Chytej.cz

Váš názor na K 70 necteno

25.8.2011 | kubiczez | 27.143 zobrazení | 117 odpovědí

Jaký je váš názor na horní míru kapra 70cm?Podpořili by jste případnou horní míru kapra 60cm(K 60)?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...
Čtvrtek 15. prosince 2011 v 8:49 ® džigit reakce na …

nnnap> navíc,když to myslí upřímně :-D

reagovat
Středa 14. prosince 2011 ve 23:07 ® nnnap
nnnap

cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly.

reagovat
Středa 14. prosince 2011 ve 22:47 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

IVO>ahoj neboj K70 nepadne v sobotu ti zavolám nebo brnkni když budeš mít čas dík.Láďa

reagovat
Středa 14. prosince 2011 ve 21:47 ® IVO reakce na …
IVO

osprey> vystihl jsi to přesně. A to nás bylo na začátku toho projektu osm.

reagovat
Středa 14. prosince 2011 ve 21:04 ® kety.vydra
kety.vydra

cadoxfishing> Nic proti,ale jdi už někam…=-|

reagovat
Středa 14. prosince 2011 v 17:41 ® cadoxfishing

Tento pátek karel nikl v Rybařské prodejně Mošnov! více na www.cadoxfishing.cz

reagovat
foto/forum/2011/th-img19118.jpg
Úterý 27. září 2011 v 17:30 ® nnnap reakce na …
nnnap

osprey> to jo, ale oni do toho jdou naplno. Neví, že ta bambule na břehu má přes metrák:-) Tedy ne kvalita boje pro mne, ale úroveň odvahy je u mne řadí vysoko.

reagovat
Úterý 27. září 2011 v 17:09 ® osprey reakce na …
osprey

nnnap> No, u těch menších je doba boje počítaná v sekundách statečného vzdoru obvykle kratší než délka ryby v centimetrech:-)) Pokud by šlo o schopnost se nedat, dal bych asi přednost podoustvi, tahá přece jen líp.

A že si bereš kapra v běžné velikosti – proč ne, pokud to nenosíš od vody po pytlích. Kdyby se při současné úrovni vysazování ty ryby neodnášely, tak na těch 70 cm ani žádná nevyroste a skončíme jak v Austrálii.

Ale chápu kapraře, že potřebují na revíru nějaké větší ryby a mají snahu si je chránit. Spíš nechápu pasivitu těch, co mají rádi jiné druhy, že se nepokoušejí o něco podobného.

reagovat
Úterý 27. září 2011 v 16:51 ® nnnap reakce na …
nnnap

osprey> jakákoliv plotice mne ohromě oslovuje bojem za svobodu. Obdivuji jejich srdíčko! Inspirují mne;-)
K tomu kaprovi. Já bych řekl, že pomalu celé ekonomiky:-) Dobře se vyrábí, distribuuje, koupaliště na míru mu krčín vystavěl… Takovou podporu neměl snad nikdy žádný původní druh.
Ale ať je kapr jaký chce. Já, znechucen bezchutí aktuální drůbeže, jsem tuto opustil a systematicky ji na gril nahradil vlastnoručně chyceným, v tuzemsku vyprodukovaným kaprem. Né velkým, ale násaďákem, aby v té nadipované vodě byl co nejméně :-)

reagovat
Úterý 27. září 2011 v 16:20 ® osprey reakce na …
osprey

nnnap> Kapr je ryba uspokojující davy – kam by se obrátila většina z téměř 300 000 členů svazu, kdyby nebyl kapr? Žádný volně žijící druh nemá takový potenciál.

Na kaprovi stojí celé firmy (výrobci prutů, boilies, kaprařských doplňků).

Kapr je ekonomickým motorem současné rybařiny.

