Vyhledávání
Připálená kukuřice
20.8.2011 | malamut | 11.994 zobrazení | 23 odpovědí
Podařilo se mi připálit kukuřici a zachráněný zbytek i po důkladném proprání je tou spáleninou „načichlý“. Zajímalo by mne, zda to může rybu odradit nebo je jí to jedno. Díky za odpovědi. Jo a kdyby měl někdo dobrý tip, jak tu připáleninu odstranit z hrnce, tak budu vděčný :-))
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 30. října 2011 ve 23:07 ® nnnap
-
malamut> pozdravuj mi, prosím, yvan(ku)a. Děkuji
reagovat
K tvému problému- vyřešil jsem si to rozhodnutím používat už jenom fermentovanou kukuřici- naprosto bez práce, naprosto kdykoliv k ruce za naprosto bezkonkurenční cenu, za nákupku a použitý 3l futrál na destilovanou vodu. Mohu prakticky kdykoliv vyrazit k vodě, bez přípravy. Na háček, jako pártikl. Jsem spokojen. - Neděle 30. října 2011 v 16:25 ® mirmen reakce na …
-
malamut> kolega má na „černou kuku“ i kapry okolo 75 – 80 cm.
reagovat - Úterý 23. srpna 2011 v 15:15 ® malamut
-
Tak kaprům to připálený aroma nevadí, odzkoušeno. Oni asi sežerou všechno co najdou.
reagovat - Úterý 23. srpna 2011 v 9:02 ® džigit
-
All Armor> a mimo jiné nepiju ani „Bíma“ ani „Metlot“/myslím,že jsi myslel „r“/! V profilu mám svou značku,jinak jsem spíš na zlatavej mok
reagovat
A někdy Ti nerozumím já,tak pokud je to opravdu Metlot,mám mezery a půjdu se k Tobě vzddělat - Úterý 23. srpna 2011 v 8:58 ® džigit
-
All Armor> neřek jsem,že není.Jen,že je bezpečnější.Dělal jsem na dráze v baterkárně a louhy sodné a draselné jsme si vyráběli,vím co dokáží!Pokud by to dělal venku,beru.Ale doma ve velkém hrnci?
reagovat
Jo a k tomu co nechápeš,zřejmě jsi byl dlouho mimo republikuV TV běžela „taková“ reklama, kde jistý svalovec reagoval „na baru“ na nalitého panáka slovy: „tohle není Jim Beam!“
My jsme to pak s oblibou používali… - Neděle 21. srpna 2011 v 9:48 @ All Armor reakce na …
-
džigit> Hehehe, je to hydroxid sodný. Akorát drahý a v koncentaci slabý. Zázraky se nedějí. V této cenové kategorii, může jít o něco jiného jen těžko.Spíš zázrakem. Tak se koukni: http://www.tatrachema.com/…ur-total.pdf Asi nesmíš pít Jima Beama tolik. Pij Metlot, jako já.
džigit>
reagovat - Neděle 21. srpna 2011 v 9:42 @ All Armor reakce na …
-
džigit> Hehehe, je to hydroxid sodný.
reagovat - Neděle 21. srpna 2011 v 9:41 @ All Armor reakce na …
-
džigit> fčil ti rozumim howno
reagovat - Sobota 20. srpna 2011 v 18:55 ® malamut reakce na …
-
All Armor> hrnec už je skoro čistej, ale ta kořka teda musí bejt dobrota, to s tím raději zakrmím a uvidím
reagovat - Sobota 20. srpna 2011 ve 14:08 ® džigit reakce na …
-
All Armor> yslím,že mám toto http://www.nakupydodomu.cz/…troubu-1361/
reagovat
Samo, že to na hydroxid nemá,ale není to tak nebezpečné - Sobota 20. srpna 2011 ve 14:00 ® džigit reakce na …
-
All Armor> tohle není Jim Beam
reagovat - Sobota 20. srpna 2011 ve 13:56 ® džigit reakce na …
-
All Armor> sem nepsal,že ve spreji.Mám tekutý a sviňa leptá prsty.
