Chytej.cz

Zdražení povolenek necteno

31.8.2011 | kubiczez | 51.359 zobrazení | 252 odpovědí

Zdravím, kdo by byl pro, aby se zdražili povolenky o 2000Kč(nejméně) a snížil počet ponechaných ušlechtilých ryb na 20Ks/rok bez možnosti zakoupení nové povolenky.Naopak pro příznivce chyť a pusť rybaření bych ceny povolenek zanechal takové jaké jsou nyní.Proč by měli všichni platit za povolenky stejně, když jsou rybáři co ryby pouštějí a rybáři co vezmou každou šupinu.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 1. září 2011 ve 21:37 ® Sander reakce na …
Sander

sus1 > o co? O členy nebo o peníze? Na co je svazu člen platící 1/4, když může mít člena platícího 100%, klidně na úkor toho co platí tu 1/4?
Co je lepší? Tak přelidněný vody že si nemáš kam sednout, víc sežraných ryb, víc nasraných svazáků že hovno bere, protože už si to vychytali…anebo rybářů polovina, u vody relativně klid, na svaze méně administrativy a z toho plynoucí úspory třeba na RS?

Jediný průser je to, že nikdo neví, jak by po zdražení klesl počet členů svazu a neexistuje nikdo, kdo by to dokázal zjistit. Zjistit to lze jen jedinou cestou a to je zavedení do praxe. Jakékoliv ankety a průzkumy jsou k ničemu – viz stop u přepážky kde se cáluje za noty. Peníze hýbou světem, vše ostatní nějak dopadne, že ano…

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 21:22 ® sus1

Sander> I když to asi opravdu myslíš dobře,spíše to bohužel vidim jako kolega MPčko, …,,Svaz si nemůže dovolit přijít......"

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 21:05 ® Sander
Sander

jajco > jak kde. V JČúS to myslím už omezené není, bylo to jeden čas 50ks kapra. Proto se najdou i případi (doloženo), co mají v notách od 200 do 400 kg kapra. Pokud je tebou odhadovaná cena 1kg masa za účtovanou svazoalmužnu směšná, co říkáš na tohle?

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 20:58 ® jajco reakce na …
jajco

Sander> Při ceně územní povolenky 1500,možnosti odnést 40ks ušlechtilé ryby za rok,průměr váhy shruba 2.2kg vyjde výsledná suma za 1kg ryby strašně směšná.I když mám věčně hluboko do kapsy,jsem pro změnu.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 20:23 ® Sander reakce na …
Sander

regulus > tak odpadne půlka členské základny.
No a co?
Za tu almužnu co si momentálně svaz účtuje za výdej povolenek by byl ještě těžce v plusu.

400 000 x cca 1500 za územní povolenku = 600 000 000Kč.

200 000×7000 za územní povolenku = 1 400 000 000Kč

Vychází mi jen samá pozitiva.

Studenti jsou flákači, dneska radši prázdniny prochlastaj než jdou na brigádu. Je to snažší.

A důchodci?
Základní kámen úrazu svazovýho hospodářství. Nebude se mi stejskat po jejich kopání „plevele“ a podměrečných kaprů do vody s nadávkou že nasadili zase malý, plnění vezírků vším co má žábra s nadávkami že to jsou dneska jen asi tři kila…

Drsný, ale tací jsou všude, je třeba oddělit zrno od plev. Každej s předraženou a opečovávanou Fábií nebo novým skůtrem, na který bych třeba já peníze hledal jen těžko.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 20:17 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Sander> Ahoj,

Já bych byl taky pro zdražení resp. regulaci členů, ale obávám se že na svazu tohle nikdy neprojde. Já se neobávám, tohle prostě neprojde. Ano nějaké rádoby lehká uprava ceny, ale tak razantní aby to mělo nějaký učinek, to se pohybujeme v jiné dimenzi. Já jsem vlasně pro cokoliv, jen at se něco děje a je to ku prospěchu ryb. 7kg, to opravdu není normální. Svaz si nemůže dovolit přijít o své ovečky a hlavně nikdo neví co by se po tak razantním zdražení stalo (kolik lidí by se na to vyprdlo) prostě celej systém je na hovno!!!!

