Vyhledávání
Zdražení povolenek
31.8.2011 | kubiczez | 51.103 zobrazení | 252 odpovědí
Zdravím, kdo by byl pro, aby se zdražili povolenky o 2000Kč(nejméně) a snížil počet ponechaných ušlechtilých ryb na 20Ks/rok bez možnosti zakoupení nové povolenky.Naopak pro příznivce chyť a pusť rybaření bych ceny povolenek zanechal takové jaké jsou nyní.Proč by měli všichni platit za povolenky stejně, když jsou rybáři co ryby pouštějí a rybáři co vezmou každou šupinu.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 8. září 2011 ve 22:52 ® hering reakce na …
-
hraji> Reagoval jsem na Tvoji větu „Naštěstí žádný zásadní úbytek ryb nepozorujeme“ Jestli Vám na vaší řeku lítají kormoráni a nepozorujete úbytek ryb tak to Vám tam určitě neslídí od poloviny srpna do konce března už víc jak 10 let každoročně zimující víc jak 200 hlavé hejno tak jak je tomu u nás.To u nás znamená Labe okolo Děčína a Ploučnice.
Ještě před 5ti lety to hejno čítalo k tisícovce kusů,loni už jen ± 200 ks.Už se jich tu zase motá od poloviny srpna zatím ± dvacka,ale nalítávají další a další.
Takovej dloholetý tlak na rybí společenstva nemůže ustát ani tak velká řeka jako je Labe v Děčíně,natož pak chudák Ploučnička.Vaší Svitavu neznám.
Tím vším jsem chtěl jen říci,že tady na severu jsou tekoucí vody vyžrané a ti černoptáci budou slídit jinde a mám obavu,že vaší řeku objeví taky.Je to jen otázka času.Přeji Vám aby tomu tak nebylo,ale obávám se to přijde.
reagovat - Čtvrtek 8. září 2011 v 10:27 ® hraji reakce na …
-
hering> co přijde? A kde to přijde? A kdy to přijde?
reagovat - Středa 7. září 2011 ve 23:32 ® reakce na …
-
sus1> ale je pravda,že poslední příspěvky,odpovídám spíš rozhořčenim,jinak máš pravdu a souhlasim.
reagovat - Středa 7. září 2011 ve 23:27 ® hering reakce na …
-
osprey> Dnes jsem poprvé letos vytáhl čeřen a chtěl uhnat nějakou tu droboť.No a mohu konstatovat,že zde u nás na kormorána čeká hlad!!!
reagovat - Středa 7. září 2011 ve 23:25 ® hering reakce na …
-
hraji> Ono to příjde,bohužel…
reagovat - Středa 7. září 2011 ve 23:21 ® hraji reakce na …
-
osprey> borci na světové úrovni těch ouklejí chytí za tři hodiny přes tisíc. Moje maximum je nějakých 180, jsem slabčák.
reagovat - Středa 7. září 2011 ve 23:20 ® hraji reakce na …
-
osprey> ano, máš pravdu, na Nežárce prý tuto zimu kormoráni zdecimovali obsádku, zrovna v závodním úseku. Na Berounce prý také ubylo bílé ryby. Jistě jsou taková místa i na jiných vodách. I moravské vody trpí nálety kormoránů. Dokonce i na naši Svitavu létají kormoráni a loví parmy, ostroretky, tlouště a podoustve. Naštěstí žádný zásadní úbytek ryb nepozorujeme.
reagovat - Středa 7. září 2011 ve 22:53 ® osprey reakce na …
-
hraji> Slyšel jsem, že nedávno na Nežárce rušili nebo přesouvali závod kvůli tomu, že to vyžrali kormoráni. Kam myslíš, že ty naše plotice zmizely
I tady na jihu je na mnoha tekoucích vodách znát velký úbytek. Na stojácích tolik ne, většinou aspoň na část zimy zamrzají.
reagovat - Středa 7. září 2011 ve 21:56 ® sus1 reakce na …
-
osprey> Nechtěl jsem to tak napsat,ale beru to jako, že byl trénovat.
