Chytej.cz

Zdražení povolenek necteno

31.8.2011 | kubiczez | 51.101 zobrazení | 252 odpovědí

Zdravím, kdo by byl pro, aby se zdražili povolenky o 2000Kč(nejméně) a snížil počet ponechaných ušlechtilých ryb na 20Ks/rok bez možnosti zakoupení nové povolenky.Naopak pro příznivce chyť a pusť rybaření bych ceny povolenek zanechal takové jaké jsou nyní.Proč by měli všichni platit za povolenky stejně, když jsou rybáři co ryby pouštějí a rybáři co vezmou každou šupinu.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 3. září 2011 ve 14:19 ® regulus reakce na …
regulus

Alov> klídek, nestojí ti to za to, rozčílíš se, praskne ti žilka a budeš se pochcávat … ;-)

Víš kolikrát jsem si už řekl, že na tyto věci nebudu reagovat, nakonec to řeším tak, že dotyčného v tichosti a bez emocí nechám uvařit ve vlastní šťávě.

Víš co je ale nejhorší, že tihle lidi tomu co hlásají i věří, ba jsou o tom skálopevně přesvědčeni. Je to důsledek toho co je jim ze všech stran tlučeno do palice, vše vyřeší trh, jinými slovy vše je založeno na penězích a jedině na nich. Naštěstí je ještě hrstka lidí kteří si to nemyslí a dělají něco pro tento svět.

reagovat
Sobota 3. září 2011 ve 13:39 ® jajco reakce na …
jajco

Alov> Určitě by se svaz zbavil dvou mých známých co přepočítávají cenu povolenky na maso.A takových bude spousta.Dokonce jeden z nich,soused mi přišel ukázat úlovek kaprů 42cm a protože nechtěl přijít s jedním,vzal i 38ičku.Nejsem z těch co mají peněz dost,mám celkem hluboko do kapsy,takže zdražení by mě postihlo.

reagovat
Sobota 3. září 2011 ve 13:29 ® Alov reakce na …
Alov

jajco> Bylo by možná o třetinu méně rybářů, ale taky by možná několikanásobně narostl počet těch, co tě bací po palici za to, že si odhalil jejich pytlácké úmysly a oni kvůli tobě přijdou o upytlačeného kapříka v igelitce…
Celkově je představa o lepším prostředí u vody v kontextu se skokovým zdražením povolenek naivní, ne-li přímo debilní (promin mi ten výraz)…

reagovat
Sobota 3. září 2011 ve 13:26 ® Alov reakce na …
Alov

jersey> Asi budu čéče :-) Protože mám z podobných diskusí, kde je řečeno A a není řečeno B kopřivku a rudo před očima…

reagovat
Sobota 3. září 2011 ve 12:16 ® džigit

aby to na Vás „zdražovače“ nemělo nakonec opačný vliv.Jeden „dobrej“ úraz,či kvalitní bacil a budete rázem na druhé straně barikády…
Nehledě na to,že čas odměřuje každému stejně avšak Kalousek s ním nemá nic společného!!!

reagovat
Sobota 3. září 2011 ve 12:11 ® timbab
timbab

Sakra tady by byl každej rád kdyby bylo u vody méně rybářů.Tak přestaňte k té vodě chodit.
Jo a celkem mě štve že je na silnicích tolik aut.Nějaké nápady jak to zregulovat?Co třeba podle výše platu?

reagovat
Sobota 3. září 2011 ve 12:07 ® jajco reakce na …
jajco

Alov> Ale bylo by lépe!Nebylo by sice z čeho zarybňovat,nebo ne v takovém měřítku jako nyní,ale bylo by u vody o třetinu méně rybářů a to bych uvítal.

reagovat
Sobota 3. září 2011 v 10:12 ® jersey
jersey

Alov> čéče drž se radši svého závazku …

reagovat
Sobota 3. září 2011 v 9:37 ® Alov
Alov

Sander> Ještě dodatek. Jsem koukal dole na ty tvá čísla :-D To jako vážně věříš, že by zůstalo 200 000 členů? Já bych to typl tak na 50 000. A to jsem velký optimista. A nezapomen, že si spousta lidí už dnes platí jen udržováky kdyby nááhodou se chtěli vrátit. Takže by ti zvostalo tak možná něco kolem 300 mega v důsledku.Z toho bys musel vyvalit balík na profi RS, která by naháněla rozmnožrné pytláky atd. Jak říkám hovadina jak Kalouskova reforma financi :-D

