Vyhledávání
Amur - jak na něj
26.8.2011 | Jirkasss | 11.875 zobrazení | 45 odpovědí
Zdravím! Před týdnem jsem chytil při lovu na jednom revíru kde jsem byl poprvé amura na červi, byla to víceméně náhoda protože on zrovna přejížděl nad zakrmeným místem pro kapry a já jsem nahodil přímo před něj. Nakonec jsem ho vytáhl a byl jen 45cm , ale na první setkání s amurem spokojenost. :-) Předevčírem jsem ale objevil revír kde se to amury jen hemží a nejen malými ale i na 80cm a proto se chci zeptat jaké máte zkušenosti s lovem popřpadě jaké montáže používáte. Někde jsem četl že se dají vcelku úspěšně lovit na „třepačku“ s chlebovou kůrkou tak se chci zeptat jestli s tím má někdo zkušenosti a nebo jak je lovit na větší vzdálenost. Zatím ahoj a předem díky Jirkasss :-)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 23. července 2012 v 10:17 ® DeFoRt
-
Ja sa v tychto teplych mesiacoch specializujem na amure. Ak nepoznas dobre revir kde chytas tak odporucam lov z hladiny. Daj velky kus chleba kludne kocku s rozmerom 8 cm na klasicku priebeznu montaz. Obetuj par noci na roznych miestach v roznych hlbkach a ked najdes trasu ako jazdia tak mas vyhrate a daju sa pochytat takto aj kusy okolo 10 kg. Drzim palce
reagovat - Neděle 22. července 2012 v 11:01 @ Osprey-The Fish Killer
-
Noo, nejvíc se osvědčily vojtěškové pelety průměru 20 mm, běžně lisované spracovateli „zeleného“ pro přímé krmení, nebo do výroby krmných směsí. Je to čistá vojtěška, nebo něco podobného, po zavadnutí po posečení na poli dosušené v sušící lince a lisované v lisovacím zařízení, v kterém se lisují i pelety z pilin na topení. Třeba hledat. Obchod to nenabízí. Hmmm, možná že ano nějaký „chovprodukt“. Plave to, dokud se to nenasákne vodou, krásně to voní…
reagovat - Sobota 21. července 2012 v 19:09 ® old monkey
-
Ještě k tomu odhozu.Používám kostku chleba , závěsné olovo,gumový korálek, který chrání uzlík na háčku. Po odhozu nechám dopadnout celou montáž při napnutém vlasci až na dno, pak vlasec při otevřeném navijáku pustím a sleduji jak vlasec „jede“ až se kostka vynoří. Pokud sbírají z hladiny je ůlovek jistý.Není nad to vidět jak amur nebo kapr opatrně slupne kostku pečiva a „policajt“ jede nahoru.Tímto způsobem nahodím i víc jak 50 m.Problém nastává když se k takto nahozenému pečivu sjede drobotina a za chvíli to ozobou a háček spadne dolů.:-/
reagovat - Sobota 21. července 2012 v 9:22 ® Martin Mošna
-
Já uje chtám na položenou a nemůžu su stěžovat!!!Chtám na fokačku ořech a sopex občas je chytím na kukurici či třešně.Je pravda že odpoledne vyjíždi na hladinu ale moc nesbírají.Ja je chtám vzdy za deštivého počasí.
reagovat - Pátek 2. září 2011 v 15:10 ® RuSaKsRo
-
já chytám amury na kulové plouvátko neboli bublinu, když vím se amuři jsou blízko břehu tak naplmim plovátko tak do půlky vodou a na háček dám rohlík, když jsou daleko tak před plovátko dám kulaté olovo a zase rohlik, a jako návazec používám pletenku ale nejlepší je plovoucí.(pozor kdyz se tam dá to olovo hrozí zamotáni)
reagovat - Úterý 30. srpna 2011 ve 21:57 ® Patlaloš reakce na …
-
1Mara> Jestli to nebude tím,že někteří neví kolik je 50m,pro představu je to asi tak půlka fotbalového hřiště
reagovat - Úterý 30. srpna 2011 ve 21:56 ® Patlaloš reakce na …
-
kubiczez> Těch 140m bych chtěl vidět s tou montáží,neříkám že to není reálné ale to už člověk musí fakt trochu něco umět.Ta 24 vláseŇ tomu dává velkou naději.
