Vyhledávání
Váš názor na K 70
25.8.2011 | kubiczez | 27.147 zobrazení | 117 odpovědí
Jaký je váš názor na horní míru kapra 70cm?Podpořili by jste případnou horní míru kapra 60cm(K 60)?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 27. srpna 2011 v 17:53 @ All Armor reakce na …
-
regulus> Ještě k té podložce a k desinfekci. Je to sice pěkné, ale když vidím rybáře, jak tiskne velkého kapra k oblečení (a to je evidentně suché),aby se s ním vyfotil, tak vím, že je to vůl.Nemyslím toho kapra. Před týdnem jsem sledoval na jednom slovenském revíru dva mladé české muškaře, jak v úseku C+R chytali duháky. Bylo zataženo, i pár kapek spadlo a ryby žraly. Je tam dost ryb, co se naakumovaly nad hrází po tom, co sešly dolů po řece při velké vodě. Co mne ovšem sralo, bylo, že mládenci podebírali ryby suchým podběrákem, co se sušil na břehu, ryby chytali suchou rukou a při filmování (obstarávala mladá frajle) jim každá druhá spadla do suché trávy.Dost jsem se rozčílil.
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 17:42 @ All Armor reakce na …
-
regulus> Hmm, mnozí mají problém s chápáním textu. napsal jsem: „Taky si myslím, že slovo perverzní, tedy úchylná, se příliš nehodí.“ Já na tom nic tak zvráceného, perverzního, či jakého nevidím.
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 17:31 ® regulus
-
osprey> je to jenom akademická debata, dobře víš, že nejsu žádnej ekologickej magor ani člověk co dá rybě pusu než ji pustí zpátky do vody. Pokud se C&R týká, tak nejspíš moje názory taky znáš, je to každýho věc jestli chce zarputile nevzít ani jednu rybu, ale není třeba to okázale hlásat do světa a vnucovat to ostatním jako jediný a správný trend, myslím, že by bohatě stačilo, kdyby si naprostá většina rybářů brala ryby v rozumné míře a díky tomu, že někteří ryby rádi hodně a jiní je nejí vůbec nebo je rádi moc nemají a tak v podstatě vezmou za rok jen několik málo kousků, tak se to tak nějak vyrovná.
reagovat
Pokud se týká předchozích příspěvků, tak já to tak prostě vidím, ale je to třeba brát trochu s rezervou. A i když mi to tak připadne, tak s rybařením nehodlám přestat, ale z druhé strany se snažím co nejméně škodit, jak jsem psal, pusu rybě při pouštění nedávám, ale taky je do vody nekopu. - Sobota 27. srpna 2011 v 16:33 ® osprey reakce na …
-
regulus> Já myslím, že v době, kdy J.Y. Cousteau napsal tuhle větu, byla sladkovodní rybařina v duchu C&R v plenkách nebo vůbec nebyla.
Tenkrát šlo hlavně o mořský rybolov a tam se střílelo harpunami nebo lovilo z hloubek a je jasné, že ta ryba to nepřežije. A i tam se určitě našli lidi, kteří toho pozabíjeli víc než spotřebovali a tak ten zbytek vyhodili.
Pustit rybu, když víš, že to v pohodě rozchodí (např. vypnutí potočáka bez doteku ve vodě) je fajn. Pustit rybu, když víš, že to nerozchodí, to je blbost (i když v případě, že je třeba podměrečná, ti to stejně ukládá zákon a asi je to dobře, protože by se to jinak zneužívalo).
Myslím, že kdyby starý pán viděl rozumnou C&R rybařinu, asi by to za perverzi nepovažoval. Ale když jsem slyšel, že na jednom soukromáku mají jesetera, co už byl chycen víc než stokrát, tak si nejsem jist, jestli není šílené i toto.
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 16:22 ® Luccini reakce na …
-
regulus> ok nechme toho, myslim ze si rozumime jen kazdy vidime vyznam nekterych slov jinak a to je asi jedine o cem se tu bavime, coz je zbytecne.
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 15:18 ® regulus
-
Luccini> All Armor> dobrá budeme se tedy bavit česky, slovo ZVRÁCENÝ vám připadne přiměřený ke stavu věci??? Reagoval jsem na Lucciniho ohrazení – pokud jsem dobře pochopil tak k stati z odkazu „Chyť a .........pusť!?” kde v jedné pasáži byl citován výrok J.Y. Cousteau že „Lovit ryby jen pro zábavu – je perverze“. Pod slovem perverze sice vidí většina lidí sexuální úchylku a tím pádem je považováno za pomalu sprosté slovo, ale zrovna tak to může znamenat zvrácený nebo zvrhlý a nejspíš ještě pár podobných výrazů.
