Vyhledávání
Váš názor na K 70
25.8.2011 | kubiczez | 27.148 zobrazení | 117 odpovědí
Jaký je váš názor na horní míru kapra 70cm?Podpořili by jste případnou horní míru kapra 60cm(K 60)?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 7. září 2011 v 0:34 ® ladamaj reakce na …
-
rgb23>Již jsem už dříve se za tuto věc rval.Přišel jsem na to že v MO Jirkov je solidní jen ta voda vedení nestojí vůbec za nic.Jen naokraj už jsem jednal s celím edením no a to právě nestojí ani za zlámanou grešli nebod v tom jedou také.Takže když neplatí RŘ pro ně tak jsem jim řekl aby se neopovažoval nikdo mě někdy vůbec kontrolovat, také se tak doposud nestalo ikdyž pokus jeden byl.Odveta byla krutá pro něho dělal jsem jako by tam nikdo nebyl a pes je doprovázel při odchodu no a měl pěnu kolem celé jeho pusinky bratránka to mohlo přetrhnout byl ze slovenska a ví co sem zač odté doby mám klídek a co je kontrola vůbec nevím zato vím jak to tam chodí banda pitláků včetně vedení no akdyž se jim to všem líbí no tak ať se třeba poser.. v četně Kavy hlavního hospodáře pro Severočeský rybářský svaz.Jsou zde ale na jiných MO dobří funkcionáři nedají se házet všichni do jednoho pytle,o problémech vědí ale nespadá to do jejich kompetence zasahovat zrovna tak zde nemohu zasahovat já.
reagovat - Sobota 3. září 2011 v 7:03 ® ivan hynek polčic reakce na …
-
zdravim . něco podobného znám taky,taky mám známé kteří berou domů vše a v místní hospůdce to pak prodávaj aby mněli na pivko.podpořim cokoli jen aby nedocházelo k drancování vod
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 22:49 ® rgb23 reakce na …
-
ladamaj> Pokud jsi jistý, zkus to „řešit“ s hospodářem. Jako stav zoufalství se dá podat podnět k podezření páchání trestného činu neznámým pachatelem ne na PČR. Víc moc sám jako jednotlivec nezmůžeš.
reagovat - Středa 31. srpna 2011 v 11:02 ® ladamaj reakce na …
-
rgb23>Ta situace je převážně na určitých vodách zato ale hrozná.Jinak RS to vůbec nevadí jedou v tom také.
reagovat - Úterý 30. srpna 2011 ve 23:11 ® rgb23 reakce na …
-
ladamaj> Pokud je u Vás situace taková, jak popisuješ, tak K-70 nic moc neřeší. Ryby se budu drancovat stejně, akorát jich bude o něco méně zapsáno v úlovkáčích a více jich bude odváženo na černo.
reagovat - Úterý 30. srpna 2011 v 15:44 ® ladamaj reakce na …
-
All Armor>raději reaguji na dané téma než na nějaké hrubky.Já s pc nerost ve škole to za 1 a za 2 sem rád že ho zvládám vůbec v skoro 50letech no ještě se musím hodně učič.
reagovat - Úterý 30. srpna 2011 v 15:14 @ All Armor reakce na …
-
ladamaj> Sem myslel, že nemáš na klávesnici „y“, ale už jsem slíbil, že na to nebudu koukat. Si představ slovo jakých…svazových, soukromých,známých… Našim potomkům co zbyde? Nějaká hotentótština…
reagovat - Úterý 30. srpna 2011 ve 13:28 ® ladamaj
-
Určitě jsem za K70 udělal bych to na všech svazovích vodách.Jinak bych tam udělal rozpětí např.od K65-K70.Prostý důvod na všech svazovích vodách dochází k drancování a to už nejen kapra K70 ale veškeré rybí obsádky a pak vše končí na soukromích revírech.Vím o spoustě kde si pro ryby jezdí a to mají firmu na dodávce která je pro tyto účely upravena.No chodí za mnou spousta známích rybářů kteří se stím setkávaj,chtěl jsem foto ale bojí se funguje to jako mafije.Sám jsem ohledně toho byl vykázán z pronajatého pozemku který jsem měl v pronájmu 2 měsíce není co dodat kšeft je kšeft.Pokud se tímto nezačne zaobírat více rybářů tak se budem k vodě chodit koukat a né chytat no a našim potomkům zbude jen rybářský atlas.
