Chytej.cz

Připálená kukuřice necteno

20.8.2011 | malamut | 11.994 zobrazení | 23 odpovědí

Podařilo se mi připálit kukuřici a zachráněný zbytek i po důkladném proprání je tou spáleninou „načichlý“. Zajímalo by mne, zda to může rybu odradit nebo je jí to jedno. Díky za odpovědi. Jo a kdyby měl někdo dobrý tip, jak tu připáleninu odstranit z hrnce, tak budu vděčný :-))

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 30. října 2011 ve 23:07 ® nnnap
nnnap

malamut> pozdravuj mi, prosím, yvan(ku)a. Děkuji
K tvému problému- vyřešil jsem si to rozhodnutím používat už jenom fermentovanou kukuřici- naprosto bez práce, naprosto kdykoliv k ruce za naprosto bezkonkurenční cenu, za nákupku a použitý 3l futrál na destilovanou vodu. Mohu prakticky kdykoliv vyrazit k vodě, bez přípravy. Na háček, jako pártikl. Jsem spokojen.

reagovat
Neděle 30. října 2011 v 16:25 ® mirmen reakce na …

malamut> kolega má na „černou kuku“ i kapry okolo 75 – 80 cm.

reagovat
Úterý 23. srpna 2011 v 15:15 ® malamut
malamut

Tak kaprům to připálený aroma nevadí, odzkoušeno. Oni asi sežerou všechno co najdou.

reagovat
Úterý 23. srpna 2011 v 9:02 ® džigit

All Armor> a mimo jiné nepiju ani „Bíma“ ani „Metlot“/myslím,že jsi myslel „r“/! V profilu mám svou značku,jinak jsem spíš na zlatavej mokpivo
A někdy Ti nerozumím já,tak pokud je to opravdu Metlot,mám mezery a půjdu se k Tobě vzddělat :-D

reagovat
Úterý 23. srpna 2011 v 8:58 ® džigit

All Armor> neřek jsem,že není.Jen,že je bezpečnější.Dělal jsem na dráze v baterkárně a louhy sodné a draselné jsme si vyráběli,vím co dokáží!Pokud by to dělal venku,beru.Ale doma ve velkém hrnci? :-|
Jo a k tomu co nechápeš,zřejmě jsi byl dlouho mimo republiku :-) V TV běžela „taková“ reklama, kde jistý svalovec reagoval „na baru“ na nalitého panáka slovy: „tohle není Jim Beam!“
My jsme to pak s oblibou používali… :-)

reagovat
Neděle 21. srpna 2011 v 9:48 @ All Armor reakce na …

džigit> Hehehe, je to hydroxid sodný. Akorát drahý a v koncentaci slabý. Zázraky se nedějí. V této cenové kategorii, může jít o něco jiného jen těžko.Spíš zázrakem. Tak se koukni: http://www.tatrachema.com/…ur-total.pdf Asi nesmíš pít Jima Beama tolik. Pij Metlot, jako já.

džigit>

reagovat
Neděle 21. srpna 2011 v 9:42 @ All Armor reakce na …

džigit> Hehehe, je to hydroxid sodný.

reagovat
Neděle 21. srpna 2011 v 9:41 @ All Armor reakce na …

džigit> fčil ti rozumim howno

reagovat
Sobota 20. srpna 2011 v 18:55 ® malamut reakce na …
malamut

All Armor> hrnec už je skoro čistej, ale ta kořka teda musí bejt dobrota, to s tím raději zakrmím a uvidím :-)

reagovat
Sobota 20. srpna 2011 ve 14:08 ® džigit reakce na …

All Armor> yslím,že mám toto http://www.nakupydodomu.cz/…troubu-1361/
Samo, že to na hydroxid nemá,ale není to tak nebezpečné

reagovat
Sobota 20. srpna 2011 ve 14:00 ® džigit reakce na …

All Armor> tohle není Jim Beam :-D

reagovat
Sobota 20. srpna 2011 ve 13:56 ® džigit reakce na …

All Armor> sem nepsal,že ve spreji.Mám tekutý a sviňa leptá prsty.
Ve spreji mám nějakou pěnu a tak vyčistí tak leda okno od prachu a lehké mastnoty :-))

reagovat
Sobota 20. srpna 2011 ve 13:50 @ All Armor reakce na …

džigit> Čistič grilů je jen příliš drahá alkálie ve spreji. Hzdroxid sodný, co tuhle níže píšu, udělá lepší službu a zlomek ceny.

