Chytej.cz

Zdražení povolenek necteno

31.8.2011 | kubiczez | 51.344 zobrazení | 252 odpovědí

Zdravím, kdo by byl pro, aby se zdražili povolenky o 2000Kč(nejméně) a snížil počet ponechaných ušlechtilých ryb na 20Ks/rok bez možnosti zakoupení nové povolenky.Naopak pro příznivce chyť a pusť rybaření bych ceny povolenek zanechal takové jaké jsou nyní.Proč by měli všichni platit za povolenky stejně, když jsou rybáři co ryby pouštějí a rybáři co vezmou každou šupinu.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 5. září 2011 ve 20:48 ® 

osprey> Tak určitě,nemáme tu ani takový místa,že bych jim ublížil taháním z hloubky.A z těch candátů se mi stalo snad jen u 5ti,že to vzali agresivně.Jeden na to hold doplatil.

Třeba bolena nemám ani jednoho mírovýho letos co si tak zpětně vybavuju.Pokud teda nebudu počítat toho co mi urazil podběrák.

Jen abych se k tomu vrátil CaR u candáta klidně,jako u každý ryby sem pro.

reagovat
Pondělí 5. září 2011 ve 20:16 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

osprey> Ano,ale jde o to kdy,kde a co a to bude jeden velkej problém.Samosebou jsou jisté vody kam patří ten či onen druh a zase ten či onen druh tam nemá co dělat.Např.takovej okoun.Všeobecně ho hájit nemužeš,nebo na rybnícíh a pstruhových vodách nemá co dělat.Hlavně na rybníku se většinou přemnoží a zakrní a to je pohroma!! Každé omezení potřebuje trochu rozvahy a né udělat něco co je pak jaksi k h… To je jako některé zákony v ČR. Jeden příklad z nedavna konkrétně k rybařině.Jeden muj známej začal chytat sumce.Na jednom useku řeky kde právě on chytá je jeden hodně velkej sumec. Ještě loni říkal,že až ho dostane,tak pujde z vody ven nebo tam dělá slušnou paseku.Já mu říkal,ať ho tam nechá a hold ať dá za uši jeho dětem.Dopadlo to tak,že ho pošle do jiného revíru.Letos na začátku sezony přišel s tím,že ho pustí nebo ten revír by stratil to proč tam chodí!! Já jásal,že konečně chápe to co jsem mu chtěl říci celou dobu. PS-dá se zakázat spoustu věcí,ale některé kroky už spět nevrátíš a uděláš více škody než užitku. Já se třeba sumcu budu zastávat,ala také vím že všeho moc škodí a proto schvaluji na některých vodách dávat malejm sumcum za uši.

reagovat
Pondělí 5. září 2011 ve 20:12 ® osprey reakce na …
osprey

mannice> Jde třeba i o to, kde a jak je lovíš. Například je netaháš z 20 m hloubky a vláčíš. Já zatím taky mohl pustit všechny, ale rozhodně jich nebylo tolik. Zato jsem musel sejmout dva boleny (poškozené žábry).

reagovat
Pondělí 5. září 2011 ve 20:07 ®  reakce na …

osprey> Já třeba candáty pouštim ,krom jednoho kterej si to hold zpečetil.Ale jinak může jich být už kolem 80–90ti letos co sem pustil.

reagovat
Pondělí 5. září 2011 v 19:56 ® osprey reakce na …
osprey

chosebaits> Ona ta myšlenka skutečně je svým způsobem převratná a bez ní to do budoucna nepůjde. Jde ale samozřejmě i o to kdy, kde a co pouštět.

reagovat
Pondělí 5. září 2011 v 19:49 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

osprey> Tu myšlenku chyť a pusť přitáhly kapraři a ta se hojně přenesla jinam a to považuji za velké plus.Je to vývoj společnosti a je to dobře.Pamatuji rybařinu před dvaceti lety kdy se prostě ulovená ryby která splňovala lovnou míru prostě nepouštěla a vezírky byly plněny do 7 kil.Pustit rybu bylo uplně mimo !!!Většinou tito lidé byli považováni za blázny. To někdy platí ještě dnes. Na rybářskym kroužku jsme se hecovaly kdo má kolik kilo za rok.40–60 i 70 kilo nebyl problém.

reagovat
Pondělí 5. září 2011 v 18:47 ® osprey reakce na …
osprey

chosebaits> Lov je lov. Zraňuje se při něm, poškozuje a někdy i zabíjí.

Zajímavé je třeba to, že kaprařovi nevadí, že na rybí moučku do jeho koulí semleli několik desítek drobných ryb z moře (např. huňáčková moučka je z takových malých rybek, kterých bude několik desítek do kila – v mokrém stavu).

Kdysi mí někdo vyprávěl, že on by mouše neublížil, jak můžu napíchnout na háček žížalu. Poslal jsem ho, ať si dobře prohlídne masku svého auta.