Já jsem sebekritickej a přestože nejsem ani náhodou příznivcem C&R, tak popravdě ryby moc neberu, tak si alespoň přiznám, že su svým způsobem mázlej nebo chcete-li perverzní, protože ryby chytám a nežeru je, i když jak jsem psal Kazanovi, vlastně mi ke štěstí stačí že ryba zabrala a když při zdolávání spadne, tak hlavně u těch menších su docela rád, že se odháčkovala sama.No a protože jsme ve fóru kde se řeší K-něco, tak je si třeba uvědomit, tihle pánové co vysedávají týdny u vody aby dostali nějakýho toho óbrkapra, vyfotili se s ním a pak mu udělali pápá, jsou na tom úplně stejně.
reagovat
Mimochodem, když jsem se bavil s jedním kamarádem co nemá o rybaření ani šajnu a řekl mu, jsou lidé co si nosí k vodě podložku pod ryby když ji chytnou a mají desinfekci kterou jim ošetří ranku po háčku, tak mi to nevěřil a věřím že docela pochyboval o mém duševním zdraví. - Sobota 27. srpna 2011 ve 12:30 @ All Armor reakce na …
-
regulus> Taky si myslím, že slovo perverzní, tedy úchylná, se příliš nehodí. Jak by jsi nazval potom hru „hub míčku do dolíčku“ (někde zvaná golf)? Prostě rybařina se změnila. Ve vodě jsou ušlechtilé ryby z umělého chovu, rybářů je jako máku (já občas rybařím na vodě, na které rybařil i tatíček Masaryk, ale tehdy tam chodilo cca 7 sportsmanů, kdežto dnes je v Turci muškařů několik set).
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 8:27 @ All Armor reakce na …
-
Luccini> Trochu jsme odbočili od těch kaprů. Ale jen zdánlivě, protože ti velcí většina rybářů přece jenom pouští. Letos jsem chytil zatím jednoho slušného kapříka (82) a samozřejmě šel rychle z háčku a do vody. Pokud chci kapra jíst, koupím si malého v rybárně. Ale k tomu C+R: kdesi jsem četl vědeckou studii o fyziologii ryb a chemických procesech v jejich svalovině při fatálním vyčerpání. Je známé, že organismus trénovaného sportovce se po uběhnutí maratónu dostává do normálního stavu několik týdnů. Většinou se to hodnotí podle odbourání kyseliny mléčné ze svalů a pod. Kyselina mléčná je de facto zplodinou „spalování“ glukózy ve svalech a schopnost jejího rychlého odbourání je znakem trénovanosti.(http://www.celostnimedicina.cz/…a-mlecna.htm). A pokud se to s únavou přežene, je organismus kyselinou mléčnou zaplaven. Ryba bojující na háčku o život do stavu, kdy je jako hadr, vydá tolik energie, že má tělo kyselinou mléčnou totálně zaplavené a její organismus už vratný proces nezvládne a ryba, i když je puštěná, uhyne. Zvlášť moderní „sportovní“ metody lovu, kdy se používají extrémně měkké pruty a tenké vlasce, vyžadující při záběru větší ryby dlouhé unavování, rybu unaví až k smrti… Píše se, že o život přichází 5–20% ryb (C+R,různé zdroje různé údaje, hlavně losovité).
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 ve 20:59 ® Luccini reakce na …
-
regulus> Podle me je proste vyraz perverzni az prilis silny. Perverzi to podle me zacina byt tam kde je to provadeno kvuli masazi vlastniho ega co nejvetsim poctem ulovenych ryb. Mimoto, pokud to nekdo shledava perverznim tak to nemuze preci delat. Kazdy rybar preci dobre vi co tem rybkam dela. A delaji to i ti co si chteji rybu ponechat, protoze ne vzdy chyti rybu mirovou. Proto za me je to jen a jen o poctu lovenych ryb a je na kazdym, aby si urcil hranici kam az chce zajit. Jinak primarni pro me je ten klid co muze u vody byt, ale kdyz u toho chytnu rybu tak se nehodlam cervenat:)
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 ve 20:34 ® regulus reakce na …
-
Luccini> vem to z faktického hlediska, ona dnešní rybařina ve své podstatě perverzní je, většina lidí chytá proto, že ho to baví ne proto aby si ulovil večeři. Realita je taková, že díky uspokojení svý vášně, loveckýho pudu nebo ze zábavy (je jedno jak si to kdo přebere) pícháme ryby háčkama do tlamiček, taháme je na břeh což se jim vůbec nelíbí a ve valné většině je pak pouštíme.