reagovat
Sobota 3. září 2011 v 9:31 ® Alov reakce na …
Alov

Sander> Dal jsem si závazek, že u těchto témat budu držet hubu. Ale tohle fakt asi nejde. Takže jen jeden žblept ode mě.
S tou tvou spásnou myšlenkou nejde prostě souhlasit. A je ty prostě pičovina, at se ti to líbí nebo ne. Netvrdím, že bych nebyl pro postupné zdražování not, ale skokově zdražit na 7 nebo 10 táců? Musíš mít asi hodně velkou depku.
Někteří zde rybařinu přirovnávají ke golfu a jiným požitkářským aktivitám. Takže co tak rovnou založit ke každému koníčku svaz, kde budem platit tisíce ročně, abychom třeba jezdili na kole na výlety nebo sbíraly houby, motýli a nebo třeba abychom mohli cvičit psa či si v hospě dát karty. Já bych byl pro. Sice by zřejmě drtivá většina národa začla dělat totální hovno. Ale co už. Hlavně že by byla hrstka kreténů spokojená.
Jestli tě něco hafo žere, tak máš možnost vstoupit do svazu a začít s tím něco dělat. Můžeš začít od korupce na ÚS přes línou RS, poté se můžeš vrhnout na ekonomický audit atd atd atd. Je tam toho hodně. Já bych do toho rozhodně nešel.
Nezlob se na mě. Ale připadáš mi, jako by si měl z MRKu totálně vymatlaný mozek. Tam je taky hrstka takových, kteří si myslí, že se zdražením vyřeší většina problémů jak ve svazu, tak na svazových vodách. Já si myslím, že by to vyřešilo totálně hovno. Většina by skončila, protože jestli si mám koupit noty za sedmičku, to radši půjdu na tajnáka a budu riskovat přestupkové řízení, kde dostanu flastr rozhodně nižší, než je tebou navrhovaná cena not. A takových by bylo. A nebylo by to vůbec kontrolovatelné. Takže tu meleš akorát hovna bez toho, aby si podal pádný důkaz nebo argument. Teda pokud pominu ten tvůj výpočet s miliardama. To bylo fakt dobrý pane bože :-D

reagovat
Sobota 3. září 2011 v 0:16 ® MatesKGB
MatesKGB

Stručný popis zakázky: Předmětem plnění nadlimitní veřejné zakázky na služby je vypracování návrhu komplexní pozemkové úpravy (dále jen KPÚ) v katastrálním území Žabovřesky: 537 ha a 161 ha lesních pozemků neřešených dle § 2 z. č. 139/2002 a katastrálním území Dehtáře: 214 ha a 5,6 ha lesních pozemků neřešených dle § 2 z. č. 139/2002 a nezbytných geodetických prací v třídě přesnosti určené pro obnovu katastru nemovitostí a ve vyhlášce č. 26/2007 Sb., v platném znění.

Nějak nerozumím tomu co teda za těch 8M ta firma udělá a jaký to bude mít prospěch:-O Pokud to chápu dobře tak udělají návrh, průzkum a pod… pak dojede nějaká další firma a ta to za dalších min. 30M zrealizuje…Pokud to tak je tak to je docela nesmyslné:-O

reagovat
Pátek 2. září 2011 ve 23:58 ® regulus reakce na …
regulus

osprey> konečně jedna rozumná myšlenka, ale tak jednoduchý to nebude. Už jsme v tomto státě dokázali s vodpuštěním zkurvit co se dalo. Posledních pár let přemejšlím, kdo tu vlastně napáchal větší škody, jestli za 40 let komunisti nebo za posledních 20 let ta nová garnitura, svůj „pracovní“ název raději nebudu uvádět, ale to je nepodstatné. Za tu dobu se hodně pokřivilo, následně byla snaha to narovnat, ovšem výsledek je v mnoha případech takovej, že se to zkroutilo ještě víc než to bylo a abych byl spravedlivej, tak se pár drobností, často nepodstatnejch podařilo narovnat. Svým způsobem to platí i o rybaření nebo vlastně o všem co se kolem vody děje, počínaje regulací a konče nevím čím.
Podívejme se na stav vod a v souvislosti s tím na stav společnosti, je mi z obojího smutno a nejhorší je, že s tím člověk prakticky nemůže nic udělat. No a cena za povolenku i X tisíc by nevyřešila vůbec nic.

