Vyhledávání
Zdražení povolenek
31.8.2011 | kubiczez | 51.345 zobrazení | 252 odpovědí
Zdravím, kdo by byl pro, aby se zdražili povolenky o 2000Kč(nejméně) a snížil počet ponechaných ušlechtilých ryb na 20Ks/rok bez možnosti zakoupení nové povolenky.Naopak pro příznivce chyť a pusť rybaření bych ceny povolenek zanechal takové jaké jsou nyní.Proč by měli všichni platit za povolenky stejně, když jsou rybáři co ryby pouštějí a rybáři co vezmou každou šupinu.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 5. února 2012 ve 20:01 ® CeP
-
dalsi vykrik do tmy…
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 19:55 ® ladamaj
-
Pánové jestli zde je někdo kdo najde odvahu jít na MO JIRKOV kde jsem sám osobně řešil spoustu nedostatků pytláctví,RS no sám snima nehnu jednak nejsem zde v této MO zaplať pámbůh,protože takoví bordel snad nikde není včetně zastupitelstva a jak píšu tak strach proti nim jít nemám ale asi jim to takto vyhovuje no když v tom lítá zastupitelstvo co dodat.Jinak také nevěřím že nejde o jednu organizaci tobych se moc spálil.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 19:54 ® chosebaits reakce na …
-
pepanek>Pokud ty kapři byly z vlastní produkce MO a nešly do zarybňováku tak to nebylo rozkrádání.Pak to byla dohada na práci a co za to.Pak je jen na posouzení jestli bylo levnější obětovat pár kapru a nebo zaplatit dělníky.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 19:50 ® chosebaits reakce na …
-
hering> jen pravda tu zní
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 19:46 ® ladamaj reakce na …
-
Alov>ano píšu to třeba tak že to zní jen za mne ale není totak,pokusímse na to zaměřit.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 19:42 ® ladamaj reakce na …
-
hering>musím jen souhlasit to je problém snad všech organizací přitom by to měla být povinost každého člena MO.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 19:30 ® pepanek reakce na …
-
hraji> Jednou ze mně děláš opilce,podruhé zas nějaké zbabělé pomlouvání,co vše si mám od tebe nechat líbit,než tě někam pošlu???Na rozkrádání kaprů jsem se ptal na schůzi a bylo mi řečeno,že se s něma provedla platba řemesníkům,kteří zdarma pracovali pro organizaci.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 19:28 ® Alov reakce na …
-
hering> 95% rybářů si chce koupit povolenku a jít chytat. Chod MO je lautr nezajímá. Tak to prostě je. Lhostejnost je bohužel všudy přítomná
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 19:20 ® hering reakce na …
-
hraji> Ano,stačilo by pro začátek,kdyby se členové své MO více zajímali jak se s jejich penízky hospodaří.Nic jednoduššího než přijít na členskou schůzi a klást své dotazy vedení MO není.Anebo přijít na schůzi výboru MO.U naší MO může kterýkoli člen přijít na zasedání výboru.Jsme jen omezeni kapacitou sálu
reagovatZa 5 let mého předsedování přišlo sotva 10 členů.Je to marný…
- Neděle 5. února 2012 v 19:13 ® chosebaits reakce na …
-
hraji> Tak to ano a souhlasím.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 19:12 ® hering reakce na …
-
SURF> Třeba Já bych určité zdražení povolenky unesl,ale doměnkám,že ubyde odnašečů ryb nevěřím. A teď se zkus zamyslet
reagovatmyslíš,že vstupy nerostou (PHM na přepravu ryb,chod organizace – poštovné,cena energií,cena pořizované násady atd.) No a pak se nediv,že cena povolenky je stále vyšší..