reagovat - Pondělí 29. srpna 2011 v 11:57 ® osprey reakce na …
-
All Armor> No na to, že bych měl znát spisovnou češtinu. Nevím, kde jsem se mateřštině až tak zpronevěřil. Ale číst všechno, co jsem kdy napsal, to tedy nechci
reagovat - Pondělí 29. srpna 2011 v 9:00 @ All Armor reakce na …
-
osprey> Jak jsem napsal, nevím, na co si reagoval.
reagovat - Pondělí 29. srpna 2011 v 8:59 @ All Armor reakce na …
-
Robur> Já jsem na tom hůř. Nejdřív jsem si držel češtinu „perfect“a používal jsem dost ruštinu (všelijaké protokoly). Potom jsem „odcestoval“ a pár let používal převážně němčinu, potom angličtinu, poslední leta převážne slovenštinu (tam opravuji roduvěrné Slováky) a teď mám problémy se „s-z“ a „mne-mě“. Celkem slušně jsem zvládl i komunikaci se psy. S rybami to je horší. Ale už nějak dožiju.
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 ve 23:43 ® Robur
-
hlavně komunikace na webech degraduje češitnu u samotného uživatel. Já jsem asi na palici, ale čj jsem vystudoval a je to každý den horší a horší. Normálně nyní pozoruji, že mně strašné utíká s a z. Ale mám pocit, že to ude něco v hlavě, páč začínám psaát bez jakékoliv kontroly Z v 7. pádě a pak na to třeštím oči. Do toho mám zálibu psát poslepu.
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 ve 23:26 ® osprey reakce na …
-
All Armor> Já ti píšu proto, že si pozor dávám, nakolik jsem toho schopen. Když mi ukážeš, kde jsem ujel, můžu uznat chybu nebo se poučit. Když mi jen napíšeš, že neumím dost dobře česky, tak můžu jen pokrčit rameny.
A třeba to tak i je. Pravidla se mění, taky jsem nevyšel ze školy včera. Chyby člověk sem tam udělá. Pokud mě nemůžeš upozornit na konkrétní případy, necháme to plavat.
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 ve 23:12 @ All Armor reakce na …
-
yosprey> O čem to píšeš? A proč? Nějak ti nerozumím. Nejsem jazykovědec. Na toto téma jsem na tvou adresu cosi napsal už dávno a je mi to teď naprosto fuk. Akorát si myslím, že redaktor, který píše perfektní články, by si měl dát trochu pozor na mateřský jazyk, protože je do jisté míry vzorem. Aspoň pro mladé. Existuje dost softwarových „opravářů“. Já mám novou klávesnici a každé druhé písmeno překlep. Klapky malé a hustě na sobě jako na NB.
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 v 10:05 ® osprey reakce na …
-
All Armor> Budeš mě muset na ty jednotlivé případy, kdy nepoužívám spisovnou češtinu upozornit.
A počítej s tím, že pokud udělám pět chyb v jedné větě, tak to dělám schválně. Pokud jsou tam dvě, tak asi máš pravdu. Též jsem ti už psal, že veškeré mé vzdělání na poli mateřského jazyka je úspěšně složená maturita a tu má dnes každý trouba.
