Vyhledávání
Zdražení povolenek
31.8.2011 | kubiczez | 51.345 zobrazení | 252 odpovědíZdravím, kdo by byl pro, aby se zdražili povolenky o 2000Kč(nejméně) a snížil počet ponechaných ušlechtilých ryb na 20Ks/rok bez možnosti zakoupení nové povolenky.Naopak pro příznivce chyť a pusť rybaření bych ceny povolenek zanechal takové jaké jsou nyní.Proč by měli všichni platit za povolenky stejně, když jsou rybáři co ryby pouštějí a rybáři co vezmou každou šupinu.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 5. února 2012 ve 23:48 ® ladamaj
-
tony.bobo>tak tomu moc nevěř to žádná organizace nedokáže finančně ukočírovat a když se trhne z ČRS tak vše hradí sama znám takové co se trhli a po roce se zjistio že nemaj na zarybnění.Takže pak byly rádi že jim bylo umožněno návratu do ČRS zpět.Tohle by jen tak žádná organizace neutáhla,jo mužou si nechat podle toho kolik vod obhospodařují počítá se vše v % tak mohou podle toho mít revír místního víznamu to jo ale ten si zarybňují sami a ceny povolenek na danou vodu si odsouhlasí rovněž,takto je unás voda také a když budeš chtít tak povolenku koupíš bez problémů.
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 23:42 ® Fryw reakce na …
-
tony.bobo> Na soukromáku jsem nikdy nebyl, tak nevím jak to chodí a jak by se to zavádělo na svazové revíry. Ale docela nerad bych byl omezenej jenom na nějakou místní vodu a nebo kdybych chtěl jít na nějakou trošku vzdálenější, abych musel něco extra řešit.
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 23:27 ® ras2ta reakce na …
-
tony.bobo> přesně.nic jiného nepomůže si myslím..
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 23:14 ® tony.bobo reakce na …
-
ras2ta> tak nějak.Jak se budem chovat tak se budem mít.Nic víc nic míň.
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 23:12 ® ras2ta
-
jen a proste je to v každem z nás
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 23:05 ® tony.bobo reakce na …
-
Fryw> To je o ničem,pořád je tam to kamarádství a 2 metry.Když se nad tím zamyslím tak i když se zvedne cena povolenky zvednou se míry sníží se povolené kusy a kila na den a bůhví co ještě tak je to o ničem jelikož při dnešním nepoměru cen a výplat se bude víc rabovat víc porušovat a budem ještě ve větším srabu než dnes.Jediným řešením co bych viděl je mít revíry jen místního významu na způsob soukromáku a myslím že tato doba není daleko.
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 23:03 ® ras2ta
-
tohle tema je asi nevyřešitelné..to by na kazdem metru vody museli byt strezny nebo neco jako parkovaci hodiny…
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 22:56 ® nnnap
-
všichni budeme pány, ale kdo na nás bude dělat?
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 22:55 ® CeP reakce na …
-
Fryw> a k cemu by to bylo? i bez formulek ma kazdej rybar moznost projevit nevoli se zpusobem lovu a chovanim jineho rybare, pripadne privolat RS. vysledek? u vody kazdej priposranej, u klavesnice hrdina plnej idealu.
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 22:49 ® Fryw reakce na …
-
tony.bobo> Nevím jestli jedna konkrétní věc může něco zlepšit(zvýšená míra, nebo cena povolenky). Ale myslím si, že formulka která ukládá povinost rybáře předložit ke kontrole druhému rybáři na požádání povolenku by nebyla k zahození.
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 22:40 ® tony.bobo reakce na …
-
Fryw> Nevěř na duchy.To by na každém rybníku musel být kontrolór s dalekohledem a čtyřkolkou a na řekách bys musel chodit s doprovodem a ještě by to nestačilo jelikož prachy a známí dnes dělají hodně.
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 22:34 ® Fryw reakce na …
-
ras2ta> Já se toho vůbec nezastávám, přijde mi to jako ptákovina. Jen si myslím, že by to co jsi psal šlo takhle vyřešit.
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 22:21 ® ras2ta reakce na …
-
Fryw> a mysliš že by tok nečemu spělo?myslím si že by to asi nepomohlo.VŠECHNO JE V LIDECH A O LIDECH!!!!!
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 22:13 ® SURF reakce na …
-
CeP> Ano a dík.
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 21:50 ® CeP
-
SURF> takto to fungovalo v roce 2008. dnes se to muze mirne lisit.
jestli to je to co jsi chtel vedet
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 21:49 ® Fryw reakce na …
-
ras2ta> tak to by mohla být jiná povolenka, nemuselo by to být jen na čestné slovo.
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 21:44 ® ras2ta
-
jenom byme zajimalo kdo by hlidal jestli to nekdo bude dodrzovat.kazdy by se nahlasil jako nemasař a asi 70% by bylo masařu…to by nebyl asi dobrý nápad
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 21:21 ® ladamaj
-
Pánové myslím že tohle zde my nijak nedokážem k nějakému konci.Zvíšení cen povolenek začne pak přepočítávat větší množství členů co vím a s čím sem se setkal tak to dělá opravdu spousta rybářů povolenky,krmení,vercajk,cesta no a takle kalkuluje spousta rybářů.Proto také jsou proti pobytům u vody protože pak když někdo krmí a stáhne rybu tak oni odchází bez úlovku což nemohou skousnout a kor když vás pozorují jak pouštíte rybu za rybou.To platí i při užívání loďí či člunů máte lepší cajk a je zle česká nátura.