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 20:10 ® sus1 reakce na …

regulus> Pokud to bude v tej vodě ,,vidět",tak asi zdražení jo,ale pochybuju.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 19:56 ® regulus reakce na …
regulus

Sander> k tomu XAXAPovu psaní. Má svým způsobem pravdu, ale pokud by stála povolenka 7 litrů, tak by odpadlo odhaduji víc jak polovina členské základny a třeba i mnohem víc, dost pravděpodobně by si povolenku nemohla dovolit značná část studentů a patrně i důchodců. Co je ale nejhorší, myslím, že by to moc nevyřešilo. Pravda ovšem je, že pokud by se zdražila v nějaké řekněme rozumné míře, tak by to něco přinést mohlo, cifru netuším, nemám odhad, plácnu 3 tisíce. Už jsem to někde psal, v ČRS je vlastně 6 územních svazů, takže cena svazové by byla řekněme 3k a za každou další svazovou např. 2k, takže celosvazová by stála 13k. Viděl bys, kolik lidí by najednou tu celosvazovku nepotřebovalo.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 19:45 ® sus1

Sander> Ne, ne,každej ne, já jsem naopak něco dostal.:-)) :-))

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 19:42 ® regulus reakce na …
regulus

osprey> tak toho smazání jsem si nevšimnul, popravdě mě svrběl prst, že to promažu, ale nakonec jsem zvolil variantu B.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 19:40 ® Sander
Sander

To je pořád co chceme, co od toho očekáváme…
Já od toho nic nečekám.
Může to v jádru zůstat naprosto stejný. Mi jde jen o to si vklidu zachytat a semtam i něco chytit. Není tomu tak dávno, co to ještě šlo. Nikdy jsem netvrdil, že se tady na MP vysazuje špatně, málo, neefektivně. Problém je jinde. Především v tom, že za půl darma žehlí neomezeně každej jouda po celé ČR a v podstatě i neomezeně ryby bere, bez toho že ude někým saknkcionován.
Nebudu se tady o tom rozepisovat.
Není to tak dávno, co jsem na toto téma rozvířil vody ve Všeobecné diskusi. Nikdo mě nepochopil, nikdo se nepodíval dál než za přepážku, kde cáluje love za noty.

Snad ještě na doplnění – ve Všeobecné diskusi se zůčastnil rozhovoru jistý XAXAP, pokud si vzpomínám, všichni jste mu lezli do řiti. Zde jsem mu ukradl zápis u sousedů, psaný asi před třemi týdny:

„Rybaření je dostupnější, cestování je snazší, informace se šíří, efektivita roste. Tlak na ryby je výrazně větší. I z mnohonásobení počtu rylýzářů je v absolutním čísle nuanční a změnu nepřinese. Proto je potřeba zdražit (jeden z nejefektivnějších regulátorů). Už jsem to párkrát psal, tisícovka dneska je výrazně méně než čtyři kila před dvaceti lety. Krajská povolenka by měla stát minimálně 7000, celosvazová (pokud by měla existovat) alespoň dvojnásobek. K tomu zpřísnit pravidla a kontrolu (budget by na to stačit měl). Minimálně na dobu očisty a naučení nových generací jinému vztahu k rybolovu.“

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 18:44 ® osprey reakce na …
osprey

superweb> Problém je jediný – jak mě chceš donutit, abych si vzal jen těch 20 ušlechtilých ryb a ne víc (letos mám 4 a moc jich nepřibyde)?