Já osobně druhovou pestrost miluju, ročně cíleně chytím nějakých 25 – 30 druhů ryb a nedovedl bych se upnout k jedné rybě. I ty plotice jsou super, když se povedou a jsou dost velké a barevné. Nebaví mě chytat je na kila, ale kousky 35+ opravdu potěší.

reagovat
Úterý 27. září 2011 ve 14:54 ® nnnap reakce na …
nnnap

osprey> dobrá, nebudu tedy:-)
Taky bych řekl, že K70 přežije jenom ve speciálních kaprodromech. Prostě chceš divadlo, tak si ho zaplať. Jsou to tak rozdílné světy, tak rozdílné techniky lovu, že se vedle sebe na státních vodách nemůžou udržet. Vody s třenicemi, a ještě bez ryb, to nebude dlouho fungovat. Uvidíme, já prostě svým časem na vodě, která nemá délkovou rozmanitost, druhovou pestrost, plýtvat nehodlám. A má voda o tento status letos přišla. Asi si vezmu zase státní. Jak vám závidím plotičku! Malého vokouna! Dosť bolo kaprov! :-)

reagovat
Úterý 27. září 2011 ve 14:38 ® osprey reakce na …
osprey

nnnap> A vysoké mínění o mě radši neměj:-))

reagovat
Úterý 27. září 2011 ve 14:37 ® osprey reakce na …
osprey

nnnap> Proti tomuhle nemůžu nic namítat. U nás to jde s kaprem taky od deseti k pěti. Já chytám ty, co lezou do proudů. Jsou velmi bojovní a baví mě to. Letos poprvé jsem nedal ani přes 55 cm a to je špatné. Bylo to pár vycházek, mohla to být smůla nebo cokoli jiného, ale ten trend poklesu velikosti tu je. A to se snažím lovit jen rybu, která byla v řece 3–4 roky a o 70 cm se jí ani nezdá.

Ono to stejně skončí tím, že K70 bude mít smysl na omezeném počtu revírů.

reagovat
Úterý 27. září 2011 ve 14:30 ® nnnap reakce na …
nnnap

osprey> ano, potvrzuješ mé vysoké mínění o zdejších adminech. Díky. Rád ti budu slušným partnerem do diskuze.
Jak se říká- Kdo nic nedělá, nic nepokazí. Nechci tedy kritizovat záměr horních měr u jednotlivých druhů. Kapr prošel, na naší vodě byl stanoven limit. K čemu se už můžu vyjádřit je efekt, který to mělo. Ač krátkodobě zavedeno vedlo k vyplundrování kapra od 55cm. Z důvodů, které píšu. Ta 55 nebyl žáden sportovní cíl mnoha rybářů. I ta masařka ho občas pouštěla, protože tu máme limit odnesených ryb a těšila se na větší. V praxi tedy máme vodu s K xy, ale bez kaprů K xy- deset, dvacet cenťáků nahoru. Je to možná překvapující, ale je to lidské a dalo se to předpokládat. Ostatně tento stav zapříčiní to, že na příští rok si povolenku na tento revír už nekoupím. Paradoxně je to kontraproduktivní. Velké ryby nejsou, střední ryby nejsou.

reagovat
Úterý 27. září 2011 ve 13:22 ® osprey reakce na …
osprey

nnnap> Jde o to, jakou rybu chceš ulovit. Já bych rád lovil štiky kolem 80 cm a výše. Jenže než se k té lepší prochytám, zabere mi hafo menších, třeba i mírových. Když je budu zabíjet, v životě se k těm lepším nedohrabu.

V mnohém máš pravdu. Je to lov, zraňuje se tam a zabíjí (u dravců víc než třeba v kaprařině). Nikdy nebudu chyťapusťák – občas něco potrhám já, občas chytnu rybu v dost bídném stavu a občas na ni mám chuť. Ale je dobré pouštět ryby, které jsou po ulovení v dobrém stavu a kondici. Jinak za chvíli nebude důvod chodit k vodě.