Ještě furt si myslíš, že to není perverzní (zvrácené).
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 ve 20:32 ® MatesKGB reakce na …
-
Takový t osezení na šutru mám taky rád, jen u toho vždy mám v jedné ruce svačinu
reagovatNic lepšího v dnešní době plné shonu není.
- Pátek 26. srpna 2011 ve 20:14 ® Luccini reakce na …
-
All Armor> Dekuji ze odkaz na pekne cteni snad jedine co mi vadilo je oznacovat CaR za perverzi, rozhodne to neni nic moralne navysi, ale zas takovy extrem to neni.Mimochodem jak tam autor odkazuje na pana Cousteaua tak zrovna ten zabil jen pro radost z lovu(nikoli prp potravu ci vedecke ucely) nejakych ryb nez tuhle zivotni pravdu nasel. Nicmene nelze ho za to oduzovat, nikdo kdo ty „spatnosti“ nikdy nedell totiz ani netusi proc je to tak spatne.
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 ve 20:05 ® regulus reakce na …
-
Kazan> jasný, že nemusí být jednoduchý zachytat, s tou „nachystanou“ rybou jsem to pochopitelně myslel obrazně. Na soukromák za normálních okolností nejdu ani omylem, jediná vyjímka jsou srazy, ale to je zcela něco jinýho. Když vezmu v úvahu letošní Jestřabky, tak jednak se za ničím nehoním a snad jediná ryba která by pro mne měla takovou spíš trochu exotickou cenu je jeseter a to jen proto, že se normálně nevyskytuje. Poravdě jsem ho měl před tuším 5-ti lety na háčku asi třikrát a předloni nebo kdy to bylo zase a dycky mě zdrhnul. Někdo by z toho vylítl z kůže, ale mě je to tak trochu fuk, jistě že by to potěšilo, ale nejsu šílenec kterej chce mermomocí tu rybu chytit (musím zmínit, že jsem je nechytal cíleně, prostě jsem jenom měl plácnutou udici ve vodě). Třeba se to letos povede. Já chodím k vodě relaxovat (to asi dost lidí), k naprostýmu štěstí mi stačí, když mi ryba zabere a pokud mi spadne, tak mi to nevadí. Když jdu na pstruhovku, tak si klidně třeba i na hodinu sednu uprostřed řeky na šutr a jenom čumím. Pokud seš někde uprostřed přírody, tak je naprostej luxus, bohužel je takových míst málo.
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 v 19:46 ® regulus reakce na …
-
All Armor> amen neřeš …
Jinak velice zajímavý čtení.
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 v 18:37 ® Kazan reakce na …
-
regulus> Ne vždy je jednoduché nachytat na soukromáku (nemyslím soukromáky typu dnes tam fiknem duháky, sjedou se rybáři a do mrtě se to vychytají bo příští týden se tam budou chytat nasypaní kapři) několikrát chycené ryby jsou pak poměrně těžko ulovitelné. Ale jak píšeš, není nad to ráno sebrat klacek a dát sboihem alespoň na pár hodin civilizaci, to je k nezaplacení na to žádný rybodrom nemá.
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 v 18:35 @ All Armor reakce na …
-
regulus> Hmm, nedopatřením jsem přiložil jinou úvahu Jaromíra Kudláka, učitele českých mistrů světa.
Mělo tam být toto: http://www.chvalamuskareni.xf.cz/…hytpust.html
Všechny jeho úvahy jsou tady (Chvála muškaření): http://www.chvalamuskareni.xf.cz/
Proč jsi napsal amen, nechápu.
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 v 18:07 ® regulus reakce na …
-
Kazan> no tomu se vůbec nedivím i když mi to připadne z jedný strany ujetý, ale z druhý si chrání svůj majetek, tak proti tomu asi nelze nic namítat.
Asi sis všimnul, že soukromáky obecně moc nemusím, su v tomto směru tak trochu „konzerva“, když to přeženu, tak se na to dívám pomalu jako na obchod s bílým masem
reagovatale jak už to bývá, každá mince má dvě strany. Jsou lidé, co si chtějí zachytat třeba jen jednou, dvakrát za rok, sem tam o víkendu nebo o dovolené a pro tyto lidi je to vynikající řešení.
Naopak pro mě je to něco co mne neláká a to především z toho důvodu, že je tam spousta lidí což nemusím, ryba ze soukromáku pro mne nemá prakticky žádnou hodnotu z prostého důvodu, je tam pro mne „nachystaná“, protože jsem si to chytání zaplatil. Pokud chytám na svazovce, tak si tu rybu musím najít no a v neposlední řadě se snažím chytat co nejdál od ostatních rybářů, pokud celej den nepotkám jinýho rybáře, tak je to bomba. - Pátek 26. srpna 2011 v 17:36 ® Kazan reakce na …
-
regulus> v zahraničí se krade i na soukromácích a tak si majitelé trofejní ryby čipují.