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 v 9:57 ® Kazan reakce na …
-
rgb23> ono je to všechno o lidech, kdyby někteří měli soudnost, tak z některých skupin rybářů nebudou tlaky na K-cokoliv. Malý příklad rybník na vsi a do něj organizace dala krom běžných konzum kapříků ještě 5 kaprů kousek přes 70, (aby si rybáři občas povodili slušnější rybu) na přezích se objevili cedulky kapr přes 70 zpět. Na konci roku se chytli 3 kapři kteří měli zrovna jen 69 a na příští rok zjara další dva 69. Takže tam je teď v průběhu roku howno bo se to jako jinde vymasí po nasazení a zbytek zjara.
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 v 9:41 @ All Armor reakce na …
-
regulus> Variabilita chování jedinců je nekonečná. Bijí se teorie evoluční a kreacionistická, ale žádná mne neuspokojuje v nekonečné variabilitě… A to mám US doktorát z té vědy (kromě ČS strojařiny a D fyziky – škol mám plnú pí*u, ale už jsem starý koot).Kuwa, byl jsem v partii, co dostala Nobela, 5 let po mém odchodu. No co už. Takový je život.¨ Teď vysvětluji, jak se váží háčky a že by měl aspoň Osprey znát spisobnoou češtinu.A nejen to. Měl by ji i prezentovat.
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 ve 2:12 ® rgb23 reakce na …
-
ještě mě tak napadá myšlenka, k čemu vlastně kapr 70+ je? jíst ho snad nikdo nebude a pokud ano tak přeji škodolibě dobrou chuť
reagovatŽe by se někdo tak namáhal, aby ho hodil slepicím? To je snad taky out of topic. Pokud chce někdo chytit velkého kapra, ať se snaží a přeji mu to. Přijde mi ale zbytečné tvořit kvůli tomu na svazových vodách K70 či cokoliv jiného
- Neděle 28. srpna 2011 v 1:46 ® rgb23
-
K70 je čistě komerční záležitost, která láká rybáře na revíry s vidinou vyšší pravděpodobnosti ulovení trofejní ryby. Ká cokoliv bych na svazových vodách rozhodně nepodpořil. Soukromáky ať si chovají co chtějí, od toho jsou soukromé, majitelé mají právo je zarybnit podle vlastních představ a nechat si za to zaplatit.
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 v 1:14 ® regulus reakce na …
-
Kazan> ale já jsem psal, že naprosto nejsem schopen ani přibližného odhadu, nejspíš to bude tak jak píšeš, některý ryby se chytnou častěji a jiný skoro vůbec …
reagovat
Debatit okolo toho asi moc nemá cenu, alespoń v tomto föru, soukromé revíry jsou realita, fatálně blbě to není, jen mě to tak nějak nevoní, ale to je můj problém. Pokud je alespoń částeně pravda co jsi psal, tak se musíme smířit s tím, že něco je jinak než si myslíme, pochopitrelně s tím v mnoha případech lze souhlasit, ale jsou lidi co to vidí úplně jinak … - Sobota 27. srpna 2011 ve 21:24 ® Kazan
-
regulus> jen poznámka k opakovanému lovu ryb, není ryba jako ryba, některý kapr se chytne 100×, jiný jen 5×. Dokonce se u některých myslelo že uhynuly, než se kupříkladu chytily po třech letech znovu. Platí to i pro svazové vody, bylo zajímavé koncem roku se slézt a porovnávat fotky. Jinak v době kdy jsem ještě kaprařil platilo mezi námi, rychle s rybou zpět i za cenu horší fotografie, takže kupříkladu žádné sakování ryb apod.
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 ve 20:58 ® pepanek reakce na …
-
regulus> Mluvíš mi z duše,chytat ryby a pouštět je zvrhlost.
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 19:36 ® regulus reakce na …
-
All Armor> jo všiml jsem si (v těch vtipech), ale … ono je to vlastně jedno.
Já věci beru taky s rezervou, ale v některých případech si jistou uštěpačnost nebo mírnou provokaci neodpustím. Myslím, že na škodu to nebude.
