Vyhledávání
Zdražení povolenek
31.8.2011 | kubiczez | 51.344 zobrazení | 252 odpovědí
Zdravím, kdo by byl pro, aby se zdražili povolenky o 2000Kč(nejméně) a snížil počet ponechaných ušlechtilých ryb na 20Ks/rok bez možnosti zakoupení nové povolenky.Naopak pro příznivce chyť a pusť rybaření bych ceny povolenek zanechal takové jaké jsou nyní.Proč by měli všichni platit za povolenky stejně, když jsou rybáři co ryby pouštějí a rybáři co vezmou každou šupinu.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 5. září 2011 ve 20:48 ®
-
osprey> Tak určitě,nemáme tu ani takový místa,že bych jim ublížil taháním z hloubky.A z těch candátů se mi stalo snad jen u 5ti,že to vzali agresivně.Jeden na to hold doplatil.
Třeba bolena nemám ani jednoho mírovýho letos co si tak zpětně vybavuju.Pokud teda nebudu počítat toho co mi urazil podběrák.
Jen abych se k tomu vrátil CaR u candáta klidně,jako u každý ryby sem pro.
reagovat - Pondělí 5. září 2011 ve 20:16 ® chosebaits reakce na …
-
osprey> Ano,ale jde o to kdy,kde a co a to bude jeden velkej problém.Samosebou jsou jisté vody kam patří ten či onen druh a zase ten či onen druh tam nemá co dělat.Např.takovej okoun.Všeobecně ho hájit nemužeš,nebo na rybnícíh a pstruhových vodách nemá co dělat.Hlavně na rybníku se většinou přemnoží a zakrní a to je pohroma!! Každé omezení potřebuje trochu rozvahy a né udělat něco co je pak jaksi k h… To je jako některé zákony v ČR. Jeden příklad z nedavna konkrétně k rybařině.Jeden muj známej začal chytat sumce.Na jednom useku řeky kde právě on chytá je jeden hodně velkej sumec. Ještě loni říkal,že až ho dostane,tak pujde z vody ven nebo tam dělá slušnou paseku.Já mu říkal,ať ho tam nechá a hold ať dá za uši jeho dětem.Dopadlo to tak,že ho pošle do jiného revíru.Letos na začátku sezony přišel s tím,že ho pustí nebo ten revír by stratil to proč tam chodí!! Já jásal,že konečně chápe to co jsem mu chtěl říci celou dobu. PS-dá se zakázat spoustu věcí,ale některé kroky už spět nevrátíš a uděláš více škody než užitku. Já se třeba sumcu budu zastávat,ala také vím že všeho moc škodí a proto schvaluji na některých vodách dávat malejm sumcum za uši.
reagovat - Pondělí 5. září 2011 ve 20:12 ® osprey reakce na …
-
mannice> Jde třeba i o to, kde a jak je lovíš. Například je netaháš z 20 m hloubky a vláčíš. Já zatím taky mohl pustit všechny, ale rozhodně jich nebylo tolik. Zato jsem musel sejmout dva boleny (poškozené žábry).
reagovat - Pondělí 5. září 2011 ve 20:07 ® reakce na …
-
osprey> Já třeba candáty pouštim ,krom jednoho kterej si to hold zpečetil.Ale jinak může jich být už kolem 80–90ti letos co sem pustil.
reagovat - Pondělí 5. září 2011 v 19:56 ® osprey reakce na …
-
chosebaits> Ona ta myšlenka skutečně je svým způsobem převratná a bez ní to do budoucna nepůjde. Jde ale samozřejmě i o to kdy, kde a co pouštět.
reagovat - Pondělí 5. září 2011 v 19:49 ® chosebaits reakce na …
-
osprey> Tu myšlenku chyť a pusť přitáhly kapraři a ta se hojně přenesla jinam a to považuji za velké plus.Je to vývoj společnosti a je to dobře.Pamatuji rybařinu před dvaceti lety kdy se prostě ulovená ryby která splňovala lovnou míru prostě nepouštěla a vezírky byly plněny do 7 kil.Pustit rybu bylo uplně mimo !!!Většinou tito lidé byli považováni za blázny. To někdy platí ještě dnes. Na rybářskym kroužku jsme se hecovaly kdo má kolik kilo za rok.40–60 i 70 kilo nebyl problém.
reagovat - Pondělí 5. září 2011 v 18:47 ® osprey reakce na …
-
chosebaits> Lov je lov. Zraňuje se při něm, poškozuje a někdy i zabíjí.
Zajímavé je třeba to, že kaprařovi nevadí, že na rybí moučku do jeho koulí semleli několik desítek drobných ryb z moře (např. huňáčková moučka je z takových malých rybek, kterých bude několik desítek do kila – v mokrém stavu).
Kdysi mí někdo vyprávěl, že on by mouše neublížil, jak můžu napíchnout na háček žížalu. Poslal jsem ho, ať si dobře prohlídne masku svého auta.