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 18:14 ® sus1 reakce na …

All Armor> A to je to ,co jsem psal včera já,až odejde ,,generace",tak pak se snad něco změní,dříve tomu prostě nevěřim a nejsem určitě jedinej.:-)

reagovat
Pátek 2. září 2011 ve 13:48 @ All Armor reakce na …

osprey> Zapomněl jsi na mimořádné odměny a předražené nákupy s následným příjmem „provizí“. Funguje to tak v politice (kde jsou ti, co jsme jim dcali hlasy) i v jiných spolcích, kde máme své zásTUPCE.

reagovat
Pátek 2. září 2011 ve 13:46 @ All Armor reakce na …

All Armor> Použil jsem slovo „klatba“, ale pro pokračování se hodí se i „vyobcování“ či „exkomunikace“ Ne z církve, ale z rybářské organiázace.

reagovat
Pátek 2. září 2011 ve 13:42 @ All Armor reakce na …

osprey> Já jsem se o to pokoušel 2 desetiletí. Ale tak daleko, aby mi přežívající bolševici znemožnili v odvetě chodit na ryby,jak několikrát pro výstrahu předvedli jiným, jsem radši nezašel.Daří se jim odtrašovat ty, co by chtěli změnit staré pořádky. Jen v jednom případě se podařilo jejich klatbu (http://www.cojeco.cz/index.php?…)prolomit. Snad, až 2–3 xichty odejdou do důchodu, se něco změní.

reagovat
Pátek 2. září 2011 ve 12:57 ® osprey
osprey

To all> Děkuji za kladné ohlasy. Uvědomte si, lidi, že vy přece nechcete dražší povolenky. Chcete úplně něco jiného – ryby ve vodě, určitou kulturu, garanci nějakých pravidel.

Je jasné, že to bude něco stát. Ale když jdete nakupovat, tak taky koukáte, za co svoje peníze utratíte. Takže napřed je potřeba říct, co se má změnit, spočítat, co by to stálo a pokud bude vše reálné, je možné tyto náklady promítnout do ceny povolenky.

Pokud bychom teď všichni dali za povolenku 10 000 Kč, co by se s těmi penězi stalo? Utratily by se za nesmyslné průzkumy, výběrová řízení, dotace na cosi a možná pár násaďáků navíc. U vody byste si ani nemuseli všimnout, že je něco jinak.

reagovat
Pátek 2. září 2011 ve 12:50 ® osprey reakce na …
osprey

All Armor> Ono se obecně ví, kde je pes zakopaný. Ale vyhrabávat se ho nikomu nechce.

reagovat
Pátek 2. září 2011 ve 12:22 @ All Armor reakce na …

osprey> Co si správně definoval, platí v plné míře i pro slovenské poměry. Jedni platí, druzí bačují. A třetí těží maso a pytlačí. Už jsem rezignoval a přestal se tím zabývat. Je to trgikomické, že volíme zástupce, kteří když přijdou do Žiliny, začnou všechno „chápat“. A když jsou nechápaví a „vyrývají“ dostanou od bolševiků po nose, jsou potrestáni vyloučením a ani povolenku jim nikdo nesmí prodat.

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 9:34 ® džigit

jeden zajímavý odkaz,pro všechny.Třeba Vás budou zajímat veřejné zakázky na Úseku vodního hospodářství a Úseku pro společnou zemědělskou a rybářskou politiku EU
http://eagri.cz/…Default.aspx?…

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 8:54 ® Robur reakce na …
Robur

osprey> podepisuji

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 7:29 ® džigit reakce na …

osprey> i když vím,že porušuji vlastní zákaz,doplnil bych Tě.
Zlepšit kontrolu a osvětu a taky upravit tresty za porušeníRŘ či BP.Klidně je i zpřísnit!

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 0:02 ® MP-E65mm
MP-E65mm

regulus> Já si nemyslím, že by se jednalo o nějakou zkázonosnou akci (reakce na slovo „bořit“) sám víš že je toto situace neudržitelná. Že se musí něco udělat. já si opravdu nedokážu představit co bude za 5 let pokud to půjde tímhle směrem. Já nevím jak tebe ale mě nebaví chytat ryby který mi 15.4. vysypou do revíru a den pote se na to vlítne ve velkým. Fakt mi to připadá jako když ti nasypou žrádlo do krmítka a ty se jdeš vklidu nažrat. Když se nad tím opravdu zamyslím, tak si kladu otázku zda mi to stojí za to. To byl hlavní důvod proč letos ( dá se říct i do budoucna) nemám pstruhovku a ta situace se pomalu a jistě přesouvá i na MP revíry. např. dravci.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 23:47 ® rgb23
rgb23