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 18:45 @ All Armor reakce na …
-
regulus> Já už mám tolik let, že beru věci kolem rybařiny jistě s nadhledem.A nakonec i jiné. I debaty na internetu. Často podpichuji a ironizuji a ne každý to tak bere. Pokud moji ironii někdo vezme vážně tak dojde k nedorozumnění.Nedávno jsem tak na vtipech napsal u vtipů o Cigánech cosi o xenofobii (a pichl tam fotku Cigána s flaškou whisky a karonem marlborek), a dočkal jsem se vysvětlování.
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 18:40 ® osprey reakce na …
-
regulus> Ano, chytají se pořád dokola. On je to problém – lidi si přijedou zachytat a zachytají si. Obsádka se v případě ztrát doplní.
Prostě jsme z někdejšího způsobu obživy udělali sport a teď tápeme ve snaze najít jeho pravidla.
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 18:35 ® regulus reakce na …
-
osprey> dost možná je „příběh“ toho jesetera tak trochu osudem většiny ryb na soukromácích. Nemám naprosto žádnou představu ani přibližnou, jak často mohou být ryby na soukromácích chyceny, ale jsem docela přesvědčenej, že mnohem častěji než na svazových vodách, konec konců za tímto účelem jsou tyto revíry zřízeny, mají přilákat rybáře na atraktivní úlovky. A jestli a jaký to pro ně má důsledky, to taky netuším.
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 18:24 ® osprey reakce na …
-
All Armor> Jo, ryba se nechá chytit i opakovaně. Ale jak jsem psal o tom jeseterovi, který chodil na souš snad co týden, tak to už je moc.
Musíme se smířit s tím, že bez nějakého toho pouštění ryby mít ve vodě nebudeme nebo aspoň ne pořádné. A pak to chce přijít i na to, jak pouštět. Teď jsem dal do Z lovu nějaké candátky. Jsou focení ve vodě, protože jsem je z ní ani nevyndal.
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 18:18 ® regulus
-
All Armor> jak jsem psal je to akademická debata a je to svým způsobem psaný trochu z nadsázkou možná proto, aby se ti co to budou číst trošinku zamysleli, ale pravda je, že jsme zabředli kapinku do slovíčkaření.
No vidíš, to mne ani nenapadlo, jistě se najde spousta fotek, kde se tzv. sportovní rybář s přívlastkem C&R možná vybavený podložkou a onou desinfekcí fotí s velku rybou přilepenou na suchejch hadrech.
U vody se někdy člověk rozčílí, ale spousta lidí to dělá z nevědomosti, bohužel. Focení a filmování ryb je taky kapitola sama pro sebe. Móda focení ryb, která přišla ruku v ruce s internetovými rybářskými stránkami a digitální fotografií rybám taky moc nesvědčí. V mnoha případech to není nic co by rybu fatálně ohrožovalo, ale v žádném případě jí to neprospívá. A zase je to jen na konkrétních lidech jak se k tomu postaví. Nelze jednoznačně říct STOP focení ryb, to je blbost, ale spíš by se měl každej zamyslet, jestli je opravdu nutné zrovna tuhle rybu fotit. Stačí se podívat do místní diskuse Z lovu, nad fotkami některých pidiryb zůstává člověku rozum stát.
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 18:08 @ All Armor
-
osprey> Na Liptovské Maře probíhaly několik let závody v lovu kaprů (před tím se tvrdilo, že Mara je kukuřičná voda, až tyto slety lovců na boilies ukázaly, že „to“ funguje i na Mare)a už existoval soubor fotek od různých rybářů z různých roků, na kterých byli stejní kapři. A přibírali a evidentně se ji dařilo, i když šli občas na vejlet z vody.
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 18:06 ® osprey
-
regulus> Rozhodně tě nekritizuju. Právě proto, že tě znám a kdyby byli všichni rybáři jako ty, tak nemáme co řešit.
Jak píšeš, je to akademická debata. Já mám pana Cousteaua docela rád, takže jsem mockrát přemýšlel o tom, jak tu větu myslel
reagovat