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 v 17:30 ® regulus
-
All Armor> určitě jsou vyjímky, možná i některý znám i když zase ne tak, že bych za ně strčil ruku do ohně, ale jsem docela přesvědčen, že by dotyčného s nabízeným kaprem poslali do …, však víš. Znám ale i tu druhou stranu mince, kde sice vím o konkrétních rybářích prodejcích i o majitelích (provozovatelích) soukromých revírů kupcích, v jejichž rybnících možná i většina velkých ryb pochází ze svazových revírů. Jediný co s tím ale můžu udělat je bejt nasranej, protože to nelze dokázat a když se to tak vezme dokola a kolem, tak dotyčný ani neporušil RŘ, protože větička o zákazu prodeje a směňování ryb z BP, alespoň těch MRS prostě zmizela, takže se vlastně nic nestalo. Ano, asi by se v nějakým zákoně něco našlo, ale z hlediska rybářských předpisů je to vlastně „čistý“, majitel revíru se prakticky taky nijak neprovinil a tak zbývá jen trpká pachuť nasrání a jakási řekněme morální vina.
Pokud se týká toho odkazu co jsi sem dal, tak zbývá jen dodat … … amen.
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 ve 13:43 ® malamut
-
Je to zvrhlost. Nepodpořil, ve VČ máme K-65 a dlabu na ni, když budu chtít kapra do udírny a přijde osmdesátka, s čistým svědomím ji vezmu, udit kapry pod 70 je blbost. Je to pouze výsledek nátlaku lobby ekonomicky zainteresované na kaprařích.
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 ve 13:18 ® HaD reakce na …
-
All Armor> velkých kaprů na prodej je spousta. Jen se mnohým nechce platit.
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 ve 13:01 @ All Armor
-
regulus> Jsou i výjimky. Někteří si ty velké ryby berou a kšeftují s nimi. Majitel soukromého rybníka velkou rybu asi rád koupí.Kde by je jinak nabral? Kde se dá koupit kapr na 80 či 100 cm? Asi těch možností moc nebude. Spíš žádná. Nevěřím, že roky pěstuje kapry, aby měl rybník plný těch trofejních. Někde jsem dokonce četl, že jeden takový „chovatel“ objíždí revíry a nabízí prachy za trofejní kapry.
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 ve 12:54 @ All Armor
-
Alivio>Souhlasím, ale je to názor tvůj, můj (letos jsem si ještě rybu nevzal)a i jiných. Ale je i velká skupina (asi většina) těch, co loví pro kořist. A platí si za to. A kdyby jich nebylo, tak jsou vody dávno prázné a neměl by jsi co pouštět. A zdaleka ne jen proto, že rybář si nechá úlovek. Co jen bylo všelijakých otrav,pytláků, kormoránů atd. Jinak, názory jsou i jiné. Doporučuji vřele názor M. Kudláka (vyučil i pány z Hendsu). Muškařské schizma: http://www.chvalamuskareni.xf.cz/…schizma.html
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 v 10:43 ® HaD
-
To už stačí. Děkuji.
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 v 8:03 ® Shrek reakce na …
-
Kazan> no jasně, pro slépky cokoliv. Teď u nás nasazovali úhoří monté. Nachytal jsem to okamžitě do síťky na vodní blechy a dal jsem jim to. Ony asi myslely, že to jsou žoužele nebo co. Ani jeden úhořík nezbyl
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 v 7:39 ® Kazan
-
Alivio> dříve se sbíraly skořápky a sušilo pečivo pro slípky, pak se to čenčlo za plato vajec, když ti nachytám nějaké kapříky na příkrm slípek (samo od 10kil výše, když je mají tak rády) bude plato vajíček ???
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 v 0:50 ® Maťko
-
reagovatSuper debata,Já myslel že mě někdo sežere.
- Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 23:36 ® sus1
-
Alivio> Jooooo,tak to musí bejt zážitek.S tebou bych chtěl bydlet v baráku.
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 23:34 ® Shrek reakce na …
-
Víš co dokáže způsobit kapr velikosti 35cm zastrčený do ventilační šachty panelákové budovy v tomto počasí za cca dva-tři dny?
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 23:31 ® sus1
-
Alivio> Všichni bědujou,všichni chodí na ryby,všichni chytají a pořád všichni řvou,že ryby nejsou.
reagovat