reagovat - Středa 7. září 2011 ve 21:53 ® osprey reakce na …
-
sus1> To je závodění. Kdyby chytal oukleje, bylo by hůř. Borci na světové úrovni jich za ty tři hoďky vykostí 800 – 900 kusů.
hraji, promiň
reagovat - Středa 7. září 2011 ve 21:49 ® sus1 reakce na …
-
mannice> Nic nevyzrazuj,bo tě to tam Brnáci přijedou ,,popíchat".: ))
hraji>> 130Ks ryb za 3 hodiny??! – to tě to bavilo?
reagovat
Při takovejhle kadenci bych asi tak po 1,5 hod. odešel,možná dřív. - Středa 7. září 2011 ve 20:22 ® regulus reakce na …
-
mannice> myslím, že bys měl vstát a v klidu si znovu sednout a znovu pozorně přečíst hrajiho příspěvek, protože si buď sedíš na vedení nebo nevím. Prostě ti jenom napsal, že na spoustě míst plotice jsou, ale ty nééé, tam u vás nejsou a ty musíš mít pravdu, protože když nejsou u vás tak nemůžou být jinde. Mimochodem jsi nekonkretizoval, kde to je tam u vás, ůstecko je širokej pojem. To je to samý, jako bych tvrdil, že plotice nejsou na Svratce nad Nedvědicema, na Jihlavě pod Mohelnem nebo na nějaký jiný pstruhovce, jasně že tam buď nejsou vůbec nebo jich je tam pár, protože to není voda kde by se jim dařilo.
reagovat - Středa 7. září 2011 ve 13:45 ® reakce na …
-
hraji> Proč bych měl udávat konkrétní revír?Napsal sem u nás na Ústecku,nenapsal sem že u nás už plotice nejsou,ale že jich rozhodně neni o tolik víc jak kaprů,jak si napsal ty.. To že ty někde chytneš 200plotic,tak k tomu neříkám ani Ń a beru na vědomí,ale u nás jich tu prostě tolik neni.Zabere ti,cejn,kapr,karas,ouklej,jesen,tloušť,amur a plotice.A záměrně sem napsal plotici na poslední místo,stojim si za svym.
reagovat - Středa 7. září 2011 ve 12:29 ® hraji
-
mannice> mimochodem, neuvedl jsi ani v jednom ze svých příspěvků žádný konkrétní revír. Já například vloni na revíru Desná 1A (Šumperk, severní Morava, asi 150 km od Brna) chytil za tři hodiny 128 kusů plotice. Znamená to snad, že nejsou?
reagovat - Středa 7. září 2011 ve 12:22 ® hraji reakce na …
-
mannice> jenže já jezdím po revírech v celé ČR, vypsal jsem dva, jeden ze severní Moravy (asi 200 kilometrů od Brna) a další z okolí Brna. Ale chytám velké plotice i na Labi a na Nežárce.
reagovat - Středa 7. září 2011 ve 12:13 ® reakce na …
-
hraji> Tak v tom případě pokud si měl na mysli,to co píšeš nechápu tvojí zbytečnou reakci na mě.Zpochybňuješ můj příspěvek o počtu plotic, přitom podle toho co píšeš chytáš jenom Brněnských vodách a okolí.To je sakra rozdíl,protože u nás je realita trochu jiná.