Souhlasím ale s tím, že dneska je třeba valnou většinu úlovků pustit a to ze dvou důvodů – v té vodě by měla být zachována přirozená osádka a pak prostě je třeba, aby bylo co chytat. Třeba duhák z Tesca je pro mě levnější než ze pstruhovky, ale zážitek je to nulový.

reagovat
Pondělí 5. září 2011 v 18:30 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

osprey> Buď dobře rozpálenou plotnou a nebo nějakým poraněním oného druhu.:-) Žádný extrém není dobrý a tady to platí dvojnásob.

reagovat
Pondělí 5. září 2011 v 18:21 ® osprey
osprey

Je třeba si uvědomit, že ne všude se dá chyť a pusť praktikovat. Při lovu dravců dochází často k poranění ryby, pro některé druhy je letální prudké vytažení z hloubky, další druhy se zažírají, jiné jsou nesmírně křehké na dotek.

Nejlíp se C&R provozuje s kaprem. Není to dravec, takže na něj stačí jednoduchý menší háček, který se většinou zachytí v tlamě, žije v menších hloubkách a celkově hodně vydrží.

Zajímavé je, že lovci candátů za chyť a pusť zdaleka tolik nebojují. Čím to bude?

reagovat
Pondělí 5. září 2011 v 18:15 ® kubiczez reakce na …
kubiczez

Kubah> Já jsem nikde nic nepsal o zavedení chyť a pusť, jenom bych snížil počet ponechaný ušlechtilých ryb na 20ks/rok bez možnosti zakoupení nové povolenky.

reagovat
Pondělí 5. září 2011 v 18:08 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

Kubah> Kdyby tu nebyla ta myšlenka chyť a pusť tak jsou dnes naše vody prázdné!! Tato myšlenka určitě přispěla k něčemu dobrému,ale žádný extrém není dobrý.

reagovat
Pondělí 5. září 2011 v 18:06 ® Kubah reakce na …

kubiczez> A rybaření není sport a ani nemá se sportem nic společnýho.

Hlubší smysl sportovního rybaření spočívá v samotném jednání, v prožitku, v koexistenci s přírodou a ne v dodatečném opatření si potravy

reagovat
Pondělí 5. září 2011 v 18:04 ® Kubah

kubiczez> omezení (třeba 20 kaprů + 10 dravců) klidně, ale chyť a pusť je největší hovadina.

reagovat
Pondělí 5. září 2011 v 17:42 ® kubiczez
kubiczez

Kubah> Ano, myslím to vážně.

reagovat
Pondělí 5. září 2011 v 17:10 ® Kubah

kubiczez > To myslíš vážně? Nikdo Tě nenutí ryby pouštět, je to tvoje volba..

A kvůli takovým jako si Ty se jednou ryby už chytat nebudou..

reagovat
Pondělí 5. září 2011 ve 12:53 ® džigit

All Armor> nemám,jen jsem napsal a nevysvětlil.
Mám ten druh psů rád,ale když jsou ve svém přirozeném prostředí,nehledej za tím nic víc.Jen myšlenkový pochod pejskaře :-)

reagovat
Pondělí 5. září 2011 ve 12:46 @ All Armor reakce na …

džigit> Máš problém se zrakem? Já jsem psal, že jsme švédské losí psy krmili masem ze švédské štiky ve Švédsku. Tobě člověk nevyhoví. Ty si možná horší jako já.

reagovat
Pondělí 5. září 2011 ve 12:36 ® Luccini

A co takhle udělat to obráceně, podstatně zlevnit, aby bylo rybářů naopak co nejvíc, čímž se zvýší ekonomický i politický vliv ČRS na dění na úseku vodního hospodářství a ochrany přírody. Neříkám, že je to to správné řešení jen chci naznačit, že každá mince má 2 strany a 1 typ opatření nikdy nevede k ničemu, ať už se udělá tak nebo onak. Všechno je třeba řešit komplexně.

reagovat
Pondělí 5. září 2011 v 11:44 ® Jarda Š. reakce na …

Mám stejný názor. Mírné zdražení povolenek (hlavně k financování profi RS a vysazování původních druhů ryb) a změnu statutů (aby se peníze z povolenek dělily nejen podle ryb, ale i podle docházek a podle plochy revírů), bych viděl pozitivně, ale zdražení o víc než 50 % by určitě přineslo daleko víc škody než užitku.

