Vyhledávání
Amur - jak na něj
26.8.2011 | Jirkasss | 12.064 zobrazení | 45 odpovědíZdravím! Před týdnem jsem chytil při lovu na jednom revíru kde jsem byl poprvé amura na červi, byla to víceméně náhoda protože on zrovna přejížděl nad zakrmeným místem pro kapry a já jsem nahodil přímo před něj. Nakonec jsem ho vytáhl a byl jen 45cm , ale na první setkání s amurem spokojenost. :-) Předevčírem jsem ale objevil revír kde se to amury jen hemží a nejen malými ale i na 80cm a proto se chci zeptat jaké máte zkušenosti s lovem popřpadě jaké montáže používáte. Někde jsem četl že se dají vcelku úspěšně lovit na „třepačku“ s chlebovou kůrkou tak se chci zeptat jestli s tím má někdo zkušenosti a nebo jak je lovit na větší vzdálenost. Zatím ahoj a předem díky Jirkasss :-)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 27. srpna 2011 ve 21:42 ® 1Mara
-
Kazan> na cucačku jsem chytal už jako malej kluk a vím oco gou
reagovatJe fakt že 50m. jsem dal jedině s 16tkou matkou a kostkou cukrem
Prut teleskop, vlasec 20mm. naviják stabil tuším220
- Sobota 27. srpna 2011 ve 21:36 ® Kazan reakce na …
-
1Mara> ono taky dost záleží s jakým klackem házíš, co tam máš za naviják a samozřejmě průměr vlasce, jinak se používají i postřiky na vlasce aby se omezilo tření. Jinak samozřejmě těch 50 metrů s chlebíkem bych taky viděl docela rád.
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 19:24 ® -tom-
-
Chytám je normálka na mlaskačku. Špičku rohlíku, položím jí (už napíchlou) na chvilinku do vody, aby ztěžkla a pak se s ní dá v pohodě nahazovat. 50m s tím fakt nedám (nepoužívám žádnou zátěž, navázanej mám jen háček), ale těch 15–20m se dá a stačí mi to. Vždyť je takhle chytávám většinou na mělčinách a v různých chobotech, takže pohodička. Hodně zábavná rybařina, amuři mě baví, bojujou a přitom nejsou svině a nejezdí do vázek
Krmení – zase normálka na hladinu, rohlík/chleba, větší kusy, ať to nesežerou hned. Pak k nim nahazuju.
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 16:52 ® džigit reakce na …
-
1Mara> a někdy aj miň
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 16:34 ® 1Mara reakce na …
-
osprey> Jako že bys hodil prutem 180m. ?
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 16:23 ® osprey reakce na …
-
1Mara> Já si to měřím na internetových mapách. Třeba u mostu – od břehu za druhý pilíř a večer si změřím, kolik to je. Na chlubení to není, ale když to náhodou někde napíšu, tak se pak můžu i dohadovat a v nejhorším bych to asi na tom hřišti dal.
Potíž je, že to nejsou zas takový výkony, aby mě kvůli tomu někdo na to hřiště honil.
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 1:59 ® MatesKGB reakce na …
-
Tak vím kolik to je né, když jsem na základce pořad běhával 60m na čas
reagovatD Jinak s 50g olovem to jde lehce…
- Pátek 26. srpna 2011 ve 22:34 ® 1Mara
-
džigit> Opravdu mě v práci přesvědčoval maník , že s jeho prutama hází až 180m. , tak jsem ho fikaně pozval na pivko a když jsme byly v náladě , tak jsme se vsadili o deset piv že to nedá , druhej den ráno jsme se sešli na fotbalovým hřišti a házel asi 20× a vždy jen kousíček za bránu a to málem ty pruty přerazil
reagovatJá jsem nejvíc hodil s k. děličkami cca.110m.s 60g.olovem a mám to i nakrokovaný , a páááč jsem 6 let dělal do elektrikařiny a tahali jsme kabely a vše měřili krokem , tak jsem se moc nesekl , takže jak mě teď někdo hodí míru že hází tolik a tolik jen se zasmněju
- Pátek 26. srpna 2011 ve 22:13 ® Jirkasss
-
Díky za tak rychlé reakce
Kazan promiň spletl jsem se na třepačku by to bylo opravdu zajímavéJeště bych se chtěl zeptat… čím a jak vnadíte ? v obchodě u nás ve městě jsem viděl nějaký krmení na amury ale jestli máte nějaké své recepty podělte se budu vám za to vděčný
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 ve 22:07 ® džigit reakce na …
-
1Mara> taky znám pár lidí,pro něž prej 150m s nabušeným krmelcem není problém.Ale ukázat na fotbalovém hříšti,to né!
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 ve 21:45 ® 1Mara reakce na …
-
MatesKGB> Ty házíš na cucačku s chlebem 50m. ? Zkoušel jsi si to někdy na fotbalovém hřišti jak je to daleko a kolik opravdu hodíš ?
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 ve 20:43 ® MatesKGB
-
Stačí dost gumovej chleba nebo rohlík ( uvnitř guma a kůrka trocha tvrdá až úplně tvrdá ),aby to drželo na háčku. Montáž klasická průběžná a na konci velkej haček bez protihrotu, protože když už zabere ryba tak z toho háčku nespadne. Chleba ořežu tak abych měl jen z jedné strany kůrku, kterou trochudle potřeby sečříznu, aby se takřka hned rozmočila a já mohl hned sekat a nemusel se bát, že budu kůrka ještě tvrdá. Nastražuji kusy chleba 5×5cm. Chlebem s pomocí pejanu prostrčím háček a zapíchnu ho do kůrky kde po náhozu drží pevně a můžu bez obav nahodit i 50m. Občas tam dávám i větší kusy chleba a stává se mi, že po 10minutých zabere kapr 20cm
reagovatPro oživení mezi nástrahy se může mezi pečivo a haček dát i kousek stébla rákosí, pampelišky a pod…
- Pátek 26. srpna 2011 v 17:47 ® Kazan
-
Jirkasss> mohl by jsi popsat ten způsob na ,,třepačku,, s chlebovou kůrkou, to by mě dost zajímalo, nějak si to nedovedu představit.
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 ve 14:48 ® Jeff
-
Jo tak já mám taky nej úspěch s chlebovou kůrkou. Olovo na něj přivážu knoflík, druhou dírkou knoflíku protáhnu vlasec, na něj větší háček. Po nahození je olovo na dně, chleba nechám vyplavat, na prutu větší průvěs a lehkého „policajta“.
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 ve 13:06 ® Shrek
-
Jeden človíček, kterého znám, je loví cíleně na mlaskačku s bublinou – velkej háček, 1/4 rohlíku. Letos už jich nalapal hodně.
reagovat