Vyhledávání
Amur - jak na něj
26.8.2011 | Jirkasss | 11.880 zobrazení | 45 odpovědí
Zdravím! Před týdnem jsem chytil při lovu na jednom revíru kde jsem byl poprvé amura na červi, byla to víceméně náhoda protože on zrovna přejížděl nad zakrmeným místem pro kapry a já jsem nahodil přímo před něj. Nakonec jsem ho vytáhl a byl jen 45cm , ale na první setkání s amurem spokojenost. :-) Předevčírem jsem ale objevil revír kde se to amury jen hemží a nejen malými ale i na 80cm a proto se chci zeptat jaké máte zkušenosti s lovem popřpadě jaké montáže používáte. Někde jsem četl že se dají vcelku úspěšně lovit na „třepačku“ s chlebovou kůrkou tak se chci zeptat jestli s tím má někdo zkušenosti a nebo jak je lovit na větší vzdálenost. Zatím ahoj a předem díky Jirkasss :-)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 27. srpna 2011 ve 21:42 ® 1Mara
-
Kazan> na cucačku jsem chytal už jako malej kluk a vím oco gou
reagovatJe fakt že 50m. jsem dal jedině s 16tkou matkou a kostkou cukrem
Prut teleskop, vlasec 20mm. naviják stabil tuším220
- Sobota 27. srpna 2011 ve 21:36 ® Kazan reakce na …
-
1Mara> ono taky dost záleží s jakým klackem házíš, co tam máš za naviják a samozřejmě průměr vlasce, jinak se používají i postřiky na vlasce aby se omezilo tření. Jinak samozřejmě těch 50 metrů s chlebíkem bych taky viděl docela rád.
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 19:24 ® -tom-
-
Chytám je normálka na mlaskačku. Špičku rohlíku, položím jí (už napíchlou) na chvilinku do vody, aby ztěžkla a pak se s ní dá v pohodě nahazovat. 50m s tím fakt nedám (nepoužívám žádnou zátěž, navázanej mám jen háček), ale těch 15–20m se dá a stačí mi to. Vždyť je takhle chytávám většinou na mělčinách a v různých chobotech, takže pohodička. Hodně zábavná rybařina, amuři mě baví, bojujou a přitom nejsou svině a nejezdí do vázek
Krmení – zase normálka na hladinu, rohlík/chleba, větší kusy, ať to nesežerou hned. Pak k nim nahazuju.
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 16:52 ® džigit reakce na …
-
1Mara> a někdy aj miň
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 16:34 ® 1Mara reakce na …
-
osprey> Jako že bys hodil prutem 180m. ?
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 16:23 ® osprey reakce na …
-
1Mara> Já si to měřím na internetových mapách. Třeba u mostu – od břehu za druhý pilíř a večer si změřím, kolik to je. Na chlubení to není, ale když to náhodou někde napíšu, tak se pak můžu i dohadovat a v nejhorším bych to asi na tom hřišti dal.
Potíž je, že to nejsou zas takový výkony, aby mě kvůli tomu někdo na to hřiště honil.
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 1:59 ® MatesKGB reakce na …
-
Tak vím kolik to je né, když jsem na základce pořad běhával 60m na čas
reagovatD Jinak s 50g olovem to jde lehce…
- Pátek 26. srpna 2011 ve 22:34 ® 1Mara
-
džigit> Opravdu mě v práci přesvědčoval maník , že s jeho prutama hází až 180m. , tak jsem ho fikaně pozval na pivko a když jsme byly v náladě , tak jsme se vsadili o deset piv že to nedá , druhej den ráno jsme se sešli na fotbalovým hřišti a házel asi 20× a vždy jen kousíček za bránu a to málem ty pruty přerazil
reagovatJá jsem nejvíc hodil s k. děličkami cca.110m.s 60g.olovem a mám to i nakrokovaný , a páááč jsem 6 let dělal do elektrikařiny a tahali jsme kabely a vše měřili krokem , tak jsem se moc nesekl , takže jak mě teď někdo hodí míru že hází tolik a tolik jen se zasmněju
- Pátek 26. srpna 2011 ve 22:13 ® Jirkasss
-
Díky za tak rychlé reakce
Kazan promiň spletl jsem se na třepačku by to bylo opravdu zajímavéJeště bych se chtěl zeptat… čím a jak vnadíte ? v obchodě u nás ve městě jsem viděl nějaký krmení na amury ale jestli máte nějaké své recepty podělte se budu vám za to vděčný
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 ve 22:07 ® džigit reakce na …
-
1Mara> taky znám pár lidí,pro něž prej 150m s nabušeným krmelcem není problém.Ale ukázat na fotbalovém hříšti,to né!
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 ve 21:45 ® 1Mara reakce na …
-
MatesKGB> Ty házíš na cucačku s chlebem 50m. ? Zkoušel jsi si to někdy na fotbalovém hřišti jak je to daleko a kolik opravdu hodíš ?
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 ve 20:43 ® MatesKGB
-
Stačí dost gumovej chleba nebo rohlík ( uvnitř guma a kůrka trocha tvrdá až úplně tvrdá ),aby to drželo na háčku. Montáž klasická průběžná a na konci velkej haček bez protihrotu, protože když už zabere ryba tak z toho háčku nespadne. Chleba ořežu tak abych měl jen z jedné strany kůrku, kterou trochudle potřeby sečříznu, aby se takřka hned rozmočila a já mohl hned sekat a nemusel se bát, že budu kůrka ještě tvrdá. Nastražuji kusy chleba 5×5cm. Chlebem s pomocí pejanu prostrčím háček a zapíchnu ho do kůrky kde po náhozu drží pevně a můžu bez obav nahodit i 50m. Občas tam dávám i větší kusy chleba a stává se mi, že po 10minutých zabere kapr 20cm
reagovatPro oživení mezi nástrahy se může mezi pečivo a haček dát i kousek stébla rákosí, pampelišky a pod…
- Pátek 26. srpna 2011 v 17:47 ® Kazan
-
Jirkasss> mohl by jsi popsat ten způsob na ,,třepačku,, s chlebovou kůrkou, to by mě dost zajímalo, nějak si to nedovedu představit.
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 ve 14:48 ® Jeff
-
Jo tak já mám taky nej úspěch s chlebovou kůrkou. Olovo na něj přivážu knoflík, druhou dírkou knoflíku protáhnu vlasec, na něj větší háček. Po nahození je olovo na dně, chleba nechám vyplavat, na prutu větší průvěs a lehkého „policajta“.
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 ve 13:06 ® Shrek
-
Jeden človíček, kterého znám, je loví cíleně na mlaskačku s bublinou – velkej háček, 1/4 rohlíku. Letos už jich nalapal hodně.
reagovat