V první řadě, CaR je něco, trend, sport, vnitřní uspokojení nebo zábava… pro každého jinak. V legislativě ale tuším nic takového není a právo odnést si od vody legálně ulovenou rybu má každý stejné. Je to moje právo a nevidím důvod, proč by mělo být na svazových vodách nějak zvýhodněno nebo naopak. Tuhle nabídku má kvanta soukromáků a i tam je to leckdy problém uhlídat. Až si jednotlivé svazy dokáží uhlídat vlastní obsádku, pak ať klidně řeší za jakých podmínek komu dají jakou povolenku. Dokud se to neuhlídá, bude jedno jaký je měsíční nebo denní limit ušlechtilých ryb, stejně budou mizet jako dnes mimo statistiky. Zvýšení ceny povolenek bude přímo úměrně snížení stavu ryb. Sanderova matematika je fajn, bohužel nezapočítává cenu ozbrojené stráže, která revíry bude hlídat. Samozřejmě vše píši z nadsázkou, ale daleko od pravdy nebudu:-((

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 23:38 ® osprey
osprey

Mě fascinuje pořád snaha zdražit povolenku aniž by se řešilo, co za ty prachy bude. Mám to chápat tak, že má být zdražena pouze jako selektivní faktor ve smyslu „Kdo na to nemá, ať nechytá“?

Já bych chtěl toto:

1. Zvýšit průhlednost hospodaření na všech úrovních.
  2. Věnovat péči vysazování říčních ryb a dravců.
  3. Zajistit lepší legislativu a kontrolu u vody.
  4. Zvýšit prestiž rybolovu a ochrany ryb natolik, aby se stanovisko rybářů muselo brát v potaz při úpravách toku apod.

Řekněte mi, kolik by to stálo a já pravděpodobně rád zaplatím. Ale zaplatit a nevědět, co za to bude? Vždyť jak se v téhle zemi někde sebere větší hromada peněz, v momentě do ní vede deset tunelů.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 23:06 ® regulus
regulus

Sander> bod číslo jedna, chceš odstřelit dnešní důchodce, kteří ti jak ty říkáš nevoní, ale zapomínáš na jednu věc, že právě tito pánové (pravda ne úplně všichni) se o to roky starali, něco vybudovali. Všechno přepočítáváš na peníze, tak se na svaz prostě vyser a jezdi na soukromáky, tam je to jen a jen podle zákona trhu.
Bod číslo dvě, su tak trochu rád, že nejsem členem ČRS, osobně do toho vašeho svazu moc nevidím nebo mne to až tak nezajímá (ne že by v MRS bylo vše v absolutním pořádku, to asi ani omylem), ale když čtu ty diskuse, tak tam asi máte daleko větší binec než my.
Bod tři, možná to bude znít trochu blbě, možná si budeš myslet, že jsem se zbláznil, ale vy mladí (soudím podle svých dětí a jejich vrstevníků kteří jsou o pár facek starší než ty) by jste chtěli všechno měnit, to je sice v naprostým pořádku nebyli jsme lepší, ale vy máte tendenci bořit a nikoliv zlepšovat i když se mylně domníváte, že chcete zlepšovat. Je to jenom internetová diskuse, každej si řekneme svůj názor, ale pravda je někde úplně jinde, myslím, že to MPčko napsal asi tak, jak to ve skutečnosti je. Tím naprosto nechci říct, že nemáš vůbec pravdu, jenom ta tvoje pravda je trochu arogantní, svým způsobem neproveditelná a taky trochu sebestředná. Máš nějakou představu, je vás víc, tak za tu svoji pravdu bojuj, zkus prosadit alespoň kousíček toho co si myslíš, že je správně, velkej úspěch se skládá z dílčích úspěchů a hromady kompromisů.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 21:56 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Sander> už aby to bylo :-)

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 21:52 ® Sander reakce na …
Sander

MP-E65mm > a proto nemusí trvat dlouho a svaz se svépomocí sám rozmrdá…

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 21:52 ® sus1

Sander> Pro mě a za sebe jsem pro … ,,…anebo rybářů polovina, u vody relativně …"
Tohle se ale snad změní,až se tam (svaz)vymění generace,tak za 10,15 …let,dříve tomu opravdu nevěřim.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 21:48 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Sander> já s tvojí myšlenkou souhlasím a jsem pro, ale na druhou stranu jsem přesvědčen, že by víc lidí brblalo, za to že je povolenka tak drahá ,než rybářů , kteří se dovolávají za víc místa/klidu u vody. Někdy mi přijde, že svazu o ty ryby nejde spíš naopak, čím víc se toho chytí(potažmo sežere) tím líp pro svaz (tedy pokud to poctivě píšeš do ulovkáče) klasicky tok peněz. To platí především u kapra ten vládne naším tokům.

reagovat