Znám lokality, kde se ryby berou šmahem a kašle se i na současné předpisy. Je třeba začít konkrétními kroky na poli hospodaření, ostrahy a celé ekonomiky svazu. Pokud se to promítne do vyšší ceny povolenek, pak nezbude než ji zvednout – poté, co bude detailně informována členská základna a zajištěno, že se ty prachy skutečně použijí tam, kde je třeba.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 18:39 ® osprey reakce na …
osprey

regulus> Já jsem ten hodnej, kterej smazal dvě třetiny jeho fóra a ty ten zlej, co mu jenom vyhrožoval? :-))

Já spatřuju svou práci v tom, že budu držet lidi na serveru a ne je odtud vyhazovat. To můžu vždycky.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 17:48 ® superweb
superweb

Neco se s tim delat musi a cim drive tim lepe. Nebyl bych zatim tak striktni. Ponechat soucasnou cenu a omezit na 15 nebo 20 uslechtilych ryb rocne by zatim stacilo. Moznost dokoupit dalsich 10 ryb za 1000 a hotovo. To uz by se nekterym, co chytaji pro cle pribuzenstvo a kolegy v praci, tolik nevyplatilo..

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 15:17 ® lowend
  1. Jak už tu zaznělo, nejprve je třeba definovat co chceme, následně jak toho dosáhneme, pak kolik to bude stát a nakonec vypočítat cenu povolenky. A to není právě jednoduché počítání. Zvýšení ceny mimo jiné pravděpodobně sníží počty lidí, kteří si povolenku koupí a to je jen jeden z faktorů, se kterým je třeba počítat. Ještě drobnost: kromě tvůrce musí s návrhem, ať je již sebelepší, ještě někdo souhlasit a to bych nepodceňoval. :-)
  2. Jak znám tenhle národ,tak rázem zjistíme, že všichni ryby pouštěj.
reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 14:41 ® johnier reakce na …
johnier

Kazan> tak vis jak neuhlidas nic, neuhlidas ani to jestli dneska nekdo nebere dva kapry. Je pravda ze rybarskych strazi je zalostne malo, je to spatny.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 13:15 ® vezirek reakce na …

Alivio> Rád bych se přidal také.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 13:00 ® DJ
DJ

Jako problém nevidím cenu povolenek, jako problém spíš vidím to, že veškerá pravomoc z krajů, přešla pod ministerstvo zemědělství. Je jen otázka času kdy páni nahoře zjistí, že nějakejm rybářům proteče ročně kasou skoro miliarda, jenž se rozedluje do místních org, kde se s ní hospodaří. A garantuju Vám, že ji rozkradou jako vše v tomhle státě.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 12:02 ® Kazan reakce na …

johnier> Ale vždyť už to tu bylo, tuším 50ks ušlechtilé ryby ročně na povolenku. A jak to dopadlo, lidi ryby prostě nepsali, pokud nebude nějaká páka jak ohlídat těch ponechaných 50ks, tak je to o ničem.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 9:14 ® Shrek reakce na …
Shrek

džigit> zakaž mi ho taky, prosím. :-D

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 8:46 ® Mary reakce na …
Mary

All Armor> :-> :-D :-)) :-)

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 8:37 ® džigit

Taky jsem pro v duchu „Na hrubý pytel,hrubá záplata“. Nějaký mentalně méně vyvinutý jedinec poruší vše co je v regulích a ono se to smázne a jede se dál? To to tady dopadne… :-/ 8-(
Jinak se sám potrestám,tohle fórum si zakážu,od teď!

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 8:36 ® johnier
johnier

ja si zas tak nemyslim ze je to topic uplne o nicem, nahodou omezeny pocet ryb rocne se mi docela zamlouva, vim ze to nezmenime ale diskutovat muzem ne?

Me zas v posledni dobre prijde ze se tu hned kazdej topic co nekdo zalozi odepisuje a kazdej jen brbla ze zas nekdo zalozil debatu o nicem.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 7:56 ® Kazan

regulus> neřekl bych že tu jsi za zlého policajta, napsal jsi jak to je a si myslím to samé. To že se tu zakládají duplicitní fora i přes to že zadavatel je sem tam nějakým odkazem upozorněn, že se tato věc již řešila a že ji stačí obnovit, to už jsem si zvykl. Pokud by se tu mělo trpět sprosťáctví, myslím že by tento web opustilo dost stálých lidí, kteří právě díky této pohodě ho navštěvují. Nakonec kubiczezmu bylo několikrát jasně naznačeno že by měl trochu změnit svůj přístup. Myslím že by se měl zamyslet nad tím co mu osprey napsal, bo mu to pomůže nejen tady ale i v životě.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 7:40 @ All Armor reakce na …