Já beru K70 jako pokus nějak zařídit, aby bylo v revírech víc pěkných ryb. Bohužel se to týká jediného druhu.

reagovat
Úterý 27. září 2011 v 10:41 ® nnnap
nnnap

je to v podstatě ovadina. Jeden z nejškodlivějších prvků, kterým je rybařina jednoznačně poškozena. ¨Kdo ryby nechce, nechť je nechytá, kdo rybu chce, ať si ji koupí nebo uloví. Když si jí uloví, ať jde šťastný od vody poté, co jí ulovil. / švýcarský model/ . Takhle děláme z vody akvárium, sranda pískoviště pro všechny. A to je logisticky náročné.
Tento nesmysl se zasloužil o to, že na naší vodě, kde je taky K xy se paradoxně žádný kapr k této velikosti ani nepřiblíží! Velcí se průběžně tahali předtím a co se dnes jen šustne kolem xy se bere domů, protože rybář ví, že si už nikdy nic jiného, většího nevezme. To je prosté watsone. Je to idiotismus. Kontraproduktivní idiotismus.

reagovat
Pondělí 26. září 2011 ve 13:22 ® mana01
mana01

Jasně ano !

reagovat
Neděle 25. září 2011 ve 21:39 ® FInnnp

Já už toto téma neřeším.Kaprařina totiž nabrala ůplně jiný směr nežli měla.Většina opravdových kaprařů se stáhla a lový jsi kapry někde v ůstraní nebo v zahraničí.Když to vidím tak dnešní kaprařina je o chlastání a masení všeho co uvízne na háčku.Prostě škoda slov.

reagovat
Pátek 23. září 2011 v 19:51 ® thomas777

určitě souhlasil bych s K70

reagovat
Pátek 16. září 2011 ve 20:54 ® chosebaits
chosebaits

Já nechápu jak někdo chce po dvou leteh nějakej poznatek.Vody se tu drancovaly několik let a ty ryby rostou také pěknou řádku let a tak není možné po dvou či třeh leteh čekat zázraky a vody plné mega kapru.Jinak toto téma už je tak protřepané,že už je tak nějak mimo.Některé příspěvky jsou fakt k :-) .

reagovat
Pátek 16. září 2011 ve 12:46 ® IVO reakce na …
IVO

osprey> naprostý souhas

reagovat
Pátek 16. září 2011 ve 12:10 ® jafo

Zdravím Vás, určitě jsem pro K60, ale je horší, že většina rybářů (tzn. většinou důchodců) co mají svoje fleky a běda jak jim tam někdo sedne, tuto hranici zcela neberou na zřetel… má 72 lup ho po hlavě a šup sním do vaku na pruty…spíš by se měl změnit přístup RS v kontrolách u vody…dát jim právo kontrolovat ušechno!!! Každý rybář který se chová slušně ve všech směrech by to jen uvítal…Mějte se a ať Vám berou pro radost!!

reagovat
Čtvrtek 15. září 2011 ve 23:27 ® osprey reakce na …
osprey

mascha> U dlouhověkých ryb to má smysl (samozřejmě, že je to hlavně proto, aby bylo co chytat).

Typicky je vhodnou rybou pro horní míru právě kapr. Nepůvodní masově vysazovaný druh, jehož přirozenou reprodukci netřeba řešit. Ponecháním části starých ryb v revíru se vytáří prostor pro aktivity celé skupiny rybářů.

Horní míra u ryb s přirozeným výtěrem žádný zásadní smysl nemá. Osobně se ale snažím tyto ryby pouštět, jak jen to jde.

reagovat
Čtvrtek 15. září 2011 ve 14:45 ® mascha
mascha

Horní míra je nesmysl, který rybám a vodě nepomáhá. smysl má jedině zvýšení dolní míry a hájení celých úseků na delsí období (rok apod.) Horní míry jsou pouze pro uspokojení ega těch, kteří chtějí mít větší šanci si šáhnout na velkou rybu.