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 ve 22:41 ® 1Mara reakce na …
-
Jirkasss> Nemáš zač , a koukej taky něco vrítit zpět vodě , ať si příští rok můžeš opět zalapat
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 ve 22:20 ® Jirkasss
-
Tak po delší době jsem tady a nestačím se divit kolik tady toho přibylo
reagovatNikdy bych nerekl že z tema o amurovi se dá tak lehce přeskočit na délku náhození
Díky za rady a zítra to jdu vyzkoušet
Tak snad se zadaří
- Neděle 28. srpna 2011 ve 21:28 ® 1Mara reakce na …
-
kubiczez> Na závodech v hodu jsem nikdy nebyl , ale zato jsem pár borců už viděl. Ukončuji toto téma , na to se zadavatel otázky neptal, tak mu to tu nebudu nadále za…írat
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 ve 20:50 ® kubiczez reakce na …
- 1Mara> Profík nejsem, ale házet to daleko mě baví a dost jse zajímám o taktiku nahozu, jaké olovo na určitou libráž prutu, jakej zvolit vlasec, jakou šňuru, atd. Malá inspirace jak na to: reagovat
- Neděle 28. srpna 2011 v 19:47 ® 1Mara
-
Jirkasss Abys neřekl že ti tady jen plácám o náhozech , tak ti poradím jak jsem chytával kapry a amury já na chleba ( cucačku ). Takže měli jsme na to ty nejdelší pruty , dnes jsou perfektní na to mačky 4,20. dále 0.20mm vlasec a háček velikosti 5–6. Nejraději jsem používal háčky muustad
reagovatNo sehnal jsem si v dílně ocelové matky na 22tku klíč a kostku cukru . Prošiješ kostku chleba vícekrát po všech stranách o velikosti cca. 3×3×3cm. vem matku , skrz ní projdi smyčkou a oko které ti vznikne nad druhou stranou matky dej kostku cukru, pomalu to utáhni směrem ke kostce chleba a nahoď , lítá to i víc jak 50m.
Samozřejmně dnes už se takhle nechytá , protože házet bordel do vody je blbost , ale jako malej jsme s klukama na to chytali denně
- Neděle 28. srpna 2011 v 19:18 ® 1Mara reakce na …
-
kubiczez> No eťě záleží co máš za děličky , já mám Cubby a docela mě to snima lítá , těch 120m. je reálné i těch 140m. pokavaď jsi profík něco jako Patlal který švihem je schopnej ti přerazit prut
reagovat. No ale bavili jsme se o borcích co hoděj krmítkem 180m. což je úplná kravina , a já ti tvrdím že 50m. jen s chlebem bez jakékoliv montáže je z 90% vyloučené , buď ho strhneš a můžeš ho mít prošitej jak chceš , a nebo se ti roztřepí a nebo to zkrátka nedáš , a když jó , tak máš opravdu dobrej prut na to , to jest mačku 4,20. tak 0.18 mm. vlasec , a výborné povětrnostní podmínky , což nejsou každej den žé . Ťoť vše.
- Neděle 28. srpna 2011 v 19:12 ® 1Mara reakce na …
-
kubiczez> Mě ? Né hajal jsem , už se ti budu věnovat neboj .
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 v 17:54 ® kubiczez reakce na …
-
1Mara> Copak, došla ti už všechna slova???
