Vyhledávání
Rada pro začátečníka s přívlačí
26.8.2011 | Vendelín | 5.683 zobrazení | 40 odpovědí
Chtěl bych poradit při výběru svého prvního prutu na přívlač. Jestli má někdo zkušenosti. Přemýšlel jsem zatím o tomhle prutu a navijáku: mivardi imperium spinning 240 cm 12–30 gm a naviják mivardi precision velikost 1000. Nevím přesně jakou gramáž a délku prutu si vybrat. Když chci chodit na okouny a štiky. Za každou radu budu velmi rád předem díky.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 30. srpna 2011 v 7:35 ® troutkiller reakce na …
-
skwor>čau lovče!Tak to omrzání rukojeti a prstu u toho TiBorona už sem vyřešil
reagovat)
- Neděle 28. srpna 2011 ve 13:59 ® paolomaldini
-
Je to pochopitelne na tobe a je to otazka kde jak a co chces chytat. Kdyz zacinal kamarad s privlaci (praha) chtel lovit krom tezke privlace cokoliv, doporucil jsem mu Skeletor 2,7m 27g od Berkley a je velmi spokojen.
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 ve 13:30 ® troutkiller
-
skwor>Ten polák to má z kovu celé,Sportex má sedlo uplně jinak udělané,když pominu to nepodstatné luxusní dřevo konstrukce je jiná a bude hodne zíbst
reagovatJe přetočené o 90 stupnu.
- Neděle 28. srpna 2011 ve 13:25 ® skwor reakce na …
-
troutkiller> Přečti si to znova a pochopíš. Tím bych to ukončil a nerejpal se v tom.
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 ve 13:23 ® troutkiller reakce na …
-
skwor>Sportex má taky stránky,nebo ne?Proč ale pořád netlačit to Polské roští lidem do hlav
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 ve 13:20 ® skwor
-
troutkiller> A proč bych dával odkaz na jiné stránky, když jde o tenhle typ sedla navijáku a já nevím o jiném prutu, který by ho taky měl??? To je marný…
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 ve 13:12 ® troutkiller reakce na …
-
skwor>
reagovattrošku podobný
Hele znáš nějaké jiné stránky než RSP?
- Neděle 28. srpna 2011 v 11:40 ® skwor reakce na …
-
kingkubik> Jak píšu níž, je to dobrá volba. Jenom jsem nabídnul jiné alternativy.
troutkiller> Ten Ti-boron má sedlo na způsob tady toho, ne? http://www.rsp-fishing.cz/…2-60m-14-35g
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 v 11:32 ® kingkubik reakce na …
-
skwor> mno ja asi vemu togo stinga moc mi sedi v rice a libi se mi i ta kratsi tukojet…hlavne se mi libi ze je bez korku prst polozeny na blanku a citim ve vode vse to je opravdu parada.do shimana asi nepujdu nerikam ze je zly ale mam vuci nemu osobne odpor a nemel by jsem ten hrajivy pocit u srdce:Djinak myslis ze na tom singovy ci popripade skeletoru zezamrznu v listopadu a podobne?preci jen v techto mesicich ten korek nemusi byt na skodu?
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 v 10:59 ® troutkiller reakce na …
-
skwor>Zdar lovče
reagovatTo s tím omrzáním prstu ted řeším o toho TI-Borona
Tam to bude peklo páč ten prut má celé sedlo kovové
Už se těším na Prosincovou Okounovačku
)
- Neděle 28. srpna 2011 v 10:44 ® skwor reakce na …
-
kingkubik> Ruce by Ti zmrznout neměly, spíš jde o to, jestli Ti ta rukojeť padne. Jsou lidi, co jí milují a naopak. Mě sedla, odchytal jsem toho se Skeletory hodně. Poslední dobou ale chytám víc na Speed master od Shimana, zkus se podívat i na ten.
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 v 9:57 ® osprey reakce na …
-
A_Smitec> To je přeci na tobě, jestli ti ten Thomson pasuje a jestli máš pro něj využití. Abys ho kupoval jen proto, že je za pár šušní, k tomu není důvod. Postupně narazíš na spoustu výhodných koupí.
Ta série Daiwa Exceler je poměrně dobrá. Za rozumný peníz jsou to příjemné pruty. Jsou i jiné podobné, ale rozhodně jsi nekoupil špatně.
