na 5000 by bylo už jiné kafe.
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 12:59 ® Alov reakce na …
-
pepanek> Ale jen se rozepiš příteli. Tohle není kritizování. Tohle je názor, za který Ti nikdo hlavu neutrhne
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 12:32 ® ladamaj
-
hraji>Samo sebou souhlasím a jak fuguje zarybňovací plán vím moc dobře.Jináč kčemu zarybňovací plán když se na revíru oběví kormorán ten především udělá větší skázu než možná nějaký masař.Ke zdražování povolenek zatím sem nijak nepocítil že by ryb přibívalo samo sebou záleží na nákupu a ceně ryb.Jezdím na schůze tak vím oč jde.Jinak že mám právo na slevu povolenky to je dáno ČRS a to že mohu mít jako člen RS povolenku ještě levněji tak jsem to nikdy nebral no moje věc a každého zbytečná starost.Takže slevu mám jen jako invalida a kdo mě to závidí tak si to rád sním prohodím ale sevším všudy včetně toho posranéh. zdraví pak snad začne uvažovat a nebude sem plést babičku na vozíku a nerybářku ke všemu.
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 12:30 ® pepanek
-
Případné zdražení by mohlo přinést moc pozitivního,ale jak pro koho.Nechci jen kritizovat,tak se stahnu do bažin.
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 12:16 ® Alov
-
No mě by spíš jako zajímalo, co by případné zdražení mělo přinést? Nějak se v tom neorientuju, takže přivítám jakýkoliv argument
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 11:35 ® nnnap
-
o maržích a rabatech bych se tady kolego nebavil. Tady se vyskytují převážně ti, co maj právo. Našecko.
reagovatI nazlevu.
- Neděle 5. února 2012 v 11:30 ® hraji reakce na …
-
ladamaj> kolego, cena povolenky není a nikdy nebyla výrazem ceny ponechaných ryb. Cena povolenky je určována z ceny ryb, které musí být do revírů, na něž povolenka platí, vysazeny. Tedy řečeno jinak, tržby za povolenky se použíjí na nákup násady ryb do revírů. Nelze tedy hovořit o jakékoliv úměrnosti mezi cenou povolenky a „cenou“ ponechaných ryb. To je zcela základní nepochopení systému fungování financování zarybnění revírů.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 11:22 ® nnnap
-
jednoznačně zdražit. Lidovou masu regulovat vstupným. Přesně jako k slušnému meníčku
reagovatza 35. Prostě nestojí o slympaly a já zato rád zaplatím.
- Neděle 5. února 2012 v 11:12 ® ladamaj
-
kubiczez>myslím že povolenka je už tak drahá,já si vezmu za jeden rok 10ks ryb.Kolik by bylo tak poctivích chyť a pusť natom bych moc nestavěl.Myslím že tohle by bylo téma na dlouho.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 10:47 ® pepanek reakce na …
-
makes> Máš pravdu,pozoruji to taky,že ryb ubývá.Neznám problény v celé republice,ale konkretně zde na Dyji kormoráni vyžerou kdeco a těch pár štíhlat,co zůstane nemá co žrát.Už jen pohled na hladinu,kdysi to byl samý proudník,dnes je tam prd. To masaři nesežrali.Ty potrhlé ochránce kormoránů by měli naházet do Macochy,rybám by to prospělo.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 10:00 ® makes reakce na …
-
ale za co chces vybirat vic penez kdyz ty ryby nejsou??? My jdeme trba 3 lidi na ryby a za pul dne privlace vytahnem par malejch okouknu a to je vse… Posledni roky jsou ty reky a pisaky dost mrtvy pepanek>
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 9:48 ® pepanek
-
Já nejčastěji lovím s jedním prutem(přívlač,plavaná),ale jsou tací,kteří by to uvítali.Vybralo by se víc peněz.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 9:35 @ fop reakce na …
-
No ono kdyz ti zabere na vsechny pruty tak to bude asi boj ale nepaamtuju si kdy me naposled zabraly 2 pruty najednou:) Jako tady by se toho rybarskyho svazu mel ujmout nekdo mladej. Kdyz jsem si byl jednou delat povolenku tak tam ty rybari na tom skoleni co placali za moudra to by se jeden zblaznil. Jeden vam tam zacne rikat jak je uhor super nastraha a kdyz mu reknu ze to je prece zakazany tak se s vama zacne hadat ze to zakazany neni. Zijou starejma pravidlama a ty taky preferujou(tim nechci rict ze chytani na mrtveho uhore bych nechal dal jako tabu). Rybarskeho svazu by se mela ujmout mlada krev ktera tomu da ten spravnej kabat a udela tady neco s tema zanedbnejma a blbejma pravidlama
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 9:32 @ fop reakce na …
-
Ja osobne nemam povolenku uz 3rok. Nikdy jsem si nevzal zadnou rybu. Pardon omlouvam se, jednou jsem si vzal candata. Jinak okouna 45cm(vracen vode)
reagovat
atd. Ryby nejim a nemam na to srdce je zabijet ale proc mam platit tolik penez kdyz ryb je minimum a stejne si zadnou neberu??? HOLEJ NESMYSL … FUCK OFF PORYBS - Neděle 5. února 2012 v 9:31 ® makes
- reagovat
- Neděle 5. února 2012 v 9:28 ® pepanek
-
Raději bych zavedl za příplatek třetí prut.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 9:26 ® pepanek
-
Nenažraný rybář si na pstruhovce sbalí tři kusy a jde domů.Sportovec jich 10 chytne a pustí.Kolik z nich ale nepřežije,to je jiná.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 9:18 @ fop reakce na …
-
Ja osobne nemam povolenku uz 3rok. Nikdy jsem si nevzal zadnou rybu. Pardon omlouvam se, jednou jsem si vzal candata. Jinak okouna 45cm(vracen vode)
reagovat
atd. Ryby nejim a nemam na to srdce je zabijet ale proc mam platit tolik penez kdyz ryb je minimum a stejne si zadnou neberu??? HOLEJ NESMYSL … FUCK OFF PORYBS - Pondělí 12. září 2011 ve 2:44 ® jaško
-
reagovat
- Neděle 11. září 2011 ve 21:35 ® 1Mara reakce na …
-
chosebaits> Svatá pravda , jak píšeš za půl hodky plný vezíry si lidi tahali domů , dnes už to není pravda
reagovat - Sobota 10. září 2011 ve 22:19 ® jirka st
-
jestli máš dost peněz tak si klidně připlať.My co chytáme jen pár šupin za rok to máme už tak dost drahé.Navíc v naší lokalitě po záplavách a nájezdech karp teamu už toho moc na chytání není.Kolegové kteří propagují ,chyť a pusť,, ale pouštějí ryby do soukromých revírů za velké peníze,tak ty bych od vody nejradši vypráskal.
reagovat - Sobota 10. září 2011 ve 21:43 ® Shrek reakce na …
-
chosebaits> Želina na plavačku na bahýnko.....jojo, to bývávalo krásné.
reagovat - Sobota 10. září 2011 ve 21:36 ® chosebaits
-
hraji>Takové Nechranici -Želina byla kdysi plná plotic.Na jaře to byla řeka plná plotic a dnes už jen plná vody. Neříkám že se nedá nějaká plotice chytit,ale už jen nějaká.Nachytat 7 kilo nebyl problém za pul hodiny a dnes to nedáš ani za den.
reagovat