- Neděle 5. února 2012 v 19:07 ® hraji reakce na …
-
chosebaits> ale tomu, že všude není všechno v pořádku, já věřím, ba co víc, jsem o tom přesvědčen. Je to logické. Pokud jsou rybáři vzorek populace a v republice je mnoho stovek různých MO, musí se mezi nimi logicky vyskytnout takové, kde něco není v pořádku. Ale nevyřeší se to ani zde, ani na MRKu, obecně na webu, musí se to řešit přímo v MO. A řešit to musí členové té MO, pokud mají informace, které o něčem takovém svědčí. Takový výkřik, který tu předvedl kolega, to je typická ukázka zbabělého pomlouvání na internetu.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 19:05 ® SURF
-
hraji> A mohl by si nějak vysvětlit, proč rybáři mají pocit, že se platí stále víc a ryb je stále míň? Já ten pocit mám taky.
Chápu, že může mít vliv inflace, kormoráni, pytláci, znečišťování, více rybářů (ale zase u nich si říkám, víc peněz).......Nevím, jak si mám vysvětlit, když mám stejnou statistiku a po pěti letech, se chytne asi čtvrtina štik.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 18:51 ® Alov reakce na …
-
Fryw> Ono si od toho zdražení spousta lidí slibuje jakože ubyde masařů. To jsou ti, jenž ve velkém plení kapříka a prý i ostatní šupiny. Ale právě nejčastějí ti, kteří po tomto kroku volají mají největší problémy dodržovat stávající pravidla a mají za to, že to zdražení vyřeší ty jejich problémy. No je to zapeklitá věc
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 18:35 ® Fryw
-
A určitě to zdražení pomůže? Ono se nějak zdražuje všechno(kromě lidské práce) a stejně peníze prý chybí. Tak nevím jistě, jeslti v případě povolenky to bude jinak.. Osobně nechci platit ani o korunu víc.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 18:28 ® chosebaits reakce na …
-
hraji> Máš pravdu a plně souhlasím stím že lidé toho hodně napovídají,ale věř že jsou MO kde se nějakej ten pruserek stane.Např.výlov rybníka a při výlovu se dá pár ryb pro Karla,Frantu a Pepíka.To by ještě nebylo na pohoršení,ale když to zapíšou jako slovené,zvážené a nasazené do revíru tak jsme u toho.Pokud to nezapíší a ryby daj bez toho že by šli do zaryb'nováku tak je vše OK.Jenže proč tu rybu rozdat zadarmo když za ní mužu dostat od uživatele peníz?Ha a je to tady! Spoustu malejch MO je ráda za každou kačku do rozpočtu a tak .......
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 18:15 ® Alov reakce na …
-
ladamaj> Ládo, zkus diskutovat v obecnější rovině. Ne jen samé „Já jsem, pro mě, v mém případě“ atd. Zkus se jen povznést nad svůj těžký úděl.
reagovat
nnnap má pravdu v tom, že spoustu věci aplikuješ na svou osobu. Nemyslím tím rady ohledně rybačky, ale zrovna věci kolem svazu, rybářské stráže atd. Všimnul sis někdy toho, že třeba hraji v každém příspěvku píše, co on dělá ve své MO nebo jak jinak ON osobně přikládá ruku k dílu? Napíše co a jak a pokud už to je nutné, zmíní svou činnost v souvislosti s daným problémem viz.níže.
