Vyhledávání
Vybavení pro začátečníka
23.8.2011 | Vitek. | 11.175 zobrazení | 22 odpovědí
Ahoj měl bych na vás dotaz. Chystám se začít rybařit. Jako dárek jsem dostal prut: Shimano Forcemaster TE 8000 330 a naviják :Shimano Nexave 3000 SRB
http://www.tropicliberec.cz/…-te-8000-330
http://www.tropicliberec.cz/…e-3000s-rb-2
Chtěl bych se zeptat co si o této sestavě myslíte a jestli ji tak mám nechat nebo nějak upravit. Stejně budu chytat na 2 pruty, tak jestli se k tomuto nářadí hodí spíše něco jiného. Ze začátku mám v plánu chodit hlavně na kapry na položenou,ale časem bych si určitě chtěl osvojit i jiné techniky a lov jiných ryb. Moc děkuji za rady
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 2. září 2011 ve 22:29 ® zalesak05
-
Já bych si k tomu prutu koupil ještě vidličky
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 v 9:19 ® Shrek reakce na …
-
rgb23> Ono by to bylo asi hodně matoucí. Já začínal s ROENem a dvoudílným modrým laminátem LIPNO. Ten kdo začínal 30 let předemnou, měl ještě větší vykopávky.A kluk kterej začne dneska, koupí proti nám luxus vybavení. To porovnání by asi nebylo to pravé.
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 ve 23:05 ® rgb23 reakce na …
-
Alivio> ono by možná vůbec nebylo špatný, jen tak pro představu založit téma, kdo s čím vlastně začínal. Možná už takové existuje, ale v tomhle počasí jsem neskutečně líný něco hledat
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 16:19 ® osprey
-
Vitek.> Zároveň s tím čtením chytej a přemýšlej o tom. Budeš si muset vybrat tak, abys byl spokojen hlavně ty sám.
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 ve 23:27 ® Vitek.
-
Feeder bych chtěl časem určitě vyzkoušet, už se pomalu poohlížím i po prutu, prvně jsem chtěl obyčejnou děličku na položenou,ale nejdřív si přečtu diskuze a články a podle toho se rozhodnu
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 23:36 ® rgb23 reakce na …
-
Alivio>
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 23:27 ® Shrek reakce na …
-
neřikám ať si to upravuje, jen se ptal na názory a já mu názor řekl. Můj názor je, že je ten naviják malej. Jak se k tomu postaví on, je pouze jeho věc. Neřikám mu, ať si koupí jinej.
reagovatNaopak, psal jsem, co já bych za to při svém začátku dal a ať s tim klidně chytá.
- Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 23:19 ® rgb23
-
Alivio> 30ka na klasickou kaprařskou položenou asi není to pravé ořechové, ale na první začátky bohatě stačí. Samozřejmě může upravovat vše do alelůja podle teorie a libosti, ale myslím, že by s tím měl začít až poté, co si vyzkouší to co má a jak mu to sedne. Třeba po prvních pár vycházkách opravdu přejde k feederu nebo plavané a pak mu bude větší naviják zbytečně ležet ve skříni. … proč má upravovat něco, co si ještě ani nevyzkoušel.
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 22:59 ® Shrek reakce na …
-
ano, zároveň se však ptal, jestli nemá něco upravit, nebo zda-li se k tomu nehodí něco jiného. Do začátku si myslím že prut v pohodě, ale velikost navijáku 30 mi přijde prostě málo. Třicítku mám Reda na přívlač, Dragona na feeder – prostě mi to na klasickou krmítkovou položenou přijde málo. Neříkal jsem, ať běží koupit jinej, jen říkám, že mě se zrovna ten naviják zdá malej, nechal bych ho fakt na feeder, stejně se k němu jednou dopracuje.
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 22:29 ® rgb23 reakce na …
-
Alivio> samozřejmě žes toho tolik neřekl
reagovatAle pokud tázající se začít rybařit zatím pouze chystá, tudíž bude začínat a již nějaké vybavení do vínku dostal, přijde mi zbytečné investovat do většího navijáku, když tenhle mu pro začátek bohatě vystačí a celou cívku zdaleka nevyužije. Jestli bude rvát při každém odhozu, nevystačí si ani s 300m
- Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 14:50 ® osprey reakce na …
-
Vitek.> Jde o to, jaké techniky chceš nastudovat. A upozorňuju, že moderní knihy z toho dělají zbytečně vědu.