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 v 0:01 ® A_Smitec
-
Mám pocit že s těma gramážema to stejně není objektivní .. mám doma daiwu UL ted vedle sebe 2–10g 2.10m a ktomu od kamosa 5–18g 2.10m ron thomspon chce mi jej prodat za 500 jako novej …
- nevim jestli to mam koupit ..ta ce na je super i kdyz na co mi to
bude
- halvni vec je ze mezi temi pruty co do mekkosti je sakra velkej rozdil proste ta daiwa je jak bič oproti thomsonovi.
Na težší vláčku sem pořídil Daiwa EXCELER Spinning 20–60g a je taky strašně jemná oproti jiným v této gramáži …( tim nechci říkat že daiwa je nejlepší ), ale prostě jsou hodně jemné.
mmch mám koupit ten ron thomson ?
reagovat - nevim jestli to mam koupit ..ta ce na je super i kdyz na co mi to
bude
- Sobota 27. srpna 2011 ve 23:21 ® Stroft reakce na …
-
kingkubik> Aha, tak jsem tě, alespoň utvrdil, v Tvém názoru
reagovatPokud přemýšlíš o skeloušovi, souhlasně pokyvuji. V zimě nosím neoprenové rukavice a jedno jestli je prut s korkem či jiným materiálem.
- Sobota 27. srpna 2011 ve 22:00 ® kingkubik reakce na …
-
skwor> no aby jsem rek pravdu taky jsem premyslel i o tom skelousovi jsou to dve varianty mezi kteryma se rozhoduji ale trosku premyslim nad tema rukotetmi.v chladnem pocasi nemrznou na tom ruce nevis? protoze ja se chystam chytat dokud to nezamrzne:D
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 ve 21:57 ® kingkubik reakce na …
-
Stroft> spatne jsi tady cetl.vendelinovi dopotucovaly na gumy 10–40g tak mu to tady prave rozmlouvam.
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 ve 21:07 ® candatek18
-
hele já bych ti poradil prut Cormoran Carb-o-star XT light spin 2–15g a navijáček Shimano Catana,Nexave 1000FA,RB s přední brzdou,pletenou šnůru Berkley Fireline do 3,9kg, když si na tu šnůra dáš lanko tu štiku vytáhneš nedávno sme dostalištiku 78cm a vytáhli sme jí v pohodě.A na okouny si dávám 0,5–1m fluorocarbonu jako návazec .
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 18:51 ® osprey reakce na …
-
Stroft> Jasný. Já právě nedávno tahal gumu asi 15 cm na 10 g hlavičce kvůli štikám a přišlo mi to tak nějak normální. I ten prut jsem měl kolem těch 40 nebo 50 g.
Záběry jsem měl, ryby mi spadly. Přestože měly tak kolem 70 cm, vzaly to napříč jako rybu a snad ani neměly hák v tlamě. Myslel jsem na větší… Ale možná už tam ani nejsou.
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 18:30 ® Stroft reakce na …
-
osprey> Tázající je z mého kraje, tedy znám možnosti jeho lovu a o sumcích, myslím, ani nepomyslel.Nechoďme do extrému 20cm rippery, tak snad do Norska a to hodně na sever. Mám hlavy od 1–450gr. V česku jsem více jak 30gr. nenasadil a to chytám i na 40metrové hloubce. Snad hlubinnou přívlač, tam by to šlo.
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 16:41 ® osprey reakce na …
-
Stroft> Co štika a rippery 12 – 20 cm? Tam je těch 45 g jako malovaných, možná to bude i málo. A co lov tam, kde na tu gumu běžně skáčou sumíci apod.
Ono je to pořád o tom, jak kdo lov s gumami vnímá, co si pod tím představuje a tak.
Jinak se s tebou vůbec nechci přít, máš pravdu, protože nikdo z diskutujících tu o něčem takovém asi neuvažuje, spíš mi jde o to, že prut do 45 g mi nepřijde jako něco nemožného pro lov na gumy. Jen je otázka kdy, kde a jak.
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 16:25 ® Stroft reakce na …
-
kingkubik> 45gr, na gumy? Co tam chceš dávat za hlavy? Kde v okolí máš takovou hloubku aby sis to mohl dovolit, Harta ze břehu? Že hodíš dál, to ano ale, s 30gr hlavou už ti guma nebude makat, jen orat dno. Guida jsem zlomil po dvou vycházkách a o luxusu nemůže být řeč. Začni hledat v jiných vodách.