Takže klid a trošku nadhledu a ono to půjdeAsi tohle Ti chtěl nnnap říct si myslím
- Neděle 5. února 2012 v 17:56 ® ladamaj
-
nnnap>nejsem vztahovačnej to určitěne to mne znáš opravdu moc špatně.Jde o spousty hendykopovanejch rybářů z celé ČR.Vše jinak jde z tvích připomínek je spousta rybářů kteří ke mne jezdí a když si to přečtou protože nevlastní pc a jsou třeba z důchoďáků tak žasnou tak to ale od tebe jde tak to podej trošku jinak a není co řešit proč se zde dohadovat o hloupostech.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 16:10 ® hraji
-
pepanek> jsem ve výboru přes dvacet let a předsedou výboru něco kolem jedenácti let. A takové řeči o kradení ryb a podobně opravdu považuji za folklór. A dokud někdo nedokáže opak, budu jej považovat za folklór dál. I já šel do výboru s tím, že pokud se něco takového děje, přijdu na to. Vlastnoručně jsem vysazoval ryby mockrát, když nejsem u vysazování já, je tam většinou člověk, kterému věřím. Ono je strašně jednoduché napsat na internetu, u nás ve výboru kradou. Ale říct jim to do očí na schůzi. A doložit to důkazama. To chce koule. Na psaní na internetu stačí dva prsty. Nedoporučím ti abys odešel ze svazu. Doporučím ti, aby ses zapojil do práce a ověřil si sám na vlastní ruce a oči, jak se vysazuje. Až budeš svědkem nepravostí, můžeš hned zasáhnout. Mě když něco naštve, jdu po tom, dokud se nepřesvědčím jak to je. A zkušenost mě za ty roky naučila, že nemám dělat problém z toho, co nemohu ovlivnit, ale problém, který je přímo u mě, jen tak nenechám.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 15:56 ® nnnap
-
ono, to se děje i na soukromácích, když jich majitel má povícero. Oficiálně nasype, ale co se rozveze po úplně neveřejných, co si chlapi v autě ulijou pro své rybníčky apod, to se dá jenom tušit. Je to takový zaběhlý konsensus. I na soukromém.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 15:51 ® osprey
-
pepanek> Raz za čas se volí lidi do revizní komise. Obvykle tam skončí takoví, co jsou jedna ruka s vedením. Ale to je špatně. Mají to být chlapi, kterým se věří a kteří dohlédnou na to, aby se s rybama nečachrovalo. Mají právo být na výlovech, při nasazování a mám dojem, že i na schůzích.
Je to práce a ztracený čas. Ale pokud se taková komise sejde, vedení MO rozhodně nemá moc prostoru k levárnám.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 15:22 ® nnnap reakce na …
-
ladamaj> laďo, to nebylo o tobě. Dobrá ukázka na to, když ti píšou, že jsi vztahovačnej.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 15:10 ® ladamaj reakce na …
-
Bahňák>naprostej souhlas nikoho nkdo nedonutí.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 15:08 ® ladamaj
-
chosebaits,pepanek>je vidět že vám není vše lhostejné.1* a palec nahoru.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 15:08 ® Bahňák
-
kubiczez> měl jsem za to, že chyť a pust je iniciativa založená na naprostý dobrovolnosti a svobodný vůli každýho jednotlivce. Ale pokusy těchto lidí vnucovat tuto folozofii všem případně znevýhodnit ty kteří se k ní nechtějí přípojit považuju za hrubej nátlak. Ještě bych upozornil, že když někdo vstupuje do dobrovolný organizace, dělá to proto, že souhlasí s pravidlama tý organizace tak jak jsou černý na bílým daný.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 15:06 ® ladamaj
-
hraji>samo zřejmě máš pravdu stěma povolenkama jenom sem reagoval na to že zde jsou lidi kteří mají na vše výhodu na všecko i na slevu.Stym dotyčným si nemám co říct a na jeho plky nejsem zvědav zadarmo nemám nic povolenky platím tak jak je dáno ČRS a že mám možnost zajet na místa kam bych se normálně neměl šanci dostat tak to bych určitě nikomu nezáviděl.Osobně jsem taková místa budoval i se za takové zpřístupnění peru a myslím že i právem nejsem totiž lhostejný vůči druhým.
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 13:55 ® Alov reakce na …
-
pepanek> Souhlas
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 13:45 ® nnnap
-
výsada zabíjet a trápit, na to by měly být speciální papíry, za spešl cenu. To by neměla být lidová zábava. Ale zábava králů.
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 13:42 ® pepanek
-
Alov> Zdražení nic nevyřeší,část rybářů odejde a bude to při starém.
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 13:42 ® Alov
-
sus1> No to je taky dost možné
reagovat