Sám nakonec napíšeš,že nejde hodnotit zkušenost jednoho rybáře z jednoho místa.V tomhle s tebou souhlasim,ale nechápu proč takhle reaguješ – 5.9. 20:34
reagovat - Středa 7. září 2011 v 9:39 ® hraji
-
Ještě jednou k té plotici. Letošní zkušenost z měsíce května. Na revíru na severní Moravě jsem za tři hodiny ulovil 44 kusů plotic, celková hmotnost úlovku byla 10220 gramů, průměrná hmotnost ulovených plotic byla 230 gramů. Dvacetideková plotice není malá plotice a takových se tam dá nachytat mraky. Byli mezi nimi ale i kusy kolem 40 cm. Když jdu na náš revír v Brně, nachytám plotice taky, na mnoha revírech kolem Brna je plotic tolik, že se dá říct regulérně, že je tam přeploticováno. Každému rybáři, který by si odnesl domů a zpracoval 7 kilo plotic, bych přidal kapra jako prémii. Co to znamená? Že někde ryby (rozuměj plotice) jsou a dorůstají pořád slušných velikostí a někde nejsou, nebo se tam neloví. Nelze generalizovat zkušenost jednoho rybáře z jednoho místa v ČR na všechny vody svazu. A to jsem měl od začátku na mysli.
reagovat - Středa 7. září 2011 v 0:01 ® regulus reakce na …
-
mannice> jo souhlas větší ploťka je pro kormoše tak akorát, možná jsou od nich na řekách vybitý, ale stojáky jsou vesměs zamrzlý. Fakt nejsem relevantně schopen zhodnotit jak moc ubyly nebo ne. Pokud si pamatuju, tak největší co jsem chytil měla kolem 35 cm, to už byl malej kapr, bylo jich dost v řekách i na stojácích, aktuálně vím, že na místním stojáku malý (cca 10 cm) ploťky a perlíni jsou ve vcelku hojném množství, velký netuším. Pokud se sumce týká, tak pokud není přemnoženej, neměl by to být problém. No a rybáři, to asi taky ne, kdo chytá na rybičku, pochytá jen nepatrný procento, lidí co to chytají pro kačeny moc nebude a pro většinu ostatních rybářů je to ryba co jde z téměř 100% zpět o vody.
reagovat - Úterý 6. září 2011 ve 23:16 ® reakce na …
-
regulus> Já si nemyslim,jeden problém bude kormorán,druhej bude sumec a třetim problémem budou rybáři.Plotice je akorát rozměrově pro kourmouše i v těch větších velikostech.
chosebaits> Jojo přesně tak,já se tim dá říct řídim.Z labe bych si nástražku plotici asi ani nevzal,znám revír kde je nejskutečně perlínů.Tak si zajedu tam a mám po sratostech a vim,že sem ničemu neublížil.Už i tlouště mi příjd poslední dobou u nás škoda na fousatý.
reagovat - Úterý 6. září 2011 ve 22:49 ® regulus reakce na …
-
chosebaits> no musím uznat, že ploťka ke 30 číslům nebyla v minulosti až tak exotická ryba, pokud se dobře pamatuju, tak jsem slušnou (myslím větší exemplář) chytil asi před 3–5 lety, ovšem vzhledem k tomu jakej způsob rybolovu provozuju tak z toho nelze usuzovat, že nejsou. Řekl bych, že jich je asi míň, ale chytit se dá. Pravda ovšem je, že spíš na stojatých vodách, řeky mají vcelku trochu problém, nějak to tam mízí, že by moderní způsob čištění vody v čističkách, možná, že ta voda je „čistá“ až moc.
reagovat - Úterý 6. září 2011 v 18:21 ® chosebaits reakce na …
-
mannice> Také si říkám proč dávat plotici na sumce když tak mizí a proč tam nedat kapra ,když je tak nahraditelnej a dosaditelnej.Někdo řekne že je to jen plotice!! Já u kapra říkám,vždyť je to jen kapr!! Dva lidi,dva názory. Někdo kouká na rybu přez mrazák a někdo jako na živého tvora který by měl být v jistých vodách zastoupen a to bude vždy velký rozpor.
reagovat - Úterý 6. září 2011 v 15:21 ®
-
chosebaits> U nás se jim přestalo dařit,lidi je berou,ikdyž by neměli..Ono to je těžký,když ani pověřený kontrolovat,který by to měli hlídat pořádně nevědi jak to ve skutečnosti je.A tak jeseni tu mizí stejně jako cejni,plotice..Prostě vše co se chytne.