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 16:14 ® skwor reakce na …
-
kingkubik> Ahoj, Guidy jsem měl v ruce jenom ve 2,45m, ale jsou to luxusní pruty. Hodně rychlé s poměrně krátkou rukojetí. Já používám na gumování na stojáku tohle http://www.prorybareni.cz/…or-270-7-28/ ale ten Drak na tom bude možná i líp.
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 16:05 ® kingkubik
-
skwor> no ja tedka jeste potrebuji koupit neco mezi. mam 15–45 a jeste tu destinku na tve doporuceni a ted by jsem jeste chtel http://www.rsp-fishing.cz/…-2-70m-4-21g a to halvne na podzim az se stahnou ryby do hlubsich vod…tedka vse plave kolem brehu na prehrade tak to je destinka ideal ale na pozdim budu potrebovat dostat vetsi gumy do vetsich vzdalenostia vetsich hloubek.ale myslim ze pres tuhle gramaz uz nepujdu pokud ano tak jen malinko.vybiral jsem ho kamaradovi ted nedavno a super klacek…ale jako netvrdim ze dycky je vyhoda jemnejsi vlacka…hlavne az se ochladi nemuzu cekat s kopytkem 4cm 30 sekund nez to klesne na dno:Dz toho dycky blaznim:D
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 15:18 ® skwor reakce na …
-
A_Smitec, kingkubik> Postupem času jsem šel v prutech gramáží nahoru. Nejjemnější, co teď používám je 3–14g ten beru taky jenom občas. Valnou většinu sezóny odchytám s pruty kolem 30g. Zbytečně protahované zdolávání na přehnaně jemnou sestavu (např. níže zmíněnou 11ku vlasec bych na vláčku asi nedal) moc nemusím.
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 15:07 ® kingkubik
-
ja si jen myslim ze prut 10 az 40g je zbytecne moc klacek.osobne by jsem hledal na gumovani atd neco do tech 28g.ja s klackem 15–45 uz vbc nechodim.zaprve na svazovkach tak velke ryby nechytas a zadruhe na tom jemnejsim klacku je pekna stika nezapomenutelny zazitek.ja osobne mam na destince 2–14g minulej rok 93 stiku a vzpominat na to budu jeste dlouho.ale samozdrejme ti to nevnucuji a ber to jen jako pripominku…dycky mam nejlepsi pocit z ryby na jemnejsi cajk.ale pamatuji si ze kdyz jsem zacinal jako malej nikdo me k rybarine nevedl a vse jsem se musel naucit sam a zdolavani vypadalo asi nejak takhle…zasek…s navijakem tocim jako blazen a jeste utikam pomalu smer k lesu aby byla ryba rychleji na brehu a neutekla mi:Dne jednu stiku jsem potahal po zemi a podobne.....ale nestydim se za to bylo mi nejakych 12 let a o rybach jsem nevedel prakticky nic
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 0:23 ® osprey reakce na …
-
A_Smitec> První člověk, co uběhl maraton, v cíli zemřel. I na patnáctistovce se zlinkuješ, že sotva stojíš, ale neumírá se na to. Lyžovat rybu po hladině je druhý extrém.
Samozřejmě náhodný záběr velké ryby vždycky člověka nutí k tomu, aby se s ní popral, jak jen dovede a s tím, co má.
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 ve 23:58 ® A_Smitec reakce na …
-
Mel sem tam 11 vlasec na pstruhy takze ..to bylo necekane. Ale ja ryby necham radeji bojovat nez aby leteli ke me po hladine
reagovat. Za to je pak vsechny poustim zpatky …
- Pátek 26. srpna 2011 ve 23:56 ® A_Smitec reakce na …
-
no rychleji je jakej cas asi podle tebe ?
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 ve 23:43 ® osprey reakce na …
-
A_Smitec> Na prutu není co zlomit, ale u těch parem je lepší, když jdou z vody rychleji (silnější vlasec). Líp to rozdýchají.
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 ve 23:18 ® A_Smitec
-
Na ukázku ted z pondelka parma 67cm – na 11 navazec za obratlikem a prut 2–10g 2.10m daiwa ultralight, kouknete jak to krasne pracuej a to sem mel strach ze to zlomi… ani omylem. http://www.ulozto.cz/…sany0095-mp4
heslo: kacebo
reagovat