reagovat
Ve spreji mám nějakou pěnu a tak vyčistí tak leda okno od prachu a lehké mastnoty - Sobota 20. srpna 2011 ve 13:50 @ All Armor reakce na …
-
džigit> Čistič grilů je jen příliš drahá alkálie ve spreji. Hzdroxid sodný, co tuhle níže píšu, udělá lepší službu a zlomek ceny.
reagovat - Sobota 20. srpna 2011 ve 13:49 @ All Armor
-
A k těm rybám: kaprům chutná všechno možné, když zakrmíš tou připálenou kukuřicí, budou na ni i brát. A možná je jí škoda pro ryby. tady máš super návod, co s ní: http://www.zahrada.cz/…rice-206210/?…
reagovat - Sobota 20. srpna 2011 ve 13:44 @ All Armor
-
Ten hrnec je jasný: kup si v drogérii kilo hydroxidu sodného, OPATRNĚ (vaří to) rozpusti ve vodě a nalej do hrnce. Pozor, je to silná alkálie a môže způsobit poškození kůže, sliznic, očí, oděvu a pod. Ale funguje spolehlivě. Ještě jednou: opatrně, bez dětí, případně gumové rukavice a brýle.
reagovat - Sobota 20. srpna 2011 ve 12:32 ® malamut reakce na …
-
džigit> no já přijel včera z ryb, po dvou dnech, tak jsem ji dal pomaličku vařit, nadláb jsem se a když jsem se probudil, tak jsem jen přesypal co bylo navrchu a začal propírat
reagovatJsem to byl zkontrolovat a povoluje, čas a drátěnka si s tím poradí.
- Sobota 20. srpna 2011 ve 12:27 ® džigit reakce na …
-
malamut> taky se mi jednou „podařil“ ze sady.Nějak mi k němu ta fialová nesedla,tak jsem koupil v Makru velký a dávám víc vody.To Ti pak přidá kousek času na spaní
reagovat - Sobota 20. srpna 2011 ve 12:22 ® malamut reakce na …
-
džigit> no takovej pěknej nerezák, největší ze sady, by mi ho bylo líto vyhodit, ono to povolí, už se to stalo jednou, ale teď je to krapet víc.
reagovat - Sobota 20. srpna 2011 ve 12:14 ® džigit reakce na …
-
malamut> co to máš za klenot,ten hrnec?
reagovat - Sobota 20. srpna 2011 v 11:58 ® malamut reakce na …
-
džigit> no jo, uvařím ještě v menším hrnci a zakrmím dva fleky, bude třeba další zkušenost. Hrnec přinejhorším schovám a až bude nějaký tryskání wapkou, tak ho s ní líznu a bude jak novej
reagovatNo, holt je dobrý při vaření neusnout
- Sobota 20. srpna 2011 v 11:47 ® džigit
-
malamut> se škodlivostí Ti neporadím…Ale pokud není černá a jen je cítit,by snad vadit nemělo.Pokud máš pocit,že to nesežerou,nezbývá než vyzkoušen trochu na nějakém místě,kde to můžeš na troše vyzkoušet.
reagovat
S hrncem/nerez/ mám zkušenost namočit do odmašťovacího přípravku na gril/potřeba rukavice/ a nechat do druhého dne. Neodvařuji,pak taky můžeš rovnou vyhodit,nebo si pomoct pouze mechanicky. - Sobota 20. srpna 2011 v 11:34 ® malamut reakce na …
-
džigit> tunu zrovna ne ale pořád je lepší to naházet do vody, pokud by neuškodila, než ji vysypat do kontejneru. Už jsem to namočil do Drany a zkouším to „odvařit“. Hlavně nemám v čem uvařit novou, takže mě zajímá, jestli půjde použít jako „normální“.
reagovat - Sobota 20. srpna 2011 v 11:24 ® džigit
-
si toho připálil tunu,že přemýšlíš co se zbytkem?
reagovat
Jinak připáleninu odmoč za pomocí čističe grilů a pak jsou i obracečky co by škrabky