Za jesena by se podle mě,měli brát regulerně papíry.
reagovat - Úterý 6. září 2011 ve 14:47 ® chosebaits
-
Mannice má přátelé ohledně plotice opravdu pravdu.Ono chytit slušnou plotici je docela vážnej problém.Dřív jih bylo jako hnoje ,ale dnes už je situace aspoň tady na severu trochu jiná.Opravdu chytím dřív kapra než plotici a to i pod jezem. Díky sumcařině jsem se začal hojně věnovat chytání takovéto šepleti a místo toho chytám téměř všude pošahanýho kapra. Kam nahodím-tam kapr a ta obyčejně obyčejná ryba není.Spoustu lidí říká tam a tam jsem chytil plotice!!! Oni to nejsou plotice,ale většinou jeseni kterým se v našich vodách začíná celkem dařit.Nachytat plotičky, slunky či karásky na šachtě nebyl problém. Dnes už tam krom červenopeřic také není nic.
reagovat - Úterý 6. září 2011 v 11:20 ® hraji
-
osprey> plotici jsem uvedl pouze jako příklad. Mohla tam být parma, cejn, skalák atd. Čerstvý zážitek z Itálie. Řeka široká tak 60 až 70 metrů, hluboká kolem 2 metrů a víc, 99,9 % lovené ryby jsou afričtí sumci, od velikosti 10 cm až po desetikilové. Když chytíš karase, cejna či čefalo, je to malý svátek. Sem tam se chytí kapr, většinou dost velký na to, aby ho sumci sežrali. Jo, ta řeka se jmenuje Arno, a teče v okolí Pisy.
reagovat - Úterý 6. září 2011 v 0:15 ® rgb23 reakce na …
-
osprey> já plotice chytám rád. Často se mi poslední dobou stává, že nemám čas vysedávat u vody a čekat na záběr třeba i větší ryby, natož zakrmovat. Jdu si k vodě odpočinout ale zároveň chci něco chytat. Plotka je ryba, která na sebe nenechá dlouho čekat.
reagovat - Pondělí 5. září 2011 ve 23:41 ® osprey reakce na …
-
hraji> Chytat plotice? Proč? A kolik?
Mám tu rybu moc rád, ale pochytám jich pár a už mě to nebaví. Dobré je, když je třeba pár plotic složkou pestřejšího úlovku. Ale ryze na plotice chodím jednou dvakrát ročně a pokud možno nekrmím nebo jen málo. To bych je pak taky mohl na některých vodách lupat takovým tempem, že bych se zapomněl podívat, že je to pěkná ryba.
reagovat - Pondělí 5. září 2011 ve 21:37 ®
-
hraji> A ty si myslíš,že jen vláčim?Ujišťuju tě,že plotic tady neni zdaleka tolik jako nejspíš u vás.Řek bych,že to množství bude srovnatelný s kaprama podle toho co tu vidim. Plotic je u nás sakra málo.
reagovat - Pondělí 5. září 2011 ve 21:34 ® hraji reakce na …
-
mannice> no jo, když ty si myslíš, že existuje jen to, co vidíš ty. Ale to, že nechytáš plotice, neznamená, že nejsou. Přemýšlej o tom, zda je to co jsi napsal, reálným obrazem revírů.
reagovat - Pondělí 5. září 2011 ve 21:18 ® reakce na …
-
hraji> plotic je víc jak kaprů? Tak to nesouhlasim..Plotic ubejvá rok co rok..Sem rád,když jich pár kolem 30ti za rok vidim.
reagovat - Pondělí 5. září 2011 ve 21:12 ® hraji
-
Zdražení samotné nic nevyřeší. Získané prostředky je potřeba smysluplně využít. Ono by vlastně stačilo využít řádně a smysluplně ty peníze, které svaz vybere dneska a obešlo by se to bez zdražování. Kde je napsáno, že si každý musí vždycky chytit kapra. Proč nechytá plotice? Těch je víc.
reagovat