Souhlasím ale s tím, že dneska je třeba valnou většinu úlovků pustit a to ze dvou důvodů – v té vodě by měla být zachována přirozená osádka a pak prostě je třeba, aby bylo co chytat. Třeba duhák z Tesca je pro mě levnější než ze pstruhovky, ale zážitek je to nulový.
reagovat - Pondělí 5. září 2011 v 18:30 ® chosebaits reakce na …
-
osprey> Buď dobře rozpálenou plotnou a nebo nějakým poraněním oného druhu.
reagovatŽádný extrém není dobrý a tady to platí dvojnásob.
- Pondělí 5. září 2011 v 18:21 ® osprey
-
Je třeba si uvědomit, že ne všude se dá chyť a pusť praktikovat. Při lovu dravců dochází často k poranění ryby, pro některé druhy je letální prudké vytažení z hloubky, další druhy se zažírají, jiné jsou nesmírně křehké na dotek.
Nejlíp se C&R provozuje s kaprem. Není to dravec, takže na něj stačí jednoduchý menší háček, který se většinou zachytí v tlamě, žije v menších hloubkách a celkově hodně vydrží.
Zajímavé je, že lovci candátů za chyť a pusť zdaleka tolik nebojují. Čím to bude?
reagovat - Pondělí 5. září 2011 v 18:15 ® kubiczez reakce na …
-
Kubah> Já jsem nikde nic nepsal o zavedení chyť a pusť, jenom bych snížil počet ponechaný ušlechtilých ryb na 20ks/rok bez možnosti zakoupení nové povolenky.
reagovat - Pondělí 5. září 2011 v 18:08 ® chosebaits reakce na …
-
Kubah> Kdyby tu nebyla ta myšlenka chyť a pusť tak jsou dnes naše vody prázdné!! Tato myšlenka určitě přispěla k něčemu dobrému,ale žádný extrém není dobrý.
reagovat - Pondělí 5. září 2011 v 18:06 ® Kubah reakce na …
-
kubiczez> A rybaření není sport a ani nemá se sportem nic společnýho.
Hlubší smysl sportovního rybaření spočívá v samotném jednání, v prožitku, v koexistenci s přírodou a ne v dodatečném opatření si potravy
reagovat - Pondělí 5. září 2011 v 18:04 ® Kubah
-
kubiczez> omezení (třeba 20 kaprů + 10 dravců) klidně, ale chyť a pusť je největší hovadina.
reagovat - Pondělí 5. září 2011 v 17:42 ® kubiczez
-
Kubah> Ano, myslím to vážně.
reagovat - Pondělí 5. září 2011 v 17:10 ® Kubah
-
kubiczez > To myslíš vážně? Nikdo Tě nenutí ryby pouštět, je to tvoje volba..
A kvůli takovým jako si Ty se jednou ryby už chytat nebudou..
reagovat - Pondělí 5. září 2011 ve 12:53 ® džigit
-
All Armor> nemám,jen jsem napsal a nevysvětlil.
reagovat
Mám ten druh psů rád,ale když jsou ve svém přirozeném prostředí,nehledej za tím nic víc.Jen myšlenkový pochod pejskaře - Pondělí 5. září 2011 ve 12:46 @ All Armor reakce na …
-
džigit> Máš problém se zrakem? Já jsem psal, že jsme švédské losí psy krmili masem ze švédské štiky ve Švédsku. Tobě člověk nevyhoví. Ty si možná horší jako já.
reagovat - Pondělí 5. září 2011 ve 12:36 ® Luccini
-
A co takhle udělat to obráceně, podstatně zlevnit, aby bylo rybářů naopak co nejvíc, čímž se zvýší ekonomický i politický vliv ČRS na dění na úseku vodního hospodářství a ochrany přírody. Neříkám, že je to to správné řešení jen chci naznačit, že každá mince má 2 strany a 1 typ opatření nikdy nevede k ničemu, ať už se udělá tak nebo onak. Všechno je třeba řešit komplexně.
reagovat - Pondělí 5. září 2011 v 11:44 ® Jarda Š. reakce na …
-
Mám stejný názor. Mírné zdražení povolenek (hlavně k financování profi RS a vysazování původních druhů ryb) a změnu statutů (aby se peníze z povolenek dělily nejen podle ryb, ale i podle docházek a podle plochy revírů), bych viděl pozitivně, ale zdražení o víc než 50 % by určitě přineslo daleko víc škody než užitku.
reagovat - Neděle 4. září 2011 ve 21:56 ® džigit reakce na …
-
Alov> jel jsem pařit,prej jsme nakonec utrpěli remíz
reagovatZa co???