regulus> Nauč se pravopis. Nepiše se včilka, ale fčilka. Přiklad: „po fšeckém je hovno, enem po fčelách je med“.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 1:42 ® regulus
regulus

osprey> tak včilka si připadám tak, že já su ten zlej „policajt“ a ty ten hodnej. Zcela na rovinu i kdyby kubiczez založil sebedebilnější fórum, tak bych si toho ne nevšimnul (možná bych vnitřně brblal, ale už bych se po těch kotrmelcích ani nedivil), ale pokud hodlá napadat ostatní, tak to se na mě nezlob, ale to v klidu smáznu i když jsem to udělal opravdu jenom ve vyjímečných případech a sám víš, že to už byl síla. V tobě se ten učitelskej hold nezapře, osobně si myslím, že buď má někdo slušný vychování nebo ne, osobnost můžeš tvarovat, ale ne měnit. Pokud kubiczez nebude nikoho napadat, tak je mi docela fuk jak duchaplný fóra založí, maximálně si budu myslet co je to zase za ptákovinu, ale nezlob se na mě, pokud bude napadat ostatní tak se uchýlím k tomu co jsem slíbil. Konec konců v očích Davida je od BANu jenom kousek (řešeno v jiném, jím založeném fóru). Pokud se týká MRKu který tak vehementně propaguje , tak tam by dostal ze startu po šňupáku a za kecy co předvedl tady by dostal takovou sodu, že by nevěděl která bije. Tady je to hold benevolentnější a nejsem si jistej, jestli to je vždy tak úplně dobře … .

reagovat
Středa 31. srpna 2011 ve 23:22 ® rgb23 reakce na …
rgb23

osprey> školství komentovat nehodlám, sám mám touto profesí dost brutálně postihnutou rodinu:-) Smiřme se s tím, že tady to ještě nějakou dobu fungovat nebude jako na jiných webech, stejně jako Britové na nás budou koukat mezi prsty. Je pořád lepší když otázka sejde na úbytě ignorací ostatních, než když sejde promazáváním zadavatele.

reagovat
Středa 31. srpna 2011 ve 22:54 ® MatesKGB
MatesKGB

Já nechápu proč tu kubiczez pořád je jako registrovaný člen. Všude kde ho vidím na buď vyvolává konflikty nebo osočuje jednotlivé uživatele chytej.cz. Pokud tak nečiní tak založí fórum, které tu už je a uráží z neústou pro změnu tady. Pokud se tu hraje na to, že každý nový člen dost znamená tak je to smutné.

Myslete si o mě co chcete toď můj názor.

reagovat
Středa 31. srpna 2011 ve 22:31 ® osprey
osprey

rgb23> Já vím, proto to tu není. Ale jsou weby, kde to funguje.

Prostě otázka je vizitkou osobnosti zadavatele a jsou pak otázky vysoce navštěvované a otázky, kterým se každý zdaleka vyhne, takže sejdou na úbytě. A pokud jsou naprosto šílené, smaže je admin.

Já nechci rozhodovat o takovýchto věcech, ale právě to, že se tenhle národ naučil, že za něj rozhodují jiní (a v nejhorším umí tahle rozhodnutí ojebávat), tak jsme i s tou rybařinou tam, co jsme.

Lid by se měli učit být konstruktivní a nést odpovědnost za své činy. Z českého školství jsem odešel poté, co navzdory vzletným kecům popřelo obě tyto zásady.

reagovat
Středa 31. srpna 2011 ve 22:25 ® rgb23
rgb23

džigit> hold museli by si pak založit vlastní fóra:-) ačkoliv v téhle situaci už bych to asi diskuzí či fórem nenazýval.

reagovat