Chytej.cz

Smáčkování,Drop Shot,Texas Rig,Carolina Rig necteno

22.8.2011 | candatek18 | 4.225 zobrazení | 12 odpovědí

chtěl bych se sváma podělit o zkušenostech,či se něco přiučit.velikost nástrahy,montá­že,místa,čas a technika lovu.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 29. srpna 2011 ve 13:01 ® osprey reakce na …
osprey

Prichy> Myslí zřejmě hlavu typu „stand up“ – trojbokou plochou, co po osednutí na dno drží háček v kolmé poloze.

Ukážu ti ji.

reagovat
Pondělí 29. srpna 2011 ve 12:26 ® candatek18 reakce na …
candatek18

vypada to jako hlavička do trojuhelničku a vrchol to má u očka.a Stream.háčky používam jenom ná smáčkování a Drop Shot protože se na DS dělají speciální stremráky a já to používám už dlouho.

reagovat
Neděle 28. srpna 2011 ve 23:01 ® Prichy reakce na …
Prichy

candatek18> Hranatou hlavickou? to slysim prvne, jeste jsme to nevidel… mas kdyz tak odkaz?

jinak ja specialne delal kvuli smackum ( a ted konencne dodelavam i gramaze 2gr a 4gr) celou radu hlavicek bez nalitku… cili bude to uz kompletni 1,2,3,4,5,7 gramu bez nalitku. Co se tyce smacka na strymraku je to zase jine predlozeni nastrahy.

reagovat
Neděle 28. srpna 2011 ve 22:32 ® candatek18
candatek18

vidím mnoho rybářu kteří jigove hlavičky používají a nadávají,že jim to trhá smáčky a ,že je to škoda peněz tak radím jak tomu předejít..docela jsme tenkrát koumali proč nám ti smáčči chodí tak divně a duvod byl ,že jmse měli jigove hlavičky i s odstrnenym protihrotem aby ti guma nespadavala tak sme si dali streamerove háčky a problem vymizel .Tak je to podel rybáře někdo chytá na jigove hlavičky má záběry nekdo chytá na stream.má záběry ale na jig,ne a tak to muze být i opačne..

reagovat
Neděle 28. srpna 2011 ve 22:30 ® candatek18 reakce na …
candatek18

to já vím dělaji hlavičky s hranatou hlavičkou ktera je určena vyloženě na smáčka,ale dost jsem si s jigovejma hlavičkama naběhl jelikož smáčkuji a dělám DS se streamerovejma háčkama tak ja snad už ani na nic jineho neumym ted chytat.

reagovat
Neděle 28. srpna 2011 ve 21:55 ® Kazan

candatek18> ale jigová hlavička také není určena pro smáčky, dělají se přímo smáčkové hlavičky jen s nalitou olověnou hlavičkou. Jigovou hlavičku si můžeš sám upravit že odstraníš kousek olověného tělíčka za hlavičkou, pak už ti to smáčka trhat nebude.

reagovat
Neděle 28. srpna 2011 ve 21:33 ® candatek18
candatek18

nepoužívejte jigove hlavičky na smáčky je lepší streamerovej háček a boček 2–4g podel toho jak ja nastraha velika a je to daleko lepši neprotrhávaji se hlavičky smáčku apod.

reagovat
Úterý 23. srpna 2011 ve 21:11 ® candatek18
candatek18

já používám na UN Orlík smáčky za 1. z rána menší a svítivějšší, dopoledne ve vekých hloubkách smáčky 7–8cm přírodní stříbrné,okou­nek,plotička,o­lejové barvy atd. odpoledne všechy smáčky co mám a hlavně přírodní barvy a smáčky na DS jiné na DS nepoužívám,většinou chytnu okouna 25cm na smáčka 5cm a okouna 15cm na 8cm smáčka :-) :-)

reagovat
Pondělí 22. srpna 2011 ve 21:59 ® jajco reakce na …
jajco

candatek18> Jezdím tam na dovolenou a potom na podzim na tři dny na ryby.Pocházím ze Strakonic,tak jezdím rád do jižních čech.Jinak drop shot technika se mi líbí,ale zatím sem na začátku.

reagovat
Pondělí 22. srpna 2011 v 19:45 ® candatek18
candatek18

jezdíš někdy na UN orlík???

reagovat
Pondělí 22. srpna 2011 v 19:43 ® candatek18
candatek18

já bych viděl čas na DS v poledne a odpoledne kdy ryby jsou u dna. Jinak jezdím častně z rána na DS a chytám okouny okolo 25cm+ v poledne a odpoledne spíž okouny okolo 20cm ale veřím tomu že na podzim budou ryby u dna na DS brát stejně jako teď.

reagovat
Pondělí 22. srpna 2011 v 19:38 ® jajco
jajco

Ahoj,letos se snažím taky o Drop Shot,krom jedné pěkné ryby,která mi spadla zatím nic.Spíš tomu víc věřím na podzim,až se dravci stáhnou hlouběji.Jinak sem si vymyslel montáž,která se mi osvědčila ohledně vázek a dal sem jí do"ENCYKLOPEDIE" tipy a triky.

reagovat