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 21:14 ® hering reakce na …
-
SURF> Velice zjednodušeně jak to vidím já : Obrovská predace → likvidace přirozeného prostředí → zvýšené pytláctví
Dalo by se to rozvinout do podrobna,ale o všem už se vedlo diskuzí…
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 21:00 ® SURF
-
hering> datum – velikost – krmná směs – pro kormorány. http://www.crsplzen.cz/…inky/72.html
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 21:00 ® Alov reakce na …
-
Hony> Tak například nejlepším hospodářem roku co se týče kapra (u jiných druhů ryb si taky nedělám iluze) by měl být vyhlášen VÚS pro Severní Moravu a Slezsko se sídlem v Ostravě. Pán krajský hospodář je vykutálený filuta. Jeho syn vlastní sádky (on je vlastní pan hospodář, ale jako že dnes je happy se vším vyjebat, tak je papírově vlastní jeho syn), které v drtívé většině produkují kapra, který v drtivé většině končí na revírech zmíněného VÚS za cenu kolem 110 Kč za kilčo. Proč nakupovat u cizochů za levný mrský peníz, když z domácího to je v poho a za takx docela good peníz. To, co odjede ze sádek už je věc druhá.
reagovat
Bylo už ústně nebo písemně vzneseno mnoho dotazů na způsob zarybňování resp. cenu násady, ale není vůle od představitelů MO něco řešit. Pan hospodář prý je docela šajba, tak radši držet huby y být rád za to, co máme.
Já si z toho palici nedělám. Na málo ryb neběduju a jediný, kdo mě sejří je kormorán… - Neděle 5. února 2012 ve 20:54 ® SURF reakce na …
-
hering> Zkus to aspoň heslovitě. Jak jsou rozděleny vybrané peníze?
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 20:37 ® Hony
-
Před lety vysazovali na Zbraslavi do řeky Vltava ryby. Vypustili jednu nádrž a chtěli odjet, když jsem se zeptal kam přijdou ty ostatní, tak vypustily ještě jednu a odjeli. Mohu jen hádat kam asi přišla ta poslední, která měla přijít nejspíš taky do řeky.
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 20:22 ® hering
-
chosebaits> Dej pokoj
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 20:21 ® hering reakce na …
-
SURF> Neber to jako kritiku,dal jsem smajla
reagovatTak trochu jsem nedočetl dovětek o úlovku štik. Problém,že ryb je ve vodě podstatně méně než třeba před pěti lety není hlavně v ceně povolenky.To by bylo na dlouhý elaborát…
- Neděle 5. února 2012 ve 20:20 ® tony.bobo
-
Proti první větě nemám nic ale nějak nechápu proč by CaR měl platit míň.Jak dokážeš že si tu rybu opravdu nevzal,tím že v úlovkáči má proškrtány kolonky?Trochu slabej argument.To by si taky mohl zachvilu chtít pro CaR další slevu jelikož boilí stojí 300 kč/kg a ty tam nahážeš 5 kg a ulovíš 1 ks kapra.Je to stejné jako by si chtěl slevu na benzín jelikož jezdíš míň jak ostatní.
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 20:18 ® Fryw reakce na …
-
SURF> Můžu argumentovat třeba tím, že se mi zdá že moje MO a MO na jejichž vody chodím chytat, tak zarybňuje celkem dobře (nevím kolik ale celkem slušně si zachytám) takže bych necítil potřebu dávat o 500 víc…
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 20:12 ® nnnap
-
dobrá zpráva pro amortizátory povolenek je, že tesko má kilo kapr trup s kůží za 300 a bez kůže za 320Kč/kg.
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 20:08 ® SURF
-
hering> Psal jsem inflace a ta je ve všem. Pokud si za vybrané peníze můžeme dnes dovolit méně, než třeba před deseti tak je to jasné. I já bych byl pro zdražení povolenek. Ale chtěl bych, aby se peníze použily na zarybnění. Např.: o pět set korun. Pokud tuto částku rozpočítám na celý rok, tak mi nepřipadá velká. A šel bych i výš. Když mohu jít jednou týdně na čtyři hodiny k vodě, tak bych si chtěl nějakou rybu chytit. Pouze chytit. Jinak souhlasím, s tvoji kritikou. Týká se i mě. I u nás je tato možnost.
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 20:02 ® Fryw
-
Alov> Ono to nebude o tom, kolik kdo zaplatí za povolenku, ale o „uvědomělosti“ a na tu nemá vliv cena povolenky ale osvěta..nevím jak by se měla šířit. Zase si uplně klidně dokážu představit, že o hodně zvýšená cena povolenky víc rybářů dotlačí k názoru „budu ty ryby brát, aby se mě to nějak rentovalo“. No a cena povolenky podle toho kdo kolik bere ryb, nebo kdo jakým stylem chytá, to je asi ptákovina uplně.
p.s. pro starobní duchodce (73, bez ztp) má mrs jen odpuštění brigád a cena všeho včetně zápisného je jinak stejná?
reagovat