reagovat
Středa 14. září 2011 v 0:19 ® mastrof

můj názor je, že to není špatná věc ale akorát nechápu proč se něco takového řeší pouze u kapra, proč by nemohl mít candát C70 štika Š80 sumec S150 Tloušt T5O??? myslím si zkrátka že by se měla zavést horní míra všech ryb ne jen kapra, už mě opravdu nebaví protěžování kapra na úkor všech ostatních ryb. Voda by měla být rozmanitá, plná všech rybích druhů ne jen vypasenejch kaprů přes 70.

reagovat
Neděle 11. září 2011 ve 13:38 ® Alov reakce na …
Alov

tomashr> Přesně tak. V naši MO se zavedla k70 na všech revírech, na kterých naše MO hospodaří. V podstatě to stačilo zavést jen na jeden cca 20ha rybník, protože na těch ostatních kalužích je kapr stejně téměř bez šance dorůst.
Jinak nějaký pozitivní důsledek prozatím postrádám. Nečekal, jsem, že po 3 letech dojdu k vodě, hodím tam bojlíz a zachytám si jen samé velké ryby. To ne. Ale i přesto vím, že se ryby nad 70 stále berou. Jako například ten dědula, který na medovku vytáhl kapra 73 cm, radoval se jako pomatený, když mu jeden rybář oznámil, že je na revíru k70. Následně mu to vysvětlil, o co se jedná. Poté dědula cosi zabrblal, vytáhl něco z batohu. ohnul se k rybě a najednou ji vítězoslavně zvednul a zvolal:" Táááák! A má 69!" Normálně ji nůžkama ustřihl kus ocasní ploutve a hotovo a šup s ní do vezírku a bylo. Známý, mimochodem svědek této události nenálezal slova..
Takže o nějakém uhlídání si nedělám iluze a to i přesto, že u nás RS chodí hodně pravidelně. Tím pádem si myslím, že to z 90% je zase o rybářově svědomí. O ničem jiném…

reagovat
Neděle 11. září 2011 ve 13:00 ® tomashr reakce na …

IVO> mě by docela zajímalo, jak to RS může kontrolovat. Přijde mi, že za porušení K70 může přijít o povolenku jen trouba, který třeba ani nečetl změny v BP a vůbec o tom neví – tak si klidně velkého kapra dá do vezítku. Anebo z druhé strany to může dopadnou na CHaP kapraře,který ho zasakuje v noci proto, aby ho ráno mohl fotit a pak pustit – v tomto případě mě sice jeho postih docela těší, protože podobné sakování beru jako prasárnu, ale z hlediska ochrany ryb je přínos mizivý.

Naproti tomu ale dost pochybuji, že porybní chytli vůbec někoho, kdo po velkém kapru šel úmyslně, třeba kvůli tomu prodeji na kšeft… Rád bych se mýlil, ale ke spepsi mám dost důvodů :-((

reagovat
Neděle 11. září 2011 v 8:35 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

IVO>ahoj už sem se stím setkal i na spoustě revírů,takže práce to zbytečá určitě nebyla no pomalu se to rozjíždí takže supr zatím čus.Láďa

reagovat
Pátek 9. září 2011 ve 21:41 ®  reakce na …

IVO> mám menší dotaz,neber ho špatně.Ale je už někde vidět nějaký výsledek? Ikdyž teda dva roky je víceméně krátká doba na změnu.

reagovat
Pátek 9. září 2011 v 17:26 ® IVO
IVO

Možná jedna dobrá zpráva – byť regionální. Na Labi v okolí Ústí n.L. je zavedena druhým rokem horní míra. Ten proces nebyl jednoduchý , nicméně – K 70 zde platí. A musím kvitovat, že porybní právě dodržování horní míry často kontrolují a pár jedinců už přišlo za porušení tohoto ustanovení o „noty“. Je jasné, že neuhlídají vždy, všechno a všude. Ale alespoň se o to snaží.

reagovat
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...