reagovat
Sobota 20. srpna 2011 ve 13:49 @ All Armor

A k těm rybám: kaprům chutná všechno možné, když zakrmíš tou připálenou kukuřicí, budou na ni i brát. A možná je jí škoda pro ryby. tady máš super návod, co s ní: http://www.zahrada.cz/…rice-206210/?…

reagovat
Sobota 20. srpna 2011 ve 13:44 @ All Armor

Ten hrnec je jasný: kup si v drogérii kilo hydroxidu sodného, OPATRNĚ (vaří to) rozpusti ve vodě a nalej do hrnce. Pozor, je to silná alkálie a môže způsobit poškození kůže, sliznic, očí, oděvu a pod. Ale funguje spolehlivě. Ještě jednou: opatrně, bez dětí, případně gumové rukavice a brýle.

reagovat
Sobota 20. srpna 2011 ve 12:32 ® malamut reakce na …
malamut

džigit> no já přijel včera z ryb, po dvou dnech, tak jsem ji dal pomaličku vařit, nadláb jsem se a když jsem se probudil, tak jsem jen přesypal co bylo navrchu a začal propírat :-)) Jsem to byl zkontrolovat a povoluje, čas a drátěnka si s tím poradí.

reagovat
Sobota 20. srpna 2011 ve 12:27 ® džigit reakce na …

malamut> taky se mi jednou „podařil“ ze sady.Nějak mi k němu ta fialová nesedla,tak jsem koupil v Makru velký a dávám víc vody.To Ti pak přidá kousek času na spaní :-D

reagovat
Sobota 20. srpna 2011 ve 12:22 ® malamut reakce na …
malamut

džigit> no takovej pěknej nerezák, největší ze sady, by mi ho bylo líto vyhodit, ono to povolí, už se to stalo jednou, ale teď je to krapet víc.

reagovat
Sobota 20. srpna 2011 ve 12:14 ® džigit reakce na …

malamut> co to máš za klenot,ten hrnec?

reagovat
Sobota 20. srpna 2011 v 11:58 ® malamut reakce na …
malamut

džigit> no jo, uvařím ještě v menším hrnci a zakrmím dva fleky, bude třeba další zkušenost. Hrnec přinejhorším schovám a až bude nějaký tryskání wapkou, tak ho s ní líznu a bude jak novej :-)) No, holt je dobrý při vaření neusnout :-))

reagovat
Sobota 20. srpna 2011 v 11:47 ® džigit

malamut> se škodlivostí Ti neporadím…Ale pokud není černá a jen je cítit,by snad vadit nemělo.Pokud máš pocit,že to nesežerou,nezbývá než vyzkoušen trochu na nějakém místě,kde to můžeš na troše vyzkoušet.
S hrncem/nerez/ mám zkušenost namočit do odmašťovacího přípravku na gril/potřeba rukavice/ a nechat do druhého dne. Neodvařuji,pak taky můžeš rovnou vyhodit,nebo si pomoct pouze mechanicky.

reagovat
Sobota 20. srpna 2011 v 11:34 ® malamut reakce na …
malamut

džigit> tunu zrovna ne ale pořád je lepší to naházet do vody, pokud by neuškodila, než ji vysypat do kontejneru. Už jsem to namočil do Drany a zkouším to „odvařit“. Hlavně nemám v čem uvařit novou, takže mě zajímá, jestli půjde použít jako „normální“.

reagovat
Sobota 20. srpna 2011 v 11:24 ® džigit

si toho připálil tunu,že přemýšlíš co se zbytkem?
Jinak připáleninu odmoč za pomocí čističe grilů a pak jsou i obracečky co by škrabky

reagovat