reagovat
Neděle 4. září 2011 ve 21:56 ® džigit reakce na …

Alov> jel jsem pařit,prej jsme nakonec utrpěli remíz :-)) Za co??? :-D

reagovat
Neděle 4. září 2011 ve 21:53 ® džigit reakce na …

All Armor> losí pes je krásný,ale stále zastávám pravidlo-každý patří tam,kde vyrost/bez nějaké konkrétní urážky/

reagovat
Neděle 4. září 2011 v 18:33 @ All Armor reakce na …

džigit> Poslat ho do Švédska, do Albackenu na řeku Giman a okolní revíry.Hlavně na to jedno jezero, kde jsou přemnožené štiky a každou si musíš nechat, žádnou nesmíš pustit nazpátek do vody. Neposlochali jsme, co s nimi? Za celý pobyt jsme si vzali jednu rybu a byla to taková velká flákota, že i když sme ji jedli pečenou průběžně, polovinou jsme nakrmili norské losí psy (http://www.jamthund.cz/), co jsme měli za sousedy (už byl čas lovu losů).

reagovat
Neděle 4. září 2011 v 16:09 ® olda
olda

džigit> aby to na Vás „zdražovače“ nemělo nakonec opačný vliv.Jeden „dobrej“ úraz,či kvalitní bacil a budete rázem na druhé straně barikády… To je hluboká pravda,a málo kdo si to uvědomí, když je na tom momentálně ekonomicky dobře.Pro mne by stačilo zdražit na 3–4000kč a mohu se s koníčkem rozloučit.Ale zase by bylo pozitivní pro ostatní že ty tři-čtyři ryby co si odnesu zůstaly pro ně.

reagovat
Sobota 3. září 2011 v 19:01 ® Alov reakce na …
Alov

džigit> Bože to bolelo. Jedině Míra Bosák bavil. Pry „jestli se jim to nelíbí, tak do kasy v supermarketu berou“ v kontextu jeho kritiky o nasazení našich hvězd :-D Jinak trpěl jsem jak kůň. Přitom Skoti byli marní. 5 let zpět by jsme jim dali s tímhle jejich dnešním výkonem pětku v klidu…

reagovat
Sobota 3. září 2011 v 17:49 ® džigit reakce na …

Alov> vpředu jich malo,vzadu jich malo a nakonec mně nejvíc pobavila Bosákova věta-Bílek musí něco vymyslet do druhého poločasu :-D už několik zápasů nevymyslel.
To je marné,jak když chceš českého rybáře masařině odnaučiti 

reagovat
Sobota 3. září 2011 v 16:20 ® Alov reakce na …
Alov

jajco> Nejspíš ne, pokud by zůstala stávající struktura hospodaření ČRS resp. MRS. To je hoši do řiti tak těžké pochopit, že ty prachy to na 99% nevyřeší? Je tak těžké pochopit, že se musí začít úplně někde jinde? Ale o tom už jsem všude možně psal tolikrát, že znova už se mi fakt nechce..

Takže jdu ronit slzy. Za chvilu to začne..
Laštůvka – Hubník, Sivok, Rajnoch, Kadlec – Petržela, Hübschman, Rosický, Plašil, Jiráček – Baroš.
To bude očistec. Zdar..

reagovat
Sobota 3. září 2011 v 16:16 ® Alov reakce na …
Alov

regulus> Jéééj. Podepisuju a končím.
Pravdu máš Regule obrovskou. Jsou o tom na beton přesvědčeni a věří tomu. Ale začít se mosí ouplně někde jinde. A víme kde. Ale to je na brožůru :->

reagovat
Sobota 3. září 2011 v 15:19 ® jajco reakce na …
jajco

regulus> Takže ani jednu pozitivní změnu by to nepřineslo?

reagovat
Sobota 3. září 2011 v 15:10 ® regulus
regulus

jajco> dočista jsi nepochopil. Několikanásobný zdražení povolenek nic nevyřeší, napíšu tady jen několik věcí které by se mohly stát, pokud by ten váš slavnej svaz udělal to co psal Sander.

• určitá část rybářů by se na to vysrala a jezdila na soukromáky
  • určitá část rybářů by začala pytlačit, protože by na tu povolenku neměla
  • některé MO (a bojím se, že by jich bylo docela hodně) by se staly samostatně hospodařícími, vydávaly by omezené množství povolenek, více méně jen pro svoje členy za přijatelnou cenu
  • důsledek takovéto akce by byl katastrofální, protože svaz by byl nucen povolenky ještě více zdražit (málo členů) a rybolov na svazových vodách by byl tak drahej, že by si ho mohlo dovolit jen pár jedinců a ti by se na to vysrali, protože by ve vodě bylo ještě větší hovno než je
  • nakonec by to bylo tak, že některé lukrativní vody by se staly klubovými, kde by mohla chytat jen hrstka vyvolených a všichni ostatní co ostrouhali mrkev, včetně tebe by na netu bulili, jak to stojí za hovno, jak to zkurvili a podobný řeči.
reagovat
Sobota 3. září 2011 ve 14:52 ® jajco
jajco

regulus> Brzy mě praskne žilka,ale z toho co se děje u vody!Neboj,už se du smažit ve vlastní šťávě a dám pokoj.

reagovat