Doporučuju návštěvu knihkupectví a prolistovat co tam mají anebo zajít do nějaké větší knihovny.
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 12:15 ® kubiczez
-
Jestli budeš první chytat kapry, tak bych raději volil navijak s baitrunerem, ja mam na menši chytačku Okumu Longbow 40, na tu cenu je to dost dobrá kvalita. http://www.lkbaits.cz/…a-lb-40.html Možná by bylo dobré se ještě zamyslet jestli by nebyli lepší děličky, v dnešní době se dá pořídit dobrá dělička i za 1000Kč.Já mám čtyři roky děličky Shimano Alivio 3,6m 3lbs v trojdíle a taky spokojenost.Ja je tehda kupoval za 1600Kč a dnes se daji koupit za litra.
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2011 v 11:09 ® Shrek reakce na …
-
Vitek.> nemyslím si, že je za potřebí něco extrovního, já jen prostě volim větší kapacitu cívky. Pro rýpaly upozorňuji na „větší než výše zmíněný model navijáku“. Použivám Okuma Longbow LB50, http://rybar.braunstar.cz/…baitrunnerem .Na běžné šmrdolení je to postačující, vlasce tam mám také dost a cena neni tak hrozná. Nevěnuji se kaprařině nijak zásadně, takže Sportexy, Ultegra apod. jsou pro mě zbytečnou záležitostí.
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2011 v 9:17 ® Vitek. reakce na …
-
Alivio A jaky by jsi mi doporučil naviják k tomuto prutu?
Ještě bych vás chtěl poprosit jestli by jste mi doporučili nějakou knihu o rybaření, kde jsou posány nějaké rybářské techniky atd.
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2011 v 8:53 ® Shrek reakce na …
-
rgb23> No tak snad jsem toho tolik neřekl? Já osobně bych volil větší velikost navijáku a 140m vlasce na položenou považuji za nedostačující. Desetkrát můžu jít koupat krmítko na 50 metrech, a až se domluví banda lidí jako onehdá my a bude se krmit na 150 metrech daleko od všech, tak pak akorát může bezradně čučet. Proč dělat kompromisy, když můžu mít všechno?
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2011 v 0:04 ® rgb23 reakce na …
-
Troufnu si tvrdit, že většina rybářů určitě začínala i s horší výbavou. Na kapry ti to určitě zatím stačí, časem sám poznáš co by mohlo být k čemu lepší.
Alivio> z té fotky z odkazu hloubku cívky houby poznám, ale jestli má kapacitu cívky 0,25mm/140m, tak to stačí bohatě. I kdyby odhodil oné pětadvacítky 60m při dobrém větru, pořád má 80m vlasce k dobru
reagovat - Středa 24. srpna 2011 v 18:30 ® Vitek.
-
ještě jsem přemýšlel, že bych kupil nějakou kratší děličku na potok a osadil ji tímto navijákem a na stávajicí prut koupil jiný. Naviják se mi zdá v porovnání s ostatními poněkud malý
reagovat - Středa 24. srpna 2011 v 18:24 ® Vitek. reakce na …
-
myslíš takto?
reagovat - Úterý 23. srpna 2011 ve 23:19 ® MatesKGB
-
Jen si dej pozor při skládání prutu. Nesmíš ty díly ¨mlátit¨ očkama proti sobě, takhle se ti časem odlepí uchycení oček a poškodí se ti. Vždy je silou jakoby odšroubuj proti sobě a krasně je složíš…
reagovat - Úterý 23. srpna 2011 ve 22:20 ® Shrek
-
Nemá ten naviják náhodou mělkou matchovou cívku? Ta na položenou asi moc vhodná nebude. Ale co já bych za to dal, mít při svých začátcích takovéhle vybavení
reagovatBuď v poho a klidně dokup druhej stejnej.
- Úterý 23. srpna 2011 ve 22:10 ® osprey
-
Klidně s tím, kolego, chytej. Až budeš mít něco odchytáno,budeš buď spokojen anebo začneš mít představu, co bys chtěl jinak.
Kapra s tím normálně vytáhneš, ruka ti z toho neupadne, vůbec bych si s tím nelámal hlavu.
reagovat - Úterý 23. srpna 2011 ve 22:04 ® Robur
-
nevidím otazník
reagovat