- Neděle 4. září 2011 ve 21:53 ® džigit reakce na …
-
All Armor> losí pes je krásný,ale stále zastávám pravidlo-každý patří tam,kde vyrost/bez nějaké konkrétní urážky/
reagovat - Neděle 4. září 2011 v 18:33 @ All Armor reakce na …
-
džigit> Poslat ho do Švédska, do Albackenu na řeku Giman a okolní revíry.Hlavně na to jedno jezero, kde jsou přemnožené štiky a každou si musíš nechat, žádnou nesmíš pustit nazpátek do vody. Neposlochali jsme, co s nimi? Za celý pobyt jsme si vzali jednu rybu a byla to taková velká flákota, že i když sme ji jedli pečenou průběžně, polovinou jsme nakrmili norské losí psy (http://www.jamthund.cz/), co jsme měli za sousedy (už byl čas lovu losů).
reagovat - Neděle 4. září 2011 v 16:09 ® olda
-
džigit> aby to na Vás „zdražovače“ nemělo nakonec opačný vliv.Jeden „dobrej“ úraz,či kvalitní bacil a budete rázem na druhé straně barikády… To je hluboká pravda,a málo kdo si to uvědomí, když je na tom momentálně ekonomicky dobře.Pro mne by stačilo zdražit na 3–4000kč a mohu se s koníčkem rozloučit.Ale zase by bylo pozitivní pro ostatní že ty tři-čtyři ryby co si odnesu zůstaly pro ně.
reagovat - Sobota 3. září 2011 v 19:01 ® Alov reakce na …
-
džigit> Bože to bolelo. Jedině Míra Bosák bavil. Pry „jestli se jim to nelíbí, tak do kasy v supermarketu berou“ v kontextu jeho kritiky o nasazení našich hvězd
reagovatJinak trpěl jsem jak kůň. Přitom Skoti byli marní. 5 let zpět by jsme jim dali s tímhle jejich dnešním výkonem pětku v klidu…
- Sobota 3. září 2011 v 17:49 ® džigit reakce na …
-
Alov> vpředu jich malo,vzadu jich malo a nakonec mně nejvíc pobavila Bosákova věta-Bílek musí něco vymyslet do druhého poločasu
reagovatuž několik zápasů nevymyslel.
To je marné,jak když chceš českého rybáře masařině odnaučiti - Sobota 3. září 2011 v 16:20 ® Alov reakce na …
-
jajco> Nejspíš ne, pokud by zůstala stávající struktura hospodaření ČRS resp. MRS. To je hoši do řiti tak těžké pochopit, že ty prachy to na 99% nevyřeší? Je tak těžké pochopit, že se musí začít úplně někde jinde? Ale o tom už jsem všude možně psal tolikrát, že znova už se mi fakt nechce..
Takže jdu ronit slzy. Za chvilu to začne..
reagovat
Laštůvka – Hubník, Sivok, Rajnoch, Kadlec – Petržela, Hübschman, Rosický, Plašil, Jiráček – Baroš.
To bude očistec. Zdar.. - Sobota 3. září 2011 v 16:16 ® Alov reakce na …
-
regulus> Jéééj. Podepisuju a končím.
reagovat
Pravdu máš Regule obrovskou. Jsou o tom na beton přesvědčeni a věří tomu. Ale začít se mosí ouplně někde jinde. A víme kde. Ale to je na brožůru - Sobota 3. září 2011 v 15:19 ® jajco reakce na …
-
regulus> Takže ani jednu pozitivní změnu by to nepřineslo?
reagovat - Sobota 3. září 2011 v 15:10 ® regulus
-
jajco> dočista jsi nepochopil. Několikanásobný zdražení povolenek nic nevyřeší, napíšu tady jen několik věcí které by se mohly stát, pokud by ten váš slavnej svaz udělal to co psal Sander.
- určitá část rybářů by se na to vysrala a jezdila na soukromáky
- určitá část rybářů by začala pytlačit, protože by na tu povolenku neměla
- některé MO (a bojím se, že by jich bylo docela hodně) by se staly samostatně hospodařícími, vydávaly by omezené množství povolenek, více méně jen pro svoje členy za přijatelnou cenu
- důsledek takovéto akce by byl katastrofální, protože svaz by byl nucen povolenky ještě více zdražit (málo členů) a rybolov na svazových vodách by byl tak drahej, že by si ho mohlo dovolit jen pár jedinců a ti by se na to vysrali, protože by ve vodě bylo ještě větší hovno než je
- nakonec by to bylo tak, že některé lukrativní vody by se staly klubovými, kde by mohla chytat jen hrstka vyvolených a všichni ostatní co ostrouhali mrkev, včetně tebe by na netu bulili, jak to stojí za hovno, jak to zkurvili a podobný řeči.
- Sobota 3. září 2011 ve 14:52 ® jajco
-
regulus> Brzy mě praskne žilka,ale z toho co se děje u vody!Neboj,už se du smažit ve vlastní šťávě a dám pokoj.
reagovat