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 v 17:08 ® Mr. Vydra
-
Toto není moje vlastně navázaná montáž, ale princip je stejný ani né tak veliké jako dostatečně vysoké sousto dokáže amura vyprovokovat používám jen průběžné olovo
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 v 16:43 ® kubiczez
-
džigit> Na slunci ne, ale u kompu jo.Ta bedna s 4 jadrovým procesorem mě usmaží.
reagovatChtělo by to něco na ochlazení
- Neděle 28. srpna 2011 v 16:37 ® kubiczez reakce na …
-
1Mara>Se svými dvojdíly kapřáky 3,9m a 3,5lb + velkokapacitními navijáky a s 0,24mm vlascem + šokovou šňurou na 18,2kg + 90g olovem a 25–30cm navazcem s hačkem č.6 a 14mm plovocím boilie hodím !!!120–140m!!!. Mám totiž lepší pocit, když mi nikdo nemuže dohodit do krmného místa.
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 v 16:21 ® -tom-
-
Možná jsem slepej, ale vy fakt vidíte na 50 metrů kousek chlebový kůrky na hladině? Nebo tu jde jen o to zjistit, kdo je větší borec, protože hodí rohlík dál?
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 v 16:06 ® džigit reakce na …
-
kubiczez> si byl asi dlouho na sluníčku,viď?!? Když jsem si pročet Tvé ostatní nejpříspěvky,už by to chtělo stín…
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 v 16:04 ® 1Mara reakce na …
-
kubiczez> No kam chytráku ? Kolik hodíš s olovem a koulí ?
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 v 16:04 ® kubiczez
-
Zakrm den předem tak 10kg kukuřice(hlavně pokud to jde z dohozu krmítkářů) a na druhej den tam jdi a chytej na plovoucí boilie, nejlépe fakčí sladké POPky.
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 v 15:59 ® kubiczez
-
Tady řešíte kam hodíte, kdyby jste tam raději dali pořádny odhozovy olovo a místo kostky chleba plovoucí boilie, tak by jste se divyli kam by jste dohodili.
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 v 15:58 ® džigit reakce na …
-
1Mara> já vím,za jedním nedalekým hotelem ze mně kdysi měli docela prču
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 v 15:44 ® 1Mara reakce na …
-
džigit> No zdání klame , 50m. je fakt velká dálka na to aby někdo házel jen s rohlíkem a háčkem .Netvrdím že to je nemožné , ale zcela vijimečné
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 v 15:19 ® džigit reakce na …
-
1Mara>
reagovata což takhle někde na louce a změřit?
No,třeba maj dalekonosné rohlíky - Neděle 28. srpna 2011 v 15:08 ® 1Mara reakce na …
-
topinka> S větrem hodíš max. těch 40m. dál né , a nebo běž taky na hříště a nakrokuj si to , budeš překvapen
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 ve 14:11 ® topinka
-
Tak tady pročítám vaše příspěvky a nestačím se divit . Já amury cíleně nechytám ale na blafku se občas nějakej slete (naposled v šera 65cm) . Chytám tele. mačkou 4,2m -do 40g , 20vlasec a 3/0 háček . Na háček dám asi 1/5 rohlíku namočím a nahodím lítá to asi 40–55 m podle větru .
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 v 10:05 ® Kazan reakce na …
-
MatesKGB> omlouvám se, ještě jednou a pořádně, jsem si přečetl tvůj příspěvek kde píšeš o klasické průběžné montáži. Měl jsem za to že se to vztahovalo pouze na nezatížený háček a vlasec.
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 ve 3:45 ® MatesKGB
-
Chytám na rybníku, která má zátoku a vítr většinou fouká blbým směrem tak musím nahazovat z dálky, abych ho měl po větru. Všimnul jsem si, že každý den zhruba ve stejnou dobu tam najíždí, jinak po zbytek doby jsou v hájeném pásmu doela daleko
Kazan: Věř, že s 50g dobře tvarovaným olovem, s kmenovým vlascem 0,25, kostkou akorát gumovýho chleba jde bez problémů nahodit 50m. Kdybych měl lepší cajk tak i dál.....
reagovat